Begüm Minkis

Hiç özlemeyeceğimiz bir yıl olarak ismi tarihe kazınacak 2020’nin son günleri, hatta son saatlerindeyiz. 30 Aralık 2020’de İstanbul saatine göre 06:28’de Yengeç burcunda yılın son dolunayı meydana geliyor. Bu zorlu yılı yumuşacık bir gökyüzü olayıyla kapatmak güzel olurdu ancak 2020’nin şanına yaraşır nitelikte zorlu bir dolunay bizleri bekliyor. İçte biriktirilen ve patlama noktasına gelen duyguların dolunay etkisiyle ani bir şekilde dışarı taştığına şahit olabiliriz. Artık işler inceldiği yerden kopabilir. Sorunlu konulara müdahil olmaktan vazgeçerek olayları akışına bırakma eğilimine girebiliriz. Hal böyleyken büyük final etkisi yaratacak Yengeç Dolunayı yoğun ve duygusal açıdan çalkantılı konulara bir nokta koyuyor. Karmaşa yerini netliğe bırakıyor. Uzak gezegenler Uranüs ve Neptün dolunay anında oldukça etkili olacak. Hazırlıksız yakalanmak, sağ gösterip sol vurmak, şoklar, sürprizler ve bazı hayal kırıklıkları dolunayın önemli konu başlıkları arasında olacak. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Hatırlarsanız 2020 yılını Yengeç burcunda gerçekleşen Ay Tutulması ile açmıştık. Şimdi kapanışı da yine Yengeç dolunayı ile yapacağız. Son iki yıldır Yengeç ve Oğlaklar başta olmak üzere öncü nitelikteki Terazi ve Koç burçları da zorlu dönemlerden geçmişti. Artık farklı burçlarda seyahat eden Ay düğümleri öncü burçların sınavları bitirdi ve bu dolunay ile artık tam bir kapanış yapacağız. İşin özü arada kalmış her şey açıklğa kavuşabilir. Son iki yıldır nerede ne kadar başarılı olabildik? Doğru yolda ve doğru seçimler içerisinde miydik? Olumsuz olaylara maruz kaldıysak dersimizi aldık mı? Hepsi bu dönem önümüze gelebilir.

Dolunay anında Yay Burcunun yükseldiğini görüyoruz. Anlam arayışı içerisindeyiz ve bakış açımız değişim geçiriyor. Din, felsefe, spiritüel konular, yurt dışı, medya konuları gündemimize yerleşebilir. Göçmenler, taşınma konuları, toprak yatırımı yapan kişilerle ilgili gelişmeler olabilir.

Büyük yaralar ve ardından gelen şifalanmayı gösteren Kiron, dolunay anında Güneş ve Ay ile kare açı kuruyor. Ay zaten yönettiği Yengeç burcunda oldukça duyarlı, empatik ve duygusal bir etki yaşatırken Kiron’un kombinasyonu sebebiyle bu deneyimler kimileri biraz can yakıcı olabilir. Açık yaraların daha fazla acıya sebep olsa bile kızgın demirle dağlanması gerekebilir. Kabullenen, sınırlarını bilen ve olgun davranabilen kişiler bu süreçten zarar görmeden çıkacaktır.

Yengeç burcu ailemiz, kendimizi güvende hissettiğimiz ortam veya kişiler, evlenmek, ev almak, geleneklerimiz ve annelerimizi temsil eder. Bu temalarda bir karar, değişim sürecinde olabiliriz. Ailenin ve birliğin önemini tekrardan hatırlatabilir bu dolunay. Dişil enerjinin bu süreçte öne çıkması ve dikkat uyandırması söz konusu olabilir. Sevilen, ünlü birinin önemli bir sağlık problemini de öğrenebiliriz. Kiron asteroiti sağlığı da simgelediğinden göğüsler, mide, rahim ve yumurtalık ile ilgili rahatsızlıkların da artış göstermesi beklenebilir.

Sevdiğimiz yakınlarımızla duygusal paylaşımlara açık olabiliriz. Güzel sofralarda buluşma isteği, nostalji yaşamak, eski fotoğraflar ve anıları dile getirmek sıklaşabilir. Pandeminin yarattığı özlem duygusu da bunu perçinliyor tabii ki.

Dolunay anında Güneş Uranüs üçgeni ve Güneş Ay altmışlık açıları devrede. Pek çok konuda beklenmedik olaylar cereyan edebilir. Öte yandan bu açılar önümüze gelecek konuların çok yıkıcı olmayacağını, olumsuz olsa da telafisinin olabileceğine işaret eder. Haritası destekleyen kişiler ise doğrudan pozitif haberler alabilir.

İlişki, evlilik ve ortaklıklarla ilgili Venüs’ün konumu dolunay anında özel öneme sahip. Dolunay anının birinci evinde ve öne çıkan bir konumdayken Neptün ile karesi, Güney Ay Düğümü ile ise kavuşumu mevcut. Pek çok ilişkinin olumlu olumsuz yeni bir boyut kazanması söz konusuyken vazgeçişler ve vedalar görülebilir. Güney Ay Düğümü kavuşumu sürdürsek de hayır getirmeyecek, şansımızı zorladığımız bazı durumların mevcut olduğunu göstermekte. Bu kimileri için evlilik, sevgili kimileri için yanlış bir yaşam biçimi veya meslek olabilir. Öte yandan tıkanmış konuları hayatımızdan temizlememiz mümkün.

Venüs parayı da gösterdiğinden maddi konularda geleceği görmek zorlaşırken, ekstra gereksiz harcamalar, yanlış yatırımlara çekilmek mümkün. Geri planda kalınması, sabır gösterilmesi daha iyi olabilir. Dolunay, Alhena ve Facies sabit yıldızları ile etkileşimde olacak. Alhena bir misyon edinmek, hayalleri somuta dönüştürmek, yaratıcılık açısından iyidir fakat özellikle ayak yaralanmalarına açıklığa şaret eder. Facies sabit yıldızı ise olumsuz doğadadır. Zalimlik başta olmak üzere olumsuz olayları ve hayal kırıklıklarını tetikleyebilir.

Yengeç dolunayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Aile ve kariyer arasında gidip geldiğiniz karmaşık şartlarda bir netleşme yaşayabilirsiniz. Ailenizdeki kişilerle daha yakından ilgilenebilirsiniz. Evliyseniz bebek yapmaya karar verebilirsiniz. İş hayatınızda değişimlere sebep olabilecek etkiler alıyorsunuz. Uzak yerlerden ailenizin yanına dönmek, yeni bir işe başlamak ve iş sebebiyle taşınmak gibi konular gündeme gelebilir. Öte yandan evden çalışıyorsanız şayet yeni bir uğraşı içerisine girebilir ve online eğitimler alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Yeni eğitim programları ile ilgilenebilirsiniz veya devam eden çalışmalarınız var ise süreci tamamlayabilirsiniz. Zihinsel yönden çok hareketli bir dönemdesiniz. Yeni fikirler, projelerin aklınızda dolaşması mümkün. Kardeş, akrabalar ve yakın arkadaşlarla beraber her koldan gündelik iletişiminiz sıklaşabilir. Şiddetle savunduğunuz bir konu var ise yandaş bulmakta zorlanma, kırıcı sözler işitme veya münakaşaya açık olabilirsiniz. Taşınma, nakliye ve araç alma/satma gündemleriniz gibi gündemleriniz varsa bir sonuca bağlanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Yeteneklerinizi daha kolay paraya çevirebileceğiniz bir döneme giriyorsunuz ve para trafiğiniz artış gösterebilir. Öte yandan çok fazla harcamaya açık bir dönemdesiniz. Eş, ortak veya ekip ilişkileriniz var ise finansal konuda bir hakedişiniz var ise alabilirsiniz fakat bu dönemde talep edeceğiniz ek istekler olumsuz yanıt alabilir. Özdeğeriniziniz konusunda farkındalığınızın yükseleceği bir döneme giriyorsunuz. İlişkilerde alma verme dengesi kurulmuyorsa insanlara gereksiz değer vermeyi bırakabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Burcunuzda gerçekleşecek dolunay ile birlikte öncelikle sağlığınıza dikkat etmenizin gerektiğini görüyoruz. Egzersiz yapmak, diyete başlamak gibi kararlar alabilir, tavır ve davranışlarınızda değişikliklere gitmek isteyebilirsiniz. Hayatınız ile ilgili odaklandığınız yeni bir yol ve yeni fikirler mevcutsa bu değişimin size kazandırdığı değerleri fark etmeye başlayabilirsiniz. Nostalji hakim olacaktır ve geçmiş anılar sürekli aklınıza gelebilir. Bununla birlikte ilişki ve evliliklerde sen ben kavgası yaşanıyorsa yol ayrımları yaşanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Duygusal yükleri sırtınızdan atarak yeni bir sayfa açmak ve arınmak için iyi bir dönemdesiniz. Bu süreçte arkanızdan dönen, farkında olmadığınız krizli durumlar söz konusu olabilir. Bununla birlikte zararlı bir insan da sizden uzaklaşabilir. Yaratıcı çalışmalarınız, spiritüel uğraşılarınız, kolektife hizmet ettiğiniz bağış/yardımlaşma vb. konularda aktif olabilir verim toplayabilirsiniz. Tüm bunların yanı sıra mevcut dönemde sağlığınıza daha fazla özen göstermeniz ve doktor kontrolleri yaptırmanız faydalı olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Çevrenizdeki insanları geleceğinizde olanlar ve olmayanlar olarak ikiye ayırabilirsiniz. Zararlı ilişkileri fark ederek bitirirken yeni çevrelere dahil olabilirsiniz. Uzun zamandır bir hayal üzerine çaba gösteriyorsanız bu konuda başarılı olup olmadığınızı da artık fark edebilirsiniz. Bir arkadaşınızla ilgili belirsiz bir koşul netleşebilir. Ekip çalışması içerisinde sürdürülen bir iş tamamlanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Toplum önünde yükseliş, yeni unvanlar, terfi ve sorumluluklarınızla ilgili son tamamlanmaları yaşıyorsunuz. Yönünüz geleceğe dönük ve kendinizden eminsiniz. Öte yandan aile ve akrabalardan size ayak bağı olan, olumsuz koşulları ortaya çıkaran, yönlendirmeye çalışan kişiler var ise artık keskin bir duruş sergilemeniz gerekebilir. Ev taşıması olabilir. Anne veya baba olma, evlilik kararı almak gibi kadersel rotanızı belirleyecek kararlara açık olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Yurt dışı, yabancılarla ilişkiler, medya ve iletişim alanlarınız canlanıyor. Uzak yerlerle haberleşmeleriniz artabilir. Büyük ticari adımlar atabilirsiniz. Reklam ve tanıtım faaliyetleri yapabileceğiniz gibi görüşleriniz daha fazla göz önünde olmaya başlayabilir. Çok yönlü bir tarafınız var ise hangi konuda uzmanlık kazanmanız ve ilerlemeniz gerektiği konusunda karar alabilirsiniz. Mesleki eğitim/staj programlarınız var ise bitebilir. Hayata farklı cephelerden bakmaya başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Ortak kazançlar, yatırımlardan elde edilen karlar ve ödemelerinizle ilgili konular gündeme gelebilir. Toplu bir para elinize geçebilir ancak gelir gider dengesini iyi kuramadıysanız nakit akışında sıkıntılar yaşayabilirsiniz. Çevresel şartların etkisiyle zihnen önemli bir dönüşüm geçirebilirsiniz. Hayatınızda ciddi bir kriz var ise bu dönüşüm ışığında sorunları çözümleme yoluna girebilirsiniz. Aynı zamanda size ayak bağı olan psikolojik sıkıntılardan kurutlmak için de iyi bir fırsat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Her türlü ilişkiniz gündeme gelirken çevrenizdeki hareketlilik size bazı avantajlar sağlayabilir. Bu dönemde dost düşman ayırmanız mümkün. Sürüncemede kalan bir ilişki durumu var ise artık kartlar net bir şekilde ortaya dökülebilir. Birlikteliklerde ortak karar almaya daha yatkın olsanız da inisiyatif almaktan çekinmeyeceğiniz bir süreç. Değiştirmeniz gereken katı, inatçı ve acımasız bir tutumunuz var ise bunu fark etmeniz de olası. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: İş ortamınız, çalışma koşullarınız ve ekip arkadaşlarınızla ilgili değişimler meydana gelebilir. Evden çalışmaya başlayabilir veya evde konforunuzu arttıracak eşyalar satın alabilirsiniz. Sağlığınızla da yakından ilgilenmeniz gerekiyor. İşe kendinizi verip bedeninizi yoruyorsanız sağlığınız bir uyarı verebilir. Diyet ve spor gibi aktivitelerinizden de sonuç alabilirsiniz. Evcil hayvan edinmek, var ise onla daha yakından ilgilenmek isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Aşk hayatınızda kesinleşme yaşanabilir. Birlikteliğinizi kısa dönemlik mi, yoksa geleceğe uzanan bir ilişki mi sorusunun cevabı sizin için netleşebilir. Keyif verici aktiviteler ve hobileriniz ile daha çok ilgilenebilirsiniz. Yaratıcı bir yeteneğiniz ile başarı kazanabilirsiniz. Ses getirmek, konuşulmak gibi konularda destekleniyorsunuz. Sportif faaliyetlere zaman ayırmanız mümkün. Evliyseniz hamilelik haberi alabilir, çocuğunuz var ise eğitim veya sağlığı ile ilgili bir süreci tamamlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis