Merve Çubuktepe

Merkür retrosu dönemindeyiz, her şeye çok hızlı hüküm vermek ve hatta yargı dağıtmak dahi isteyebiliriz ancak her kavram çok boyutlu, hakikat de ne siyah ne beyaz asıl grilik içinde barınıyor olabilir. “Ben çok haklıyım” dediğimiz her konuda gerçekten %100 haklı olabilir miyiz, yoksa gözden kaçırdığımız bir şeyler var mı? Satürn’ün bu hafta durağan konuma geçmesi bu sorunun derinliğini daha da arttırıyor. Bu haftanın asıl sorusu da bu olacak.

30 Mayıs 2022 saat 13:30’da 9 derece İkizler burcunda bir yeniay meydana gelecek. Bu yeniayda olaylar hakkında direk bir yargı vermekten kaçınan, empati kuran ve iki tarafı da anlamaya çalışan kişiler bu dönemde çok daha fazla avantaj elde edebilir. Ezberler, kalıplar ve dogmalardan uzak durmalı, hemen yargıç kesilmemeliyiz. Bilgiye sahip olmak, bilgiyi yorumlamak ve öğrenme sürecinin asla bitmemesi gibi kavramlar çok önemli.

Kararsızlık ve Merkür retrosunun son evresinde olmamız yeniayda en önemli motiflerden biri. Buna ek olarak yeniaya ev sahipliği yapan İkizler burcu çift vücutlu bir burçtur, hava elementindendir ve bu sebeple ikilem oluşturabilir. Aşk, kariyer ya da hayatın pek çok alanında nereye gideceğimizi bilemeyebiliriz. İki yoldan hangisi doğru diye salt yoğun duygusallıkla değil mantıkla bakıp karar vermek önemli görünüyor. Önemli kararları Merkür retrosunun sona ereceği 5 Haziran 2022 ve sonrasında hayata geçirmekte fayda var.

Duygu sömürülerine, sürekli aynı hataları yapan kişilere tolerans göstermek yerine ileriye bakmakta fayda var. Kaybetme korkusu, tüm seçenekleri elde tutma düşüncesi gibi hareketler olumsuz sonuçlar doğurabilir. Ve son olarak yeniay ülkemiz haritasının on ikinci evinde gerçekleşeceğinden siyasi ve toplumsal gündemi, hatta gelecek yıl seçim sürecini etkileyecek ölçekte önemli olaylar, gizli bilgiler ortaya çıkabilir. Bol bol iftira, skandal, yaftalama ve söz dalaşı da görebiliriz. Kifayetsiz muhterisler, bir şeyleri yanlış yapıp çok konuşarak üste çıkmak isteyen kişilere prim verilmemeli.

Belirttiğim gibi bir Merkür retrosunu daha geride bırakıyoruz. Takvime bir göz atalım:
Merkür Durağan Konumda: 2 Haziran 2022 11:01 – 4 Haziran 2022 11:00 (26 derece Boğa)
Merkür İleri Harekette: 4 Haziran 2022 11:01 (26 derece Boğa)

Merkür’ün durağan konumda olacağı 2-4 Haziran 2022 arası nispeten kritik durumda. Bu dönemde alınan kararları iki kere düşünmenizi şiddetle öneririm. Bu evrede çok büyük gelişmeler, hareketlilikler beklemek gerçekçi olmayabilir, bilakis olaylar daha da durağan hale gelebilir. Geçici mental yorgunluk ve enerji düşüklükleri ile karşılaşmak da mümkündür.

Satürn 4-6 Haziran 2022’de durağan konumda olacak. Yani haftanın son günlerinde Satürn de uzun sürecek retro hareketine başlıyor. Satürn retro dönemlerinde geçmişle yüzleşme yaşanır ve özellikle hayatta zorlukla sınandığımız konularda tekrarlar görülebilir. Karma temizlemek, bir yükten arınmak; gereken çaba ve bedel ödendiğinde kalıcı olarak gerçekleşebilir. Satürn retrosu 24 Ekim 2022’ye kadar sürecek. Satürn durağan konumdayken bireysel harita da önemli bir temas alıyorsa kişinin hayatını kökten değiştirebilecek, domino etkisi yaratabilecek olaylar zinciri başlayabilir.

Tüm bu bilgileri toplarsak eğer iki gezegenin hafta boyunca durağan pozisyon gerçekleştirmesi enerji ve akışın yavaş olacağını gösteriyor. Bir şeylere kızmak, sabırsızlanmak ve panikle hareketler yapmak yerine hafta boyunca “bekle, gör, düşün ve karar ver” mottosunu uygulamak bize avantaj getirecektir.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 30.05.2022: Yeni haftayı İkizler burcunda yeniay ile açıyoruz. Ay İkizler burcunda saat 03:12’de önce Jüpiter sonra 03:54’te Mars ile olumlu açı yaptıktan sonra bu güçlü ve iyicil tesirlerin altında yeni güne başlıyoruz. Oldukça canlı, üretken ve hevesli hissedebiliriz. Aklımız yeni düşünce ve hedeflerle dolu olabilir. Ancak uygulamak adına en azından yeniayın gerçekleşmesi ve hatta Merkür’ün durağan döneminin geçmesini beklemekte fayda var. (5 Haziran 2022 ve sonrası) Saat 14:30’da Güneş-Ay kavuşumu kesinleşecek yani 9 derece İkizler burcunda Yeniay meydana gelecek. Bu yeniayda olaylar hakkında direk bir yargı vermekten kaçınan, empati kuran ve iki tarafı da anlamaya çalışan kişiler bu dönemde çok daha fazla avantaj elde edebilir. Ezberler, kalıplar ve dogmalardan uzak durmalı, hemen yargıç kesilmemeliyiz. Bilgiye sahip olmak, bilgiyi yorumlamak ve öğrenme sürecinin asla bitmemesi gibi kavramlar çok önemli. Bir şeylere hemen kızmak, sabırsızlanmak ve panikle hareketler yapmak yerine hafta boyunca “bekle, gör, düşün ve karar ver” mottosunu uygulamak bize avantaj getirecektir. Ay Fazı: Yeniay.

Salı – 31.05.2022: Yeniaydan sonraki ilk gündeyiz. Ay İkizler burcunda yolculuğuna devam ediyor. Saat 03:18’de Ay-Chiron altmışlığı kesinleşmekte. Yeni günün ilk saatlerinden Güneş’in doğuşuna kadar her türlü ruhsal çalışma, ibadet gibi konular için kuvvetli spiritüel tesirler söz konusu. Ayrıca son derece anlamlı, size cevaplar verebilecek rüyalar görebilirsiniz. Ay gece saatlerine kadar açısız olaysız yolculuğuna devam edecek, gün boyunca merak, konuşma isteğimiz artacaktır. Sadece pot kırmamaya, bir şeyler hakkında haddinden fazla bilgi vermemeye dikkat etmeliyiz. Saat 23:10’da aynı anda Ay, Neptün ile kare, Satürn ile üçgen açı yapıyor ve Ay saat 23:11’de boşluğa giriyor. Saat 21:11-01:09 arası günün en türbülanslı saatleri diyebiliriz. Bu saatlerde kafa karışıklığı, hatalı muhakeme ve yanlış kararlara açıklık olabilir dikkat. Duygu sömürüsü veya demogoji ile dolduruşa gelmemeliyiz. Ay günün geri kalanında boşlukta kalacak. Ay Fazı: Yeniay.

Çarşamba – 01.06.2022: Bir ayı daha geride bıraktık, yazın habercisi Haziran ayına giriş yapıyoruz. Ay saat 08:50’ye kadar uzun bir süre boşlukta. Gece boyunca uykuya dalmakta güçlük, düşüncelerin zihni doldurması ve hatta susmaması gibi konular gündeme gelebilir. Oturup içimizdeki yazmak veya ses kaydı yapmak iyi gelebilir, zira kendimizi ifade etmeye ihtiyacımızın olduğu bir dönemdeyiz. Ay saat 08:51’de boşluktan çıkarak Yengeç burcuna geçiş yapacak. Saat 16:34’te Ay-Jüpiter karesi devrede olduğu için 14:34-18:34 arası önemli finans ve kariyer kararları alınmasını önermem. Saat 18:23’te Ay-Venüs altmışlığı kesinleşirken atmosfer yumuşamaya başlıyor; daha duygulu ve anlayışlı hissedebiliriz. Özellikle 18:23-20:23 arası duygusal konulara dair destekleyici tesirler sunmakta. Ancak saat 20:30 itibariyle tekrar hava kapanmaya başlıyor ve 20:30’da Ay-Mars karesi devreye giriyor. Bir bardak suda fırtına koparmamak önemli ufak olaylar aniden harlanarak büyüyebilir. Bir şeyler çok gergin hale geldiyse o an üzerine gitmemek ve mola almak faydalı olabilir. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 02.06.2022: Ay Yengeç burcunda yolculuğuna devam ediyor. Hassas, duygu ve özlem dolu hissedebiliriz. Önceki günlerde hatta yıllarda yaşadığımız anılar bir anda içimizi doldurabilir, güçlü iz ve tesirler bırakabilir. Odağımızı şimdiki zamana çevirmek ruhen yorulmamızı engelleyecektir. Ve bu yılın ikinci Merkür retrosunun son aşamasına geliyoruz. Saat 11:01’de Merkür durağan konuma geçecek ve 4 Haziran 2022 saat 11.00’e kadar 26 derece Boğa burcunda durağan konumda kalacak. Bu dönemde alınan kararları iki kere düşünmenizi şiddetle öneririm. Bu evrede çok büyük gelişmeler, hareketlilikler beklemek gerçekçi olmayabilir, bilakis olaylar daha da durağan hale gelebilir. Geçici mental yorgunluk ve enerji düşüklükleri ile karşılaşmak da mümkündür. Ay gün boyunca olaysız bir şekilde yolculuğuna devam ederken akşam saatlerine doğru saat 18:04’te Uranüs ile olumlu altmışlık açı yapacak. Merkür durağan olsa da ters veya düz gitse de hayat malumunuz durmuyor. Günün en verimli ve hayırlı saatleri 16:04-20:04 arası. Bu sebeple önemli her türlü konuyu bu saatlere denk getirmeniz daha faydalı sonuçları gündeme getirebilir. Ay Fazı: Yeniay.

Cuma – 03.06.2022: Merkür durağan hareketine devam ediyor ve yarın saat 11:00’e kadar bu pozisyonda kalmaya devam edecek. Dün için belirttiğim gibi ani hareketler, büyük olaylar, hızlı gelişmelerin peşinde koşmak yerine “bekle ve gör” stratejisinde kalmak çok daha faydalı olacaktır. Ay Yengeç burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 12:04’te Neptün ile üçgen olumlu açı yapacak. Saat 10:04-14:04 arası günün ruhsal anlamda en güçlü zamanları ve her türlü ruhsal çalışma için çok uygun tesirler devrede. Ay’ın saat 13:43’te Merkür ile olumlu teması da bugün Merkür durağan olsa da her türlü önemli imza, girişim, görüşme ve başvuru gibi konuları 11:43-15:43 arasında denk getirmemizin faydalı olabileceğini gösteriyor. Saat 18:14 itibariyle hava bulutlanmaya başlıyor zira Ay, Plüton ile karşıt sert açı yaparak boşluğa girecek. Boşluk evresi sırasında 17:36’da Ay-Güneş 45’lik yarım karesi oluşurken Hilal fazına adım atacağız. Ay saat 18:15-21:39 arasında boşlukta bu sebepten ötürü de çok daha hassas, gergin ve kolayca patlamaya hazır hissedebiliriz. Belirttiğim gibi Merkür durağan konumda ve bir anda fevri hatalı bir karar alırsak sonuçlarını geri döndürmemiz zor olabilir, dikkat. Ay saat 21:40 itibariyle Aslan Burcuna geçiş yapacak. Ay Fazı: Hilal.

Cumartesi – 04.06.2022: Herkese iyi hafta sonları! Günün ilk saati dolmadan saat 00:47’de Satürn 25 derece Kova burcunda durağan konuma geçecek. Satürn 6 Haziran 2022 saat 00:46’ya kadar durağan konumda. Satürn durağan pozisyondayken bireysel harita da özellikle önemli bir temas alıyorsa kişinin hayatını kökten değiştirebilecek, domino etkisi yaratabilecek olaylar zinciri başlayabilir. Önümüzdeki iki gün geçmişimizdeki doğru ve yanlışları düşünüp ders çıkarmak, yeni bir yapılanma sürecine hazırlık adına çok önemli olabilir. Ay Aslan burcunda ve saat 06:08’de önce Jüpiter, sonra 13:15’te Mars ile üçgen olumlu açı gerçekleştirecek. Yani günün ilk yarısı oldukça enerjik ve iyicil tempoda. Üstelik en önemlisi saat 11:00’de Merkür durağan konumdan da çıkıyor, Merkür retrosu resmi olarak sona eriyor. Herkese geçmiş olsun :) Sonbaharda yeni bir retro döneminde görüşmek üzere. Ancak yine de bir uyarı olarak saat 13:46’da Ay-Venüs karesi kesinleştiği için saat 11:46-15:46 arasında hassas duygusal meseleleri kurcalamamak çok önemli. Zira akşam 22:50’de Güneş-Juno karesi de kesinleştiği için bugün ilişkilerde halı altındaki sorunlar ve duygusal dalgalanmalar artabilir. Retro bitti diye hemen kontrolü elden bırakmayalım derim. Ay Fazı: Hilal.

Pazar – 05.06.2022: Haftanın son gününe geldiğimizde Satürn durağan hareketine devam ediyor ve bir sonraki gün 6 Haziran saat 00:46’da 25-18 derece Kova burcu arasında retro hareketine başlayacak. Bu konuya bir sonraki hafta değineceğiz ancak Satürn retrosu 24 Ekim 2022’ye kadar sürecek. (Bu çok normal bir şeydir Jüpiter ve ötesindeki gezegenlerin retro dönemleri aylarca sürer) Ay Aslan burcunda ve saat 02:22’de Güneş ile altmışlık olumlu açı gerçekleştirecek yani bugün hilal fazının en verimli günü. Bir şeylere can vermek, hayata geçirmek ve ilk adımı atmak adına çok güzel bir gündeyiz. (Satürn durağan konumda iyi ve doğru bir şeyler yapılırsa kalıcılık şansı artar) Ay gün boyunca Aslan burcunda keyifli, neşeli ve biraz da avarelik yapmaya açık tesirler içeriyor. Sadece saat 18:10 itibariyle Ay, transit Ay Düğümleri ile sert açıda pozisyona geçeceği için akşam saatleri itibariyle aşırı gurur, inat ve hırstan kaçınmak; riskli koşulları çok zorlamamak önemli olacaktır. Gün boyunca kibri veya nefsinin gölgesine düşmüş kişilerin layıklarını bulmalarına dair haberler alabiliriz. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe