Begüm Minkis

Savaş ve mücadele gezegeni Mars Kova burcuna geçiyor. Birlikten kuvvet doğacağını belirten bu süreçte en orijinal, yenilikçi ve yaratıcı fikre sahip olan kişi sürünün lideri olacaktır. Uçlarda hareketler yapmaya ve imkansızı başarmaya olan eğilimimiz bizi kolaylıkla deli ya da dahi konumuna getirebilir. Yüksek bir inanç ve yardımlaşma duygusu ile aynı yöne ve aynı amaca doğru güçlü bir şekilde mücadele ruhunu ortaya koymak bu transitin destekleyici etkilerinden olacaktır. Bilimsel çalışmaların hız kazanması ile yeni buluşların ön gösterimi yapılabilir. Pek tabii toplumsal düzlemde tartışmaya açık yoğun gündemler de daha bir süre bizi beklemektedir. Hak, adalet ve eşitlik arayışları çoğalacaktır. Sesininizin kolaylıkla yankı uyandırmasıyla yanınızda aniden sizi destekleyen insanları bulabilirsiniz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Mars transitleri yaşamımızda hangi alanda motivasyon bulacağımızı ifade ettiğinden oldukça değerlidir. Adeta yakıtı verir ve domino etkisi gibi olayların ardın sıra gelişmesini sağlar. Bu süreçte Kova burcu sembolizmi önümüze gelecektir. Dernekler, klüpler, sivil toplum kuruluşları, teknolojik ve bilimsel çalışmalar, partiler, meclis ve hava alanları gibi toplu insanların olduğu yerlerle ilgili yeni gelişmeler, kararlar ortaya çıkabilir.

Uzun zamandır tüm dünyanın en büyük gündemini oluşturan Coronavirus (Covid-19) sorunu nedeniyle ortaya çıkan kısıtlamalar yaşamın genel akışında daha fazla tıkanıklık görmemize neden olabilir. Takdir edersiniz ki her şey birbirine bağlı bir yapıda sürdüğünden hamlelerimizi gelecekte daha büyük bir sorunla karşılaşmamak adına önlem alarak gerçekleştirmeliyiz. Bu çerçevede oluşacak karmaşıklıklara daha titizlikle strateji geliştirilmesi gerekebilir. Öte yandan bilimsel çalışmalar hız kazanacaktır. Yalnız piyasaya sürülmesi gibi konularda engeller ortaya çıkabilir. Bununla birlikte virüsü önlemek amacıyla alınan önlemlerden biri olan uzaktan eğitim sistemlerinin bu süreçte daha da geliştirilmesini bekleyebiliriz. Bir nevi gelecek yıl gireceğimiz Kova çağının işaret fişeklerinden biri olacak.

31 Mart 2020’de gökyüzün iki kötücülü Mars ve Satürn kavuşuyor. Soğukkanlılıkla çözüm geliştirilmesi gereken toplumsal ve bireysel olaylara sebebiyet vermesi yüksek ihtimal. Yaşamımızın genel temposunda maksimum yavaşlamayı hissedeceğimiz zamanlar olabilir. Bu açı aynı zamanda ingress (giriş anı) haritasında da aktif olacağından tüm transit sürecinde önemli imtihanlar bizi bekleyebilir. Toplumsal problemlere artık daha ciddi düzeyde bakmaya başlamamız gerekebilir. Var olan sorunlarımız da bir süre daha bu olumsuz gezegen etkileşimleri neticesinde devamlılık gösterebilir.

Bu süreçte bireysel alanımızı inşa etmek, fikirlerimizin doğruluğunu ispatlamak ve gelecek güzel günlere ulaşmak için mücadele vermemiz olası. Kova burcu sabit nitelikte olan bir burç olduğundan kararlarımızdan kolaylıkla vazgeçmek istemeyeceğiz. Eylemlerimizde tutarlılık söz konusu olacaktır. Öte yandan zaten var olan sorunlu bir düzenin çabalar karşılığında bile çözüme ulaşmaması kimileri için gemileri kolaylıkla yaktıracaktır. Bu nedenle insan ilişkilerinde patronluk taslayan tavırların desteklenmeyeği bir süreç yaşayacağız. Bize karşı sınırlarını aşan insanlara sessizliğimizi bozarak gerekli cevapları vermek isteyebiliriz.

Sağlık astrolojisine göre genel dolaşım sistemi, kalp, bacak bölgelerinde oluşabilecek sorunlar görülebilir. Online kurs/seminerlere katılmak, bilimsel araştırmalar yapmak veya yeni bir film ve dizi serisini tamamlamak adına destekleyici bir süreç olacaktır.

Mars Kova transitinin burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Kendi işinizi yapıyorsanız mali kaynaklarınızı arttırmak için sosyal medya işlerinde yeni arayışlara yönelebilirsiniz. Online işlemlerden bol bol yararlanabilirsiniz. Uzun zamandır görüşmediğiniz insanlarla irtibat kurabilirsiniz fakat var olan sorunlu ilişkiler yavaştan kendini daha fazla belli etmeye başlayabilir. Dış ilişkilerden büyük beklentileri kısarak daha çok kendi yapabileceklerinize güvenmelisiniz ve sorumluluklar için kolları sıvamalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Yaşamınızda belki de hiç hissetmediğiniz kadar sorumluluk duygusu ile hareket etmeye başlayacaksınız. Çevrenizin sizden beklentileri artabilir. Ailenize ve sevdiklerinize karşı daha yapıcı tutumlar göstermeyi öğrenebilirsiniz. Otorite figürleri ve patronlarınızla daha sık görüşmeler gerçekleştirebilirsiniz. Ev ortamınızla da bu koşturmalar sürecinde ilgileneceksiniz. Yeni bir teknolojik alet satın alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Önceden cazip gelen şeylerin sizi yeteri düzeyde tatmin etmediğini farkederken sizi gerçekten mutlu edecek şeyleri keşfedebilirsiniz. Sınav kayıtları, online kurs ve seminerlere katılabilirsiniz. Araştırmalardan daha fazla verim alabilir ve bildiklerinizi anlatmarak kendinizi ispatlayabilirsiniz. Uzak akrabalarınızla olan konular veya yurt dışı işlemlerinizle ilgili yeni haberler size ulaşabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Krizlerle ilgili alanda deneyimleyeceğiniz transit ruhsal anlamda bir dönüşümü beraberinde getirebilir. Endişeye biraz daha açık olabilirsiniz bu dönemde. Çevrenizdeki insanların sırlarını farkında olmadan çözmeniz de olası. Okült ve bilimsel araştırmalar yapabilirsiniz. Yeni bir kredi çekmeniz veya yatırım düşünmeniz söz konusu olabilir. Ödemelerinize de sadık bir şekilde hareket etmeniz gerekecektir zira başınıza sorun çıkarabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Karşıt burcunuzda ilerleyecek Mars işbirlikleri, ortaklık ve evlilik konularını gündeminize getirebilir. Bu alanda fikir ayrılıkları ve sınanmalar da görebilirsiniz. Halihazırda var olan bir ilişki üzerine daha gerçekçi düşünmeye başlamanız mümkün. Sorunlar karşısında göstereceğiniz sabır karşılıklı olarak ilişkilerinizi güçlendirecektir. Sağlığınıza her zamankinden daha fazla özen göstermeniz gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: İş, gündelik düzen ve sağlık konuları gündeminize gelmeye başlıyor. Daha tertipli, düzenli ve planlı davranışlar göstermeniz gerekebilir. Düzenli egzersizler yapmak, diyete başlamak veya kendinize bir hobi kazandırmanız genel sağlığınıza iyi gelebilir. Mesleki yaşamınızda online etkileşimleri arttırabilirsiniz. Yeni bir iş arıyorsanız uzun vadeli çalışacağınız bir yerle anlaşmalar gerçekleştirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Aşk, çocuk ve keyfi yaşam öne çıkmaya başlıyor. Çocuğunuzun kişisel gelişimi ve gelecek hedefleri ile daha yakından ilgilenmek isteyebilirsiniz. Borsa ve spekülatif yatırımlardan kazanç artışı hedefleyebilirsiniz. Risk almak çok olumlu sonuçları doğurmayacağından dikkatli olmakta fayda olabilir. Aşk yaşantınızda daha cesur davranışlar gösterebilirsiniz bu süreçte. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Aile içerisindeki misyonunuzun büyüyeceği bir evreye giriyorsunuz. Sizden maddi ve manevi beklentiler artacağı gibi siz de bireysel gücünüzle işinizi gücünüzü ev ortamınıza daha yoğun bir şekilde taşıyabilirsiniz. Ailevi çalkantılar ve anlaşmazlıklara karşı da dikkatli olmak gerekebilir. Ev taşıması, gayrimenkul konuları da bir diğer gündemi oluşturabilecek konulardan. Birçok konuyu aynı anda düşünmeniz içsel huzurunuzu kaçırabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Online hayat tarzı gündeme daha yoğun bir şekilde gelebilir. Bol araştırma, zihinsel aktivite, görüşme, satış ve alım gerçekleştirebilirsiniz. Çok fazla düşünmeniz sizi strese de sevk edebilir. İnsan ilişkilerinde ifade şeklinizi tazelemeniz ve geliştirmeniz gerekebilir. Cesaretli adımlar atabilirsiniz fakat yapacağınız hamlelerde duygusal eminlik duymanız gerekebilir, zira daha sonra pişman olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: İnternet, sosyal medya, bilim ve ekip çalışmalarından elde ettiğiniz gelirleriniz var ise artış yaşayabilirsiniz. Para alış ve çıkışlarınız hızlanacaktır. Bu nedenle dürtüsel harcamalar da görülebilir. Özgüveninizle ilgili bir blokaj yaşayabilirsiniz, kendinizi bastırılmış hissedebilirsiniz. Kendinize olabildiğince güvenmeniz ve korkusuzca davranmanız gerekiyor bu dönemde. Değerli mal ve eşya alışverişleri yapabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Burcunuzda ilerleyecek Mars sizi yoğun ve tempolu bir evreye sokacaktır. Yüksek irade ve kararlılıkla uzun yıllar hatırlayacağınız başarılar elde ederken bir yandan öfke problemleri de yaşayabilirsiniz. Çevrenize ve özel ilişkilerinizde asi çıkışlar yapmaya, kırıcı davranışlar göstermeye eğilim gösterebilirsiniz. Tansiyon, ateşli hastalıklar, ev kazaları, kırık çıkık ve stres vb. konusunda temkinli olmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Bilinçaltınızın yoğun oranda aktif olması karamsar düşünceleri, kabusları ve gelecek endişelerinizi arttırabilir. Kendinize daha fazla güvenmeniz ve gerçeklerle de olabildiğince yüzleşmeniz gerekecektir. Ruhsal sağlık öne çıkmaya başlayabilir. Zamanında vermediğiniz tepkileri birden dışarıya püskürmeniz etrafınızdakileri korkutabilir. Bu nedenle yaşamınızdaki pek çok konuda artık bir denge bulmanız gerekecektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis