Merve Çubuktepe

Astrolojik açıdan çok güçlü açıların sahnede olacağı bir haftaya giriyoruz. Bu yılın dokusunu belirleyen en önemli etkilerinden biri olan Jüpiter-Plüton kavuşumu 5 Nisan 2020’de kesinleşecek. Bu açı majör tesirler içerisinde yıl boyunca en önemli olacak etkilerden biri. Büyük bir toplumsal dönüşüm sürecinden geçiyoruz. Yaşam tarzımız, önceliklerimiz ve hatta rutinimiz değişti. Bu kavuşum da tam anlamıyla yeni hayat düzenlerimize alışma, öğrenme ve gerekli ile gereksizi ayrıştırmakla da alakalı. Bu etkileşim vesilesi ile corona süreci ile alakalı vaka artışları işin doğası gereği olsa da çözüm üretmek adına önemli haberler bekleyebiliriz. Aynı zamanda daha fazla yardım, kolektif hareket ve işbirliği de görebiliriz. Açının gölge yönü Jüpiter’in büyüttüğü hükmetme, iddialaşma, güç kullanma ve baskıcı tavırdır. Yani insanlarda daha fazla hoşgörüsüzlük görülebilir, aynı olmayana karşı agresyon, değiştirmiyorsam benim gibi olsun tavrı oluşabilir. Herkesin aynı gemide olduğunu unutmamak bu noktada çok mühim.

Bu dönem gerçekleştirilecek olumsuz güdüyle takip, aşırı imrenmek, bir kusur bulmak, kendine acımak yılın sonunda sadece başarısızlık, durgunluk ve hatta gerileme getirebilir. Herkesin kendisi için bir şey yapmak zorunda olduğu, çaba sarf edenin gelişeceği; sadece yerinde sayıp olumsuz bir girdapta boğulmak isteyenlerin kaybolacağı bir yıl 2020.

Haftanın diğer çok önemli açısı 31 Mart 2020 Mars-Satürn kavuşumu. İki malefik Kova burcunda birleşiyor. Bu hafta dünya genelinde vaka sayısında ciddi artışlar olabileceğinden herkesin eylem planı uygulaması (Mars) ve kurallara azami uyması (Satürn) çok çok önemli. Diğer yandan Kova burcunda olan bu kavuşum bir önceki açı ile de birleştirdiğimizde sürecin çözümü ile alakalı sıkı yaptırımlara işaret etmektedir. Kurallara uymamak daha sert kuralları getirebilecektir. Ancak aynı zamanda bu kavuşum süreçle alakalı küresel işbirlikleri ve çözüm önerilerine işaret etmektedir.

3 Nisan 2020’de Venüs İkizler burcuna geçiş yapıyor. Venüs bu burçta retrosunu da yapacağından yolculuğu oldukça uzun. Ama Venüs retrosuna daha çok var, bu ay gündemimizde değil. Venüs İkizler tesiri duygusal meselelerin daha fazla dile dökülmesi ile alakalıdır. Sadece ikili ilişkiler değil tüm genelde insanlar birbirinin kıymetini daha fazla anlayıp bunu daha fazla dile getirebilirler. Dünyadan izole olmak yerine online yollarla olsa da sevdiklerimizle bağlarımızı korumakta fayda var.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 30.03.2020: Herkese iyi haftalar! Ay İkizler burcunda saat 05:57’de Merkür ile kare sert açı yaptığından sabah saatlerinde iletişim açısından elektrikli bir atmosfer oluşabilir. Tutamayacağınız sözler vermemelisiniz. Bugün önemli konuları konuşmak adına pek uygun bir gün değil zira 18:11’de Ay-Neptün karesi de kesinleşiyor. Yanlış anlaşılmalara açıklık söz konusu olduğundan anlık kararlar önermiyorum. Bilgi kirliliğine de açıklık olabileceğinden bir şeyi iyice araştırmadan doğru kabul etmemelisiniz. 18:10’dan sonra Ay tüm gün boşlukta olacak. Tüm bu konularda değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Saat 22:43’te Mars Kova burcuna geçiş yapacak, Satürn ile kavuşmak üzere yaklaşmaya başlayacak. Sert bir hafta, herkes bana uysun yaklaşımının elde patlayacağı tesirler devrede. Takım oyunu oynayan kazanır.

Salı – 31.03.2020: Ay saat 14:42’ye kadar boşlukta bundan dolayı öğleden sonraya kadar bir konuya odaklanmakta, verim almakta zorlanabiliriz. Konsantrasyon bozukluğu görülebilir. Üşenilen yarım kalan işleri halletmek adına bu zaman dilimi değerlendirilebilir. 14:43’te Ay yönettiği Yengeç burcuna geçerken aile, yuva ve içsel güvenlik hissi çok daha ön planda olacak. Ailecek evde zaman geçirmek, paylaşmak, konuşmak dahi çok iyi gelebilir. 21:10’da Ay, iyicil Kuzey Ay düğümü ile kavuşum yaparken ibadet, ruhsal çalışmalar gibi konular için çok güçlü bir konumda olacak. 21:31’de haftanın en önemli ilk açısı kesinleşiyor: Mars ile Satürn Kova burcunda kavuşum gerçekleştiriyor. Kova burcunda olan bu kavuşum bir önceki açı ile de birleştirdiğimizde sürecin çözümü ile alakalı sıkı yaptırımlara işaret etmektedir. Kurallara uymamak daha sert kuralları getirebilecektir. Ancak aynı zamanda bu kavuşum süreçle alakalı küresel işbirlikleri ve çözüm önerilerine işaret etmektedir. Günün iyicil etkilerinden su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Çarşamba – 01.04.2020: Yeni bir aya başlıyoruz. Umarım Nisan ayı bize daha iyi haberler ve umudu getirir. Ay Yengeç burcunda 00:23’te Uranüs ile olumlu açı yaparak gece saatlerinde uyanık olanlar için üretken ve yaratıcı bir enerji oluşturuyor. Ay, saat 01:28’de Kiron, 13:21’de Güneş ile kare açıya geçeceği için akşam saatlerine kadar duygusal anlamda hassasiyetlere açığız. Gerek büyükler, gerek otorite figürleri ve hatta ikili ilişkilerde sınırları çok zorlamamak önemli. Ufak veya kontrolsüz bir hareket umulmadık ruhsal yaralanmalar oluşturabilir, saman alevi öfkelere yenilmemeli. Saat 20:50 itibariyle atmosfer değişmeye başlıyor. Ay, Merkür ile olumlu üçgen açı yapacak. Bu saatler itibariyle konuşma, anlaşma ve çözüm bulma adına çok daha elverişli koşullar söz konusu. Ayrıca yazmak, okumak ve öğrenmek için de destekleyici tesirler mevcut. İlgili konularda özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Perşembe – 02.04.2020: Ay Yengeç burcundaki yolculuğunun son demlerinde 02:22’de Neptün ile üçgen açı yaptığından gece yarısı itibariyle ruhsal anlamda güçlü tesirler söz konusu. İbadet, ruhsal çalışmalar ve meditasyon gibi konulara odaklanabilirsiniz. Öğlen itibariyle hava değişmeye başlıyor. Ay, 11:48’de Jüpiter, 12:20’de Plüton ile karşıt açı yaparak haftanın hatta yılın en önemli açılarından biri olan Jüpiter-Plüton kavuşumunu tetikleyecek. Finansal risklerden uzak durmalı. Kabullenmediğimiz konularla ilgili keskin ve net duyumlar alabilir, dönüştürücü deneyimler yaşayabiliriz. Katı, herkes aynı düşünsün odaklı yaklaşım çok ters tepebilir. Ay 19:48’de Venüs ile üçgen olumlu açı yaptıktan sonra boşluğa giriyor. Akşam saatlerinde etkileşim bir miktar daha pozitif olduğundan önemli konuşmalarımızı bu saatlere almamızda fayda var. (+- 1 saat) Ay, 19:48-21:26 arasında boşlukta 21:27’de Ay Aslan burcuna geçiş yapıyor. 22:48’de Satürn ile karşıt konuma geçtiğinden esasen belirttiğim süre haricinde tüm gün gergin tesirler baskın diyebilirim, bundan ötürü bu gün daha çok kendimize ve ilgi alanlarımıza odaklanmakta fayda var. Tüm bu konularda öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar özellikle dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 03.04.2020: Ay Aslan burcunda 01:13’te Mars ile karşıt, 06:39’da Uranüs ile karşıt açı yaparak yaklaşan Mars-Uranüs karesini çalıştıracak. Günün ilk yarısı kaza, sakarlık ve dikkatsizliğe açık. Her türlü riskten uzak durmalı, soyut veya somut hiçbir koşulu zorlamamalıyız. 07:40’da Ay-Kiron karesi kesinleşirken ruhsal enerji çok yüksek durumda. Bu tesir gerek ibadet ve ruhsal çalışmalar, aynı zamanda yardımlaşma adına pozitiftir. Süreçte karınca kararınca ihtiyacı olanlara destek olmak hayırlı bir akış sağlayabilecektir. 20:10’da Venüs İkizler burcuna geçiyor. Venüs bu burçta retrosunu da yapacağından yolculuğu oldukça uzun. Ama Venüs retrosuna daha çok var, bu ay gündemimizde değil. Venüs İkizler tesiri duygusal meselelerin daha fazla dile dökülmesi ile alakalıdır. Sadece ikili ilişkiler değil tüm genelde insanlar birbirinin kıymetini daha fazla anlayıp bunu daha fazla dile getirebilirler. 22:29’da Ay-Güneş üçgeni kesinleşirken tüm ikili ilişkilerde iyileştirici ve olumlu bir etkileşim oluşuyor. Ay günün geri kalanında boşlukta. Günün iyicil etkilerinden ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Bugün evlerde saç ve cilt bakımı düşünürseniz günü değerlendirebilirsiniz.

Cumartesi – 04.04.2020: Ay tüm gün boşlukta ve Aslan burcunda ilerleyecek. Bugün çok önemli meseleleri pas geçip daha çok efor gerektirmeyen, önceden başlanmış işleri toparlamakta fayda var. Evi düzenlemek toparlamak, eşyaları tasnif etmek gibi işlemler için uygun bir gün. 04:14’te Merkür-Neptün kavuşumu kesinleşiyor. Balık burcundaki bu kavuşum ruhsal anlamda çok güçlüdür. İçe dönüş, meditasyon, bol bol okumak, müzik dinlemek ve ruhu uyandırmak adına güçlü bir tesir. Diğer yandan bu kavuşum insanı biraz dalgın, siste yürüyor gibi hissettirebilir. İyi ya da kötü hiçbir şeyi aşırı uca çekmemek önemli. 20:09’da Venüs-Satürn üçgeni kesinleşirken haftanın ilişkiler adına en iyicil açısı devreye giriyor. Kopuk ilişkilerde konuşma, orta yolu bulma, belirsiz ancak altı dolu bir dinamik varsa bazı şeylerin netleşmesi adına iyicil bir tesirdir. Çocuksu yaklaşımlar yerine mantık odaklı ilerlememiz her anlamda bizi avantajlı kılacaktır. Günün iyicil etkilerinden su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Pazar – 05.04.2020: Ay saat 00:18 itibariyle boşluktan çıkarak Başak burcuna geçiyor. Bugün titizlik, temizlik, bakım ve hijyen gibi konular daha ön planda olacaktır. Evi temizlemek, kendinize bakım yapmak, saç boyamak gibi konular için öğlen saatleri itibariyle harekete geçebilirsiniz. 02:07’de Ay-Venüs karesi kesinleşirken sabahın ilk saatlerinde sabun köpüğü iletişim ve duygusal konularla alakalı gerilimler gündeme gelebilir, ancak geçicidir. Burada anahtar kelime net ve dobra olmak. 05:32’de Ay, transit Ay düğümleri ile olumlu açıya geçerken havayı yumuşatıyor. 05:44’te haftanın hatta yılın en önemli açılarından biri Jüpiter-Plüton kavuşumu kesinleşecek. Büyük bir toplumsal dönüşüm sürecinden geçiyoruz. Yaşam tarzımız, önceliklerimiz ve hatta rutinimiz değişti. Bu kavuşum da tam anlamıyla yeni hayat düzenlerimize alışma, öğrenme ve gerekli ile gereksizi ayrıştırmakla da alakalı. Bu etkileşim vesilesi ile corona süreci ile alakalı vaka artışları işin doğası gereği olsa da çözüm üretmek adına önemli haberler alabileceğimiz bir süreç. Aynı zamanda daha fazla yardım, kolektif hareket ve işbirliği de görebiliriz. Açının gölge yönü Jüpiter’in büyüttüğü hükmetme, iddialaşma, güç kullanma ve baskıcı tavırdır. Bu tür davranışları uygulamak çok ters tepebilir ilerleyen dönemde, unutmayalım. 09:05’te Ay-Uranüs üçgeni kesinleşirken gün boyunca aynı zamanda yaratıcılığımız da yüksek olacağından hangi konuda yetenekliysek o konuya odaklanıp bir iş ortaya koyabiliriz. Olumlu ve sürpriz gelişmeler gündeme gelebilir. Günün iyicil etkilerinden su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe