Merve Çubuktepe

zorlu ve stresli bir haftayı geride bıraktık. yeni haftanın en önemli göksel olayları pazartesi günü 02.15’te gerçekleşecek Güneş-Satürn kavuşumu ve 6 aralık pazar günü gerçekleşecek Mars-Plüton karesi olacak. Aynı zamanda Venüs akrep burcuna geçiyor. Gökyüzü bir süredir sürekli hareketli, dinamik ve gergin. Ondan ötürü bu hafta yazının başlığına Jüpiter-Venüs üçgeni, huzur ve eğlence bizi bekliyor gibi bir şeyler yazmak çok istesem de bunun yerine gamlı baykuşluk yapmadan gene dikkatli geçirmemiz gereken, emek ve sabrın ödüllendirileceği yeni bir haftayı anlatacağım. zorlu ve değişken dönemler kontrolü kaybedip fevri davrananların en çok zararı göreceği, her şeyi gözlemleyip doğru anda doğru adımları atanların ise en çok kazanacağı onlar olduğundan özellikle haftanın belli günlerinde bu temalara dikkat ettiğimiz takdirde tahmin etmediğimiz kadar olumlu sonuçlarla karşılaşabiliriz.

5 aralıkta venüs akrep burcuna geçiş yapıyor, havada tutku ve sahiplenme isteği çok daha yoğun olacak. bir şeyi çok istemek onun için tüm çabayı göstermek harikulade olmasa da bir şeyler yolunda gitmiyorsa da saplantıya dönüştürmemek de çok önemli. akrep burcu krizlerden gelen dönüşüm ve başlangıçları temsil eder. yani bir şeyi ısrarla uğraşmanıza rağmen elde edemiyor ya da istediğiniz gibi sonuçlar karşınıza gelmiyorsa emin olun ki bu gerçekten hayrınıza olmayan bir yoldur. özellikle de satürn-neptün karesinin sürekli aktif olacağı bu yıl saplantıya kapılmadan bir şeyleri kafamıza kurup büyütmeden her şeye objektif yaklaşmak çok önemli. çünkü belki de o çok anlamlı ve önemli şeyi öyle hale getiren sadece sizin çabanız olabilir. bu çaba da sizi sürekli yorgun düşürerek enerjinizi soğurabilir. bu bağlamda her şeyi olduğu gibi kabullenerek karar vermek hayrımıza olacaktır.

haftanın önemli astrolojik olayları:

30 kasım 2015 - güneş satürn kavuşum açısı / ay aslan burcunda
pazartesi itibariyle aslan burcunun canlılığı ve bir şeyleri yönlendirme gücü ile dinamik bir haftaya başlıyoruz. ayın güneş ve satürn ile olumlu açıları adeta işleyen demir ışıldar mesajı veriyor. mars da bu etkilerle son derece uyumlu bir şekilde dinamizmi daha da arttırıyor. kararlılık, pozitif yaklaşım ve canlılıkla her şeyin üstesinden gelebiliriz. güneş ise 30 kasım 02.15 itibariyle satürn ile birleşiyor, satürn güneşin kalbine geliyor. "quot;cazimi"quot; dediğimiz bu olay çok hayırlı kabul edilir ve bir gezegenin gücünün maksimum boyutta yansımasını sağlar. satürn’ü duyunca aman yandık demeyin sakın, bu satürn’ün hulusi kentmen yüzü. yani emeklerimizin meyvesini alabileceğimiz, sabreden ve gerçekten çaba gösterenlerin güzel gelişmelerle karşılaşacağı bir etki. satürn suistimali, tembelliği ve bırakıp gitmeyi sevmez. bundan ötürü eğer tamamlamanız gereken ama bir sebepten ötürü geciktirdiğiniz işler varsa pazartesi onları sonuçlandırmanın tam zamanı. özellikle ateş ve hava grubu burçları bu etkiden çok fayda görebilirler.

1 aralık 2015 - merkür uranüs üçgen açısı
salı gününe zihinsel açıdan çok faydalı ve dinamik bir açıyla başlıyoruz. fikirler şimşek gibi havada uçabilir, aşırı yaratıcı hissedebiliriz. eğer bir sunum yapacaksanız, bir şeyleri tanıtacaksanız çok iyi bir fırsat. yeni bir çevreye girmek için de ideal bir yerleşim. yay ve koç burcu yeni ufuklar, başlangıçlar ve dinamizmi temsil ediyor. sadece aşırı uçmamaya tek konuya odaklanmaya dikkat edin, dünyayı bir anda kurtarmaya çalışmayın. ay da bu olumlu duruma ayrıca katkı sağlıyor. ateş enerjisinin tek istemediği şey monotonluk ve pasif durmaktır. kesinlikle inandığınız şeylerin peşinden gidin ve bunları çok iyi bir şekilde bilerek başkalarıyla da paylaşın.

2 aralık 2015 - ay başak burcunda
çarşamba günü sabaha karşı ay aslan burcunda boşluğa giriyor ve öğlen saatlerinde başak burcuna geçiyor. yani öğlene kadar önemli görüşmeler ve yeni bir işe girişme konularının beklemesi faydalı olacaktır. öğle saatleri itibariyle sıfırdan bir şeyleri yaratmak yerine mevcut konuları incelemek, geliştirmek ve daha iyi hale getirmek için ideal bir gündeyiz. ancak aşırı derece eleştirel olmamalı, tüm işleri üzerimize almamalı ya da bir soruna aşırı saplanıp da zaman kaybetmemeliyiz. yardımlaşmak ve bir şeylere pratik çözümler bulmak en doğrusu. ayın gün içinde satürn ve güneş ile sert kontağını da dikkate alırsak otorite figürleri, yaşça büyük kişilerle çok takışmamak, kendimizi sürekli ispatlamaya çalışmamak da faydalı olacaktır. bu hafta emeğin görüleceği bir hafta ondan ötürü bırakın yaptıklarınız konuşulsun, sizin sürekli bunları anlatmanıza gerçekten gerek yok.

3 aralık 2015 - ay satürn neptün t-kare açısı
haftanın en zorlu günü perşembe olacak gibi görünüyor. geçtiğimiz hafta tam bugün aktifleşecen satürn-neptün karesine ay da eşlik ederek t-kare açı kalıbı oluşturacak. yani stresli, beklenmedik olayların gerçekleşebileceği bir gün. ayın aynı zamanla güneşle de sert kontağı bugün beklemediğimiz haberler alabilir, düş kırıklıkları yaşayabiliriz. ancak bunlar kalıcı şeyler olmadığından bir anlık öfkeyle çok sert ve geri dönüşü olmayan açıklamalar yapmamaya dikkat etmeliyiz. mesela işte bir olumsuzluk yaşadıysanız kapıyı çarpıp çıkmak yerine o ortamdan uzaklaşın. sakinleştiğinizde her şeyin bu kadar korkunç olmadığını göreceksiniz. bugün özellikle patronlarla didişmek ya da ısrarlı ve agresif bir şekilde bir konuyu tartışmak için uygun bir zaman değil. önemli bir görüşmeniz olacaksa da öğleden sonraya almanız faydalı olacaktır. özellikle değişken burçlar yay, başak, ikizler ve balık bu konulara ekstra dikkat etmeli.

4 aralık 2015 - merkür jüpiter kare açısı
cuma günü şarj aletinizi almadan evden çıkmayın. iletişim trafiğinin çok artacağı, gün içinde çok fazla haber alabileceğiniz hatta dedikoduların bile artabileceği bir gün. zihniniz aşırı aktif olabilir, sürekli yeni şeyler bulabilir ve bunları sürekli anlatmak isteyebiliriz. ancak ne kadar dinamizm getirse de merkür ve jüpiter arasında gergin bir açı var. bundan ötürü bizi aşacak sözler vermek, aşırı özgüvenden ötürü çok büyük işlere girişmemeye dikkat etmeliyiz. jüpiter dokunduğu her şeyi büyütür, bundan ötürü verdiğimiz sözlere dikkat. özellikle de iş hayatı konusunda şunu da yaparım, bunu da yaparım dediğiniz şeyler bir anda günlerce vaktinizi alacak ve aslında ilk başta göründüğü kadar kolay yapılamayacak şeylere dönüşebilir.

5 aralık 2015 - venüs akrep burcunda / ay terazi burcunda
cumartesi günü venüs akrep burcuna geçiyor ve 30 aralığa kadar bu burçta yolculuğunu sürdürecek. tutku ve ihtiraslar artabilir. özellikle de güneş, yükselen ve venüs burcu akrep kişiler bu ay "quot;ya benimsin ya kara toprağın"quot; durumuna geçebilir. sabit gruptaki kova, aslan, boğa burçları da aynı hislerden muzdarip olabilir. aşırı kıskançlık, sahiplenme ve saplantıya dikkat! tutkularınızı bir şeyi en hayırlı şekilde yönlendirmek ve herkesin iyiliğine olacak şeyler için kullanmak mühim. özellikle olumsuz dönüş aldığımız konularda intikam duyguları ortaya çıkabilir. adeta bir kara melek, bir firdevs hanım olma isteğiniz artabilir. aman dikkat! bunun tam karşısında ise ay terazi adnan bey edasıyla sizi sağduyu ve uyuma çağırıyor. tabii adnan bey olun demiyorum ama firdevs hanımın da dizinin finalinde ne hale geldiğini de unutmayın. :)

6 aralık 2015 - uranüs mars plüton t-kare açısı
ve pazar gününe gelirken oldukça gergin bir açıyla karşı karşıyayız. kişisel anlamda ani öfke patlamalarının, kavgaların olabileceği bir kombinasyon. bu aralar kavgadan uzak durmakta fayda var. etkileri çok beklenmedik ve yıkıcı olabilir! ancak bu açı kalıbı kişiselden ziyade makro ve büyük olayları işaret ediyor. yani ülkemizin zaten hali hazırda çok karışık olan gündemi daha da karmaşık hale gelebilir. mars savaş ve şiddet, plüton yıkım, uranüs ise ani olaylar anlamına gelir. bu bağlamda maalesef hem ülkemizde hem de dünyada ani ve yıkıcı şiddet olayları haberlerini alabiliriz. gün içinde ay ve mars’ın uyumlu açıları duygusal tepkiler vermeden yapacağımız işleri nihayete erdirebileceğimizi gösteriyor.

bu hafta da gökyüzü çok yoğun ve gelişmelerle dolu. emeğin ödüllendirileceği ancak aksilikler ya da gerginlikler konusunda sükuneti korumaya devam etmemiz gereken bir dönem. özellikle haftaya pazar gününden sonra gökyüzünün tansiyonu biraz daha yükseliyor ama bu tekil kişilerden ziyade büyük olaylarla ilgili. ben de kendi adıma en kısa zamanda size büyük su üçgenleri, olumlu açı kalıplarıyla dolu bir yazı yazmayı en yakın zamanda diliyorum. ancak hem ülkemiz hem de dünya çok zorlu göksel olayların etkisi altında ve yeniden adil, doğru bir düzen kurma adına bu dinamik etkiler bir süre daha devam edecek.

haftanızın güzel geçmesi dileğiyle.