Merve Çubuktepe

Yılın son Merkür retrosu bizi bekliyor. Eminim ki “Yine mi retro” diyerek bu satırları okuyorsunuz. Ancak eşyanın tabiatı gereği Merkür yılda en az 3 kere bu hareketi gerçekleştiriyor. Retro dönemin bir parçası olan hatta zaman zaman retrodan daha da etkili olan durağan dönemleri de tarih aralığı içine alarak başlık attım.

Hatta meraklısı için Merkür’ün Durağan/Retro hareketi aşağıdaki gibi ilerleyecek:

30 Ekim 2019 18:42 – 1 Kasım 2019 18:41 - Durağan
1 Kasım 2019 18:42 – 19 Kasım 2019 22:11 - Retro
19 Kasım 2019 22:12 – 21 Kasım 2019 22:12 - Durağan
21 Kasım 2019 22:13 - İleri Hareket
24 Kasım 2019 22:13 - Ana gölge fazdan Çıkış
7 Aralık 2019 22:13 - Tam hıza ulaşma

Elbette yukarıdaki takvime bakarak nereden baksanız bir buçuk ay hayat duracak gibi düşünmemelisiniz. Ancak özellikle durağan konumlar dikkatle ele alınması gereken zamanlardır. Çok kritik konuların, son imzaların veya önemli konuşmaların tam oraya bilinçli bir şekilde denk getirilmesi önerilmez. Diğer yandan ilgili zaman diliminde gerçekleşen olaylar kadersel anlamda ve geleceğin şekillenmesi adına çok önemli olabilir. Önemli başlangıçlar ve kararlar adına en azından Merkür’ün ana gölge fazından çıkışı tercih edilebilir. Retro yapan gezegen süratle eski konumuna dönmediğinden hızı yavaş yavaş artar. Bu sebeple de Merkür retrosundan çıkar çıkmaz aksilikler tak diye bitmez veya işler eski süratine hemen kavuşmaz. Bu da gölge fazın etkisidir. Takvime göz atarsak eğer 7 Aralık 2019 itibariyle Merkür tekrar tam hızına kavuşarak asıl gücüne ulaşıyor. Yani ertelenebilecek konuları da bu dönem sonrasına alabiliriz.

Ancak altını tekrar çizmeliyim ki Merkür retrosu dünyanın sonu veya hayatın durması anlamına gelmez ve retro zamanında da elbette harekete geçmemiz gereken anlar olabilir. O zaman da “Seçimsel Astroloji” kullanarak en iyicil zaman dilimini buluruz. Elbette bir şeyi hayata geçirirken gökyüzüne göre en doğru şekilde hesaplamak avantajdır, ancak çok emek verilmiş, özellikle uzun zamandan önce çalışması başlayan konularda bir sürecin Merkür retroya denk gelmesi illa o süreci başarısızlığa sokmaz. Elimizden geleni yapıp o zaman da retro koşullarında en uygun zamanı buluruz. Doğum haritasında natal Merkür’ü retro olan kişiler bu dönemlerde yılın en iyi zamanlarını geçirir iddiası abartılıdır. Ancak şu aşikar ki zaten retro enerjisine doğuştan aşina olan bu kişiler haritasında natal Merkür’ü ileri harekette olan kişilere kıyasla retro koşullarına çok daha iyi uyum sağlayıp krizleri avantajlarına çevirebilirler. Merkür; Akrep burcunda 27 dereceden 11 dereceye gerileyecek. Gerileme döneminde özellikle haldur huldur düşünmeden hareket etmek yerine gözlemleyen, sabreden ve doğru anda vezirini oyuna sürenler avantajlı olacaktır. Adeta bir satranç oyunu gibi düşünebiliriz süreci.

İlişkilerde şüphecilik, buluttan nem kapma, alınganlık, baskı ve kontrol arzusu artabilir. Partneri aşırı boğma ve kısıtlama süreci çok ciddi geri tepebilir. Diğer yandan her türlü insan ilişkisinde altı dolu ancak bir türlü kanıt bulamadığınız şüpheleriniz varsa bu dönemde saklanan şeyler su yüzüne çıkabilecektir. Yani yüz kızartıcı işler yapan kişiler çok kötü durumlara düşebilir bu dönemde. Bir insanı, işi veya kavramı kaybetme korkusu sebebiyle kişi aşırı derecede kendinden ödün verip adeta kendisine yabancılaşabilir. Ancak bu durum özellikle de karşı taraf değer bilmez veya narsisist bir kişiyse egosunu daha da yükselterek bu kişinin sizden daha da uzaklaşmasına sebep olabilir.

Aslında normal hayatta hiç öyle olmadığı halde retronun etkisi ile geçmişi aşırı olumlayarak hatırlama, ilgili insana ölümsüz aşk, olmazsa yaşayamam, ölürüm vb gibi abartılı dramatik yüklemeler oluşturabilir. Retro bittiğinde bu kadar yüklemeyi neden yaptığınıza şaşabilirsiniz. Geçmişte su altında kalmış, bir türlü konuşulamayan konularda cesareti toplayarak menfi ya da müspet yüzleşmeler yaşayarak rahatlayabilir, bu konuların yüklerinden kurtulabilirsiniz.

“Risk budur” denilecek bir dönem değil. Gerek maddi gerek duygusal herhangi bir konuda eğer gemileri yakmaya hazır değilseniz kesinlikle blöf önermem, kalıcı ve yıkıcı sonuçlar doğurabilir. Ve eski sevgililer… Evet, elbette ki Merkür Retrolarında bit pazarına nur yağıyor, insanlar geçmişi daha olumlu ve özlemle hatırlıyor. Doğal olarak haritaları olumlu etki alan kişilerde bu tür dönüşler olabilir. “Retro ile gelen retro ile gider” deyişi çok popüler olsa da biraz fazla iddialı ve genelleyici bir tabir. Burada bahsedilen retro anında duygular çok yoğun ve değişik algılanırken, retro sonrasında tekrar ilginin kaybedilmesi taraflardan en az birinin tekrar bocalamaya başlaması ile alakalı. Ancak iyicil açılar altında Akrep burcu en derinlere inip geçmişi ve diplere saklanan sorunları mantık ve kalp ile çözmeyi sembolize ettiğinden, kalıcı hasar almamış ilişkilerde tamir söz konusu olabilir.

Son olarak, Merkür Akrep retrosu herkesin şapkasını önüne koyup yaptığı hatalar, verdiği tavizler, yapması gerektiği halde eylemsiz kaldığı davranışlarla yüzleşmesi adına bir aynadır. Bu dönemde başkalarını suçlamak yerine kamerayı kendimize döndürüp öz eleştiri yapmaya açık olmamız ilerleyen dönemde çok ciddi bir gelişim, öz değerde yükselme ve tekamül etkisi getirebilir. Özüne dönmek demek dürüst olmak demektir. Kendimize söyleyemediğimiz şeyleri söylemek, göz ardı ettiklerimizi kabullenmek ve bu bilgiler ışığında hakikatin ışığında kendi, gerçek ve bize ait olan yolu çizmek Merkür Akrep retrosunun bize armağanıdır.

Merkür Akrep retrosunun burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Retro boyunca geçmişe gömülmüş veya uzak durduğunuz insanlarla irtibat kurmak zorunda kalabilirsiniz ya da onlar sizleri arayabilirler. Özellikle de maddi konular başta olmak üzere bu kişilerden gelebilecek her teklifte temkinli olmanızı, mümkünse de hiç para işine girmemenizi öneririm. Retro döneminde yatırımlar, kredi, nafaka, prim gibi konularda gecikmeler veya aksaklıklar görülebilir. Partner/ortağın maddiyatında dalgalanmalar görülebilir. Gerekmedikçe depresif insan, müzik ve konulardan uzak durun. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: İlişkiler evinizi etkileyecek olan bu retro yılın geleneksel üçüncü eski sevgili şenliklerini sizin burcunuza taşıyor. Yani ihtimal olarak en fazla Boğaların cephesinde bu tür duygusal etkileşimler görebiliriz. İlişkinin kaderini tayin ederken hem laylaylom moduna geçilmemeli. İlişkiyi bir önceki turda sonlandıran konular mutlaka konuşularak çözüm bulunmalı zira cicim zamanları geçince aynı sorunlar tekrar nüksedebilir. Bir ortaklık kurmak ve ortak işler adına retro sonrası dönemi beklemenizde fayda var. İlişkisi olan Boğalar için her sözü tartarak konuşup dikkatli olmak önemli, ufak meseler büyüyebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Retro döneminde özellikle bugün git, yarın gel tarzı işler; rutin görevler ve angaryalara boğulabilirsiniz. Bu gibi konularda gözden kaçan ufak detaylar sebebiyle gecikmeler, aksilikler ya da bu işlerden sorumlu kişilerle sürtüşmeler gündeme gelebilir. İş ortamında çevrenizdeki kişiler size göre çok yavaş kalabilir, sabırsızlık hissedebilirsiniz. Herkesi bu dönemde çok iyi gözlemleyin ve dedikodudan kaçının. Bazı kişilerin hiç de göründüğü gibi olmadığını fark edebilirsiniz. Sağlık konusunda hiçbir rutin kontrolü ertelemeyin. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Kalbiniz boşsa eğer geçmişten bir bağınız olduğu, önceden tanıdığınız bir kişi ile çekim yaşayabilirsiniz. Bu çekim ilk başta daha tensel düzlemde olabilir. İlişkinizin sınır ve boyutlarını dikkatli ayarlamanızda fayda var zira partnerin beklentileri ile sizinki tam olarak aynı olmayabilir. Bir an başlayıp sonra sönen aşklarda tekrar özlem duygusu artabilir ve yeniden deneme hevesi gelebilir. İpleri hemen bırakmadan karşı tarafın güveninizi tazelemesini beklemelisiniz. Bir hobiye başlamak istiyorsanız retro sonrası daha ideal olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Taşınma, tadilat, mülk alım - satımı gibi konularda çok mecbur olmadıkça süreci retro sonrasına ertelemenizi öneririm. Aynı durum kiracılarla alakalı konular için de geçerli. Ailede sessizce kapatılan ancak derinlerde biriken sorunlar su yüzüne çıkabilir, bazı olayların hiç de öyle olmadığı görülebilir. Ebeveynlerinizle iletişim problemleri görülebilir. Bu dönemde sizi çok didikleyen, egonuza zarar veren veya gereksiz çok ve detaylı sorularla sizi bezdiren kişilerle muhatttap olmamaya çalışın, bu kişilere koz vermeyin. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Retroda aldığınız etkileşim esasen olumlu ve bu sebeple de umudunuzu kestiğiniz iş görüşmeleri, başvurular gibi konularda dönüş alabilirsiniz. Sadece tüm insan ilişkilerinde iletişim tarzınızı iyi ayarlamanız gereken bir dönem. Aşırı mükemmeliyetçilik veya iyi niyetle bir şeyleri düzeltme amacı ile söylediğiniz sözler veya sergilediğiniz davranışlar yanlış anlaşılarak tepki çekebilir. Kardeşler, yakın çevre ve akrabalar arasında geçici ancak bir miktar sıkıntı yaratabilecek gerilimler görülebilir. Trafikte çok dikkat, hiçbir işi son ana bırakmayın. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Finansal anlamda çok dikkatli olmanız gereken bir zaman dilimi. Retro döneminde beklediğiniz paralar daha yavaş veya daha küçük miktarlarda gelebilir. Zam, terfi gibi beklentilerde gecikmeler görülebilir. Riskli yatırımlardan kesinlikle kaçınmalı ve aynı zamanda masrafları kısmalısınız, zira beklenmedik para çıkışları da söz konusu olabilir. Geçici olarak daha melankolik ve sorgular bir ruh haline girebilirsiniz. Bu biraz da kendinizi çözümleme süreci ancak kesinlikle enerji vampiri kılıklı insanlardan uzak durun. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Burcunuzda gerçekleşecek Merkür retrosu doğrudan sizi etkileyeceğinden büyük bir öneme sahip. Adeta kendinizi atomlarınıza kadar ayrıştırarak her parçayı tek tek inceleyip içinizde saklı veya bastırılmış ne varsa hepsini ortaya çıkarma zamanı. Retro döneminde sezgi ve gözlem gücünüz daha da artacaktır, bu bağlamda size karşı kim dürüst kim değil, sevginize kim layık kim değil çok net bir şekilde öğrenebilirsiniz. Diyet, spor gibi devamlılık arz eden önemli kararları mümkünse retro sonrasında ele almanızı öneririm. Kendinizi ifade etmekte bir miktar zorlanabilirsiniz, bundan dolayı aşırı dobralıktan kaçının. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Retro etkisi ile bilinçaltınız oldukça hassas ve kolay ulaşılabilir durumda olacak. Ruhsal ve psikolojik destek almayı düşünüyorsanız tam sırasıdır. Özellikle geçmişten gelen travmaları çözmek, gerekiyorsa bu travmalarla bağlantılı kişilerle yüzleşmek adına önemli bir zaman. Uyuyor gibi görünen düşmanlarınız yuvalarından çıkarak görünür olabilir. Öfkeye düşmeden sakin ve stratejik bir şekilde bu kişilerle mücadele etmelisiniz. Rüyalarınız çok önem taşıyabilir, sezgilerinizin güçlenmesi sebebiyle bazı şeyleri önceden hissedebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Sosyal çevre ve arkadaşlarla olan ilişkilerde bir miktar pürüz görülebilir. Özellikle size karşı aşırı rekabetçi veya kıskanç kişilerin maskeleri düşebilecektir. Çok iyi arkadaş gibi görünen kişilerin sadece iyi gün dostu olduğunu görebilirsiniz mesela. Arkadaş gruplarında doğru ifade ve anlaşılma zor olabileceğinden gereksiz alınma ve küslükler görülebilir. Bundan dolayı herkese şeffaf ve net olmaya özen gösterin. Zamanında koptuğunuz ancak sizin için anlamı olan bazı kişilerle tekrar irtibata geçebilir ve arayı kapatabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Kariyer beklentilerinizin bir miktar gecikebileceği, bu tür beklentilerde olumsuz dönüş geliyorsa çok da ısrarcı olmamanız gereken bir dönem. İş başvuruları gibi konularda geç dönüşler olabilir, kontrolünüzü kaybetmeyip yeni olasılıkları da incelemelisiniz. Retro döneminde özellikle patronlarla diyaloglarda sıkıntı yaşanabilir veya bu kişiler aşırı kontrolcü davranabilirler. Göze batmayıp her şeyi kuralına göre yapmaya dikkat etmelisiniz. Hayatınızla ilgili majör kararları masaya yatırıp düşünmek için harika bir süreç ancak düğmeye basmak için retro bitişini bekleyin. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: İçinizdeki filozofun uyanacağı bu dönemde bol bol düşünüp hayatı ve varlığınızın anlamını sorgulayabilirsiniz. Okült, metafizik ve astroloji gibi konular çok daha fazla ilginizi çekebilir ve bu konularda derinleşmek isteyebilirsiniz. Bu duygunun geçici bir heves olup olmadığına karar vermek adına retro sonrasını bekleyin. Retro sonrasında istediğiniz bir konuda uzmanlaşmak adına harika bir eğitim sürecine geçebilirsiniz. Ticaret, yayıncılık, yurtdışı ile alakalı konular, seyahat ve vize işlemlerinde gecikmeler ve sıkıntılar görülebilir. Dakiklik çok önemli her şeye zamanında, hatta biraz önce gidin. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe