Begüm Minkis

30 Kasım 2020 günü İstanbul saatine göre 12:29’da İkizler burcunun 8 derecesinde parçalı bir Ay Tutulması meydana gelecek. İki arada bir derede kalmış, belirsizlik ve soru işaretleri içeren pek çok konu artık aydınlığa kavuşurken bazı kalıplaşmış düşünceler alt üst olarak dengemizi bozabilir. Eğitim, teknoloji ve haberleşmenin daha fazla değer kazanmasıyla yeni fikirler, düşünce biçimleri, slogan ve projelerin hayatlarımızda belirmesi mümkün gözüküyor. Bilgiyi nasıl ve ne düzeyde aktarabiliyoruz? En önemlisi gerçekleri göz ardı edip boş hayallerle kendimizi mi kandırıyoruz? İşte bu tutulma ile birlikte artık kaçamayacağımız gelişmeler ön plana çıkabilir. Olayların arka arkaya birbirini tetikleyebileceği, hızlı değişimlere gebe bir tutulma bizleri bekliyor. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Ay tutulmaları sıradan bir dolunaya göre kat kat güçlü etkiler oluşturan dolunaylardır. Ay tutulmaları hazırlık aşamasındaki bir işin bitmesi, topluma duyurulması, son kararları almak, önceden ektiklerimizin sonuçlarını görmek, fark edemediğimiz gerçeklerin önümüze gelmesiyle uyanış yaşamamız vb. konular açısından güçlü değişimleri hayatlarımıza dahil ederler. Ay Tutulmalarının etkisini tutulma anından itibaren 1 ay içerisinde hızlı bir şekilde hissedebiliriz. Tutulma anında Koç burcunda güçlü yerleşimde olan Mars, Güneş ve Ay Düğümlerine uyumlu açı yaparak hayatımızda açabileceğimiz yeni pencereler için gerekli dinamizmi sunuyor.

30 Kasım’da gerçekleşecek kuzey yönlü Ay tutulması 116 nolu Saros döngüsüne sahip. En son benzer Saros döngüsüne sahip Ay tutulmaları 8 Kasım 1984 ve 20 Kasım 2002 yıllarında meydana gelmiş. O dönemde hayatlarımızda değişim tetikleyen temalar şimdi farklı senaryolarla tekrardan önümüze çıkabilir. Kuzey yönlü tutulmalar hayat planımızda daha hayırlı olacak, bizleri konfora davet eden ve başarı kazanmamıza yardım edecek değişimleri gerçekleştirmemizi sağlar. Her halukarda ilerleyebileceğimiz ve ileride iyi ki diyeceğimiz sonuçları gösterirler.

Tutulma an haritasını incelediğimizde İkizler ve Yay burçlarında karşı karşı gelen Ay ve Güneş haritanın 4/10 köşe aksında yerleşimde bulunuyor. İkizler burcunun meraklı, neşeli ve hareketli doğasını içimizde hissedebiliriz. Ancak bu hareketliğin istenmeyen bir sonucu olarak evham, kaygı ve panik içeren tavırlara da fazlasıyla açık olabiliriz.

Bu tutulma kişisel hayatlarımızda önemli yer, statü ve kariyer değişimlerini tetikleyebilir. Köşe akslarda etkili olan tutulmaların gücü artar ve hayatımızdaki değişimler dış çevre bakımından daha dikkat uyandırıcı olabilir. Bilhassa Ayın dördüncü ev konumu sebebiyle kimilerimiz için aile hayatı, ev düzeni, ebeveyn ilişkileri, hamilelik, toprak ve gayrimenkul konularından biri için kırılma noktasına gelinmiş olabilir.

Tutulma anının 13 derece Kova burcu yükselen ile başlaması 21 Aralık’ta gerçekleşecek 0 derece Kova burcundaki Satürn ve Jüpiter kavuşumunun bizlere katacağı yeniliklerin ayak seslerine işaret etmektedir. Orijinal, farklı ve yeni olan şeyleri odak noktasına aldığımız değişimlere açık olabiliriz. Köhneleşmiş inançlar ise bu süreçte yıkılmaya mahkum olabilir. Zira ay düğümleri asla birbirinden ayrı değerlendirilemez. Şu anda Güney Ay Düğümü Yay burcunda ilerlemekte. Ay tutulması etkisi ise düğümler nedeniyle karşılaştığımız fanatik tutumlar, önyargı, en doğruyu ve iyisini bildiğini düşünen kibirli tavırlardan bizleri özgürleştirebilir.

İletişim ve bilginin her şekilde aktığı medya, iletişim, eğitim ve kişisel yaşam merkezleri gündemimize daha çok yerleşebilir. Ulaşımı ilgilendiren yeni kararlar dikkat çekebilir. Bir bilginin atlanması, yüzeysel görülmesi sebebiyle yaşanılacak aksilikler hayatlarımızda kelebek etkisi misali olayları doğurabilir. Neptün’ün Ay Düğümlerine ve tutulmaya kare açıda bulunması dedikodu yapan, arkadan iş çeviren, dolandıran sahtekar insan/kuruluşların foyalarının sansasyonel şekilde ortaya çıkmasına sebep olabilir.

Doğunun ve batının gözcüleri olarak bilinen Antares ve Aldebaran kraliyet yıldızları tutulmada etkin rol oynadığından hepimizin deneyimlemesi gereken kaçınılmaz bir kader yazgısından da bahsedebiliriz. Aklını ve becerilerini doğru kullanan, dürüst ve ahlaklı kişilerin ödülleri bu tutulma ile gelebilir. Ancak yıldızların Mars tabiatında olması sebebiyle global çapta yangın, şiddet eğilimi, askeri hareketlilikler ve diktatöryal tutumlar öne çıkabilir.

Takıntı, aşırılık ve abartı içeren davranışlarda bulunan kişiler olumsuz deneyimler yaşayabilir. Ölçülü olmak ve sınır bilmek tutulmanın etkisinde oldukça önem arz edecektir. Gereksiz merak ile işin özünü bilmeden senaryo üreten, doğruluğunu teyit etmediği bilgiyi/fikri pervasızca yayan ve batıl inançlar ile sömüren kişiler statü kaybedebilir. Satürn, Plüton ve Jüpiter’in on ikinci evdeki güçlü kavuşumu da buna işaret etmektedir. Bir dönem bitiyor ve değerli iyi olanlar yer değiştiriyor. Bu dönüşüm herkesi her koşulda memnun etmeyebilir maalesef. Bu süreçte her anlamda kayıplar söz konusu olabilir.

Tutulma anında Venüs ve Uranüs karşıt konumda bulunmakta. Bu etkileşim para piyasaları, ekonomi, evlilik/ortaklık ve sosyal ilişkilerde ani uyanış getiren değişimlerin olacağını işaret eder. Öte yandan Uranüs’ün Güneş ile, Venüs’ün ise Ay ile quincunx (150’lik) açıda olması yine aynı konularda sürpriz, önceden kestirilemeyen bazı olayların ortaya çıkmasına işaret ediyor. Esasında tutulma her birimiz için kenarda bir B planının tutulması gerektiğini ifade etmektedir.

Eller ve kollar, sinir sistemi, solunum yolları ve gırtlak bölgelerinde hassasiyetler artabilir. Ruhsal açıdan değişken, inişli çıkışlı bir ruh hali içerisinde olabiliriz. Panik atak, depresyon bulgularının bu süreçte sık yaşanması mümkündür. Bu dönemde kısa seyahatler, eğitimler ve atölye çalışmalarından ek bir verim alabiliriz.

İkizler Ay Tutulmasının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Eğitim ve seyahatler yoluyla kendinizi geliştireceğiniz yeni alanlara ilgi duyabilirsiniz. İşiniz gereği daha çok okuyup araştırma yapmanız için olumlu etkiler söz konusu. Bir araç, teknolojik alet satın alabilirsiniz veya var ise bakımı ile ilgilenebilirsiniz. Bir sınav sürecinin sonuçlanması da mümkün tutulma ile beraber. Ticari konular işiniz gereği öne çıkabilir. Kontrat tazeleme, yeni bir müşteri ile anlaşma ve işinizi teknolojik ortamlara taşımanız söz konusu olabilir. Kardeş, kuzen ve komşu ilişkilerinizle ile ilgili belirsizlik içeren gündemleriniz varsa sonuçlanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Alım ve satım konularında belirsizlikler ve kararsızlıklarınız bitebilir. Tutulma ile kendi kişisel kaynaklarınızı nasıl geliştirmeniz gerektiğine odaklanacaksınız. Yeni bir alana olan yeteneğinizi fark ederek maddi bir kaynağınızı geride bırakma pahasına ışığınızı o noktaya yöneltebilirsiniz. Ev, araba veya değerli eşya alımlarınızı bu dönemde gerçekleştirebilirsiniz. İşiniz veya özel sebeplerden ötürü para alacaklarınız var ise bu süreçte elinize geçebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Burcunuzda gerçekleşecek tutulma ile sizi her açıdan ilgilendiren konularda bitişler, tamamlanmalar olabilir. İmajınızda, duruşunuzda ve dış dünyaya verdiğiniz izlenimde değişimler olabilir. Daha sosyal, hareketli bir döneme geçebilirsiniz. Hamile kalmak, spora yazılmak veya diyet yapmak gibi bedeninizi ilgilendiren değişimler olabilir. Her türlü ilişkide size yarar sağlamayan insanlardan uzaklaşmak isteyebilirsiniz. Birey olarak kendinize verdiğiniz değerde artış yaşamanız muhtemel. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Kontrolü sağlamakta zorlandığınız bir alanda tutulmayı deneyimleyeceksiniz. Sizin başkalarına karşı yaptığınız veya size karşı yapılan gizli aktiviteler ortaya çıkabilir. Doktor kontrolleri, sağlık hassasiyetleri bilhassa ruhsal anlamda zorlanma yalnızlaşma isteği bu dönemde artabilir. Uzun zamandır size yük olmuş ve sıkıntı içeren bir olay veya insandan da kurtulabilirsiniz. Şartları daha iyimser olarak değerlendirebilir olaylara kolektif açıdan bakmaya başlayabilirsiniz. İlhamınız ve sezgileriniz yükselebilir bu dönem. Spiritüel uğraşılardan aldığınız verim son derece artabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Kariyerinizde yeni çevrelere hitap edeceğiniz uzun zamandır hayallerinizde olan yenilikleri hayatınıza dahil edebilirsiniz. Ait olduğunuz bir grup, klüp ve dernekten uzaklaşma kararı alabilirsiniz. Arkadaşlıklarınızı da gözden geçireceğiniz doğru ve yanlış kişiyi ayıracağınız bir dönem geçireceksiniz. Var olan kişilerle yollar ayrılırken zihnen sizi tamamlamayan kişilerden de uzaklaşabilirsiniz. Öte yandan sosyal medya üzerinden toplulukların ilgisini çeken hamleler yapabilirsiniz. Toplu bir alacak, maddi kazanç ve popülerite getiren bir işe yelken açabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Toplum önünde nasıl algılandığınız, kariyeriniz ve sorumluluklarınız öne çıkıyor. Tüm gözler üzerinize çevrilebilir. Güçlü mevkide bulunan kişilerden destek görebilirsiniz. Ebeveyn olabilir, evlenebilirsiniz. Sektör değişimi yaşayabilir, işsizseniz iş bulabilir veya kendi işinizi kurmaya yönelik kararlar alabilirsiniz. Kader yolunuzda size hizmet etmeyen insan ve şartlar artık önemini yitirebilir ve bazı vedalaşmalar deneyimleyebilirsiniz bu dönemde. Aileden ayrı eve çıkabilir, iş veya eğitim sebebiyle farklı bir ülkeye yerleşebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Hukuksal bir süreciniz devam ediyorsa bununla ilgili hak yerini bulabilir. İnançlarınız ve hayata olan bakış açınız tekrardan yapılanıyor. Önemli sorgulamalar yapıyor olabilirsiniz. Bir insan, söz veya olay hayata daha geniş perspektiften bakmanıza vesile olabilir. İmkansızlar imkanlı hale dönüşebilir bu süreçte. Uzak bir ülkeye seyahat planı yapabilirsiniz. Uzaklardaki tanıdıklar, akrabalarınız ve iş sebebiyle bağlantıda olduğunuz kişilerin dahil olduğu yeni gündemler ortaya çıkabilir. Yabancı dil eğitimleri, akademik konular ve medyaya yönelik çalışmalardan verim kazanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Hayatınıza köklü değişimler getirebilecek iyi veya kötü olaylarla karşılaşabilirsiniz. Eş/ortak yoluyla elinize para geçebilir ve yeni kararlar alabilirsiniz. Bir borcu bitirebilir veya yeni bir yatırım yapabilirsiniz. Miras kalabilir veya hali hazırda devam eden süreçlerden hakkınızı alabilirsiniz. İçsel veya dışsal sebeplerden psikolojik olarak size yük olmuş bir kriz artık bitebilir. Cerrahi müdahalede bulunulması gerekli bir sağlık sorununuz var ise bu sıkıntıdan nihai biçimde kurtulabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Tutulma etkisi ile yeni bir ilişkiye başlamak/bitirmek, evlilik kararı almak, bir davanın görülerek sonuca ulaşması mümkün. Şayet evliyseniz ve kangrenleşmiş bir sorun var ise artık problemler kaçınılmaz bir boyuta ulaşabilir. Doğru iletişim kurarak ve olayları mantıklı şekilde değerlendirerek sonuca ulaşmanız gerekecektir. Fikirlerinize karşı çıkan sizi doğru yola yönlendirmek isteyen insanları düşman olarak algılayabilirsiniz. Ekip çalışmaları ve ortaklıklardan daha yüksek verim elde edebilirsiniz. Bu süreçte sizi seven insanlar maddi ve manevi elinizden tutabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Gündelik rutinleriniz ve uzun zamandır süregelen alışkanlıklarınızı değiştirmeniz gereken yenilikler hayatınıza eklenecektir. Sağlığınızı ilgilendiren yeni kararlar alabilirsiniz. Hijyen, bedensel sağlık ve bakımınıza daha çok özen göstermeniz gerekebilir. Akrabalarınızla daha sık iletişim kurmanız ve alanında uzman kişilerden fikir almanız muhtemel gözüküyor. İş ortamınızda, çalışma koşullarınızda ve iş arkadaşlarınızla ilgili türlü değişimler meydana gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Hayatın keyifli yönlerini içerisine alan hobiler, aşk ve eğlence hayatınızla ilgili yeni kararlar alabilirsiniz. Aşk hayatınızda doğru iletişim kurmayı öğrenebilirsiniz. Heyecanınızı arttıracak tanışmalar olabileceği gibi güzel giden bir ilişkiniz de boyut atlayabilir. Yaratıcı yönlerinizi iş hayatınıza yansıtabilirsiniz. Bu süreçte şans sizden yana görünmektedir. Borsa, altın ve döviz ile ilgilenebilir riskli paralarla ilgili önceden başlattığınız bir işin maddi karşılığını temin edebilirsiniz. Lüks eşya ve tatil gibi ihtiyaçlarınızla da ilgilenmek isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Aile ve kariyer hayatınızı ilgilendiren konular gündeme gelecektir. Bu süreçte evinizden yaptığınız işlerde verim almanız muhtemel. İş değiştirebilir veya iş sebebiyle evinizi değiştirebilirsiniz. Taşınmak, miras, ev veya araba sahibi olmak, evlilik gibi süreçlerde artık bir netliğe kavuşacaksınız. Evinizde iletişim sirkülasyonunun bol olacağı, tadilat ve tamiratlar gündeme gelebilir. Aile hayatınıza ve yuvanıza duygusal yönden ekstra özen göstermeniz gerekebilir. Aile büyüklerinizin sağlığında olumsuz koşulları içeren haberler alabilirsiniz. Bu nedenle ekstra dikkat önemli. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis