Merve Çubuktepe

Yeni bir aya adım atıyoruz, yılı bitirmemize az kaldı. Tutulmalar dönemini tamamladıktan sonraki ilk haftaya adım atarken en önemli konulardan biri de 5 Kasım 2023 itibariyle Satürn’ün retrosunu bitirip ileri harekete başlaması olacak. Öğrenilecekler öğrenildi, dersler alındı, tutulma döngüleri tamamladı ve artık bize yeni dönemimizi yapılandırmak düşüyor. Satürn’ün ileri harekete geçmesi hayatımızı düzenleme ve yeni bir düzen kurmak gibi konularda yardımcı olacaktır. Ayrıca Karmanın Lordu diye adlandırılan Satürn’ün tekrar ileri harekete geçmesi ilahi adaletin tecelli etmesi adına da çok önemli bir faktör. Haftanın ilk yarısı olumlu etkilere sahip olmakla birlikte son günlerine geldiğimizde sert açı kalıpları dikkat çekici. 3 Kasım 2023’te Güneş-Jüpiter karşıtı, 4 Kasım 2023’te Venüs-Neptün ve Merkür-Uranüs karşıtları devreye girecek. Her konuda abartı ve riskten uzak, tamamen mantık odağında ilerlemek çok önemli. Herhangi bir konuda sapıtan, uçlara savrulan veya haddini bilmeyen kişiler oldukça sıkıntılı zamanlar geçirebilir. Ayrıca önemli ifşalar olabilir ve saklanan sırların dökülmesiyle açığa çıkan skandallar da gündemi ve dengeleri değiştirebilir.

Haftanın en önemli olayı şüphesiz ki Satürn retrosunun sona ermesi. 3-5 Kasım 2023 arasında durağan konumda kaldıktan sonra 5 Kasım 2023 saat 10:04 itibariyle tekrar ileri hareketine başlayacak. Satürn’ün uzun süren retrosunu bitirmesi yeniden yapılanma, kural ve yasaların uygulanması, düzen sağlanması gibi konularda destekleyici olacak. İrade gerektiren konularda daha kontrollü olabileceğiz. Hayat düzenimizde değişiklikler yapmak istiyorsak bu sürece 5 Kasım 2023 sonrasında başlayabiliriz. Bu etkileşim diyet yapmak gibi konular için de son derece uygundur.

Makro düzlemde Satürn Balık burcunda ileri hareketine başlayacağı için ruhsal açıdan kendimizi toparlamak adına da önemli bir döneme adım atıyoruz. Psikolojik destek almak, ruhsal çalışmalar yapmak Satürn bu burçta ileri hareketteyken daha rahat olacaktır.

Balık burcu dini ve ruhsal temalarla doğrudan ilişkilidir. Satürn Balık burcuna geçtiğinden beri her düzlemde inanç ve ideoloji odaklı çatışmalar daha da artmaya başladı. Orta Doğuda inançlar kılıf yapılarak tiranlar katliamlarına devam ediyor. Satürn’ün retrosunu sona ermesi tiranların kanlı oyunlarına karşı insanlığın daha da uyanması konusunda destekleyici olacaktır.

Ayrıca Satürn karmanın lordudur. Bu bağlamda eğer içsel hesaplaşmalarımızı gerçekleştirdiysek yeni bir tekâmül evresine hazırız demektir. Tam tersi giderek kendi rüyalarına saplanan, hayali ve kötücül amaçlarla insanları kullanan, dini motifleri sömüren kişiler için karmanın cevabı ilerleyen dönemde oldukça sert olacaktır.

Haftanın önemli açılarını inceleyelim:

Haftanın ilk günlerine olumlu etkilerle başlayacağız. 31 Ekim 2023’te Venüs-Uranüs Üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbı dinamik ve ruhen canlandırıcıdır. Zor tesirlerden sonra açı kalıbı bizi tekrar motive edebilir. Özellikle yaratıcılık adına harika bir tesirdir. Duygusal anlamda tatlı sürpriz gelişmeleri gündeme getirebilir. Duygusal konular ve finansla ilgili işlerde beklenmedik olumlu bir destek sunar. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın sonuna geldiğimizde, özellikle de hafta sonunda maalesef gökyüzü oldukça puslanıyor ve hava sertleşiyor. Ardı ardına sert açılar etkin olacağı için önemli işlerimizi haftanın özellikle ilk yarısında tamamlamak daha faydalı olacaktır.

3 Kasım 2023’te Güneş-Jüpiter Karşıtı kesinleşecek. Bu açı kalıbı finans ve kariyer konusunda hatalı kararlar almaya açıklık yaratabilir. Hızlı ve dürtüsel hareket etmemeliyiz. Gereksiz harcama ve riskli yatırımlardan kaçınmakta fayda var. Piyasalarda balon etkili ancak yatırımcıların aklını çelecek yükselişler gündeme gelebilir. Egomuz daha nazik olabilir ve iyisiyle kötüsüyle her şeyi abartma eğilimine girebiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

4 Kasım 2023’te Venüs-Neptün Karşıtı kesinleşecek. Bu açı kalıbı duygusal ilişkiler başta olmak üzere aldanma, aldatılma, bir şeylerin aşırı idealize edilmesinden gelebilecek düş kırıklıklarına işaret ediyor. Ay tutulması ile etkisi birleştiğinden ötürü yanlış kişilere güvendiysek gerçekleri görebilir ve bu kişilerle yollarımızı ayırabiliriz. Duygusal türbülanslar ve hatalı kararlara açıklık olduğundan mantık odaklı ilerlemek çok önemli olacaktır bu süreçte. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

4 Kasım 2023’te Merkür-Uranüs Karşıtı kesinleşecek. Bu çatışmalı açı kalıbı gereksiz inat, uç fikirlerin çatışması, her konuda haksız olsa dahi haklı olma iddiasını temsil ediyor. Herkesin kendine has fikirleri olabilir ve diğer fikri kabul etmeyebilir. Açı kalıbı ani öfke patlaması ve fevri hatalı hareketler getirebilir. İfadeler ve eylemlerimizin dürtüsel olmasından kaçınmalı, bir şeyleri gereksiz yere de bastırmamalıyız. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 30 Ekim 2023: Herkese iyi haftalar! Ay Boğa burcunda ve saat 07:50-11:50 arasında Ay-Neptün altmışlığı aktif durumda. Açı kalıbı ruhsal bağlantıların daha derinleşmesine yardımcı olabilir. Sanatsal ve yaratıcı faaliyetler için ilham verici bir dönem olabilir. Rüyalara ve içgüdülere daha fazla dikkat etmekte fayda vardır, zira yol göstericidir. Bu aralık ruhsal çalışmalar için de çok uygundur. Günün en verimli zamanları saat 12:35-14:35 arası çünkü Ay-Plüton üçgeni kesinleşiyor. Her türlü önemli görüşme, imza, başvuru ve etki yaratmak adına bu zaman dilimi değerlendirilebilir. Ay bu açıdan sonra saat 14:36-18:08 arasında boşlukta. Önemli işlerimizi bu zaman dilimine denk getirmemekte fayda var. Saat 18:09 itibariyle Ay boşluktan çıkıyor ve İkizler burcuna geçiyor. Ancak akşam saatleri de biraz kaotik… Özellikle saat 21:03’e kadar Ay-Satürn karesi etkin olduğu için blokaj, gecikme ve çatışmalarla karşılaşabiliriz. Geç saatlerde işleriniz varsa saat 21:34 ve sonrasına ele almakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Bir dağ gölü üzerinde parlayan Ay.” Bazen yansımalardan hakikati bulabiliriz ve çok da saklanmayan bir işaret bize yolu gösterebilir. Bize ışık tutan, ışığı yansıtan “Ay” vasfı gören kişilerden ilham alabiliriz. Ayrıca Ay doğrudan iç dünyamızla da ilgili olduğu için sezgilerimiz de bize yol göstererek çok şey söyleyebilir. Ay Fazı: Dolunay.

Salı – 31 Ekim 2023: Haftanın en iyicil açılara sahip günündeyiz. Ay İkizler burcunda gün boyunca spesifik bir açısı olmadan sakin bir şekilde yolculuğuna devam edecek. Bu konum özellikle bir şeyler öğrenmek, bir eğitime başlamak, önemli görüşme ve sunum gibi faaliyetler için uygundur. Güne saat 07:13’te Güneş-Vesta üçgeninin olumlu tesiri ile başlıyoruz. Açı kalıbı günlük sorumluluklara daha rahat odaklanmamızı sağlarken işlerinizi daha etkili bir şekilde tamamlama konusunda destekleyicidir. Ayrıca konsantrasyonu da arttırdığı için bir konuda olası hataları önlemek ve işleri daha titizlikle yapmak için de fırsat sunar. Ayrıca yeni hedefler belirlemek için de ilham vericidir. Saat 15:51’de haftanın en olumlu açı kalıplarından Venüs-Uranüs üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı dinamik ve ruhen canlandırıcıdır. Zor tesirlerden sonra açı kalıbı bizi tekrar motive edebilir. Özellikle yaratıcılık adına harika bir tesirdir. Duygusal anlamda tatlı sürpriz gelişmeleri gündeme getirebilir. Duygusal konular ve finansla ilgili işlerde beklenmedik olumlu bir destek sunar. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Bir dişçi medeni alışkanlıklarla yıpranan bir dişi tamir ediyor.” Modern hayat detoksuna girmek, teknolojinin kölesi olmamak, yaratıcılığı doğal yollarla pekiştirmek, telefondan biraz ayrılmak oldukça iyi gelebilir. Eski usul yollar, tatlar, zaman geçirme metotları ve arınma çalışmaları ruha çok iyi gelecektir. Ay Fazı: Dolunay.

Çarşamba – 1 Kasım 2023: Ay İkizler burcundaki yolculuğuna devam ediyor. Günün ilk dakikalarına adım atmamız itibariyle 00:05-02:05 arası Ay-Chiron altmışlığı etkin olduğu için ruhsal çalışmalar için çok uygun tesirler söz konusu. Günün ilk saatlerine özellikle de 08:25-12:25 arasına dikkat zira Ay-Venüs karesi devrede. Kalp kırmamaya ve her şeyi kişisel almamaya dikkat etmeliyiz. Aşırı tribal yaklaşımlar ters tepebilir, bir de gerekmiyorsa o anda aşırı harcama veya riskli yatırımdan kaçının derim. Saat 12:48’de Ay-Güneş 135’lik açısı kesinleşiyor ve Küçülen Ay fazına geçiş yapıyoruz. Önümüzdeki üç gün bir konuda uzmanlaşmak, eğitim almak ve kişisel gelişim açısından bir başlangıç için uygun durumda. Ay saat 15:37 itibariyle Neptün ile kare sert açı yaparak boşluğa girecek ve günün geri kalanında boşlukta olacak. Dalgınlık unutkanlık veya yanılgılara açık tesirler altında olacağız. Emin olmadan hiçbir şeyi yapmamak, her şeyi not alarak dikkatli ilerlemekte fayda var. Bir de bugün kritik duygusal kararlar vermemek, en azından yarını beklemek daha faydalı olacaktır. Günün Sabian sembolü “Eski bağları canlandıran bir kardeşlik yemeği.” Kolektifin gücünü gösteren bu sembol ekip ruhu ve birlikte hareket etmenin gücünü vurgular. Aynı fikir ve ideolojideki insanlardan destek alabiliriz. Geçmişten gelen güçlü bağlarımızı hiçe saymamak bir sorun olduğu anda bağları bir anda çöpe atmamak gerekir. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 2 Kasım 2023: Haftanın en olumlu tesirlerine sahip günlerinden birindeyiz. Ay saat 00:29’a kadar boşlukta akabinde Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Gece geç saatlerde ayakta olanlar için 00:30-03:28 arasında Ay-Satürn üçgeninin olumlu tesiri etkin. Açı kalıbı bir konuya odaklanmak ve sonuca erdirmek adına olumludur. Saat 11:21-13:21 arasında Ay-Juno altmışlığı olumlu etkisi devrede olduğu için bu aralık özellikle duygusal konuları ele almak, sorunları çözmek, barışmak veya ilişkilerdeki bağı güçlendirmek adına pozitif etki içeriyor. Saat 13:39-15:39 arasında Ay-Vesta kavuşumu kesinleşirken bu zaman dilimini ruhsal çalışmalar yapmak veya bir konuya full odaklanmak için değerlendirebilirsiniz. Günün en verimli zamanları ise akşam saatleri ve sonrası. Ardı ardına saat 19:22’de Ay-Güneş üçgeni ve 20:30’da Ay-Jüpiter altmışlığı kesinleşiyor. Akşam saatleri günün bitimine kadar her türlü konuda harika etkilere sahip. Özellikle kariyer, finans ve resmi konular için destekler söz konusu, ancak ilişkilerde denge ve uzlaşma sağlamak adına da iyicil etkiler mevcut. Günün Sabian sembolü “Boğulan bir adam kurtarılarak kalabalığın arasına geri getirildi.” Bu sembol sıkıntılı bir durumda gelecek beklenmedik desteklere işaret eder. Aynı zamanda insanlardan kaçmak yerine adım atmak, başkalarını düşünmek, bir bereketin yapılan iyilikle çoğalması gibi temalar da vurgulu hale gelir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cuma – 3 Kasım 2023: Ay Yengeç burcunda yolculuğuna devam ediyor. Saat 08:02’de haftanın zorlayıcı açı kalıplarından Güneş-Jüpiter karşıtı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı finans ve kariyer konusunda hatalı kararlar almaya açıklık yaratabilir. Hızlı ve dürtüsel hareket etmemeliyiz. Gereksiz harcama ve riskli yatırımlardan kaçınmakta fayda var. Piyasalarda balon etkili ancak yatırımcıların aklını çelecek yükselişler gündeme gelebilir. Egomuz daha nazik olabilir ve iyisiyle kötüsüyle her şeyi abartma eğilimine girebiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Saat 10:04’te Satürn retrosunu tamamlayarak durağan konuma geçiyor. Satürn 5 Kasım saat 10:03’e kadar iki gün durağan konumda olacak. Bu dönem karmik açıdan çok önemlidir, negatif karmik yük yaratmamaya ekstra özen göstermekte fayda vardır. Kadersel yüzleşmeler ve sınavlar gündeme gelebilir. Günün en verimli saatleri saat 11:48-15:48 arası zira Ay-Merkür üçgeni devrede. Zorlu bir açı kalıbı etkin olsa da bugün önemli bir imza, başvuru, görüşme veya resmi işleminiz varsa bu zaman dilimine denk getirebilirsiniz. Saat 17:35’te Ay-Uranüs altmışlığı kesinleşirken daha yaratıcı ve enerjik hissedebiliriz. Farklı bir şeyler denemenin tam zamanı. Saat 19:49-21:49 arasında Ay-Pallas karesi etkin olduğu için bu saatlerde aşırı inat, atar gider ve gereksiz çatışmalardan kaçınmakta fayda var; aksi durum beklenilenden ters tepebilir. Günün Sabian sembolü “Önemli kişilerin toplandığı bir büyükelçilik balosu.” Bu sembol görünme ve ön plana çıkma isteğini ifade eder. Farklı kültür ve düşünceden insanlarla bir araya gelmek, içeri kapanmak yerine sosyalleşmek ufkumuzu açarken ruhumuza da iyi gelecektir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cumartesi – 4 Kasım 2023: Herkese iyi hafta sonları! Saat 01:05 itibariyle haftanın zorlu açı kalıplarından Venüs-Neptün karşıtı kesinleşecek. Bu açı kalıbı duygusal ilişkiler başta olmak üzere aldanma, aldatılma, bir şeylerin aşırı idealize edilmesinden gelebilecek düş kırıklıklarına işaret ediyor. Ay tutulması ile etkisi birleştiğinden ötürü yanlış kişilere güvendiysek gerçekleri görebilir ve bu kişilerle yollarımızı ayırabiliriz. Duygusal türbülanslar ve hatalı kararlara açıklık olduğundan mantık odaklı ilerlemek çok önemli olacaktır bu süreçte. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay Yengeç burcunda saat 06:27’de Plüton ile karşıt sert açı yaptıktan sonra boşluğa giriyor ve saat 06:28-10:22 arasında boşlukta. Saat 10:23’te Ay boşluktan çıkıyor ve Aslan burcuna geçiş yapıyor. Gün boyunca daha bireysel ve hırslı hissedebiliriz, zaman zaman egomuz da normalden daha nazik olabilir. Her şeyi kişisel almamakta fayda var. Saat 19:06’da Merkür-Uranüs karşıtı kesinleşiyor. Bu çatışmalı açı kalıbı gereksiz inat, uç fikirlerin çatışması, her konuda haksız olsa dahi haklı olma iddiasını temsil ediyor. Herkesin kendine has fikirleri olabilir ve diğer fikri kabul etmeyebilir. Açı kalıbı ani öfke patlaması ve fevri hatalı hareketler getirebilir. İfadeler ve eylemlerimizin dürtüsel olmasından kaçınmalı, bir şeyleri gereksiz yere de bastırmamalıyız. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Deneysel bir laboratuvarda mucit başarıya çok yakın.” Bu sembol işler ne kadar karışık ve zor olursa olsun aslında başarmaya yakın olduğumuzu hatırlamamıza vurgu yapar. Kişi başarısızlık korkusunun kendisini ele geçirmesine izin vermemeli, çatlak sesleri dinlememelidir. Eğer kendi yeteneklerimize güveniyorsak tek yapmamız gereken hedefimize odaklanmaktır. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Pazar – 5 Kasım 2023: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay Aslan burcunda saat 04:45-08:45 arasında Ay-Jüpiter karesi etkin durumda. Olayları abartmaktan kaçınmalıyız. Abartılı yiyip içme, harcama eğilimi görülebilir; iyi veya kötü bir olayı aşırı büyütebiliriz, dikkat. Saat 10:04’te Satürn durağan konumdan çıkıyor, Satürn retrosu resmi olarak biterken artık Satürn ileri hareketine başlıyor. Satürn’ün uzun süren retrosunu bitirmesi yeniden yapılanma, kural ve yasaların uygulanması, düzen sağlanması gibi konularda destekleyici olacak. İrade gerektiren konularda daha kontrollü olabileceğiz. Hayat düzenimizde değişiklikler yapmak istiyorsak artık zamanıdır. Bu etkileşim diyet yapmak gibi konular için de son derece uygundur. Saat 11.36’da Ay-Güneş karesi kesinleşiyor ve Son Dördün Ay fazına geçiyoruz. Bu faz bireyin kendini topluma ispat etme isteğini temsil eder. Onay alma ve takdir görme isteğimiz artar, rekabet kamçılayıcı bir unsur haline gelir. Ancak bir yandan da duygularımız ve mantığımız arasında ikilemler yaşayabiliriz. Saat 18:29-29:29 arasında Ay-Chiron üçgeni etkin durumda. Bu aralık her türlü ruhsal çalışma için çok uygundur. Sadece 19:59-21:59 arasına dikkat zira Ay-Mars karesi devrede. Gerilim ve çatışmaya açık tesirler söz konusu olabilir; özellikle arıza ve laf anlamayan tiplerle uğraşmamakta fayda var. Günün Sabian sembolü “İşçiler telefon hattını yasak tarafa geçiriyor.” Bu sembol iki zıt kavramın getirdiği dengeye işaret eder ancak bu dengeyi sağlamak kolay olmayabilir. Ayrıca yasakları çiğnememeye vurgu yapar, zira sınırları aşmanın beklenmedik sonuçları olabilir. Benzer ruhsal doğaya sahip kişilerden önemli şeyler öğrenebiliriz. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe