Merve Çubuktepe

Son derece sert bir Ay tutulması ve yoğun bir haftayı geride bıraktık. Bu hafta tek bir açı kalıbı haricinde gökyüzü oldukça sakin. Zaten uzun süredir gökyüzü çok olaylıydı, açıkçası oldukça da yorucuydu. Bundan ötürü 11 Ağustos 2018 Aslan burcundaki Güneş tutulması öncesinde bu haftayı biraz soluklanmak ve yaz boyunca yaşadıklarınızın muhasebesini yapmak için değerlendirebilirsiniz. Özellikle haftanın ilk günleri Ay açıları son derece ahenkli ve olumlu.

2 Ağustos 2018’de Mars-Uranüs karesi kesinleşecek. Haftanın tek ve en önemli gezegenler arası etkileşimi bu olacak. Oldukça hararetli bir etki, adeta tutulmanın devamı niteliğinde. Bundan ötürü sert tesir alan haritalarda ani ayrılıklar görülebilir. Dostluklar bitebilir, istifalar edilebilir. Bu açı esasen bir bardağın dolmasını anlatıyor. Yani bir konuda eğer artık tüm toleranslar tanınmış, tüm fedakarlıklar yapılmışsa ve hala olumlu bir gelişme olmuyorsa bu konu artık sona erebilir.

Bu açının agresyonu ve ani kararları tetikleme etkisi var. Merkür ve Mars’ın da retrolarını düşünürsek eğer sadece anlık duygularla karar vermek zararlı olabilir. Ve tabii bu etkileşim depremler, volkanlar ve yangınlarla da alakalı olduğundan bu tür olayları maalesef görmeye devam edebiliriz.

Diğer yandan Merkür retrosu devam ediyor; aklımız sürekli geçmişte. Bu kötü bir durum değil, ancak saplantı haline getirmemek de önemli. Ay tutulması ve diğer etkiler geçmişle yüzleşip eski hataları tekrarlamadan yeni başlangıçlar için bizi cesaretlendiriyor. Korkularımızın üzerine gitmek onları yok edebilir, ve çok daha özgür olabiliriz. Eğer Mars-Uranüs karesinin yapıcı etkisi olan içsel devrimi başlatma ve harekete geçme eylemlerini uygularsak eğer yaşam enerjimiz de yükselecektir.

Haftanın önemli astrolojik etkileri:

Pazartesi - 30.07.2018:
Ay saat 02:28 itibariyle boşluktan çıkarak Balık burcuna geçecek. Yeni haftaya Ay-Uranüs arasındaki harika olumlu açı ile başlıyoruz. Saat 07:32’de kesinleşen bu açı pazartesi sendromundan uzak durmak için birebir. Yaratıcı, enerjik ve hafiflemiş hissedebilirsiniz. Üzerine 09:48’de Ay-Satürn olumlu açısı kesinleşiyor. Bu güzel etkinin üzerine bir de ciddiyet, odak ve kararlılık ekleniyor. Etkisi tüm güne yayılacak bu güzel açılar pazartesi gününü önemli görüşmeler, iş başvuruları ve mülakatlar için son derece elverişli kılmakta. Bu güzel etkilerden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Ay tutulmasının yoğun etkilerini geride bırakıp biraz soluklanmanın tam zamanı!

Salı - 31.07.2018:
Ay Balık burcunda yolculuğuna devam ediyor. Sabaha karşı 06:32’de Ay-Jüpiter arasında olumlu üçgen açı kesinleşiyor. Sabah saatleri oldukça şanslı ve huzurlu. Merkür retrosu olunca tüm hayatı iptal edemeyeceğimizden özellikle öğlene kadar finansal girişimler, alım satım ve yatırım için değerlendirilebilir. Destek arıyorsanız bulabilirsiniz, çok uçmamak kaydıyla şans oyunları denenebilir. 10:29’da Ay-Neptün kavuşumu kesinleşiyor. Hayalgücünüz artabilir, hatta biraz leyla bile olabilirsiniz. :) Diğer yandan ruhsallık da artacaktır, hayır işleri, affetmek ve barışmak adına güzel bir etki. Ve 17:27’de Ay-Plüton olumlu açısı kesinleşerek günün başından beri etkili olan olumlu tesirleri daha da yükseltiyor. İnsanları ikna etmek, iz bırakmak ve önemli konuşmalar için bu açının sonrasındaki zamanlar değerlendirilebilir. Tüm bu etkilerden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Çarşamba - 01.08.2018:
Ay saat 13:51’e kadar boşlukta akabinde Koç burcuna geçiş yapacak. İşte bugün biraz frene basmak gerekiyor. Zira akşam 20:44’te Ay-Satürn karesi kesinleşecek ve gün içerisinde başka temel dengeleyici bir açı bulunmuyor. Bir sonraki gün de Mars-Uranüs karesi kesinleşeceğinden zaman zaman patlayacak gibi hissedebilirsiniz. Özellikle susup susup içinizde biriktiriyorsanız ani duygusal patlamalar görülebilir. Odağınızı dağıtmanız çok önemli, özellikle sevdiğiniz bir uğraş, güzel bir doğa yürüyüşü, meditasyon gibi çalışmaları tavsiye ederim. Özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Perşembe - 02.08.2018:
Geldik haftanın en zor gününe… Mars-Uranüs arasındaki kare açı kesinleşiyor. Bu açı esasen Ay tutulmasının devamı niteliğinde, benzer agresif ve tahammülsüz etkilere sahip. Sinirlere hakim olmak kolay olmayabilir, bundan dolayı sinirinizi bozan insan ve konulardan uzak durmaya çalışın. Nerede şiddet eğilimli maganda tip varsa kol gezebilir, lütfen bu tür insanlarla hiç muhattap olmayın. Ve tabii ki bu açı kaza bela açısıdır, riskli hareketlerden ve kendinizi aşırı yormaktan kaçının. Bu konularda en çok sabit burçlar Aslan, Kova, Akrep ve Boğalar dikkat. Bu esnada Ay Koç burcunda yolculuğuna devam ediyor, neyse ki 10:03’te Ay-Güneş olumlu açısı bu zorlu tesirleri bir miktar hafifletmekte. Eğer içiniz rahatsa bir arıza çıkmaz diyorsanız duygusal konuşmalar ve işle alakalı fikir alışverişleri için öğlen saatlerine kadar bu etkiyi değerlendirebilirsiniz. Özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Koç ve Yaylar bu açıdan faydalanabilir.

Cuma - 03.08.2018:
Ay saat 05:52-22:50 arasında boşlukta kalacak akabinde Boğa burcuna geçecek. Boşluk öncesinde Ay-Merkür üçgeni etkin olduğundan bugün esasen düşünme taşınma günü diyebilirim. Hayatınızı gözden geçirmek, kariyer planları yapmak, projelerinizi toparlamak ve yarım kalan işleri bitirmek için günü değerlendirebilirsiniz. Ancak yeni işlere girişmek ve koşulları zorlamak adına pek ideal bir gün değil. Haftasonuna hazırlanırken kafa dengi dostlarla paylaşımda bulunmak, eğlenmek ve ilgileniyorsanız maç yapmak günün sembolizmine uyuyor. Bu etkiden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir.

Cumartesi - 04.08.2018:
Ay Boğa burcunda gün boyunca yolculuğunu sürdürecek. Akşam saatlerine kadar keyifli, sakin ve tam da mangal yapmalık bir etkileşim var. :) Ay Boğa burcunda olduğundan hem kalplere hem de mideye sesleniyor; dikkat diyetinizi bozmamaya çalışın. Tam olarak ailecek yeşillik içerisinde doğada keyif yapma günü. Bu huzurlu etkiden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Gece yarısı Ay-Jüpiter karşıtlığı kesinleşeceğinden abartılı davranış ve tepkilerle karşılaşabilirsiniz.

Pazar - 05.08.2018:
Haftanın en olumlu etkiye sahip günlerinden biri. Ay Boğa burcunda, 07:47’de Neptün ile olumlu açı yaparken, 09:57’de ise Merkür ile kare zorlayıcı açı yapıyor. Sabah saatlerinde dalgınlık, konsantrasyon bozuklukları görülebilir. Günün nazar boncuğu olan bu etki aynı zamanda bizleri gaflara karşı da uyarıyor, sözcükleri iyi seçmek önemli. Özellikle de sabit burçlar Aslan, Kova, Boğa ve Akrepler için. Neyse ki 10:03’te çok kısa bir süre sonra Ay-Plüton açısı devreye girdiğinden bu etkiyi hafifletiyor. Günün geri kalanı tertemiz, yani sabah etkisini atlattıktan sonra duygusal, hissiyatı yüksek ve kapsayıcı bir etkileşim söz konusu. Bu yapı ibadet etmek, meditasyon ve ruhsal çalışmalar için uygunken, aynı zamanda sanatsal faaliyetler için de ideal. Önemli konuşmalar, buzların erimesi ve barışma durumu görülebilir. Bu açılardan en çok su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Bu arada günlük bilgilendirme ve canlı yayınlarımız için Instagram sayfamızı takip edebilirsiniz :)
instagram.com/merkurastroloji

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Dirağ