Berrak Nilhan Karaca

Haftanın en önemli görünümleri şüphesiz Güneş-Neptün, Venüs Satürn olumlı açısı. Ancak bir de dikkat edilmesi gereken Venüs-Uranüs sert açısı var… Pek tabii ki Boğa burcunda gerçekleşecek olan uyumlu açılara sahip dolunay da oldukça dikkat çekici!

Güneş-Neptün olumlu açısı kendimizi ve amaçlarımızı ortaya koyma konusunda idealist bir yaklaşım sergileyebileceğimizi gösteriyor. Çok kontrol odaklı davranmak yerine olayları biraz daha akışına bırakmak mümkün olabilir.

Venüs ise başka bir hikaye anlatıyor. Bir tarafta emek verilen, sağlam, istikrarlı ilişkiler; diğer tarafta ani başlangıçlar, ani kopmalar, marjinal ilişkiler… Gelecek gördüğümüz, emek verdiğimiz ilişkiler için fedakârlıklardan kaçınmayabiliriz. Veya kopmaya yakın bir ilişkide atılan sağduyulu adımlarla, alınan gerçekçi kararla, ciddi bir yaklaşım ile tansiyon düşürülebilir.

Haftanın gün bazındaki etkilerini yazımın devamında inceleyebilirsiniz: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi - 30.10.2017
İnanılmaz güzel bir gün! Balık burcunda seyreden Ay, Güneş ve Jüpiter ile pozitif açılar yapıyor. Diğer taraftan Merkür ve Venüs de kadersel düğümleri tetikliyor. Bugünü istediğiniz şekilde değerlendirebilirsiniz. Kolay ilerleme, kolay anlaşma ve kolay uyum sağlanabilecektir. İlişkilerde ise kadersel gelişmeler ve önemli konuşmalar gündeme gelebilir. Bu güzel etkilerden daha ziyade su ve toprak burçları olan Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balık faydalanabilir.

Salı - 31.10.2017
Ay, Balık burcundaki seyrine devam ediyor ve gün boyunca oldukça güzel açıları var. Gece saatlerinde Ay’ın Neptün ile kavuşum yapması meditasyon, dini ritüeller, merhamet ettiğimiz kişilere yardım etmek ve fedakarlıkla alakalı konular öne çıkıyor. Saat 10:38’te Ay’ın Plüton ile pozitif açısal bağlantısı sezgilerimizi hepten güçlendiren bir etki yapıyor. Etrafımızdaki insanların içsel motivasyonlarını kolaylıkla hissedebileceğiz. Ay’ın Merkür ile pozitif açı yaptığı akşam saatleri ise hissettiğimiz şeyleri insanlarla rahat rahat konuşabilmemiz, kendi duygularımızı rahatlıkla ifade edebilmemiz açısından gayet olumlu. Dolayısıyla, günün son saatlerini özellikle yakınlarımızla ilişkilerimiz için değerlendirebiliriz. Bu güzel etkilerden daha ziyade su ve toprak burçları olan Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balık faydalanabilir. Gece saatlerinde ise Ay’ın Satürn ile sert açısı kesinleşecek. Kendimizi yorgun ve sorumluluklarımızın baskısı altında hissedebiliriz. Duygularımızı ifade etmek güne nazaran güçleşecektir. Bu etkilerden daha ziyade değişken burçlar olan İkizler, Başak, Yay ve Balık etkilenecektir.

Çarşamba - 01.11.2017
Saat 9:42 itibariyle Ay, Koç burcuna geçiş yapıyor ve böylece enerjimiz yükselişe geçiyor. Cesur ve atak olduğumuz bir gün. Bununla birlikte Ay’ın gün içerisinde Kiron ile kavuşum yapması ve akşam saatlerinde Mars ile karşıt açı yapması kaza ve yaralanmalara da açık bir gün oluşturuyor. Dikkatli olmakta fayda var. Düşünmeden söylenen sözler, saman alevi gibi parlamalar, hesapsız riskler ve gözü kör bir mücadele zarar verici olabilir. Bu açılardan daha ziyade öncü burçlar olan Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak etkilenebilir.

Perşembe - 02.11.2017
Bugün Ay Koç burcunda seyrine devam ediyor ve saat 15:18’de Plüton ile sert açı yapacak. Kendi mevcudiyetimiz için savaşmaya açığız. Kendimizi “Ne olursa olsun başaracağım.” tarzında bir hırs içinde hissedebiliriz. Bu da etrafımızdaki insanlarla bir takım güç savaşlarına girmemize sebep olabilir ve sonuçta ilişkilerimiz zarar görebilir. Bu etkilere daha ziyade öncü burçlar olan Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak dikkat etmelidir. Akşam saatlerinde Ay, kadersel düğümler ile pozitif açılar yapacak. Bu saatlerde işbirliği yapmak kolaylaşacaktır. Bu etkilerden daha ziyade ateş ve hava elementinden burçlar olan Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kova faydalanabilir.

Cuma - 03.11.2017
Ay 06:02’de Uranüs ile kavuşum yapacak ve saat 12:46’ya kadar boşlukta seyredecek. Sonrasında Boğa burcunda seyrine devam edecek. Günün ilk yarısında ani tepkiler vermeye ve gerginliğe daha açığız. Özgürlüğümüze oldukça düşkün olabiliriz. Daha uçuş uçuş fikirlerin, ani uyanışların zamanıdır. Bu etkilerden ateş ve hava elementinden burçlar olan Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kova daha fazla etkilenebilir. Öğleden sonra ise kesinlikle ayaklarımız daha yere basmaya başlıyor. Daha sakin, daha olgun yaklaşımlarda bulunuyoruz. Sadece akşam saatlerinde Ay, Jüpiter ile karşıt açısını kesinleştireceği için yeme içmeyi ve rehaveti aşırıya kaçırmamakta fayda var. Toprak ve su elementinden burçlar olan Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balık ekstra dikkat.

Cumartesi - 04.11.2017
Ve bugün dolunay günü! Dolunay sırasında Ay’ın Plüton ile olumlu açısı bu dolunayın bize güçlenme, küllerinden doğma vadettiğini göstermekte. Neptün’le pozitif açısı hislerimize güvenmenin ve olayları biraz akışına bırakmanın daha doğru olabileceğini gösteriyor. Dolunayın yönetici gezegeni Venüs’ün durumu tüm bu gelişmelerin en çok hangi alanda toplanacağını açıklar gibi: o da tabii ki ilişkiler. İlişkilerde gerçekçi, güvenden ve istikrarlı olandan yana bir tavır almamız ani kopmaları engelleyebilir. Veya bazı sonlanmalar bizim güçlenmemizde ve tek başımıza ayakta kalabilmemizde olumlu bir etki yapabilir. Bu açılardan aşağı yukarı tüm burçlar etkilenecektir; fakat toprak ve su elementinden burçlar olan Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Akrep ve Balık biraz daha fazla etkilenecektir.

Pazar - 05.11.2017
Ay 12:28’e kadar Boğa burcunda ilerliyor ve Boğa burcundaki son açısı Merkür ile. Merkür’ün zorlayıcı bir konum olan anaretik derecede olması, Ay ile açısı ile birleştirince belli bir konuda nihai kararı vermek ile alakalı bir etki yapabilir. Sürüncemede kalan bir konu varsa artık son sözü söylemek mümkün olacaktır. Yalnız böyle kestirip atmadan önce arada bir alınganlık veya yanlış anlaşılma olabileceği, asgari müşterekte buluşma ihtimalinin değerlendirilmesi daha iyi olabilir. Bu etkilerden daha çok sabit burçlar olan Boğa, Aslan, Akrep ve Kova etkilenecektir.
Ay saat 13:25 itibariyle İkizler burcuna geçiyor. Merkür de Yay burcuna geçiş yapıyor. Konuşmak, bilgilenmek, bilgileri paylaşmak, muhabbet etmek isteği artıyor. Öğle sonrasında iletişim trafiğimiz hızlanabilir. Bu etkilerden daha çok değişken burçlar ve hava elementinden burçlar olan İkizler, Başak, Yay, Balık, Terazi ve Kova etkilenebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dilerim,
Berrak Nilhan Karaca