Begüm Minkis

30 Ekim 16:20’de Mars yönettiği Akrep burcuna geçiş yapacak. Savaş ve mücadele gezegeni Mars hayatın mevcut akışı içerisinde kriz yaratan koşullar ortaya çıkarabilir. Kaybetmeye karşı toleranslı olmayabilir, isteklerimizi zorla alma eğilimi gösterebiliriz. Kafaya koyduğumuz işler uğruna büyük yaşam mücadelesi verirken çevremize psikolojik ve fiziksel zararlar vermekten kaçınmamız gerekebilir. Zira yeryüzünde intikam ve güç elde etme hırsı yükselecektir. Doğru yöntemlerle hareket edersek başarılarımızın yanında saygınlık da kazanabiliriz. İlkel yöntemleri tercih ettiğimiz koşulda edinilen başarılar tatmin edicilikten uzak olabilir. Değişim isteyenler için büyük fırsat getiren Mars Akrep transiti inisiyatif alma gücü verirken durağan koşulları aktif gelişmelerle zenginleştirebilir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Mars Akrep burcundayken oldukça dürtüsel ve mutlaka cevap vermeye açık bir yapıdadır. Haklarını savunur, kontrolü elden bırakmaz ve doğru kullanılırsa stratejik hareket eder. En kötü karar bile kararsızlıktan iyidir diyebiliriz. Yükseliş gerçekleştirmek için gerekli potansiyeller olan arzu, hırs ve motivasyonu bulmamız mümkün olacak. Öte yandan elbette çevreye hasar vermemek için dikkatli olmakta fayda var.

Gözü kara, düşüncesiz, acımasız davranışlar sergilersek hem ideallerimiz hem de saygınlığımız açısından dibe vurabiliriz. Tutkularımızın esiri olmadan tutkularımızı kanala yönlendirmeliyiz. Bizleri kaygı bozukluğuna iten soru işaretleri için konu her ne ise derinlemesine araştırarak cevaplar bulmak isteyebiliriz. 10 Kasım Mars Merkür kavuşumu ve 11 Kasım Mars Satürn kare açıları ile beraber dönüştürücü, sorumluluk içeren, kısıtlayıcı kesin kararlar gündeme gelebilecek.

Mars Akrep burcunda yönetici olmasının sebebi hem zeka hem de sezgileri kullanarak ilerleme kabiliyetini bizlere vermesidir. İleride başımıza bela olabilecek ayrıntıları fark ederek yılanın başını daha ufakken ezebiliriz. 29 Kasım Mars ve Neptün üçgeni sanatsal çalışmalar sergilemek, ruhsal olarak gelişmek, ideallerimizin gerektirdiği şekilde yeni başlangıçlar yapmaya ortamı açacaktır.

Bu süreci doğru idame ettirmemiz biraz da geçmiş tecrübelerimizden ne kadar ders aldığımızla ilişkili olacak. Yeterli donanımda değilsek zaten yaşam bizleri kaos ortamına ışık hızında sokarak önce zor koşullarla tanışmamıza neden olabilir. Böylece elde ettiklerimizin değerini daha fazla idrak edebiliriz. 17 Kasım Mars Uranüs karşıtlığı gerçekleşecek. Başarmak istediklerimiz uğruna mücadele vermeden, henüz kendimizi adamadan güç elde etmek istiyor ve kendimizi vazgeçilemez sanıyorsak beklenmedik kayıplar yaşamamız da olası.

Mars Akrep ilişkilerde kıskançlık, fiziksel çekim veya ortak finansal konularını gündeme taşıyabilir. 6 Aralık Mars Plüton altmışlığı zarar getiren ilişkilerde sorunları fark ederek psikolojik kabullenmeyi ve takibinde hafiflemeyi sunabilecek. Nafaka, tazminat, miras, veraset veya vergilerde hak edişler performansa bağlı olarak bizlere sunulabilir. 8 Aralık Mars Jüpiter karesi çok kazanma ve harcama açısından kendimize hakim olamayarak boyumuzu aşan finansal kararlara sebep olabileceğinden dikkat etmek gerekiyor. Acele etmeden uzun vadeli düşünürsek maddi ve manevi zenginliğe açılan kapılara ulaşabiliriz.

Mars Akrep burcunda Türkiye haritasının da beşinci evinde ilerleyecek. Ülkenin genç kesimini ilgilendirecek yeni karar ve kısıtlamalar alınırken sporcular, kafeler, eğlence mekanları ve sanat camiası ile ilgili ses getiren haberler izleyebiliriz. Borsada yaşanılacak iniş çıkışlar, ekonomik sarsıntılar sebebiyle gelişecek ani iflaslar, kısıtlamalar, vergiler gözlemleyebiliriz.

Mars küçük malefik gezegen olduğundan bilhassa 5 Kasım Akrep burcunda gerçekleşecek yeniayın da tesiriyle genital organlar, kalın bağırsak sorunları, boşaltım sisteminde tıkanıklıklar, psikoterapi gerektiren rahatsızlıklar, kaza ve ameliyatlardan gelebilecek zararlara karşı temkinli olmak gerekebilir.

Mars transitinin burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Kredi, miras, vergi, başkalarının parası ve maddi sorunlar ile ilgili gelişmelerle mücadele etmeniz gerekebilir. Müsrif davranmaya, borca girmeye eğilimleriniz olabilir. Operasyon gerektiren sağlık sorununuza artık çözüm bulmanız gerekebilir. Yatırım yaparken kendinizi zorlamamanız, gereksiz risklere girmemeniz de iyi olabilir zira cebinizden çıkanlar gelenlerden daha fazla olabilir. Bu dönem haklarınızı savunmanız önemli olacaktır. Ezoterik ve okült konulara kafanızı takarak derin araştırmalar gerçekleştirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Ortaklı işler, evlilik kararları, ilişki başlangıçları ve insanların size davranışlarını mercek altında tutacağınız bir sürece giriş yapacaksınız. Işığınızı söndürmek isteyen ve sizi rekabet ortamına sokacak türden kişiler karşınıza çıkabilir. Ortaklıklar var ise fikir ayrılıkları sebebiyle anlaşmazlıklar artabilir. Yolları ayırma, gemileri yakmaya eğilimli olabilirsiniz. Sık sık sosyalleşerek değişik insan toplulukları arasına girmek için ise ideal bir dönem. Hak savunucusu olabilirsiniz. Davalarınız görülebilir. Finansal veya okült danışmanlıklar alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Şimdi sizin için görev zamanı. Evinizde veya iş ortamınızda toparlamanız gereken angarya işleriniz olabilir. Kimileriniz yoğun iş arama sürecine girebilir veya müşteri kazanmaya çalışabilir. Sağlığınızı tehdit eden fazla kilo, kolestrol veya boşaltım sistemi rahatsızlıklarınız var ise kontrol altında tutmanız gerekebilir. Kimileriniz de cilt bakımları, epilasyon veya estetik işlemleri ile uğraşabilir. Titiz, mükemmeliyetçi bir ruh haline bürünmeniz çevrenize eleştirel, takıntılı ve sivri dilli yaklaşımlar sergilemenize sebep olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Aşk yaşantınızda fırtınalı günler geçirebilirsiniz. Flörtler hızlı ve beklenmedik biçimde başlayabilir. Tutkularınızın esiri olursanız kıskançlık ve gizli olaylar sebebiyle romantik yaşamınız zarar da görebilir. Ateşli, agresif ve huzursuz davranışlarınızla dikkat toplamanız mümkün. Ayrıca riskli yatırımlarınız tehdit altında olabileceğinden şansa çok güvenerek hareket etmemeniz ve yaşamla kumar oynamamanız gerekiyor. Spor yaparak forma kavuşmak için harika zamanlar olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Ev ve aile hayatınız karışık olabilir. Veraset, miras ve emlakçı işlemleri, ihalelerde, paylaşımlı ev konularında problemleriniz olabilir. Huzursuz, her şeye patlayan ve asabi tavırlarınız aile içinde tartışmalara sebebiyet verebilir. Eşiniz veya ebeveynlerinizle önemli fikir ayrılıklarınız olabileceğinden ego ve inat yapmadan sorunları çözmeniz gerekebilir. Bazılarınız tadilat, tamirat işleri ile ilgilenebilirsiniz. Ev ve kariyer yaşantınız arasında mekik dokumanız gereken yeni bir düzene geçmeniz de mümkün. Yaşam standartlarınızı her anlamda düzene oturtmak adına gereken cesarete artık sahip olacaksınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Alım satım, müşteri ilişkileri, kısa vadeli eğitimler ve araçlarınızla çok yakından ilgileniyor yeni kararlar alıyor olabilirsiniz. Tüm bu konuların yanı sıra yakın aile bağlarına sahip olduğunuz insanlarla cesur konuşmalar gerçekleştirebilirsiniz. Kardeş ve kuzenlerinizle daha sık iletişime geçebilirsiniz. Borç isteme veya ödeme, ortaklı işler ve miras vb. konularda gündeme gelebilir. İnsanlarla fikir ve görüş ayrılıkları içerisine girmeniz mümkün. Obsesyon ve karamsar düşüncelerden kurtulmanız gerekebilir. Değişime direnç gösteren üslupta kırıcı, eleştirel ve sivri dilli tavırlarınız sebebiyle sorunlar yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Para konularında daha gerçekçi, diğer insanların da haklarını gözeten bir stilde ilerlemeniz hayrınıza olabilir. Elinizdeki değerleri paylaşıp paylaşmamakla ilgili sınavlarınız olabilir. Maddi olarak savrulmaya, acele kararlar ile gereksiz şeylere masraf yapmaya yatkın olacaksınız. Bir şeylere sahip olmak amacıyla var olan hırslarınız sizi finansal bağlamda beklenmedik zararlara itebileceğinden sınırlarınıza dikkat etmek faydalı olabilir. Çocuğunuza karşı sorumluluklarınız, fedakarlık göstermeniz gereken durumlar olabilir. Ortaklı yatırımlar yapabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Enerjinizinizin yüksek olacağı bu evrede kararlı, inatçı ve stratejik yönlerinizle kolaylıkla dikkat toplayabilirsiniz. İntikam, kin, güç elde etme ve kıskançlık gibi olumsuz duygulardan arınmanız hayrınıza olabilir zira beklenmedik kayıplarla karşılaşma olasılığınız da var. Kontrollü ve paylaşımcı yanlarınızla ilişkilerdeki sorunları dengeleyerek arzularınıza daha kolay ulaşabilirsiniz. Ayrıca odağınızı doğru yerlere vermeniz yaratıcılığınızı geliştirebilir ve şansınızı kalıcı biçimde arttırabilir gözüküyor. Spor ile ilgilenmek veya kilo vermek için doğru zamanlar. Ateşli hastalıklar, enfeksiyon ve kazalara karşı açık olabileceğinizden fazla adrenalin peşinde koşmadan kendinizi korumaya almalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Kendinizi kontrolünüz dışında gelişen sorunlarla boğuşurken bulabilirsiniz. Ortak borçlar, ödemeler üzerinize kalabilir. Yatırımlarınızı doğru yapmadıysanız sonlandırabilirsiniz veya kaybedebilirsiniz. Öte yandan gizli düşmanlarınız ve sizi kıskanan kişiler harekete geçebilir. Kime ne anlattığınıza ve davrandığınıza dikkat etmeniz gerekebilir. Siz de iz sürebilir ve başka insanların sırlarını açığa çıkartabilirsiniz. Terapiler, araştırmalar, ruhsal çalışmalar bilinçaltınızdaki sorunları çözmenize yardımcı olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Dostluk ve arkadaşlık temalarını sorgulayacağınız zamanlar zira kötü niyetli insanlarla uğraşmanız gerekebilir. Birlik ve dayanışma içerisinde hareket etmeniz kolay olmayabilir. Kurallara uymak istemeyebilir ve dik başlı davranışlar sergileyebilirsiniz. İş organizasyonları, fuarlar, workshop veya sergi vb. yerlerde vakit geçirmek isteyebilirsiniz. Kendi işinizi yapıyorsanız daha rahat hareket etmeniz ve istediğiniz iş bağlantılarını kurmanız da mümkün olabilecek. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: İşinizi büyütmek, kariyer yaşantınıza katkı sağlayacak ortaklı adımlar atmak için doğru zamanlar olabilir. Hızlı karar alarak ev tadilatları, taşınma veya mesleki değişimler gerçekleştirebilirsiniz. Hedefleriniz doğrultusunda aile bireylerinizden beklediğiniz desteği göremeyebilirsiniz. Ev ve kariyer dengesini tutturmanız zorlaşabilir. Kazanmak için mücadeleci, haklarınızı arayan ve eril yanlarınızı daha çok ortaya çıkardığınız davranışlar sergilemeniz zorunlu olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Yurt dışı bağlantıları, seminer, eğitimler, fuarlar ve hukuk işleri gündeminize oturabilir. Hayata bakış açınızı değiştirecek maddi gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Fikir ve inançlarınızla uyum sağlamayan kişilerle mücadele vermek zorunda kalmanız da mümkün. Uzak akrabalar, yabancılar ve hocalarınızla anlaşmazlık yaşayabilirsiniz. Kimileriniz halihazırda devam eden eğitimini bırakabilir veya farklı alanlara ani kararla geçiş yapabilir. Taşınma ve turistik geziler yapmak açısından verimli sonuçlar alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgiler,
Begüm Minkis