Begüm Minkis

Hiç şüphesiz haftanın en önemli olayı haftaya başlar başlamaz meydana gelecek 30 Kasım İkizler Ay Tutulması olacak. Duygusal olarak gelgitli, iletişimin ve fikirlerin bol olduğu bir hafta geçireceğiz. Tutulma ile yıllardan beri alıştığımız değerler yerini başka fikirlere bırakıyor. Aniden değişen maddi ve duygusal şartlar bizleri şaşırtabilir. Tutulmayı takiben bizi karşılayacak Ay’ın aydınlık yüzü ile gerçekler açığa çıkabilir.

30 Kasım’da İkizler burcunda parçalı bir Ay Tutulması meydana gelecek. İkizler ve Yay ekseninin merkezine doğru giriş yapıyoruz. Bilmemenin değil öğrenmemenin ayıp olduğu bir dönemdeyiz. Pratik bilginin hayatımızda önemi artarken tek bir sözcüğün hayatlarımızda ne kadar dönüştürücü olabileceğini fark edebiliriz. Bir şeyleri öğrendikçe duydukça yıllardır tutunduğumuz inançlar ve hayat felsefemizde bir dönüşümü deneyimleyeceğiz. Hafta geneli tutulmanın etkileri yoğun ve her telden çeşitli haberleşmelerin olması mümkün. Seçim ve karar zamanı da olabilir kimilerimiz için. Ayrıca tutulma ile ilgili daha detaylı uzun bir yazı yazmıştım. Merak edenler daha geniş perspektiften değerlendirmek için sayfamız üzerinden yazımıza ulaşabilir.

30 Kasım’da Merkür ve Satürn altmışlığı gerçekleşecek. Altmışlık açılar pozitif etkiler açığa çıkarır ancak irade de gerektirdiğinden fikirlerinizi hayata geçirmek için vakit kaybetmeden daha cesur davranmanız, farkındalığınızı arttırmanız gerekebilir. Açının etkisiyle otorite figürleri, yaşlılar ve devlet bağlantılı işlerde çözülmeler destekler gelebilir. Karmaşık bir süreci daha yoğun bir şekilde toparlayabilirsiniz. Ciddiyet ve olgunlukla bir sorun çözümlenebilir. Başvuru, mülakat vb. konular adına bu süreç değerlendirilebilir.

1 Aralık’de Merkür Yay burcuna geçiyor ve 21 Aralık’a kadar burada seyahat edecek. Bilgide cömert, cesur ve meraklı bir dönem bizleri bekliyor. Aralık ayına girişimizle beraber gelişim sürecimize katkısı olacak işler yapmak isteyeceğiz. Yeni ilgi alanlarına yönelerek veya hali hazırda odağımızı oluşturan konularda uzmanlık için eğitim alabilirsiniz. Felsefe, din, yabancılar, göçmenler ve medya konuları gündeme yerleşebilir. İnsan ilişkilerinde açık sözlülük ve cesur konuşmalar gerçekleşebilir. Gölge yönüyle kibir, en iyiyi doğruyu bildiğini düşünme, patavatsızlık görülebilir ve ilişkilerde en sıkıntı çıkaran kısım olabilir.

6 Aralık Venüs ve Neptün üçgeni kesinleşiyor. İdeallerimize ulaşmamıza yardımcı bir açı kalıbıdır. Yaratıcılık, barışma, yardımlaşma ve ilhamın artış göstereceği bir süreç. Şifa getirici çalışmalar veya sanat ile ilgilenmek hem ruhunuza hem cebinize verim getirebilir. Hayalleri süsleyen türden, ruh eşine yakın aşklar başlayabilir. Süren beraberliklerde hayatı karşı tarafın gözünden algılamamız kolaylaşır. Bu sebeple tartışmalardan ve kırıcı tutumlardan yana koruyucu bir etki verecektir. Sevgi ve şefkat gösterileri artabilir.

Haftanın Önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 30.11.2020: Herkese iyi haftalar! Ay Tutulması günündeyiz. Ay tüm gün İkizler burcunda ilerleyecek. İletişimi bol, duyguları değişken bir gün geçireceğiz. Odağımızı sosyal medyaya verebiliriz. 09:59’da Merkür Uranüs quadrinovile açısı kesinleşiyor. Ruh halimizin aniden değişmesiyle sabah saatlerinde orijinal fikirler aklımıza gelebilir. Haftaya zihnimiz dinç başlayabiliriz. 12:29’da Güneş ve Ay karşıtlığı gerçekleşerek tutulma meydana geliyor. İkizler ve Yay ekseninin merkezine doğru giriş yapıyoruz. Bilmemenin değil öğrenmemenin ayıp olduğu bir dönemdeyiz. Pratik bilginin hayatımızda önemi artarken tek bir sözcüğün, cümlenin hayatlarımızda ne kadar dönüştürücü olabileceğini fark edebiliriz. Bir şeyleri öğrendikçe hayat felsemiz ve yıllardır tutunduğumuz inançlarımız önemli bir dönüşüm geçirebilir. Hafta geneli tutulmanın etkileri yoğun ve her telden çeşitli haberleşmelerin olması mümkün. İkilemde kaldığımız konularda seçim ve karar zamanı da olabilir. 17:37’de Ay-Venüs quincunx açısı, 18:22’de Venüs-Plüton quantile açısı kesinleşiyor. Akşam saatlerinde sosyal çevremizden bilhassa kadınlardan ciddi destekler görebiliriz. İlişkilerde beklenmedik bir konunun bizim hayrımıza sonuç vermesi ve dönüşüme uğratması mümkün. 22:00’de Merkür ve Satürn altmışlığı kesinleşiyor. Açı - + 3 gün etkilidir. Otorite figürleri, yaşlılar ve devlet bağlantılı işlerde çözülmeler, destekler gelebilir. Karmaşık bir süreci düzene sokabilirsiniz. Ciddiyet ve olgunlukla olaylara yaklaşım artabilir. Başvuru, mülakat vb. konular adına bu süreç değerlendirilebilir. Ay Fazı: Dolunay.

Salı – 01.12.2020: Güne Ay İkizler burcunda başlıyoruz. 05:12’de Ay-Mars altmışlık açısı kesinleşiyor ve Ay boşluğa giriyor. Tüm gün de böyle devam edecek. O nedenle önemli işleriniz var ise yarına ertelemekte yarar olabilir. Dünden kalan işleri toparlamak, kafa dağıtmak ve mümkünse hobilere yönelmek adına bugün verimli olacaktır. Kararsızlık ve yönsüzlük bugün daha yoğun hissedilebilir. 05:35’de Ay-Plüton biquantile açısı sabah saatlerinde yoga, pilates vb egzersiz programlarından verim almanızı sağlayabilir. Sabah erken uyananlar için destekleyici bir etkidir. 10:45’te Ay-Kuzey Ay Düğümü ile kavuşumu duygularımızı açmak, çevremize öğretici, sevgi ve şefkatle yaklaşmanın hayırlı sonuçlar verebileceğini işaret eder. 22:20’de Merkür Yay burcuna geçiş yapıyor. 21 Aralık’a kadar transit devam edecek. Yeni ilgi alanlarına yönelerek veya hali hazırda odağımızı oluşturan konularda uzmanlık için eğitim alabilirsiniz. Felsefe, din, yabancılar, göçmenler ve medya konuları gündeme yerleşebilir. İnsan ilişkilerinde açık sözlülük ve cesur konuşmalar gerçekleşebilir. Gölge yönüyle kibir, en iyiyi doğruyu bildiğini düşünme, patavatsızlık görülebilir ve ilişkilerde iletişimde en sıkıntı çıkaran kısım olabilir. Ay Fazı: Dolunay.

Çarşamba – 02.12.2020: Güne Ay boşlukta başlıyoruz. 03:41’de Venüs ve Mars triseptile açısı kesinleşiyor. İlişkilerde bir şeyleri zorlamanın lüzumsuzluğunu gösteren bir etkidir. Miadını doldurmuş her türlü ilişkide kontrol dışı gelişmeler öne çıkabilir. 06:32’de Ay boşluktan çıkarak artık Yengeç burcunda hareket edecek. Aile, yuva ve yerleşim temaları öne çıkacaktır. Kendimizi daha hassas ve duygusal hissedebiliriz. 07:39’da Ay-Merkür quincunx açısı kesinleşirken sabah saatlerinde beklenmedik telefonlar, istekler, iletişim kazaları gündeme gelebilir. 19:28’da Ay-Güneş triseptile açısı kesinleşiyor. Akşam saatleri ilişkilerde gerginlikler artabilir. Eril figürler, baba, eş figürleri ile önemli konuları bugüne denk getirmemek daha iyi. 21:00’de Ay-Uranüs altmışlığı kesinleşiyor. Hoş sürprizler, ani ilhamlar ve spontane hareketlerin bizi memnun etmesi mümkün. 21:23’te Venüs-Kuzey Ay Düğümü biquantile açısı ile de ilişkilerde sevgi ilişkilerinde hakedenler bazı ödüllere sahip olabilir. Sanat ve yaratıcı çalışmalar akşam saatlerinde desteklenecektir. Ay Fazı: Dolunay.

Perşembe – 03.12.2020: Ay tüm gün Yengeç burcunda ilerleyecek. Duygularımız hat safhada, ufacık bir şeye patlayacak gibi hissedebiliriz zira sert Merkür açılarına gebe bir gün. 03:57’de Merkür-Plüton septile açısı gece saatlerinde ile karşı tarafı inatla anlamak istemeyebilir, kendi yargılarımızı dayatmaya çalışabiliriz. Bir konuyu fazla kafaya takmak uykuları kaçırtabilir. 10:42’de Ay-Venüs üçgeni, 10:02’de Venüs-Jüpiter quantile açıları ise günü yumuşak bir etki ile başlatıyor. Sabah saatlerinde ilgi dolu mesajlar, ilişkilerde nezaket dolu davranışlar duygusal yönden tatmin edebilir. Ancak 14:45’te Merkür-Mars SesquiSquare açısı, 16:28’de Ay-Mars karesi ile iletişime dikkat etmek duygusal patlamalar, ani kararlar, acelecilik sorun çıkartabilir. Duygusal karar almaya daha yatkın olabiliriz bu saatlerde ve işin özünü mantıklı olarak algılayamayabiliriz. Spor yaparak üzerinizdeki gerginliği atabilirsiniz. 17:32’de Ay-Neptün üçgeni kesinleşirken akşam saatlerine doğru ortam tekrar yumuşuyor ve sakinlik arayışına giriyoruz. Ruhsal çalışmalar için destek veren saatlerdir. Yardımlaşma, özür dileme için uygundur. 23:07’de Merkür-Uranüs triseptile açısı ile Merkür’ün son sert kombinasyonu gün içerisinde gerçekleşiyor. Karar değişiklikleri, orijinal fikirler öne çıkabilir. Olumsuz anlamda patavatsızlık artabilir. Fikirlerimizle bulunduğumuz ortamda çıkıntılık yapmak isteyebiliriz. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 04.12.2020: Haftanın en sert günlerinden birindeyiz. Ay Yengeç burcunda güne başlıyoruz. 03:03’te Jüpiter-Neptün septile açısı kesinleşiyor. Gün içerisinde sonucunu düşünülmemiş, büyük yıkımlar yaratacak abartılı hareketlerden kaçınmalıyız. 03:21’de Ay-Plüton, 08:51’de Ay-Jüpiter karşıtlığı ile günü açıyoruz. 11:27’de de Ay-Güneş SesquiSquare açısı kesinleşiyor. Her yönden duygular, isteklere karşılık bulmakta zorlanacağımız etkiler mevcut. Kırıcı, yıkıcı, incitici hareketlerle karşılaşabilir veya biz yapabiliriz. Herkesin kendi alanını koruması gereken bir gün olabilir. Önemli kararlar ve radikal konuşmalarda son derece ılımlı ve kontrollü bir doğada olmamız gerekiyor. 13:28’de Ay-Satürn karşıtlığı ile Ay boşluğa giriyor. 13:28-15:52 arası Ay boşlukta olacağından önemli işleri bu zamana getirmemek gerekiyor. Öğlen saatleri duygusal soğukluklara gebe, patron, güçlü mevkideki kişiler ve ebeveyn ilişkilerinde sıkıntılar olabilir. 15:52 itibariyle Ay artık Aslan burcuna geçiş yapıyor. Keyifli hissettiğimiz konularla ilgilenmek isteyebiliriz. Hobiler, sanatsal çalışmalar, sahne işleri öne çıkabilir. Özgüvenimiz artabilir. Saç bakımı, saç botoxu gibi faaliyetler için efektif olabilir bu zaman dilimi. Aşk, romantizm öne çıkabilir. Ayrıca varsa eğer çocuklarımızın ihtiyaçlarına karşı daha duyarlı olabiliriz. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Cumartesi – 05.12.2020: Herkese iyi haftasonları! Ay tüm gün Aslan burcunda seyir edecek. Keyfimizden ödün vermek istemeyeceğimiz sosyalliğe açık bir gün geçirebiliriz. 00:51’de Ay-Merkür üçgeni kesinleşiyor. Gece çalışanları, yazı yazan, yaratıcı içerik üreten insanlar için son derece destekleyici etkiler mevcut. 04:44’te Güneş-Plüton Novile açısı, 04:59’da Güneş-Uranüs biquantile açısı kesinleşiyor. Sezgilerimizin artacağı, orijinal fikirlerin maksimum seviyede kullanacağımız bir gün geçirebiliriz. 05:37’de Ay-Uranüs karesi ani haberler, değişimler ve uyku kesintilerine zemin hazırlayabilir. 08:25’te Merkür-Neptün biseptile açısı her duyduğumuz ve gördüğümüze inanmamak gerektiğini, iyi niyetimizin suistimal edilme ihtimalini unutmamamız gerekebilir. 15:23’te Güneş-Satürn SemiSquare açısı kesinleşiyor. Eril figürler ile ilgili sorunlar yaşanabilir. Özgüvenimizi zedelemeye çalışan katı insanlarla karşılaşabiliriz. 17:40’te neyse ki Güneş-Ay üçgeni doğru iletişim kurabilmemiz adına bize destek olacaktır. Akşam saatleri eşimizle, sevgilimizle keyifli vakit geçirebiliriz. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Pazar – 06.12.2020: Ay Aslan burcunda güne başlıyoruz. 00:46’da Ay-Venüs karesi kesinleşiyor. Gece saatlerinde ilişkilerde doyumsuzluk öne çıkabilir. Ne istediğimizden pek emin olamayabiliriz. 01:27’de Ay-Mars üçgeni gece saatlerinde enerjik hissedeceğimizi kolay kolay uykumuzun gelmeyeceğini gösterebilir. 01:27-22:46 arasında Ay boşlukta olacak. Önemli başlangıçlar, kararlar için pek uygun değil. Tatil gününe yaraşır şekilde sakin ve huzurlu ortamlar yaratmak daha iyi olabilir. 07:52’de Venüs-Neptün üçgeni kesinleşiyor. Açı gelecek 5 gün daha etkisini koruyacak. İdeallerimize ulaşmamıza yardımcı bir açı kalıbıdır. Yaratıcılık, barışma, yardımlaşma ve ilhamın artış göstereceği bir süreç. Şifa getirici çalışmalar veya sanat ile ilgilenmek hem ruhunuza hem cebinize verim getirebilir. Hayalleri süsleyen, ruh eşine yakın aşklar başlayabilir. Süren beraberliklerde empati yükselecektir. Bu sebeple tartışmalar ve kırıcı tutumlardan uzak, dingin bir etki verecektir. Sevgi ve şefkat gösterileri artabilir. Eşzamanlılıklar bu süreçte daha çok görülebilir. 09:40’de Venüs-Mars quincunx açısı da kesinleşiyor. İlişkilerde net ve keskin yargılardan kaçınmamız gerekebilir gün içerisinde. Yanlış değerlendirmeler sonucunda alınganlıklar artabilir. Kadın erkek ilişkilerinde sürpriz gelişmeler öne çıkabilir. 15:42’de Merkür-Uranüs quincunx açısı da buna işaret ediyor. Doğal bir hareket ani bir gerçekle sizi yüzleştirebilir. Şaşırtıcı haberler, sansasyonel olaylar gün içerisinde çok fazla yaşanabilir. 18:12’de Merkür-Satürn septile açısı akşam saatlerinde zihinsel anlamda zorlanma, karamsarlık ve engellenme hissini çoğaltabilir. 22:46’da Ay artık Başak burcuna geçiyor ve boşluktan çıkıyor. Çalışkan ve üretken bir akşam olabilir. Gelecek haftayı planlayabiliriz. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle
Begüm Minkis