Merve Çubuktepe

Bu hafta gökyüzü iyice alevleniyor. Mars Koç geçişinin hemen akabinde 3 Şubat 2017’de de Venüs Koç burcuna geçiyor. Yani gökyüzünde giderek ateşli, tutku dolu ve iddialı kalıplar oluşuyor. Öte yandan bu etkileşim bu geçtiğimiz hafta gerçekleşen Kova Yeniay’ı ile de birleşince iyice bireyselliğin, kişisel odağın ve gözüpekliğin arttığını görüyoruz.

Bu hafta Venüs Koç transitinin etkilerini de burç bazlı anlatacağım ama hafta içinde etkisi başlayacak Merkür’ün Uranüs ve Jüpiter ile gergin açıları da ikili iletişimde tansiyonu iyice arttıyor. Özellikle mevzu aşk olduğunda tam pembe dizi tadında hikayeler görebiliriz bu sürede; küsüp ağlayıp barışanlar, kavgadan doğan büyük aşklar, bir anda gelen yıldırım aşkları, ya da bir anda küçücük bir sorundan başlayan ayrılıklar… Yok yok yani. Özellikle kişisel gezegenleri ve yükselenleri Koç, Yengeç, Oğlak ve Terazi’de olanlar bu kalıplardan en çok etkilenecek kişiler. Yalnız iletişim gezegeni Merkür’ün oluşturduğu gergin açı kalıpları “Önce düşün, sonra konuş” uyarısını adeta bağıra bağıra dile getiriyor.

Ve empati! Bu dönem olayları çok fazla kendi kameramızdan görmeye meyilli olabiliriz, açık görüşlü olmak son derece önem taşıyor.

Genel etkilere gelecek olursak pazar günü gerçekleşen Mars-Plüton kavuşumu ile tetiklenen T-Kare’nin üzerine Türkiye haritasında hükümet ve üst düzey isimleri temsil eden onuncu evden transit geçen Venüs ve Mars Koç etkileşimi bu kimselerden özellikle de diğer ülkelere karşı çok sert ve önemli demeçlerin dile getirilmesine sebep olabilir, restleşmeler görülebilir. Hep beraber takip edeceğiz. Asıl etki Şubat ayının ikinci yarısında maksimumda olacak ama bu haftaya da önemli açıklamalar damgasını vurabilir.

Gelelim haftanın önemli astrolojik etkilerine:
Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 30.01.2017: Yeni haftaya Balık burcundaki Ay’ın Neptün ile olumlu etkisiyle başlıyoruz. Özellikle hayal gücünde artış, hülyalara dalma eğilimi ve önemli rüyalar görülebilir. Ayrıca Ay’ın Plüton ve Merkür ile yaptığı olumlu açılar da bugün özellikle yaratıcılık ve etkili konuşmayı birleştirdiğimizde etkili görüşmeler yaparak başarı kazanabileceğimizi vaat ediyor. Su ve toprak grubu burçları Balık, Yengeç, Akrep, Boğa, Oğlak ve Başaklar bu etkiden maksimum faydalanabilir.

Salı 31.01.2017: Ay Balık burcunda yolculuğuna devam ediyor, ve özellikle öğlen saatlerinde sonra Venüs ile kavuşarak havadaki duygusallığı iyice arttıyor. Bugün ilişkiler açısından oldukça güçlü bir gün, havada romantizm rüzgarları uçabilir, ilanı aşklar gelebilir. Ayrıca platonik aşklar tetiklenebilir, bir bahane ile onu arasam mı aramasam mı diye düşünebilirsiniz. :) Yalnız Ay bir yandan da Kiron ile temas edeceğinden ve Satürn ile gergin açılar yapacağından tam emin olmadan bu tür işlere girişmemek daha faydalı olabilir. Ya da “Ya herru ya merru” da diyebilirsiniz. Karar sizin. Ay akşam saatleri itibariyle boşluğa geçerek bizi de dinlenmeye davet ediyor.

Çarşamba 01.02.2017: Haftanın en hareketli günlerinden biri, öncelikle Ay Koç burcuna geçiyor ve enerjimizi arttırıyor. Zaten Mars da Koç burcunda, Ay ile kavuşuyor. Sonra da Ay ile Güneş olumlu açı yapıyor. Yani kabımıza sığamayabilir, fikirlerimizde çok iddialı ve inanılmaz riske açık olabiliriz. Bu etki olumlu kullanıldığında inisiyatif alarak zaferler getirebilir ama bir yandan öğlen saatlerinde Merkür-Uranüs karesi kesinleşiyor. Yani “Restine rest” derken iyi hesaplama yapmaya dikkat, ayrıca beklenmedik agresif ve fevri demeçler ileride çok baş ağrıtabilir benden söylemesi. Özellikle de 0-10 derecelerde öncü burçlar Yengeç, Koç, Oğlak ve Terazide kişisel gezegen ve yükselenleri olanlar ekstra dikkat, eğer bir şeye çok sinirlendiyseniz mesela yazdığınız şeyi bırakıp yarım saat sonra tekrar okuyun, aşırı abartılı bir tepki veriyor olabilirsiniz. Spor ve aktiviteler için ideal bir etkileşim ancak kazalara da açıklık görülüyor, vücudu aşırı zorlamamak da önemli.

Perşembe 02.02.2017: Ay Koç burcunda yolculuğuna devam ediyor, üzerine Plüton ile gergin açıları var. Sonra da Ay Uranüs ile kavuşuyor. Zaten Merkür Plüton kavuşumu da aktif ve üzerine Jüpiter ile kare açı yapacak. Meşhur öncü T-Kare tetikleniyor. Yani bugün ikili diyalog ve ilişkiler açısından tam bir saatli bomba günü. Büyük zaferler, büyük mağlubiyetler hepsi iç içe görünüyor. Ayrıca Ay-Merkür sert etkileşimi de tuzu biberi. En cesur ama stratejik olan kazanır! Ve tabii ki pes etmeyen… Ama abartmayan. (Ay-Satürn olumlu açısı rehber oluyor adeta) Son derece karışık bir denklem değil mi? :) Özellikle hava ve ateş grubu burçları Yay, Aslan, Koç, Kova, İkizler ve Terazi bu etkileşimden en olumlu faydalanacak grup olacak. Bugün oldukça tansiyonlu bir gündem izleyebiliriz. Akşam saatlerinde Ay boşluğa gireceğinden frene basmak, önemli işleri yarına bırakmak faydalı olabilir.

Cuma 03.02.2017: Ay sabaha karşı boşlukta seyrettikten sonra Boğa burcuna geçiş yapacak. Öğlen saatlerinde Neptün ile olumlu açısı gergin iki günün sonunda haftayı daha huzurlu ve dengeli bitirmek adına önemli bir etki yaratıyor. Ayrıca bugün Venüs Koç burcuna geçiş yapıyor, yani yazının başında belirttiğim gibi havada aşk, tutku, ihtiras; ne kadar pembe dizi öğesi ararsan var. Sadece aşk değil aynı zamanda maddi anlamda inisiyatif alma ve harekete geçme açısından da olumlu bir etki söz konusu. Detaylarına bu hafta burç bazında değineceğim.

Cumartesi 04.02.2017: Ay Boğa burcunda yolculuğuna devam ediyor, Güneş ile gergin, Plüton ile olumlu açı yapıyor. Yani egomuza yenilmeden, kendimize güvenerek ve etkili bir şekilde harekete geçersek kazanımlar sağlayabiliriz. Üzerine Ay, Merkür ile de olumlu açı yapacağı için bugün önemli ikili konuşmalar yapmak adına ideal bir gün. Ayrıca bir işi sağlamlaştırmak ve geliştirmek adına güçlü bir etki mevcut. Özellikle su ve toprak burçları Boğa, Oğlak, Başak, Yengeç, Akrep ve Balık bu kalıptan ekstra fayda görebilir.

Pazar 05.02.2017: Ay sabah saatlerinde boşlukta seyrediyor ve akabinde İkizler burcuna geçiş yapıyor. Ay’ın Venüs ve Merkür ile olumlu açıları özellikle duygusal konularda iyicil etkilere sahip. Bugün tanışma, flört ve buluşmalar için ideal bir gün. Sadece duygusal konular da değil aynı zaman da Ay’ın Mars ile olumlu açıları da aklımıza koyduğumuzu gerçekleştirmek, dile getirmek ve kazanım sağlamak adına da destekleyici bir etki yaratıyor. Öğleden sonra Ay-Neptün karesi gerçekleşeceğinden odağımızı biraz yitirebiliriz. Ondan önemli konuşmaları akşam saatlerine bırakmamak tercih edilebilir. Kişisel doğum haritanız üzerindeki astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Haftanızın güzel geçmesi dileğiyle,
Merve Dirağ