Merve Çubuktepe

30 Nisan 2022 saat 23.27’de 10 derece Boğa burcunda Güneş Tutulması deneyimleyeceğiz. Bizi bekleyen tutulma Balık burcundaki Mars’ın yaratıcı ruhuyla ve Boğa burcundaki Uranüs’ün dik başlılığını birleştiriyor. Bu da tutulmanın doğasının yaratıcılık ve yenilik ile dolu olduğunu haber veriyor. Kabul etmek lazım ki tutulmalar bize gölgemizi de gösterir ve Güneş Tutulmaları bunu özellikle dıştan gelen tesirler -bizden bağımsız- kendiliğinden gerçekleşen olaylarla yapar. Sonuç olarak, Güneş Tutulmaları gölge tarafımızı daha görünür hale getirir ki genelde bu yönümüzden kaçma veya görmezden gelme eğilimimiz vardır. Uranyen doğası sebebiyle bu tutulma sırasında gerçekleştireceğimiz eylemler gerçekten önemli olacak. Bu eylemler ise yapıcı sorgulama ve çözüm geliştirme amacı taşıdığı koşulda hedefe ulaşacaktır.

Güneş tutulması çok güçlü bir yeniaydır ve küçük adımları büyük bir maratona dönüştürebilir. Gelecekte yeşerecek tohumları ekmek için zemin aslında hazır, önce zemini görmeli sonra da bu zemine nasıl tohumlar ekeceğimize karar vermeliyiz. Haritanızda 5º ile 15º derece arasında bir sabit burçta (Boğa, Aslan, Akrep, Kova) konumlanmış önemli bir yerleşiminiz varsa tutulmanın etkisi daha da güçlü olacaktır.

Teknik detaylara geçersek eğer tutulma anında Uranüs, Güneş ve Ay ile kavuşum yapıyor. Bu aslında şunu göstermekte, dört ay sonunda sıkışan, belirsiz olan her şey bir anda prangalarından kurtuluyor. Ne oldu ne olacak diye düşünürken artık kontrol kimsede değil ve olaylar kendi dinamikleri içerisinde şekillenmeye başlayacak. Bu durum kaotik görünse de aslında bir “netliğe” de işaret eder. Değişim kaçınılmaz olsa da gelecektir, kaçmanın ve saklanmanın anlamı yoktur. Tam tersi yeni bir döneme kucak açan, tohumları ekmek ve her şeye rağmen yeni bir başlangıç yapmak isteyenler için de gökyüzü destekleyici tesirler sunacaktır.

Tutulmanın ana motifi büyük ve kontrolü imkânsız değişim olduğu için şunu da anlamamız son derece önemli. Değişim denen şey her zaman epik, sonu mutluluk gözyaşları ve mutlu sonlarla biten bir şey değil. En azından hemen o anda istediğimiz mutlu şekilde olmayabiliyor. Ancak kendimiz ve çevremiz için asıl doğru ve iyi olan şeyi, olayların nasıl değişmesi gerektiğini kendi kalıbımızla öngörüp istemeye çalışsak da makro düzlemde bu öyle olmayabilir. Taşların sandığımızdan çok daha farklı şekilde hareket etmesi gerekebilir. Bu sebepten de tüm olasılıklara açık bir şekilde ilerlediğimiz takdirde tutulma da bizi tahmin etmediğimiz ancak ileride bize çok daha iyi gelebilecek bir yola sokabilir. Güneş tutulmalarının etkileri genelde günü gününe oluşmaz, tesirlerini üç ile altı ay arasında sürdürebilirler.

Tutulmalar döneminin herkese güzellikler getirmesi dileğiyle.

Boğa Güneş Tutulması’nın burçlara etkileri: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Önlem tedaviden iyidir. Bu dönemde sıhhatiniz daha hassas olabilir. Mali cephede bazı zorluklarla karşılaşma ihtimali olduğundan tutumlu olmakta fayda var. Dikkatli hareket edip önlem aldıysanız kendi işinizi veya yeni girişimlerinizi başlatabilirsiniz. Hayatınızda ruhsal konulardan çok materyal dünya konularının odağa geleceği bir zaman. Özgüveniniz yükselirken ertelediğiniz pek çok konuyu hayata geçirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Burcunuzda gerçekleşecek tutulma adeta tüm sistemi yeniden başlatıyor. Zaman zaman enerji dalgalanmaları yaşamanız mümkün. Özellikle boyun, boğaz, ense ve tiroitlere dikkat. Dış görünüşünüzü giyim kuşam, estetik birçok alanda yenileyebilirsiniz. Hayatınıza yeni bir sayfa açmak, daha merkeze gelip görünür olmak adına destekleyici tesirler söz konusu. Uranüs etkisiyle beklenmedik olaylar zincirleme reaksiyonlar yaratabilir ve hayatınız değişebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Özellikle dişil figürlerle ilişki sorunlarınız yaşıyorsanız, kendinize karşı nazik olmalısınız. Bu dönem öz şefkat ve öz değerinize odaklanmanız gereken bir dönem. Kabuğunuzdan sıyrılırken doğum sancıları yaşayacaksınız. Gerekiyorsa yas tutulma pahasına bazı şeyler geride bırakılmalı. Mayıstaki Ay tutulmasından sonra çok daha ferah, hafiflemiş ve güçlü hissetmeniz mümkün. Bu dönem insanların gerçek yüzlerini ne kadar saklarsa saklasın açık edeceği dönem. Giden gider, kalan sağlar sizindir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Herhangi bir şeye devam etmeden önce bu durumun size faydası olup olmadığını sorgulamanız çok önemli. Beklenmedik masraflara karşı aşırı harcamaları kısmak ve sağlıklı beslenme düzenine odaklanmanızda fayda var, mide ve tüm sindirim sistemi hassas olabilir. Kariyer konusunda büyümek için yeni fırsatlar elde edebilirsiniz, sadece bu süreci dikkatli ve stratejik yönetmelisiniz. Tüm ikili ilişkilerde dengeli ve diplomatik ilerlediğiniz takdirde sorunların geride kalması mümkün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Kariyer ve hayat yolu konusunda yeni bir dönemin kapıları açılıyor. İş değiştirmek, iş kurmak, iş bırakmak, terfi ve tayin gibi konular adına çok güçlü tesirler altında olacaksınız. Kendi hayatınızın yolunu nasıl çizeceğinize dair çok önemli kararlar alabilirsiniz. Ebeveynlerinizle yüzleşmeler, yeni bir sayfanın açılması gündeme gelebilir. Bir anda çok farklı bir branşta uzmanlaşma kararı alabilir, toplum önünde çok daha fazla görünür olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Hayatınızda hayırlı ve güçlendirici değişimler deneyimleyebilirsiniz. Sağlık açısından bazı küçük sorunlar gündeme gelse bile endişelenmeye gerek yok. Özellikle rahatlatıcı zihin egzersizleri ve detoks faydalı olabilir. Kariyer konusunda arzuladığınız sonuçları elde etmek adına çok çalıştığınız ve odaklandığınız takdirde zafer sizleri beklemekte. İlişkiler hattına ilk adımı sizin atmanız gerekebilir ve bu olduğu takdirde işler beklediğinizden olumlu ilerleyebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Yeni yatırımları hayata geçirmek, önemli finansal ortaklıklar, partnerinizin maddi durumuna dair önemli haberler gündeme gelebilir. Tek dikkat edilmesi gereken konu büyük risklerden uzak durmak. Finansal konularla ilgili partner veya ortağınızla sıkıntı yaşamamak adına net olmanız ve sınırları kesin bir şekilde çizmeniz önemli olacaktır. Okült ve ruhsal konularla daha fazla ilgilenebilir, eğitim alarak bu temalarda uzmanlaşmak isteyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Zıt burcunuzda gerçekleşecek Güneş tutulması en krizli zamanlarda bile ayakta durma gücünüzü körüklüyor. Kendinizin bir sonraki ve daha iyi haline doğru duyduğunuz özlem, tamamlanma hissi Güneş tutulması ile başlıyor ve mayıs ayında burcunuzda gerçekleşecek Ay tutulması ile netleşecek. Kendinizi gerçekleştireceğiniz bu dönemde hayatınıza yepyeni insanlar girebilir ve tüm dengeleri değiştirebilir. Umut vaat eden ilişkisi olan kişiler boyut atlayabilir, beraber hayat kurma veya evlilik kararı alınabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Kaostan dahi keyif alabildiğiniz için tutulmanın oluşturduğu kaotik enerji dengenizi çok da bozmayacaktır. Zira başlangıç enerjisi sizi yenilerken içinizdeki çılgın çocuğu uyandırıyor ve motivasyonunuzu yükseltiyor. Bu süreçte iş ortamınızda yenilenme, bürokratik sorunların çözülmesi, kördüğüm olmuş konuların geri kalması gibi konular gündeme gelebilir. Sadece sağlık konusunda dikkat. Boğaz, boyun, ense, tiroit hassas olabilir. Aşırı tatlı ve karbonhidrattan uzak durmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Tutulma dönemindeki yoğun ve karmaşık Uranyen tesirleri dengede tutmanın en önemli yolu çalışmak olarak görünüyor. Bu dönem kariyer ve finansa odaklanmak sizi daha da güçlendirecektir. Bir yandan duygusal konularda beklenmedik, heyecan verici güzel sürprizler de gündeme gelebilir. Bir aşkın kıvılcımları parlayabilir veya hali hazırda bir ilişki varsa daha da güçlenebilir. Çocuk sahibi olmak ve yeni bir hobiye başlamak adına da uygun bir dönemdesiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Güneş tutulmasının değişime ilham veren enerjisi sizi kendinize daha da yaklaştıracaktır. Tutulmanın baş aktörlerinden biri yönetici gezegeniniz Uranüs. Bu vesileyle kendi gizemlerinizi keşfederken kendinizi arayış yolculuğunuzda önemli ve hayırlı bir kavşağa varıyorsunuz. Ancak bu süreçte aile ve sevdiklerinizi ihmal etmemeli, ani kopuş ve tepkilerden kaçınmalısınız. Yeni bir mülk alım, satım, tadilat, taşınma, dekorasyon gibi konular gündeme gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Tutulma mücadele edeceğiniz olayları getirmekle birlikte, bu mücadeleyi kazanacağınız güç ve cesareti de iletiyor. Hakkınızı savunmalı, gerekirse kötü polis olmalı ve yavuz hırsızın ev sahibini bastırmasına izin vermemelisiniz. Yakın çevre, kardeş ve akrabalarla ilişkilerinizi yeniden düzenleyebilirsiniz. Seyahatler, yeni bir eğitime başlama ve araç alım için ideal etkiler devrede olacak. Gündemde olmayan yeni haberler, mülakatlar, önemli konuşma ve yazışmalar gündeme gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe