Merve Çubuktepe

Nisan ayını 9 derece Akrep burcunda 30 Nisan 2018 saat 03:57’de gerçekleşecek dolunay ile kapatacağız. Etkisi on gün sürecek dolunay yapısı itibariyle iyicil doğada ve doğru adımları atmamız konusunda destekleyici. Dolunay ışığı altında Akrep sembolizmi ile en derinde dahi saklanan, üstü örtülü sorunlar, engeller ve sırlar görünür hale gelecektir. Doğru adımları atmamız kolaylaşacak, bu vesile ile ruhumuzu arındırmamız da mümkün olacaktır.

Dolunay anında yükselen Balık burcu ve Neptün tam kavuşumda. Yani bu dolunayın Neptünyen bir etkisi de var. Neptün çözülme sürecini temsil ettiği için kısırdöngüler ve mutsuzluğa karşı belki de yanlış bir noktadan direnç gösterdiğimizi fark edeceğiz. Kabullenmek, affetmek ve aynada kendimize korkmadan bakmak bu dönüşüm sürecini hızlandıracaktır.

Neptün’ün yanı sıra dolunaya Satürn de retro ancak tam altmışlık açı ile destek veriyor. Bu da özellikle bizi geçmişteki konulara odaklayacaktır. Geçmişten bize gelen yükleri çözme zamanıdır; aynı zamanda insanlara ya da kendimize karşı ilüzyon içerisindeysek şayet artık sisler kalkacak ve her şeyi olduğu gibi görmeye başlayabileceğiz.

Yüzleşmeler bu dolunayın en önemli temasıdır. Korkularımıza yenilmeyip cesaretle konu ne ise şayet üzerine gitmemiz gerekir. Zira çok korktuğumuz bir şey aslında hiç de öyle olmayabilir. Değerlerimizi ve hayatta neyi kazanım olarak gördüğümüzü yeniden tanımlamak daha da olgunlaşmamızı sağlar.

Son bir not olarak Neptün etkisi zaman zaman insanı aşırı olumlama, ya da gözlerini kapamaya zorlayabilir. Burada Akrep burcunun derine inen, her şeyi gören ve analiz eden yönünü göz ardı etmemeliyiz. Zira bazen hazinemiz çok uzağa baksak da aslında başımızın ucunda durmuş bizi bekliyor olabilir.

Dolunayın burçlar üzerindeki etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: İnsanlarla olan bağlarınızı tekrar sorgulayacaksınız. Özellikle de bağlılık ile bağımlılık arasındaki farkı düşünüp hayatınızdaki insanları tekrar konumlandırabilirsiniz. Maddi açıdan elinizden kaçan fırsatları tekrar yakalayabilirsiniz, aynı zamanda kariyeriniz açısından hele de uzun süredir haksızlığa uğradıysanız dengelerin değişeceği ve hakkınız olanı geri alacağınız bir dönem sizi bekliyor. Hayatınızı sadeleştirebilir ve ruhunuzu dinlendirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: İlişkiler ve evlilik konusunda beraberliği olan Boğalar için oturup konuşma zamanı. Eğer ilişkinizde bir türlü söyleyemediğiniz sıkıntılar ve sorunlar varsa bunları dile getirip konuşmanın tam sırası. Zira gecikirseniz işler daha fazla büyüyebilir. Dolunay etkisiyle daha fazla öğrenme, araştırma ve anlama isteği içinde olacaksınız. Bu öğrenim süreci size çok iyi gelebilir. İlişkisi olmayan Boğalar için belirsiz duygusal meseleler menfi ya da müspet sonuçlanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Ben artık insanlarla uğraşmaktan, onların yüklerini taşımaktan bıktım diyorsanız artık bu duruma bir dur demeli ve rahatsızlığınızı dile getirmelisiniz. Üzerinizdeki günlük hayat yükleri azalabilir ve kendinizi daha özgür hissedebilirsiniz. Sağlık konusunda hormonlar ve derialtında kitlelerle ilgili sorunları olanlar daha özenli olmalı ve kontrollerini kaçırmamalıdır. Sorun yaşadığınız iş arkadaşınızla kaçınılmaz yüzleşmeler gündeme gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Aşk hayatınızda belli belirsiz romantik bir flört sürecindeyseniz eğer dolunay vesilesi ile kartlar açılabilir. Daha da yoğun ve tutkulu bir beraberliğe başlayabilirsiniz. Dolunay sonrasında başlayan ilişkiler kalıcı, gelecek odaklı ve evlilik vaat eden türden olabilir. Ruhani konularla daha fazla ilgilenebilir ve bu konuların hayatınızı zenginleştirdiğini hissedebilirsiniz. Çocuğunuz varsa kendisi ile daha fazla zaman geçirme isteği artabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Geçmişinizi masaya yatırabilirsiniz. Gördüğünüz rüyalar geçmişinizden sizi zorlayan konularla alakalı olabilir. Bu konuları özellikle de ailenizle konuşmak daha kolay çözüm bulmanızı sağlayabilir. Aile içerisinde oturup konuşmak, varsa buzları eritmenin tam zamanıdır. Eğer bir mal mülk alım/satım sürecindeyseniz şayet dolunay sonrasında koşullar tam istediğiniz gibi olabilir. Ailevi bir sorunun çözülmesi sizi de çok mutlu edebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Hayatınızı dahi etkileyecek çok derin ve özel sohbetlerin içerisinde olabilirsiniz. Yakın çevrenizdeki bazı kişilerle bu dönemde muhabbetiniz artabilir ve bu durum sizi ruhen de ileriye götürebilir. Arkadaşlık içerisinde ancak bir çekimin olduğu bir kişi ile yüzleşebilir ve bir ilişkiye başlayabilirsiniz. Kardeşlerinizle yaşadığınız sorunlar varsa şayet artık konuşmanız ve bu sıkıntıya bir nokta koymanız gerekebilir. Öğrendiğiniz bilgileri lehinize kullanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Maddi açıdan görmediğiniz ya da kaçan fırsatları yakalayabileceğiniz bir döneme giriyorsunuz. Bu güzel bir durum, ancak her türlü konuyu enine boyuna araştırmayı unutmamalısınız. Beklediğiniz para ya da alacaklar size geri dönebilir. Kendinize daha fazla takabilir ve hatta durmadan kusur bulmaya çalışabilirsiniz. Oysa ki dolunayın size mesajı kendinizi olduğunuz gibi kabul etmektir. Boşuna ruhunuzu hırpalamayın. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Akrepler için çok kişisel ve özel bir süreç. Yapısı itibariyle özünüze döneceğiniz, küllerinizden doğacağınız etkiler sizi beklemekte. Sıkıntılarınızı kendinize saklamamalı, özellikle de yakın arkadaş ve akrabalarınızdan destek almalısınız. İlişkiler konusunda önceliklerinizi gözden geçirebilirsiniz. Aslında hep fark ettiğiniz ancak söylemediğiniz konuları insanlara açarak kendi hakkınızı savunup adaleti yerine getirebilirsiniz. Çekinmeyin. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Dolunay etkisi ile göreceğiniz rüyalar çok daha derin ve anlamlı olacaktır. Özellikle geçmişiniz ve sizi zorlayan travmalar rüyaların konusu olabilir. Bunları dikkate alın, mümkünse de bir rüya günlüğü tutun. Bilinçaltı temizliği yapmak, ruhsal çalışmalar için çok ideal bir dönem. Sezgilerinizi dinlemek doğru kararlar vermenizi sağlayacaktır. Ayrıca sizden saklanan sırlar, bilgiler ne varsa iyi ya da kötü hepsi ortaya çıkabilir. Duruşunuz netleşebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Eğer bir ilişkiniz varsa ve bu sebeple arkadaşlarınızdan uzaklaştıysanız buzları eritmenin tam zamanı. Arkadaşlarınızla buluşmak ve geçmiş zamanı tazelemek size de çok iyi gelecektir. Bir süredir ilham eksikliği yaşıyor ve projelerinizi ilerletmekte zorluk yaşıyorsanız şayet dolunay önünüzü açacak, gereken kararlılık ve motivasyonu geri getirecektir. Çocuğunuz varsa şayet bir süre aranız limoni olabilir, anlayışlı olmanız sorunu çözebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Kariyeriniz için sizi biraz zorlayacak, ter döktürecek ancak sonunda başarıya ulaştıracak etkiler devrede. İş yerinizde belirsizlikler varsa, sizden bir şeylerin sakladığını düşünüyorsanız dolunay vesilesi ile bu konular netleşebilir. Siz de bu vesile ile adımlarınızı sağlıklı bir şekilde atabilirsiniz. Özel hayatınıza işiniz gereği daha az zaman ayırmak tansiyonu arttırabilir. Burada sizin daha yapıcı ve anlayışlı taraf olmanız büyük önem taşıyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Dolunayın pozitif enerjisi sizi zihinsel açıdan güçlendiriyor. Kafanız fikirlerle dolu olabilir, sürekli bir şeyler düşünebilirsiniz. Bunları hayata geçirmek adına somut adımlar da atmanız mümkün. Okült ve metafizik konulara ilginiz artabilir, daha çok öğrenmek isteyebilirsiniz. Ancak sahtekar tiplerden uzak durun ve sizi etkilemelerine kesinlikle izin vermeyin. Hukuki ve ticari konularda sıkıntılarınız varsa sizin lehinize çözüme varılabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Dirağ