Begüm Minkis

30 Mayıs’ta göre 14:30’da 9° derece İkizler burcunda Aldebaran kraliyet yıldızı üzerinde güçlü bir yeniay gerçekleşecek. Ortamın havasını hızlı biçimde değiştirecek güçlü bir yeniay süreci deneyimleyeceğiz. Geçmişte doğruluğu mu ilke edindik yoksa gücümüzü kötüye mi kullandık? Bazı hesapların kesilme zamanına gelmiş olabiliriz. İkizler burcunun yöneticisi Merkür’ün halen geri pozisyonunu sürdürüyor olması geçmişte kaçırılan detayları önümüze getirebilir. Manipülasyona açık bir dönem olduğunu göz önünde bulundurmalıyız. Birileri kazanırken bazıları kaybedebilir. İlahi adaletin tecelli etmesiyle hakların dağıtılması, radikal kararların alınması, helalleşme ve yüzleşmelerin yaşanması mümkün bir dönemde olacağız. (Burç bazında yazının devamında)

Yılı neredeyse yarıladık. İkizler yeniayı yaşamımızın günlük ritmini hızlandırarak artık yaz sıcaklarını hissettirecek. Transitlerine devam eden gezegenlerde su elementi hükmünü azaltırken artık daha fazla tarafsız, objektif ve gerçekçi düşünerek sağlıklı planlar yapabileceğiz.

Yapılacaklar listesi bu kadar yoğunken atlamamamız gereken bir detay bulunuyor.
Yeniay anında İstanbul’a göre 29° Başak burcunun yükseldiğini görüyoruz. Merkür, İkizler Yeniay’ının baskın ve görünür gezegeni fakat halen geri hareketini sürdürüyor. Bu tesirler ileriye bakmak isterken geçmişte ve şu anda halledilmemiş meselelere bizleri odaklamaktadır. Bu kadar yoğun Merkür etkisinin olması sebebiyle dikkat etmemiz gereken diğer nokta da gereksiz kaygı ve endişelere girmemek olacak. Çevremizdeki olayları gözümüzde çok fazla büyütebileceğimiz için evham, panik atak, psikolojik rahatsızlıklar ve stres gibi ruhsal sorunlara açık hale gelebiliriz.

Mars ve Jüpiter gezegenlerinin 3 derece Koç burcunda yeniay anında kavuşuyor olması ilkel çocuksu davranışlar, acelecilik, fevrilik, laf sokma, kavgaya girmek, bencilce fikirler üreterek etraftan onay bekleme ihtiyacını temsil ediyor. Yeni başlangıçlar adına kuvvetli bir yeniay yaşayacak olsak dahi ilk olarak detayları görmeli ve yarım kalmış meseleleri halletmeliyiz.

Haddimiz olmadan saygın ve önemli birine büyüklük taslamak, laf sokmak, açık düşmanlıklar sergilemek büyük zarara uğratabilir. Kayıplar yaşamak istemiyorsak sadece anı yaşamamalı bir sonraki adımımızı kıvrak zekamızla planlayarak ilerlemeliyiz.

Olumlu yönden baktığımızdaysa Jüpiter ve Mars gezegenlerinin yeniay derecesine altmışlık açıyla bağlanarak haritanın yedinci evinden destek verdiğini görüyoruz. Geçmişte bittiği düşünülen fırsatlar hak edilmiş olduğu için aniden kapıyı çalabilir. Fakat burada atlanmaması gereken detay ilk önce geçmişte neden olmadığını, fırsatları neden kaçırmış olduğumuzu tekrardan muhakeme etmeliyiz. Ruhsal ve duygu dünyamız çok inişli çıkışlı olabilir. Kararsızlık, seçenekler arasında kalmak, dengesizlik ve ne istediğini tam olarak bilememe bu yeniayın bir diğer konusu.

Bazı konular için ‘’artık kabul edebilirim’’ veya ‘’o yola girmeye hazırım’’ gibi cümleleri derinden hissediyorsak atılım yapmalıyız. Yüzeysel bakış açısıyla ‘’nasılsa hallederim’’ diye düşünüyorsak gelecekte kendimizi tekrardan bir kısırdöngü içerisinde bulabiliriz.

İkizler burcu etkisiyle sosyal medya, ticaret, pazarlama, reklam, gazetecilik, ulaşım ve saha işlerinin özellikle haziran ayıyla beraber hız kazanması mümkün. Öte yandan ulaşımda teknik aksaklıklar yaşanabilir ve kazalar meydana gelebilir. Memurlarla ilgili meseleler ve devlet kademelerinde çalışan önemli insanların medyada çok konuşulacağı zamanlar olabilir.

Bireysel yaşamda da merakımızın artacağı, detaylara fazlaca takılacağımız ve çeşitli suallerle bilgi toplamak isteyeceğimiz bir zaman dilimi olacaktır. Aşırı duygusal, pasif, korkak, sulu ve cıvık hareketlerden bu dönemde irrite olmamız mümkün. Eğitim, kısa seyahatler, ders çalışmak, konser ve workshoplara katılmak gibi aktiviteler adına destekleyici bir zaman dilimi olacaktır.

Yeniayın Türkiye haritası üzerinde etkilerine baktığımızda ise pek parlak bir tablo gözükmüyor. Onikinci evde gerçekleşecek ve Güneş’imizle 150’lik açıya girerek beklenmedik ekonomik sarsıntılara karşı tetikte olmamız gerektiğini gösteriyor. Düşmanlarımızı daha yakından tanıyabiliriz.

Saklanan evraklar bulunabilir, önemli birinin sosyal medya hesabı ele geçirilebilir ve bilgiler sızdırılabilir. Ajanlık faaliyetleri ayyuka çıkarken derin devlet sırları ortaya dökülebilir. Mars ve Jüpiter etkisiyle mecliste sesler yükselebilir. Önemli bir bankanın dijital olarak çökertilmesi ve verilerine erişilmesi söz konusu olabileceğinden maddi manevi hepimiz uyanık olması gereken bir zamana giriyoruz. Döviz piyasasında da ani yükselişler görebiliriz.

İkizler Yeniayı’nın burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Daha fazla insan içine girmek, bağlantılar kurmak isteyeceğiniz bir sürece adım atıyorsunuz. Zihinsel enerjiniz artarken reflekslerinizi de daha başarılı şekilde kullanmaya başlamanız olası. Araç alabilir, teknolojik alışverişler yapabilir veya kısa seyahatler gerçekleştirebilirsiniz. Ticari anlaşmalar için de uygun bir dönem. Kardeş, kuzen ve komşularınızla sizin hayrınıza dokunacak ve kendinizi geliştireceğiniz fikirsel tartışmalara girebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Maddi açıdan geçmişte büyük bir emek verdiyseniz ve sabır gösterdiyseniz hak ettiğiniz başarı ayaklarınıza gelebilir. Geçmişte alamadığınız paralar elinize geçebilir. Kendinize daha çok önem verecek, tanıyacak, eksi ve artılarınızı fark edeceksiniz. Ticari faaliyetler sırasında dikkatli olmalı, her gülen yüze kanmamalısınız. Gönüllü bağış, check up, terapi veyahut borç verme sebebiyle normalden daha fazla masrafa girmeye açık gözüküyorsunuz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Yeniay burcunuzda gerçekleşeceğinden bir hayli etki altındasınız. Hayatınızın iplerini elinize almalı ve liderlik yönünüzü daha çok açığa çıkarmalısınız. Güzel projeleri tasarlayabilecek zihinsel gücü kendinizde bulabilirsiniz. Adil ve dürüst olduysanız geleceğinize olumlu yansıması olacak evlilik, iş kurmak, çocuk sahibi olmak gibi yeni bir hayat düzeni içerisine girebilirsiniz. Bu süreçte akciğer, sinir sistemi, eller, kollar ve omuz bölgeleriniz hassaslaşabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Ruhsal yönden gelişeceğiniz, çeşitli hayat dersleri alacağınız, büyük resmi görmeye çok yaklaşacağınız bir süreç başlıyor. Her ne olursa olsun akışta kalabilir ve teslim olabilirsiniz. İçinizdeki şifacı kimlik açığa çıkabilir ve manevi bağlar kuracağınız yeni insanları hayatınıza dahil edebilirsiniz. Geçmişte sizinle ilgili dedikodular ve arkadan çevrilen işler olduysa kulağınıza gelebilir. Bazı kişilerle yolları ayırabilir, hesaplaşma ve yüzleşme yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Sonunda kazançlı çıktığınızı fark ettiğiniz ve geleceğinizle ilgili planlarınızın tutmaya başladığını gördüğünüz gelişmeler yaşayabilirsiniz. İtibarınız iyileşebilir, adalet yerini bulabilir ve hayata karşı daha çok umutla dolabilirsiniz. Sürpriz iş fırsatları, eğitim, mezuniyet, terfi ve kazanç artışı gündeminizde olabilir. Ufkunuzu açacak ve yeni kültürler tanıyabilecek seyahatler planlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Kariyer hedefleriniz ve toplumsal imajınızı olumlu yönde değiştirecek yeni başlangıçlar yapabilirsiniz. Evlilik, çocuk sahibi olmak, ortaklı iş kurmak ve danışmanlıklardan fayda sağlamak gibi yeni başlangıçlarınız olabilir. İmajınızın çevre tarafından daha çok konuşulacağı bir zaman diliminde olabilirsiniz. Kimileriniz taşınabilir veya evden bir yakını ayrılabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: İnandığınız şeyler uğruna risk almaktan çekinmeyeceğiniz bir zaman dilimi içerisine giriyorsunuz. Hakkınızı aradığınız bir konu varsa adalet yerini bulabilir. İlişkilerde çekişmeli, tutkulu ve sürpriz gelişmelerle biraz yorulabilirsiniz. İlişkilerde ani barışma veya ayrılık gündeme gelebilir. Akademik kariyer, asistanlık, mezuniyet, sertifika, yurt dışı gibi vizyonuza destek olacak konulardan yana destekleniyor gözüküyorsunuz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Dönüşüm ve değişim zamanı gelmiş olabilir. İnsanlarla ortak paylaştığınız para, miras ve mal varlıklarıyla ilgili hak edişleriniz varsa alabilirsiniz. Partnerinizin kazançlarında bereketlenme görülebilir. Mesleğinizin hacmi büyümeye başlayabilir. Ortaklı işiniz varsa yeni ticari anlaşmaların size mali yönden katkısı olabilir. Sağlık sorunlarınız varsa büyümeden çözebilmek adına kaliteli bir dönem söz konusu. Cerrahi operasyonlar başarılı ilerleyebilir ve iyileşebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Karşıt burcunuzda gerçekleşecek yeniay sizi de doğrudan etki altına almaktadır. Yakın ilişkiler, açık düşmanlıklar, davalar ve dostluklarınızı ilgilendiren ve zihinsel olarak yönelmenize neden olacak önemli yeni gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Çevrenizden epey müjde, haber veyahut skandal duyabileceğiniz bir zaman. Bekarsanız ilişki düşünebileceğiniz biriyle tanışarak ani bir çekimle hızlı biçimde flört etmeye başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: İş hayatı ve günlük rutin konularınıza beklenmedik bir aksilik sebebiyle hayatınıza çeki düzen verme gerekliliği baş gösterebilir. Çalışma arkadaşlarınızla veya müşterilerinizle daha sık iletişime geçebilir ve yeni projeler üzerine yoğunlaşabilirsiniz. Reklam kampanyaları düzenlemek, işsizseniz başvuru yapmak, atama almak veya hakettiğiniz pozisyon için işe kabul almak adına destekleyici etkiler altındasınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Benliğinizi geliştirmek, kişiliğinizi dış dünyaya daha çok yansıtmak, özgüveni güçlendirmek adına hayat size birtakım fırsatlar sunmaya başlıyor olabilir. Moda, tasarım, kişisel girişimcilik ve sporla daha yakından ilgilenebilirsiniz. Çocuğunuzun maddi manevi ihtiyaçlarının da artış gösterebileceği bir zaman. Ani gelişecek kısa seyahatler size çok iyi gelebilir. Bekarsanız eğitim, seyahat ve sosyal medya üzerinden biriyle tanışarak aniden flört etmeye başlayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Ev ve aile yaşantınızı etkileyecek yeni başlangıçlar gündeme gelebilir. Maddi kaynaklardaki iyileşme sayesinde mülk satın almak, taşınmak, tadilat/tamirat için destekleniyorsunuz. Kimileriniz evlilik sebebiyle özel yaşamında tamamıyla değişikliğe gidebilir. Birinci derece akrabalarınızla anılarınızı sık sık hatırlayıp konuşabileceğiniz bir zaman dilimi. Uzun süredir görüşmediğiniz akrabalarınızdan haber alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis