Begüm Minkis

31 Ağustos 2023’de İstanbul’a göre 04:35’de 7° Balık burcunda hem süper hem mavi sınıfında Satüryen nitelikli bir dolunay gerçekleşecek. Bu da balık burcu konseptini biraz daha katı nitelikte deneyimleyeceğimiz anlamına geliyor. Dolunay gökyüzünde elbette mavi olarak gözükmeyecek bu yalnız bir isimlendirmedir. Aynı “ay” içerisinde ikinci defa gerçekleşen dolunaylara ‘mavi dolunay’ diyoruz. Siyasi konular, yer altı zenginlikleri ve manevi mekanlar gibi konularda 2023 yılının en önemli dolunaylarından biri olacağına hiç şüphe yok. Temiz niyetli olup doğru çalışanların hayallerini gerçeğe dönüştürebileceği, doğru yol ve yöntemle yol almayan kişilerin de kayıplar yaşayacağı ses getirici bir dolunay hattına giriyoruz.

Ay dolunay anında 7 Mart 2023’den beri Balık’ta hareket eden Satürn ile 3° orbla kavuşuyor. Denizler, deniz canlıları, küresel iklim sorunları, bulaşıcı hastalıklar, zehirlenme ve dolandırıcılıklar global çapta sıkıntıların ortaya çıkma ihtimalinin yükseldiğini gösteriyor. Bireysel olarak çok iyi gidiyor dediğimiz ve kendimizi saldığımız koşullara dair de nazar değmemesi için ayrı bir özenle hareket etmek gerek. Bu dolunayı anlat anlat bitmez. Venüs ve Merkür retroları da halen devam ettiği için sıra dışı olaylar vuku bulabilir. Bin yılda olmayan şeyler bir anda olarak hayatımızı tümüyle değiştirebilir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

7 Mart 2023 itibariyle sistemin ve zamanın yöneticisi Satürn gezegeni Balık burcuna geçiş yapmıştı. İlk defa etkisini bu denli kuvvetli göreceğimiz 31 Ağustos 2023 dolunayında Satürn gezegeni başrolü alarak Eylül ayında ciddi gelişmeleri önümüze getirecek. Sınavlar ve ödüller dolunayla sahiplerini bulacaktır. Haritamızda Balık burcunun temsil ettiği konularla ilişkili ne kadar ustayız, belli bir düzenimiz var mı, farkındalığımız ne düzeyde ve yeterince sorumluluk alıyor muyuz vb. konularla ilişkili değerlendirme yapma imkanı bulacağız. Beklenmedik biçimde çaresiz hissettiren gelişmeler ortaya çıkabilir. Eğer vicdanımız ve içimiz rahatsa hayatın sunacağı ödüllerden faydalanma ihtimalimiz de o kadar yüksek olacak.

Dolunay’ın yükseleni Aslan burcu olacağı için amaçlarımıza erişebilmek için yaralı olan özgüvenimizi şifalandırmaya çalışacağımızı gösteriyor. İmkanlarımızla hem eli hem gönlü bol biri haline dönüşmemiz gerekebilir. Ayrıca bugüne kadar gizlenmiş yeteneklerimiz, huylarımız ve zaaflarımız insanlar tarafından görülmeye başlayabilir. Kendi bilinçaltımızı fark ederek hassas taraflarımızı fark edebiliriz. Sırf gösteriş olsun, hava atıyım, alkış toplayayım veyahut ileride önüme gelecek tehlikelere karşı kendimi garanti altına alayım gibi basit düşüncelere sığınarak iyi insanmış rolü yapanlar kendi imkanlarıyla rezil olabilir ve maalesef egoları sönebilir.

Venüs retro ve Juno asteroiti kavuşumu geçmişte başarılı sonuçlar vermiş ilişki ve ortaklıkların yine değerlendirilerek, anlaşmaya varılırsa eğer tekrar başlatılacağını gösteriyor. Yalnız unutmamalı ki Venüs sadece ilişki değil aynı zamanda parasal bir göstergedir. Dolunay an haritasında 8.evde meydana geldiği için müşterek paralarla ilgili alınacak kararlar, sınırlandırmalar ve yapılandırmaları gösteriyor. Miras, tazminat, nafaka, SGK, vergi, kredi borçlarıyla ilişkili engeller ve gecikmeler olabilir.

Mental sağlık açısından çok iç açıcı bir dolunay diyemeyiz. Belli belirsiz iç sıkıntısı, sevilmemişlik ve değersizlik duyguları, yalnızlık ihtiyacı hat safhada yaşanabilir. Geçmişte yaşanılan talihsizlikleri hatırlayarak kendimizi kurban gibi hissedebiliriz. Ancak hep olumsuza hapsolmamak adına tüm bunların neden bizim başımıza geldiğini sorgulamak için harika göksel etkiler var. Regresyon, aile dizilimi, psikolojik terapi ve meditasyonu fazlasıyla destekleyen bir dolunay süreci geçirebiliriz.

Satürn etkili dolunay gizli kalp ve damar sorunları, ayak/topuk ağrıları, ödem, diş, cilt ve eklem sorunları, ilaç alkol besin zehirlenmeleri ve bağımlılığı, göz sorunları, vertigo, depresyon, şeker ve tiroidle ilişkili sorunları tetikleyerek bir çözüm bulmaya itebilir.

Güneş dolunay anında eski kutup yıldızı olan Thuban sabit yıldızı üzerinde hayat amacımızı ve yolumuzu bulmak için cesaret gösterebileceğimizi, elimizdeki imkanları kaybetmek istemeyeceğimiz için korumaya alacağımızı gösteriyor. Ticaret ve eğitim konuları hız kazanırken altın ile ilgili ani iniş çıkışlar görülebilir. Dolunay’ın başrolünde bulunan Satürn Fomalhaut kraliyet sabit yıldızı etkisinde temiz niyet, iyi ahlak ve dürüst şekilde işlerini görerek yozlaşmayan insanların hem kalıcı hem kuvvetli yükselişine işaret ediyor. Diğer yandan yıldız etkisiyle müzik, fotoğraf, tiyatro ve edebi konularda iz bırakan projelere başlanabilir.

Dolunay’ın sabian sembolü Borazan üfleyen bir kız. Sembol bize adeta sura’nın üflenmesi gibi bir etki getirebilir. Bazı durumları telafi etmek için artık çok geç. Kabullenmeyi ve doğru zamanda yeni başlangıçlar için harekete geçmek için hazırlık yapmaya başlamak gerekiyor. Bir dönem kapanıyor, hüküm veriliyor ve herkes için yeni bir hayat başlıyor diyebiliriz.

Türkiye’nin haritasında 9.evdeki Güney Ay Düğüm ve Uranüs kavuşumunun üzerinde gerçekleşecek. Uluslararası ticari ilişkiler önem kazanabilir. Dolunayla beraber ülkemiz kısa ömürlü fırsatlar yakalayabilir. Sanat dünyasından üzücü kayıplar, ünlülerin boşanmaları ve aldatılmaları gibi skandal gelişmeler görülebilir.

Balık Dolunayı’nın burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Dolunayın konumlanması acele etmeden hızınızı yavaşlatmanız gerektiğini gösteriyor. Hem iş hem özel yaşantınızda bazı engellerle karşılaşabilirsiniz. Ağır masraflar ve hırsızlıklar görülebilir. Doğru ve yerinde çıkışlar yapmakta zorlanabilirsiniz. Motivasyonunuz düşebilir veya negatif enerjiye maruz kalabilirsiniz. Asıl düşmanınız hiç beklemediğiniz bir kişi çıkabileceğinden çok emin konuşmalar yapmamalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Grup çalışmaları ve arkadaşlarınızla sınanacağınız bir dolunay sürecine giriyorsunuz. Gereksiz kalabalıkları ayıklamanız bazı kişilerle aranıza mesafe koymanız gerekebilir. Büyük gelecek idealleriniz üzerine çalışmaya başlayabilirsiniz. Kariyerinizde önemli bir yetki kazanabilirsiniz fakat projeleriniz varsa kendinizi geliştirmeniz gereken noktalar nedeniyle daha yavaş ilerleyebilir, iş hayatınızda finansal yönden tatmin olamayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Doolunay etkisi ile kariyerinizi inşa etmekle ilişkili sınavlarınız olabilir. İşlerinizi yarım bırakır, sorumsuz davranır, kendinizi geliştirmez ve tatili fazla uzatırsanız statünüzü sarsan gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Bunun dışında ticari aktiviteler, eğitim, reklam süreçleriniz başarıyla ilerleyebilir. Bilginiz, tecrübeniz ve vizyonunuzla insanlar tarafından takdir toplayabilirsiniz. Yurt dışı iş veya eğitim fırsatları da önünüze gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Yaklaşan dolunay ile beraber zorlu dönemeçlerden sonra her yönden yükselişe geçiyorsunuz. Emeklerinizin karşılığını aldığınızı hissedebilir, hayata daha iyimser bakabilirsiniz. İstediğiniz üniversiteye yerleşebilir, staj bulabilir, yurt dışına çıkabilir, ticaretten daha çok kazanabilir, davalar yoluyla hak sahibi olabilirsiniz. Kişisel gelişiminize, yabancı dilinizi geliştirmeye, akraba ilişkilerinize önem vermeniz gerekebilir. İş veya özel sebeplerden seyahat/taşınma gerçekleştirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Dolunay etkisiyle ilişkiler yoluyla haklarınızı alarak sıfırdan bir düzen kurabilirsiniz. Doğru partneri, arkadaşı ve ortağınızı bulmuş olabilirsiniz. Geride kalanlarla daha güçlü biçimde yolunuza devam etmek isteyeceksiniz. Açılan yeni süreçte sağlığınıza ehemmiyet göstermelisiniz. İnsanlarla maddi ve manevi paylaşımlarda adil olmaya, gereksiz borç yapmamaya dikkat etmeniz gerekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Mesleğinizdeki ince çalışmalarınız, yardımcılarınız ve çalışkanlığınız sayesinde kendinizi ustalaştırabileceğiniz bir sürece giriyorsunuz. İş hayatınızı daha da ileriye taşımak, kendinize düzen kurmak için doğru insanlarla düzgün ilişkiler kurmaya ihtiyacınız artabilir. İnsanlara fazla baskı yapmamalı ve dengeyi kurmalısınız. Eşiniz, ortağınız ve yakın arkadaşlarınızla paylaşımlarınızı gözden geçirebilirsiniz. Doğru beraberlikler kademe atlayıp ciddileşirken yanlış ilişkiler kalıcı biçimde sonlanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Çok çalışırken sağlığınızla ilgilenmeniz ve günlük rutinlerinizi düzenlemeniz gerektiğini gösteren bir dolunay bekliyor sizleri. Dağınık, zararlı ve hedefsiz bir yaşamınız varsa hem sağlık hem iş hayatınızda kısıtlamalar baş gösterebilir. Hormonal dalgalanma yaşayabilirsiniz. Diyet yapmaya ve spora başlayabilirsiniz. Özel ilgi bekleyen bir evcil hayvanın sorumluluğunu üstlenebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Dolunay etkisi artık daha ciddi hedeflerin ve sorumlulukların sizi mutlu edeceğini gösteriyor. Kendi işinizi kurmak veya büyütmek isteyebilirsiniz. Disipline olarak yaratıcı çalışmalarla sahneye çıkabilirsiniz. Potansiyelinizi aşmadığı takdirde yapacağınız riskli girişimler sizi adım adım başarıya taşıyabilir. Evliyseniz çocuk sahibi olabilirsiniz. Aşk hayatınızda arzularınıza kavuşabilir, gerçekçi hedefler belirleyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Dolunay’ın konumlanması hayata gerçekçi bakarak mekansal ve mevkisel değişimlerin sorumluluğunu almanız gerektiğini gösteriyor. Evden çalışmaya başlayabilirsiniz veya ofisinizi yenileyebilirsiniz. Ailenizden büyük beklentilere girmemeniz, işlerinizi kendiniz halletmeniz gerekebilir zira isteseniz de tam destek göremeyebilirsiniz. Ev güvenliğini arttırmalısınız. Ebeveynlerinizin sağlığına daha çok özen gösterebilirsiniz. Evlilik veya eğitim yoluyla taşınabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Yeni fikir, girişim, eğitim ve projelerin peşinden koşacağınız bir sürece giriyorsunuz. Tüm bunlar olurken araba ve teknolojik aletler satın almayı/yenilemeyi düşünebilirsiniz. Kardeş, kuzen ve çok yakın arkadaşlardan destek görebilirsiniz. Sosyal medyanız ve web sitenizi yenileyebilirsiniz. Yetenek ve potansiyelinize uygun fırsatları kovalamaya önem vermelisiniz. Aksi takdirde kayıpla karşılaşabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Dolunay ile birlikte hayata her konuda sağlam bir başlangıç yaptığınızı, yerinizi sağlamlaştırdığınızı fakat başarılarınızı daha da somutlaştırmanız gerektiğini görebilirsiniz. Bunun için ciddi yatırım imkanlarına yönelmek isteyebilirsiniz. Harcamalarınızı kontrol altına alabilir, daha yüksek maaşlı bir işe geçmeyi düşünebilirsiniz. Ev veya araba satın alabilirsiniz. Birikimlerinizle iş kurabilir veya evlenebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Kendi burcunuzda gerçekleşecek dolunay hayatınızı her alanda ele alarak yapılandıracağınızı gösteriyor. Dış görüntünüz, davranışlarınız, yaşam tarzınız, ilişkileriniz ve sağlığınızla ilişkili hoşunuza gitmeyen noktalar gözünüze çarpabilir. İnsanlarla kontrolsüz gelişen ilişkileriniz varsa eğer sınır koyabilmeyi ve hayır demeyi öğrenebilirsiniz. Yeterince olgunlaştıysanız hayallerinizi gerçeğe dönüştürebilirsiniz. Ciddi ilişki başlatabilirsiniz veya evlilik/ortaklık kararı alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle
Begüm Minkis