Burçin Tezay

Önceki iki haftaya göre suların biraz daha durulduğu bir haftaya giriyoruz. Haftanın en önemli gökyüzü görünümleri 30 Nisan’da meydana gelecek olan Akrep burcundaki dolunay ve 6 Mayıs’ta kesinleşecek Güneş-Neptün arasındaki 60’lık açı.

30 Nisan 2018 saat 3:58’de 9 derece Akrep burcunda bir dolunay meydana gelecek. Etkileri 1 hafta öncesinde ve sonrasında hissedilecektir. Ay ve Güneş’in 180 derece açıyla karşı karşıya gelmesine dolunay denir. Dolunay zamanlarında içgüdülerimiz ve duygularımız yoğunlaşır. Öte yandan, gerilim ve stres de yaşanır. Yeni ay zamanı başlattığımız projelerimiz ya da aldığımız kararların ve takındığımız tavırların sonuçlarını almaya başlarız, her şey tam olarak görünür haldedir. Dolunay parlak ve göz alıcı ışığıyla tüm gerçekleri ve yalanları aydınlatır ve ortaya serer.

Dolunayın Ay düğümleriyle olan dik açısı bulunmakta. Burada önemli bir bilgi vermek istiyorum. Güneş ve Ay düğümlerinin kavuşum ve kare açı yaptığı dönemler Ay yalpalaması dönemleridir. Buna göre 17 Nisan 2018 – 9 Mayıs 2018 tarihleri arası Ay Yalpalaması dönemidir. Ay soldan sağa yalpalar çünkü Dünya’nın yer çekimi Ay üzerinde etki ederek kendine yaklaştırır ve böylece Ay Dünya’ya yakınlaştığında yörüngesinde daha hızlı hareket eder. Ay’ın dönüş oranı ortalama yörüngesel hızıyla eşleşir (biz bu nedenle Ay’ın sadece bir yüzünü görürüz), ama Ay’ın yörünge hızı, Dünya etrafındaki yörüngesinde tam daire şeklide olmadığından değişiklik göstermektedir. Böylece bu hız değişikliği dolayısıyla Ay soldan sağa doğru yalpalar gibi görünür.

Hal böyleyken, Akrep burcundaki bu dolunay hayli sert ve yoğun enerjileri ortaya serebilecek kapasitede. Haritada zaten Mars-Pluto kavuşumu mevcut. Zaten dolunayın yöneticisi de Mars. Akrep derinlerdeki dünya ile ilgili olan bir burçtur. Okült ve gizemli konuları içerir. Dolayısıyla, derinlerimizdeki bazı negatif duygusal durumlarımız su yüzüne çıkabilir. Bu nedenle, kendimizi gergin ve sıkıntılı hissedebiliriz. Ancak, bu olumsuz duygularımızı ele alıp iyileştirme ve geride bırakma zamanına işaret ediyor olabilir bu dolunay. Zaten Mars-Pluto kavuşumu dönüşüm yaratan bir enerjidir. Hayatımızdaki eskimiş ve pejmürde olmuş enerjileri geride bırakıp yeniye yer açmamız için bir fırsat verebilir bu görünümler. Bazı karmalarımızın çözülmesine olanak da sağlayabilir bu dolunay. Ayrıca, egolarımızı da törpülememiz de gerekmekte. Duygusal bağımlılıklarımız ya da fiziksel bağımlılıklarımız varsa bırakmak adına aksiyon alabiliriz.

Hayatımızda önemli bir yere sahip olan kadın ya da erkek figürleriyle olan problemler de ortaya çıkabilir ama bu sorunları halletmemiz gerekir. Sezgilerimizde ve yaratıcılığımızda artışlar da yaşayabiliriz. Somut ve soyut olan arasında denge kurmamız gerekebilir. Bunlara ek olarak, dolunayın Satürn ile aynı derecede olan olumlu açıları bulunmakta. Dolayısıyla, duygularımızda yine de kontrolü elden bırakmayacağımızı gösteriyor. Ayrıca, zorluklar karşısında dayanma gücümüzü ve içsel dengemizi koruyabiliriz. Kolektif anlamda bu görünüm politik ve sosyal ayaklanmalara, kazalara, sakarlıklara, patlamalara, yangınlara, deprem gibi doğal afetlere neden olabilir.

Sağlık bakımından, üreme ve idrar yollarında oluşabilecek hastalıklara ve ayrıca boğaz, boyun ve ensede meydana gelebilecek rahatsızlıklara neden olabilir bu dolunay.

6 Mayıs saat 16:56’da Güneş-Neptün arasında 60’lık açı kesinleşecek. Etkisi 5 güne yayılacak. Bu zaman diliminde, hayatın daha çok spiritüel tarafına odaklanma ihtiyacında ve eğiliminde olabiliriz. Ruhsal çalışmalar için hoş ve verimli bir zaman zarfı olabilir. Hayal gücümüzü harekete geçirip hayatımızın amacını ve ruhumuzu besleyecek şeyleri yapmak hakkında düşünebiliriz ve bulabiliriz. Uzun zamandır düşlediğimiz ruhumuza iyi gelelecek hobilerimizi hayata geçirme kararı alabiliriz. Örneğin, müzik, tiyatro, resim ile ilgili çalışmalar yapmak gibi. Ayrıca, yardıma ihtiyacı olan kişilere ve hayvanlara destek olmak da ruhumuzu rahatlatan ve egomuzu kıran manevi bir eylem olabilir.

Gün bazında etkileri inceleyecek olursak eğer: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 30.4.2018
Bugün dolunay günü. Saat 3:58’de 9 derece Akrep burcunda bir dolunay meydana geliyor. Dolunayın genel etkilerini daha önceki bir yazımızda aktarmıştık. Oradan bilgi edinebilirsiniz. Ay ve Güneş dolunay açısını kesinleştirmeden hemen öncesinde saat 2:51’de Satürn ile olumlu açılarını kuruyor. Dolayısıyla, duygularımızda kontrollü yakalayabilir ve gereken sabrı ve disiplini bulabiliriz. Ayrıca, isteklerimizi yapılandırmak ve oluşturmak açısından kararlılık gösterebiliriz. Öğleden sonra Ay-Neptün üçgeni oluşuyor. Hayal gücümüz ve yaratıcılığımız ön planda olabilir. Sanatsal ve artistik faaliyetler, manevi çalışmalar(yoga, meditasyon, dua gibi) hoş bir görünümdür bu. Saat 22:10’da Ay-Jüpiter kavuşumu kesinleşiyor. Duygularımızı kolayca ve yaratıcı bir biçimde ifade edebiliriz. Duygu dünyamız enginleşebilir ve bu da bize sanatsal açıdan daha çok yaratıcılık verebilir. Öte yandan, gereksiz ve aşırı bir duygusallık gösterebilir, yeme-içmede ve alışverişte aşırıya kaçabiliriz. Günün genel etkilerinden Akrep, Yengeç, Balık burçları olumlu olarak yararlanabilir.

Salı – 1.5.2018
Ay Akrep burcunda ilerliyor. Sabahın çok erken saatlerinde Ay, Mars ve Pluto ile 60’lık açı kuruyor. Enerjimizi yükselebilir ve kendimizi zinde hissedebiliriz. Ayrıca, hislerimiz derinleşebilir ve sezgilerimizde artış yaşayabiliriz. Ay saat 5:55’de boşluğa giriyor. Ay boşluktayken yeni işlere başlanması tavsiye edilmez çünkü girişeceğimiz işler bir yere varmaz ve sürüncemede kalır. Ay saat 18:19’da Yay burcunda geçiyor. Kendimizi neşeli ve pozitif hissetmeye başlıyoruz. Ay ilk açısını saat 19:44’te Chiron ile kuruyor. Ay-Chiron arasındaki üçgen açı zihinsel açıdan bizi besleyecek faaliyetlerde olmamıza yol açabilir. Ayrıca, sorunlarımıza derinleşerek bir takım cevaplar ve iyileştirici yollar bulmamıza yardımcı olabilir. Günün etkilerinden Yay, Koç, Aslan burçları pozitif anlamda fayda sağlayabilirler.

Çarşamba – 2.5.2018
Ay Yay burcunda ilerliyor. Kendimizi iyimser ve canlı hissediyoruz. Araştırma, eğitim ve yabancılarla iletişim ön planda olabilir. Ay saat 12:20’de Venüs ile karşıt açı kuruyor. Bu görünüm ikili ilişkilerde ve parasal konularda pürüzlere yol açabilir. Gereksiz harcamalarda da bulunabiliriz. İkizler ve Yay burçları bu görünümden negatif olarak etkilenebilir. Gün genelinde Ay’ın Ay düğümleriyle olumlu açı kuracak. Dolayısıyla, sezgilerimiz ve hayal gücümüz artabilir. Ev ve yuvaya ait konular gündeme gelebilir, anne ve kadın figürleriyle sıcak ve içten ilişkiler içinde olabiliriz. Ay, gece saatlerinde Merkür ile üçgen açı kuracak. Zekamız ve algılama kapasitemiz keskinleşebilir. Olaylar karşısında sağ duyulu ve dikkatli tavırlar sergileyebiliriz. Bu görünümlerden Aslan, Yay, Koç burçları faydalanabilir.

Perşembe – 3.5.2018
Ay Yay burcunda ilerliyor. Genelde iyimser duygular içindeyiz. Sabahın erken saatlerinde Ay-Neptün karesi kesinleşiyor. Aşırı hassasiyet verici olayların ve durumların oluşmasına neden olabilir bu açı. Duygularda dalgalanma oluşabilir, hayal kırıklıkları da yaşanabilir. Saat 9:42’de Venüs, Ay düğümleriyle pozitif açı kuruyor. Dolayısıyla, aşk, romantizm, ikili ilişkiler, sanat temalarında güzel ve kadersel gelişmeler meydana gelebilir, ilişkilerde dengeyi sağlamak kolaylaşabilir. Gün genelinden pozitif etki alacak burçlar Yay, İkizler, Aslan ve Kova burçlarıdır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 4.5.2018
Sabahın erken saatlerinde Ay-Uranüs üçgeni oluşuyor. Sezgilerimiz ve yaratıcılığımız artabilir, kimi konularda özgürleşmek ihtiyacı hissedebiliriz, sürpriz gelişmeler de meydana gelebilir. Ay saat 3:49’da boşluğa giriyor ve saat 5:05’de Oğlak burcunda geçiyor. Duygularımız ciddileşiyor, kariyer ve iş konuları ön plana çıkmaya başlıyor. Disiplin yakalamamız da kolaylaşmaya başlıyor. Sabah saatlerinde Ay-Chiron karesi kesinleşecek. Dolayısıyla, duygularımızı ifade etmede sorun yaşayabiliriz ve dış etkenlere karşı hassas hale gelebiliriz. Bu açıdan özellikle Koç burçları olumsuz etkilenebilir. Saat 23:02’de Ay-Satürn kavuşumu oluşuyor. İstediğimiz disiplini yakalayabiliriz, fakat melankolik ve depresif duygular içinde de olabiliriz. Günün genel etkilerinden olumlu anlamda Oğlak, Boğa, Başak burçları istifade edebilir.

Cumartesi – 5.5.2018
Ay Oğlak burcunda ilerliyor. İş, kariyer ve gelecek hedeflerimizle haşır neşir olabileceğimiz bir gün. Sabah saatlerinde oluşacak olan Ay-Güneş üçgeni ebeveynlerimizden destek alabileceğimizi, duygularımız ve düşüncelerimizin dengede olabileceğini gösteriyor. Öğleden sonra Ay-Neptün arasında 60’lık açı kesinleşiyor. Karşımızdaki kişilerle daha kolay empati kurabiliyoruz. Sanatsal faaliyetler açısından hoş bir görünüm. Hayal gücümüz de artabilir. Bu görünümlerden Oğlak, Balık, Boğa burçları olumlu yönden etkilenebilir. Akşam saatlerinde ise Ay-Merkür karesi kesinleşiyor. Duygularımız ve mantığımız arasında dengesizlikler olabilir, karar vermekte de zorlanabiliriz. Bundan başka, Ay-Jüpiter 60’lık açısı da meydana gelecek. Olaylar ve durumlar karşısında hoşgörülü ve anlayışlı tavırlar içinde olabiliriz. İştahımızda artış görülebilir.

Pazar – 6.5.2018
Sabahın ilk saatinde Ay-Pluto Oğlak burcunda kavuşuyorlar. Duygularımız derinleşiyor ve güçleniyor. Bu kadar kuvvetli duygular içinde olmamız duygusal patlamalara neden olabilir. Ruhani ve okült konularla ilgilenme eğiliminde de olabiliriz. Ay saat 9:20’de Mars ile kavuşacak. Agresif eğilimlerin dozunun artacağı, kazaların ve sakarlıkların meydana gelebileceği ve laf dalaşlarının yaşanabileceği bir görünümdür bu. Öte yandan, enerjimizde artışlar da görülebilir. Saat 16:49’da oluşacak olan Ay-Uranüs karesi sinirliliğe ve dengesiz duygulara yol açabilir. Ani ve beklenmedik durumlar da oluşabilir. Ay saat 16:50’de boşluğa giriyor. Saat 16:56’da Güneş-Neptün arasında 60’lık açı kesinleşiyor. Etkisi 5 güne yayılacak. Bu zaman diliminde, hayatın daha çok spiritüel tarafına odaklanma ihtiyacında ve eğiliminde olabiliriz. Ruhsal çalışmalar için hoş ve verimli bir zaman zarfı olabilir. Hayal gücümüzü harekete geçirip hayatımızın amacını ve ruhumuzu besleyecek şeyleri yapmak hakkında düşünebiliriz ve bulabiliriz. Uzun zamandır düşlediğimiz ruhumuza iyi gelelecek hobilerimizi hayata geçirme kararı alabiliriz. Örneğin, müzik, tiyatro, resim ile ilgili çalışmalar yapmak gibi. Ayrıca, yardıma ihtiyacı olan kişilere ve hayvanlara destek olmak da ruhumuzu rahatlatan ve egomuzu kıran manevi bir eylem olabilir. Bu açıdan Boğa ve Balık burçları daha çok istifade edebilir. Ay saat 17:48’de Kova burcunda geçiyor. Bireysellik ve özgür olma ihtiyacı öne çıkmaya başlıyor. Akşam saatlerinde Ay-Chiron 60’lık açısı oluşuyor. Bu açı sorunlarımıza derinleşerek bir takım cevaplar ve iyileştirici yollar bulmamıza yardımcı olabilir. Bu açıdan ise, Koç ve Oğlak burçları daha çok yararlanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Herkese mutlu ve yaratıcı bir hafta dilerim.
Burçin Tezay