Merve Çubuktepe

Bu hafta iki gezegen burç değiştiriyor. 3 Ekim 2019’da Merkür Akrep burcuna geçiş yapacak. Hemen akabinde 4 Ekim 2019’da Mars Terazi burcuna geçiyor. Elbette Mars’ın önemi daha büyük. Aynı zamanda menümüzde 1 Ekim 2019’da kesinleşecek sert bir Venüs-Plüton karesi var. Bu hafta ilişkiler konusunda ortalık gerçekten çok karışık!

Terazi burcunda yeniay 28 Eylül 2019’da gerçekleşti ve etkileri bu haftaya da yayılacak. Standart bir Terazi yeniayından daha farklı etkiler deneyimleyeceğiz bu yapıda. Bu yeniaya ek olarak Mars’ın zararlı konumda olduğu Terazi burcuna geçişi ilişkileri adeta bir tahterevalliye benzetiyor. Dengede durmak pek kolay olmayacak. Sürekli iki yana sallanan bir zeminde durduğunuzu hayal edin. Eğer bu sallanma durumuna adapte olamazsanız dengeniz kayarak yere düşebilirsiniz. İlişkilerde kriz anlarında yer yer doğaçlama yapmak, yer yer daha sessiz diplomatik olmak ve yer yer o anda çekinseniz dahi inisiyatif almanız gerekecek.

Buna ek olarak Venüs-Plüton karesi de tam anlamıyla tuzla biber oluyor ilişkilerde. Bu açı tutku, ihtiras ve hırs ile doğrudan alakalıdır. Karşınızdaki insan nasıl davranırsa davransın veya konuşsun o kişiyi elde edene kadar durmayabilirsiniz. Bu da aşırı uçta davranışlar oluşturabilir. Bir insanı veya kavramı çok aşırı kafaya takma durumu görülebilir. Oysa ki kafanıza taktığınız konu sizin oluşturduğunuz tasvir kadar güçlü ve önemli olmayabilir. Herkesin beşer olduğunu, sizden düşük veya üstün olmadığını unutmamamız gerek. Bu açı aynı zamanda gereksiz konulardan büyüyen olaylar zincirinde ayrılık riski taşıyor bundan dolayı zamanlamalara ve nerede duracağınıza dikkat etmeniz ilişkilerin selameti açısından çok önemli.

Ve son olarak Merkür Akrep burcuna geçiyor. Çok daha dikkatli, derinlere inen, şüpheci bir etkileşimle karşı karşıyayız. İçimizdeki dedektif uyanıyor. Bundan dolayı bir meselenin asıl özünü çözmeden rahat etmeyebiliriz. Bu da tabii bizi bazen aşırı şüpheci ve hatta paranoyak yapabilir… “Kesin bir şey var” diyerek her şeyi didikleme eğilimi görülebilir. Burada da insanları aşırı zorlamamak önemli. Ve ayrıca herkesi çözmek veya en iç dünyasını anlamak zorunda da değilsiniz zira bazı kişiler bundan hoşlanmayabilir. Diğer yandan sezgisel algılama adına en güçlü Merkür formlarından biri olduğundan sezgiler ve iç-sesinizi duygularınıza kapılmadan dinlediğiniz takdirde çok doğru adımlar atabilirsiniz.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 30.09.2019 Herkese iyi haftalar! Ay saat 05:05’te Merkür ile kavuşum yaparak boşluğa giriyor. Saat 12:42’de Akrep burcuna geçiş yaparak boşluktan çıkacak. Yani günün ilk yarısında biraz hülyalı olabiliriz, bir şeylere odaklanmak zor olabilir. Yeni ve önemli ilk adımlar için öğleden sonrayı seçmekte fayda var. Gün boyunca sezgiler oldukça kuvvetli çalışabilir, içinize doğan ya da iç sesinizden gelen çağrıya kulak verebilirsiniz. Sakin giden tempo saat 21:55’te Ay-Uranüs karşıtı ile değişiyor. Akşam saatleri sonrası ani haberler alabilirsiniz ve şok edici olabilir. İletişim kazalarına dikkat, bir de teknolojik aletleri yedekleme veya özel bir işlem yapmanın sırası değil. Bu konularda sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat.

Salı – 01.10.2019: Eylül ayı da uçup gitti bile… Zaman ne kadar hızlı akıyor. Yazı çoktan bitirdik, yavaş yavaş sonbaharı bile yarılayacağız. Yeni ayın ilk gününde bu haftanın zorlayıcı etkilerinden biri olan Venüs-Plüton karesi 07:17’de kesinleşiyor. Bugün ve önümüzdeki birkaç gün boyunca ilişkilere ekstra özen ve dikkat göstermemiz faydalı olacak. Bu açı tutku, ihtiras ve hırs ile doğrudan alakalıdır. Karşınızdaki insan nasıl davranırsa davransın veya konuşsun o kişiyi elde edene kadar durmayabilirsiniz. Bu da aşırı uçta davranışlar oluşturabilir. Bir insanı veya kavramı çok aşırı kafaya takma durumu görülebilir. Oysa ki kafanıza taktığınız konu sizin oluşturduğunuz tasvir kadar güçlü ve önemli olmayabilir. Herkesin beşer olduğunu, sizden düşük veya üstün olmadığını unutmamamız gerek. Bu konularda en çok öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Ay saat 11:42’de Satürn ile olumlu altmışlık açı yapıyor, üzerine de 16:12’de Neptün ile üçgen ve 22:14’te ise Plüton ile altmışlık yapacak. Ay’ın açıları günün duygusal açıdan çalkantılı havasını bir miktar toparlamakta. Ancak bugün daha çok işimize gücümüze, yetenek ve yaratıcılığımıza odaklanmamızın daha faydalı olabileceği bir gün. Bu etkilerden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Çarşamba – 02.10.2019: Ay Akrep burcunda 12:45’te Mars ile olumlu altmışlık açı yaparak boşluğa girecek. Günün ilk yarısı her türlü olumlu girişim, operasyon ve efor gerektiren işler için ideal durumda. Yalnız Venüs-Plüton karesinin etkisi hale sürüyor ilişkilerde sınırları çok zorlamamak gerek. Bu dinamik enerjiden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Ay 14:45’te boşluktan çıkarak Yay burcuna geçiş yapıyor. Bu saatler itibariyle daha meraklı, felsefi ve iyimser hissedebilirsiniz. Saat 20:38’de Ay-Kiron üçgeni oluşacağından ruhsal çalışmalar, ibadet etmek gibi konular açısından çok uygun saatler bizleri bekliyor. Bu uhrevi enerjiden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 03.10.2019: Saat 07:41’de Ay-Güneş altmışlığı oluşuyor. Bu güzel açı duygusal başta olmak üzere her türlü ikili ilişki adına pozitiftir. Aynı zamanda sizden üst konumda kişilerle görüşmek, anlaşma yapmak veya taleplerinizi anlatmak adına da olumludur. Saat 11:44’te Merkür Akrep burcuna geçiş yapıyor. Çok daha dikkatli, derinlere inen, şüpheci bir etkileşimle karşı karşıyayız. İçimizdeki dedektif uyanıyor. Bundan dolayı bir meselenin asıl özünü çözmeden rahat etmeyebiliriz. Bu da tabii bizi bazen aşırı şüpheci ve hatta paranoyak yapabilir… “Kesin bir şey var” diyerek her şeyi didikleme eğilimi görülebilir. Burada da insanları aşırı zorlamamak önemli. Diğer yandan sezgisel algılama adına en güçlü Merkür formlarından biri olduğundan sezgiler ve iç-sesinizi duygularınıza kapılmadan dinlediğiniz takdirde çok doğru adımlar atabilirsiniz. Akşam saatlerinde ise frene basma vakti geliyor. 20:13’te Ay-Neptün karesi ve 23:40’ta Ay-Jüpiter kavuşumu kesinleşiyor. Yani Ay, Jüpiter-Neptün karesini tetikliyor. Hatalı kararlar, yanılgılar ve en önemlisi sizi yanıltacak insanlara karşı dikkat edelim. Olaylara çok karamsar bakmak yerine olumlu ancak mantıklı adımlar atalım. Ve içimizdeki ruhsal enerjiyi özellikle gece yarısı yaklaşırken çalışmalarla yükseltebiliriz. Önemli kararları bugün hemen almak yerine beklemek faydalı olabilir. Bu konularda özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat.

Cuma – 04.10.2019: Mars saat 07:21’de burç değiştiriyor, zorlandığı bir konum olan Terazi burcuna geçiyor. Dengede durmak pek kolay olmayacak. Sürekli iki yana sallanan bir zeminde durduğunuzu hayal edin. Eğer bu sallanma durumuna adapte olamazsanız dengeniz kayarak yere düşebilirsiniz. İlişkilerde kriz anlarında yer yer doğaçlama yapmak, yer yer daha sessiz diplomatik olmak ve yer yer o anda çekinseniz dahi inisiyatif almanız gerekecek. Bir sürü sözler verip bir anda denklemden çıkan veya hareketsiz kalan insanlara karşı da dikkat. Her zaman bir B planınız olsun ve insanların sizi baskıyla, çok konuşarak susturmasına izin vermeyin derim. Saat 10:33’te Yay burcundaki Ay, Venüs ile güzel bir altmışlık yaparak boşluğa girecek. Sabah saatleri daha huzurlu diyebiliriz. Özellikle de ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar için. Bu evre bir konuda uzlaşmak adına ideal durumda. Saat 10:34-20:44 yani günün büyük bir kısmında Ay boşlukta kalacağından biraz aheste bir gün diyebiliriz, eliniz hiçbir şeye gitmeyebilir. Bugünü yine de verimli geçirip haftasonuna hazırlanmak en güzeli. 20:45 itibariyle Ay Oğlak burcuna geçiş yapıyor ve 21:25’te Mars ile sert kare açı yapacak. Gece saatlerinde bastığınız yere dikkat edin, riskli hareketlerden kaçının ve arıza bir tiple uğraşıyorsanız muhattap almamaya çalışın. Bu konularda öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Cumartesi – 05.10.2019: Haftasonuna geldiğimizde Ay Oğlak burcunda ve 00:52’de Merkür ile olumlu açı yapacak. Bu saatlerde bir şeyler yazmak veya anlatmak istiyorsanız güzel etkidir. Saat 02:54’te Ay-Kiron karesi uykuda zorluk veya tuhaf rüyalar oluşturabilir, çok üzerinde durmamak lazım. 07:07’de Ay-Uranüs üçgeni günü enerjik, yerinde duramayan ve keyifli bir şekilde başlatıyor. Aynı zamanda teknolojik alet almak, bilgisayar veya telefonunuzu temizlemek, düzenlemek adına da olumlu. Gün boyunca su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar bu devinimi hissedebilir. Saat 19:46’da Ay-Güneş karesi kesinleşip gece de 23:39’da Ay-Satürn kavuşumu olacağından akşam saatleri itibariyle ikili ilişkilerde soğuk tavır, bir konuda köşeye sıkışma hissi veya anlaşmakta zorluk görülebilir. Önemli konuşma ve ilişkiyi toparlama çabaları adına bu zamanları pek önermiyorum. Buluttan da nem kapmamalıyız ayrıca. Bu konularda en çok öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Pazar – 06.10.2019: Ay Oğlak burcunda 04:26’da Neptün ile üçgen açı yapacak. Sabaha karşı gördüğünüz rüyalar oldukça anlam taşıyabilir, kalktığınızda not alın ve iyi analiz edin derim. Ayrıca 08:27’de Ay-Juno üçgeni de dünün aksine duygusal açıdan daha yumuşak ve uyumlu bir enerji oluşturuyor. Bugün oldukça huzurlu ve güzel bir Pazar yaşayabilirsiniz. Özellikle müzik ve sanat içeren aktitiveteler çok keyifli geçebilir. Saat 12:14’te Ay-Plüton kavuşumu kesinleşiyor. Bir konuda çok tutturmuyor ya da tutturana da çok prim vermiyoruz. Zaten güzelim hafta sonu bir konu için bu kadar çekişmeye gerek var mı? Diğer yandan açı kalıbı karşınızdakileri etkilemek ve iz bırakmak adına da pozitiftir. Günün olumlu tesirlerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe