Begüm Minkis

30 Aralık 2022’de İstanbul’a göre 12:30’da Merkür Oğlak burcunun 24°sinde geri hareketine başlayarak 17 Ocak 2023 16:12’ye kadar 8° Oğlak’ta retroyu noktalayacak. Sistemleri, kuralları, geleneksel yapı ve otoriteyle olan ilişkimizi daha derinden sorgulayacağız. Fazla masraf çıkmasın diye diye orijinalliğimizi yitirmiş ve deformasyona uğramış olabilir miyiz? Yedek parçalarla nereye kadar idare edeceğiz. Belki de aracımızı toptan yenileme zamanı gelmiştir. Ne demiş zat-ı muhterem ‘Devir sana uymuyorsa o halde sen devre uyacaksın.’ Hayatımızda amacını yitirmiş, köhne durumları sırf başarısız oldu veya vazgeçti demesinler diye sürdürmeye devam ediyor olabiliriz. Merkür Oğlak retrosu tüm dogmatik fikirleri silip süpürmeye geliyor. Boşa direnmenin artık lüzumu olmayacak çünkü eski çamlar bardak oluyor. (Burç yorumları yazının devamında)

Merkür Satürn yönetiminde Oğlak burcunda geri hareket ederken kendimizi depresif, yalnız ve melankolik bir ruh halinde hissetmeye çok açık olacağız. Bir şeyleri sıkı tutacağız diye farkında olmadan sırtımıza ağırlık bindirdiğimizi es geçiyor veyahut başkalarına kaldıramayacağından fazla yüklenerek talepler davranıyor olabiliriz. Tüm bu durumları artık dengeye sokma vakti geldi.

Öncelikle retro takvimini inceleyelim:

28 Aralık 12:30-30 Aralık 2022 12:31 – Merkür Durağan (24°Oğlak)
30 Aralık 2022 12:32-17 Ocak 2023 16:12 – Merkür Geri harekette ( 24°-8° Oğlak)
17 Ocak 16:13-19 Ocak 2023 16:11 – Merkür Durağan (8° Oğlak)
19 Ocak 2023 16:12 – Merkür İleri harekette (8°Oğlak)

Tekrardan bir ön bilgi olarak Merkür gerçekte geri hareket etmez. Merkür’ün retro dönemlerde doğuya doğru yönelen yörüngesi göreceli olarak yavaşlar ve batıya doğru yönelir. Bu göksel olay biz dünyalılar tarafından sanki geri hareket ediyor gibi gözükerek yanılsama yaratmasıyla ilişkilidir. Retro dönemlerde bu sebeple her şey göründüğü gibi olmayabilir. Hayatımızda sıklıkla yanılsama yaşayabilir veya geçmişte yaşadıysak öğrenebiliriz. Empati kurmakta zorlanabilir, olay ve durumları kendi dar alanımıza göre ölçerek yanlış değerlendirmelerde bulunabiliriz.

Merkür düşünme ve iletişim kurma tarzımızla ilişkilidir. Retro hareketinde astrolojik perspektifte geçmişle bağ kurmak, ertelenen işlerle ilgilenmek, yarım kalanı tamamlamak, bilinçaltına yolculuk etmek, gözden kaçırılan problemleri tespit etmek, tekrar eden olaylar içerisinde bir şeyleri düzeltme imkânı bulmak için bizlere yardımcı olmaktadır. Bu sebeple bu gökyüzü olayını bir fırsat olarak görmeli, kendi nasibimize düşen payı almaya odaklanmalıyız.

Oğlak burcu başarı odaklı olmak, statü ve etikete düşkünlük göstermek, azimli davranışlar sergilemek ve sorumluluk almaktan kaçmamak demektir. Merkür Oğlak burcunda tespit ettiğimiz, aşırı bulduğumuz ve bizi rahatsız eden detayların psikolojik düzlemde prestijimizi ve saygınlığımızı sarstığını düşündürtebilir. Bizleri bağlayan koşullar gerçekten ait olduğumuz yer mi yoksa sınırları aşan büyük fedakarlıklarda mı bulunuyoruz.

Retro evresinde gözümüze batan şeyleri düzeltme yoluna gitmek isteyebiliriz. Uzun süredir üzerine düşünülen belki de başlatılan ancak devamı getirilmeyen meselelerde artık kendi yolumuza gitmeyi ve düzenimizi kurmak isteyebiliriz. Engelleri kendi zihnimizde yarattığımızı fark edebiliriz.

Elbette süreçte dağılanlar da olabilir. Bilhassa doğum haritası sert tesir alan bireyler dalgınlık, unutkanlık, kafa karışıklığı, yanlışa sürüklenme eğilimi, kontrolsüzlük, eskiden alınan fikirlerden cayma gösterebilir. Kendimizi böyle bir sürecin içerisinde buluyor ve ilerleyemediğimizi düşünüyorsak henüz kapanmamış meselelerimiz olabilir. İçimizin rahat olması koşuluyla yüzleşmemiz, bitirmemiz ve helalleşmemiz gereken insanlarla saygı çerçevesinde iletişim kurmaktan çekinmememiz gerekiyor.

Duygusal konularda da aynı şey geçerli. Eski eş, sevgili ve ortaklarla tekrardan görüşebilir, şartları değerlendirebiliriz. Beynimizi kemirerek rahatsız eden soru işaretlerine cevap bulabiliriz. Belki de bir köşe başında eski bir tanıdıkla karşılaşır, geçmiş anılara gider ve eskiden olduğumuz kişiyi hatırlayarak tekrardan ilham alabiliriz. Herkesin retro hikayesi kendisini belli bir aşamaya taşırken hepimizin anlaması gereken tek şey bir defterin kapanmadan diğerine geçmenin pek mümkün olmadığıdır.

Oğlak burcunun temsil ettiği vücut bölgelerinden dişler, iskelet yapısı, kemikler, cilt, tırnak ve saçlarla ilişkili hassasiyetler yaşayabiliriz. Bu bölgeleri tedavi ettirmek, bakım yaptırmak isteyebiliriz. Oğlak burcunun yöneticisi Satürn tüm vücut sistemimizle ilişkili olduğu için bağışıklığımızı güçlü tutmaya özen göstermeli, almamız gereken vitaminleri, ilaçlar aksatmamalı, hareketsiz yaşamdan ve fazla kilodan kaçınmamız gerekiyor.

Ticareti anlatan Merkür gezegeni geri hareketliyken yeni bir iş kurmak, anlaşma/sözleşme imzalarken iki kere düşünmekte fayda olacaktır. 2.el ürün almak veya satmak, bozuk eşyaları tamir ettirmek, restorasyon, yedek parça vb. eşyaları temin ettirmek gibi işlerde gökyüzü bizlere daha çok destek verebilir.

Merkür retrosunun burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Otorite figürleriyle iletişiminiz, alt üst ilişkisi kurduğunuz insanlar, bakımıyla yükümlü olduğunuz kişilere karşı olan sorumluluklarınıza daha dikkat etmeniz gereken bir süreç olacaktır. İş değiştirmek, yeni girişimler yapmak için zemin sağlam olmayabilir. Eskiden gelen fırsatları değerlendirmeniz için daha makul tesirler altında olacaksınız. Geçmişte çalıştığınız yerler ve müşterilerle tekrardan iletişim kurabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: İnsanlarla kültürel uyumsuzluk sebebiyle çok fazla fikir ayrılıkları ve iletişim sorunları yaşayabilirsiniz. Bakış açınızın, vizyonunuzun farklı olduğu kişilerle iletişime sınır koymanız gerekebilir. Geçmişteki teklifleri değerlendirebilir, eski anlaşmaları canlandırabilirsiniz. Sosyal medya üzerinden paylaşımlarınıza dikkat etmeniz hak ihlali yapmamanız gerekebilir. Yurt dışı, seyahatler, yüksek eğitim, hak ve adalet konularıyla ilişkili işleriniz aksayabilir, iptal ve ertelenmek zorunda kalabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Borçlar, miras, paylaşımlı mal ve paralarla ilişkili otorite figürleriyle fikir ayrılığı yaşayabilirsiniz. Kredi çekmek, yatırım yapmak ve riske girmek için müsait bir zaman olmayabilir. Gelir ve gider dengenizde sizi zarara uğratan açıkları fark ederek harcamalarınızı kontrol altına almak isteyebilirsiniz. Genital organ, boşaltım sistemi, rektum bölgesi ve psikolojik yönden hassasiyet yaşayabilirsiniz. Terapi almak, arınma için spiritüel çalışmalarla ilgilenmek için müsait bir zaman olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Evlilik, ortaklık ve ikili ilişkilerinizi gözden geçirebileceğiniz, hataları tespit edeceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Yolunuzu kesen, sizi geliştirmeyen ve yoran insanlarla ayrılık kararı alabilirsiniz. Sağlığınızla ilişkili uzun süredir bir sorunu atlatmaya çalışıyorsanız eğer çabalarınızın karşılığını alabilirsiniz. Bulunduğunuz alanı korumak, taşınma ve seyahat işlerini mümkünse ertelemeniz gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Meslek düzeninizi, çalışma şartlarınızı ve günlük rutinlerinizde sizi rahatsız eden kısımları tekrardan gözden geçirebilirsiniz. Anlaşmazlık ve verimsizlikten ötürü iş bırakma/kapama, izin alma, şirket değiştirme gibi gündemleriniz ortaya çıkabilir. Yetersiz beslenme, hareketsizlik ve kötü alışkanlıklarınız sağlığınızı tehdit etmeye başlayabilir. Ruh ve beden dengenizi kurmak için yeni yollara başvurabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Flörte başlamak, çocuk yapmak ve riskli yatırım başlatmak için uygun bir zaman olmamakla beraber bu temaları tekrardan gözden geçirerek hataları fark edebilirsiniz. Eski bir aşk kapınızı çalabileceği gibi yarım kalmış yüzleşmeler varsa tamamlayabilirsiniz. Bu süreçte şansınızı zorlamamak, hayattan zevk almanızı engelleyecek, şahsi çıkarları zedeleyen bir durumla karşı karşıya kaldığınızda ego yapmamanız ve başka insanlarla uyumlu ilerlemeniz gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Aile ilişkileriniz, ev koşullarınız ve evlilikle ilişkili geçmişte verdiğiniz kararları tekrardan gözden geçirmeniz gerekebilir. Ebeveynlerinize dair kaygı ve endişe duyabilirsiniz. Elektrikli ev aletlerinizde arızalar ve ek masraflarla tadilat/tamir konuları gündeme gelebilir. Diğer yandan bu süreçte ailenizle ilgili bir sırrı öğrenebilirsiniz. Bilinçaltı sorunları ve çocukluk travmalarınızı daha derinden keşfederek çözümleyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Ticari faaliyetleri, eğitim ve araç gereçlerinizle ilişkili geçmişte yaşadığınız benzer problemleri yaşayabilirsiniz. İşletme açmak ve riskli iş girişimi yapmak için müsait bir zaman olmayabilir. Hesap kitap yaparken dikkatli olmanız, başkalarından fikir almanız, detaylarını bilmediğiniz konularda kesin önyargılarda bulunmanız iyi olabilir. Kardeş, kuzen ve komşularla ilişkili geçmiş sorunları yüzeye çıkararak yapılandırabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Maaşınız ve aylık harcamalarınızla ilişkili muhasebenizi tekrardan yapmanız gerekiyor. Neye ne kadar değer verdiğinizle ilişkili tercihlerinizde değişiklik olabilir. Paranın mutluluk vermediğini düşünebilirsiniz. Yakın çevreniz sizi değersiz hissettirebileceğinden sevgiye olan ihtiyacınız artabilir. İlişkilerinizin alma verme dengesindeki bozulmayı fark ederek tekrardan kurmanız gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Burcunuzda gerçekleşecek retro sebebiyle sağlık başta olmak üzere tutum ve davranışlarınızı da gözden geçirebilirsiniz. Güzel olan bir ilişkiyi veya ortaklığı önyargılarınız sebebiyle görmüyor olabilirsiniz. Aranızın açık olduğu veya ayrıldığınız insanlara tekrar bir şans vermek isteyebilirsiniz. Aile üyeleriyle önemli konuşmalar gerçekleştirebilirsiniz. Estetik yaptırmak ve iş girişimi için pek müsait bir zaman olmayacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Bilinçaltınıza yolculuk yaparak hayal ve gerçek arasındaki dengeyi oturtmanız gerekebilecek. Genetiğinizde olan gizli hastalıklar sizde veya ailenizde varsa ortaya çıkabilir. Uç istekleriniz varsa hayatın gerçekleri acımasızca yüzünüze vurulabilir. İş hayatınızda arkanızdan dönen işler varsa ortaya dökülebileceği gibi sizin de yaptıklarınız varsa ortaya çıkabilir. Ketum olmaya çalışmanız daha ideal gözüküyor. Özel hayatınızı güvenmediğiniz kişilere açmamaktan fayda görebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Eski arkadaşlarınızla görüşürken bazı kişilerle de aranız açılabilir. Bu süreçte grup organizasyonlarında veya ekip çalışmalarında anlaşmazlık ve kıskançlıklar sizi yıpratabilir. Dedikodulara ve önünüzü kesmeye çalışan insanlara maruz kalabilirsiniz. Çevredeki insanlarla karşılıklı olarak birbirinizi yargılayıcı ve kırıcı davranarak alınganlık yaratabilirsiniz. Kim dost kim düşman iyi ayırarak temkinli olmanız gerekecektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis