Merve Çubuktepe

Ağustos ayını da geride bırakıyoruz. Ne ara yaz bitti bilmiyorum ama koşullar nedeniyle sanki hiç yaşanmamış gibi değişik bir yaz oldu. Sonbahar ile bir nevi “gerçek hayata” dönüş yapıyoruz. Bu hafta oldukça gerçekçi, tabiri caizse bizleri silkeleyip kendine getiren açı kalıpları baskın olacak. Özellikle de duygusal ve finansal konularda bu etkileşim oldukça yoğun.

Venüs Yengeç burcundaki yolculuğunun son evresinde güçlü açı kalıpları oluşturmaya başladı. Neptün ile üçgen, Jüpiter ve Plüton ile karşıt derken bu hafta 2 Eylül 2020’de Venüs-Satürn karşıtı ve 4 Eylül 2020 Venüs-Mars karesi devrede olacak. İki açı kalıbı da duygusal anlamda Balık dolunayı ile birleşince iyice güçlü hale geliyor. Venüs’ün kafası bir hayli karışık. Tamam mı? Devam mı? Doğru mu? Yanlış mı?

Açık konuşmak lazım ki bu hafta uzatmaları oynayan, belirsiz görünen aslında nihai sonucu herkesin bildiği ilişkiler adına bir final dönemi olabilir. İpler çok gerildi ve kopmak üzere. 2 Eylül 2020 Venüs-Satürn karşıtı duygusal anlamda mesafe oluşturan soğuk bir etkileşimdir. Bu sebeple de kopmak üzere olan iplerin kopması mümkündür. Diğer yandan bu hafta böyle bir durum yoksa dahi beklediğimiz duygusal reaksiyonları göremeyebiliriz. Bu durum tüm insan ilişkilerinde özellikle de ebeveyn ve otorite kanalı için de geçerli. Kafa dinlemek ve mıçmıç ilişkilere mesafe koymak isteyebiliriz. Bundan dolayı bu tür bir hissiyat veren kişilere de aynı alanı sağlamak da çok önemli.

4 Eylül 2020 Venüs-Mars karesi tansiyonu yüksek bir etkileşim. Bu açı kalıbı aslında özellikle Mars Koç etkisi ile birleşince aniden alevlenen tutku ve cinsel tansiyon da oluşturabilir ancak kalıcılığı tartışılır. Aynı zamanda eril-dişil dengenin uyumsuzluğunu gösterir. Bu sebeple ufak tefek sebeplerden büyüyen gerilimler ve Venüs-Satürn karşıtı sebebiyle kopuş meydana gelebilir. Kesinlikle rest çekilmesini önermediğim bir hafta, zira rest karşı taraftan da görülebilecek durumda.

İki açı kalıbı da finansal konularda tutumluluk odağına işaret eder. Aşırı harcama, israf veya hatalı yatırım kararlarına meyil görülebilir. Çok acil konular varsa bir bilene danışmakta fayda var.

Duygusal tablo karmakarışık olsa Merkür’ün bu hafta harika açıları var. Buradan da anlamamız gereken duygusal meseleler ve insan ilişkilerinden ziyade işimize gücümüze, eğitimimize odaklanmanın bize çok daha fayda getireceği. Merkür sırasıyla 1 Eylül 2020’de Plüton ile üçgen, 3 Eylül 2020’de Satürn ile üçgen ve 4 Eylül 2020’de Venüs ile altmışlık açı yaparak tüm hafta boyunca yaratıcılık, öğrenme, problem çözümü gibi konularda destekleyici durumda. İş başvuruları, sınav girişleri, mülakatlar ve önemli sunumlar adına çok iyi etkiler devrede olacak. 2 Eylül 2020’de Güneş-Uranüs üçgeni kesinleşirken bu sürece ayrıca yaratıcılık ve enerji de katılıyor. İşleyen demir ışıldar, duygusal konulardan tökezlemeyen kazanır.

2 Eylül 2020’de Balık burcunda dolunay gerçekleşecek. Bu dolunay yapısı gereği oldukça kaotik durumda. Merkür-Neptün karşıtlığı devrede, belirsizlik etkisi maksimum. Normalde dolunaylar bir şeylerin netleşmesi, dolunay ışığının her yeri aydınlatarak görünür hale gelmesi anlamına gelse bu dolunay yapısı gereği ortamı daha da bulandırabilir. Kesin yargılardan kaçınmak, gözlemci olmak önemli görünüyor. Bilgi kirliliğine, hatalı muhakemeye çok dikkat etmeliyiz. Dolunay yapısı gereği özellikle zehirlenmelere açıklık getirdiğinden hafta boyunca yiyip içtiklerimize ekstra dikkat.

5 Eylül 2020’de Merkür Terazi burcuna geçiş yapacak. Merkür’ün bu gerilimli haftadan sonra Terazi burcuna geçişi ilerleyen dönem için pozitif. Zira daha barışçı, dengeli ve uyum odaklı bir iletişim düzlemi oluşuyor. Mars retrosunun çok yaklaştığı şu dönemde bu konum daha da önemli. Hayatımızda huzurumuzu ve dengemizi bozan kişileri denklemden çıkarmak isteyebilir, önceliğimizi kafa rahatlığına alabiliriz. Merkür Terazi etkileşimi anlaşmalar, orta yol bulmak, mülakat ve danışmanlıklar için etkili bir konumdur. Merkür bu burçta 27 Eylül 2020’ye kadar kalacak.

6 Eylül 2020’de Venüs Aslan burcuna geçiş yapacak. Venüs’ün en iddialı formlarından birindeyiz. Yaz rehavetinden çıkıp imajla duruşla ortalığı şenlendirme vakti. :) İddialı imaj değişimleri için uygun bir geçiştir. Duygusal konularda flörte açık, kendine güvenli bir enerji söz konusudur. Ancak bir yandan da sürekli dış dünyanın onayını almak ve fark edilmek isteyebiliriz. Aşırı gurur ve hatta kibir söz konusu olabilir. Burada en önemli konu kendine güven ve içsel odak. Zira kendi varlığımızı dış dünyanın onayına bağlarsak bir süre sonra mutsuzluk oluşabilir.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 31.08.2020: Herkese iyi haftalar! Ay Kova burcunda, açısız konumda değil, ancak özel bir açı yapmadan gün boyunca seyrine devam edecek. Yeniliklere ve öğrenmeye açığız. Biraz da alayına isyan ruh hali olabilir. :) Ay Kova insanın daha çok kendiyle huzur bulabildiği zamanlardır. Mesela sevdiğiniz bir kitabı okumak, belgesel izlemek, kalabalığın içinde ama bireysel istediğiniz şekilde aklınıza estiği gibi hareket etmek için. Tabii ki takım çalışmaları ve ekip halinde kolektif başarı için de idealdir, ama kendimize de güzel yatırım yapabiliriz bu evrelerde. Bugün Venüs-Juno karesi saat 14:58’de aktif. Özellikle adı konmuş mevcut ilişkilerde geçici tripleşme, denge problemleri oluşturabilir. Aşırı alıngan olmaktan kaçınmak, günlük hayat sıkıntılarını karşı tarafa yansıtmamak önemli. Juno flörtten ziyade süregelen uzun soluklu ilişkiler ve evlilikle alakalıdır.

Salı – 01.09.2020: Ay Kova burcunda saat 05:39’da Ay Düğümleri ile olumlu açı yaptıktan sonra 07:56’da Mars ile altmışlık açı yaparak boşluğa giriyor. Saat 07:57-12:34 arasında Ay boşlukta olacağından günün erken saatlerinde kafamızı toplamakta bir miktar zorlanabiliriz. Aynı zamanda uyumsuzluk hissi oluşabilir. “Ben burada ne arıyorum?” gibi sorgulamalar Ay Kova boşluk evrelerinde sıkça görülür. Sadece gereksiz konularda muhalefet eğiliminden kaçınmakta fayda var. Ay saat 12:35’te boşluktan çıkarak Balık burcuna geçiş yapıyor. Ruhsal enerjisi daha yüksek bir faza geçiş yapıyor ve dolunaya hazırlanıyoruz. Bir şeylere aşırı takmak veya patlamak yerine ruhsal enerjimizi yükseltecek çalışmalar yapmak ve suyla temas oldukça faydalı olabilir. Saat 13:41’de Merkür-Plüton üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı önemli görüşmeler, karşı taraf üzerinde güçlü intiba bırakmak ve destek almak adına pozitiftir. Özellikle kariyer ve bürokratik konular odağında değerlendirmekte fayda var, zira dolunay arifesinde duygusal konular oldukça bulanık duruma. İş başvuruları, mülakatlar, bir eğitime katılma gibi konularda oldukça ideal bir açıdır.

Çarşamba – 02.09.2020: Dolunay gününe geldik. Saat 08:21’de 10 derece Balık burcunda dolunay gerçekleşecek. +-5 derece toleransla Balık, Başak, İkizler ve Yay burcunda Güneş, Ay, Yükselen gibi önemli yerleşimleri olanlar dolunay etkisini daha yoğun hissedebilir. Bu dolunay yapısı gereği oldukça kaotik durumda. Merkür-Neptün karşıtlığı devrede, belirsizlik etkisi maksimum. Normalde dolunaylar bir şeylerin netleşmesi, dolunay ışığının her yeri aydınlatarak görünür hale gelmesi anlamına gelse bu dolunay yapısı gereği ortamı daha da bulandırabilir. Kesin yargılardan kaçınmak, gözlemci olmak önemli görünüyor. Bilgi kirliliğine, hatalı muhakemeye çok dikkat etmeliyiz. Dolunay yapısı gereği özellikle zehirlenmelere açıklık getirdiğinden hafta boyunca yiyip içtiklerimize ekstra dikkat. Daha detaylı anlatım ve burç yorumlarını merkurapp.com’dan okuyabilirsiniz. Saat 09:03’te Ay-Uranüs altmışlığı özellikle üretmek, araştırmak ve geliştirmek isteyenleri destekliyor. Ve saat 15:17’de haftanın en zorlayıcı açılarından biri olan Venüs-Satürn karşıtlığı kesinleşecek. Duygusal anlamda mesafe oluşturan soğuk bir etkileşimdir. Bu sebeple de kopmak üzere olan iplerin kopması mümkündür. Diğer yandan bu hafta böyle bir durum yoksa dahi beklediğimiz duygusal reaksiyonları göremeyebiliriz. Bu durum tüm insan ilişkilerinde özellikle de ebeveyn ve otorite kanalı için de geçerli. Kafa dinlemek ve mıçmıç ilişkilere mesafe koymak isteyebiliriz. Bundan dolayı bu tür bir hissiyat veren kişilere de aynı alanı sağlamak da çok önemli. Finansal konularda kati şekilde tutumluluk ve dikkat zamanıdır. Açı kalıbı 5 gün boyunca azalarak da olsa etkin. Saat 17:08’de Güneş-Uranüs üçgeni kesinleşirken sabahki Ay açısına benzer şekilde yoğun bir kreatif enerji gözlemliyoruz. Açıkçası duygusal konular, insan ilişkilerine odaklanmaktan ziyade işimize ve yaratımlarımıza odaklanmamızın bize çok daha fayda getireceği bir gün. Saat 22:47’de kesinleşecek Ay-Jüpiter altmışlığı da bu durumu güçlendiriyor. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 03.09.2020: Ay Balık burcunda ve saat 03:09’da Neptün ile kavuşum gerçekleştirecek. +-2 saat boyunca ibadet ve ruhsal çalışmalar için çok uygun etkiler devrede. Rüyalar çok anlamlı olabilir. Ancak rüyanın kendi istekleriniz mi yoksa kendi zihninizle ilgili bir çözümü yansıtıp yansıtmadığına dikkat etmek gerekli. Dolunay etkisi sebebiyle her pembe görünen rüyayı haberci rüya diye yorumlamak yerine ruhun gerçek isteği olarak algılamak daha mantıklı olabilir. Saat 08:55’te Ay-Plüton altmışlığı devrede, üzerine de 10:22’de Merkür-Satürn üçgeni kesinleşiyor. Bugün her türlü ciddi konuşma, kariyer ve finans adımları için ideal. Zorlandığımız bir konuyu disipline olarak harika şekilde sonuçlandırabilir, patron ve üstlerle önemli görüşmeler yapabiliriz. Başvurular ve mülakatlar için de açı kalıbı özellikle günün ilk yarısı değerlendirilebilir. 15:09’da Ay-Satürn altmışlığına kadar bu etkiler sürüyor. Saat 15:56 itibariyle Ay-Merkür karşıtı devreye girerken günün dokusu değişmekte. Bu saatler itibariyle saydığım konularda özellikle akşam saatine kadar iletişim çabalarının verimi daha düşük olabilir. Saat 17:35 itibariyle Ay-Venüs üçgeni kesinleştikten sonra Ay boşluğa giriyor. Açıkçası açı sonrası boşluk kalıbı olduğundan bu açıyı duygusal konularda pozitif bir etki olarak değerlendirmek zor, bunun yerine kendi iç huzurumuz ve bize keyif veren şeylere odaklanabiliriz. Ay saat 17:35-23:22 arasında, neredeyse kalan gün boyunca boşlukta 23:23’te Koç burcuna geçiş yapıyor. Rehavetten çıkıyor ve canlanıyoruz.

Cuma – 04.09.2020: Haftanın bir diğer zorlu açısı olan Venüs-Mars karesi saat 12:12’de kesinleşecek. Tansiyonu yüksek bir etkileşim. Bu açı kalıbı aslında özellikle Mars Koç etkisi ile birleşince aniden alevlenen tutku ve cinsel tansiyon da oluşturabilir ancak kalıcılığı tartışılır. Aynı zamanda eril-dişil dengenin uyumsuzluğunu gösterir. Bu sebeple ufak tefek sebeplerden büyüyen gerilimler ve Venüs-Satürn karşıtı sebebiyle kopuş meydana gelebilir. Kesinlikle rest çekilmesini önermediğim bir hafta, zira rest karşı taraftan görülebilecek durumda. Ayrıca yanlış kişiden aşırı hoşlanma ve büyütme durumu da görülebilir. Hemen hızlı hareket etmemekte fayda var böyle bir durumda. Saat 15:50’de Ay-Kiron kavuşumu kesinleşirken Venüs-Mars karesine ek olarak gönül yarası motifi de karşımıza çıkıyor. Özellikle gün boyunca ağzımızdan çıkan sözlere çok dikkat etmekte fayda var. Zira anlık öfke ile karşımızdaki kişiyi çok kırabiliriz. Ki aynı durum bizim için de geçerli, zira herkes açı kalıbı sebebiyle normalden daha hassas ve alıngan hissedebilir. Ve saat 23:31’de Merkür-Venüs altmışlığı ile hava bir miktar yumuşuyor. Bu açı kalıbı sorunların sevgiyle, barışçıl şekilde ve diplomatik çözümünü simgeler. Kavga, bağırış çağırış ters tepebilir. Venüs-Mars karesi azalarak etkisini beş gün boyunca sürdürecek.

Cumartesi – 05.09.2020: Herkese iyi hafta sonları! Ay Koç burcunda saat 10:26’da Jüpiter ile kare açı yapacak. Özellikle günün ilk yarısında her şeyi aşırı abartma eğiliminde olabiliriz. Olumlu bir konuyu mucize, olumsuz bir konuyu ise felaket gibi görme eğilimi görülebilir. Aşırı yeme içme, düşüncesiz riskli davranışlar ve savurganlığa dikkat. Rehavet de görülebilir, önemli bir konuya kayıtsız kalıp “Aman ne olacak canım” diyebiliriz. Bir sonraki açıyı düşününce bunu da yapmamak çok önemli zira konu sandığınızdan çok daha önemli olabilir. Saat 20:53’te Ay-Plüton karesi devreye giriyor. Günün dokusu gereği özellikle de akşam saatlerinde çatışma ve iddialaşmaya daha açığız. Gereksiz otoriter tavırlar ve ikna çabalarından kaçınmak önemli. Eğer despotik bir yaklaşım varsa sinmek yerine de sınırları çizmek dengelerin korunmasını sağlayabilecektir. Ve saat 22:46’da Merkür Terazi burcuna geçiş yapıyor. Merkür’ün bu gerilimli haftadan sonra Terazi burcuna geçişi ilerleyen dönem için pozitif. Zira daha barışçı, dengeli ve uyum odaklı bir iletişim düzlemi oluşuyor. Mars retrosunun çok yaklaştığı şu dönemde bu konum daha da önemli. Hayatımızda huzurumuzu ve dengemizi bozan kişileri denklemden çıkarmak isteyebilir, önceliğimizi kafa rahatlığına alabiliriz. Merkür Terazi etkileşimi anlaşmalar, orta yol bulmak, mülakat ve danışmanlıklar için etkili bir konumdur. Merkür bu burçta 27 Eylül 2020’ye kadar kalacak.

Pazar – 06.09.2020: Ay Koç burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 03:09’da Satürn ile kare, Mars ile 07:44’te kavuşum gerçekleştiriyor. Mars-Satürn karesi hala etkin olduğu için özellikle sabah saatlerinde agresyon ve fevrilik daha yüksek olabilir. Kolay öfkelenebilir veya küsebiliriz. Ayrıca acelecilik de verdiğinden çok dikkat, görünmez kazalara açıklık söz konusu. Saat 10:21’de Venüs Aslan burcuna geçiş yapıyor. Venüs’ün en iddialı formlarından birindeyiz. Yaz rehavetinden çıkıp imajla duruşla ortalığı şenlendirme vakti. :) İddialı imaj değişimleri için uygun bir geçiştir. Duygusal konularda flörte açık, kendine güvenli bir enerji söz konusudur. Ancak bir yandan da sürekli dış dünyanın onayını almak ve fark edilmek isteyebiliriz. Aşırı gurur ve hatta kibir söz konusu olabilir. Burada en önemli konu kendine güven ve içsel odak. Zira kendi varlığımızı dış dünyanın onayına bağlarsak bir süre sonra mutsuzluk oluşabilir. Önemli olan güven ve gücün içimizden gelmesi, buna odaklanmak yeterli. Ay saat bu esnada Venüs ile kare açı yaparak boşluğa girecek. Saat 10:21-11:43 arasında Ay kısa bir süre boşlukta seyrettikten sonra Boğa burcuna geçiş yapıyor. Pazar kahvaltısı coşkusu çok yüksek olabilir. :) Daha odaklı, dingin, keyfimize düşkün saatler geçirebiliriz. İştahlar açık olabilir, aynı zamanda kokular ve temizlikle uğraşmak, bitki bakımı için de ideal bir evredir. Burç değişiminden sonra 11:51’de Ay-Venüs karesi tekrarlandığından bugün ikili ilişkilerden çok kendimiz ve çevremizi güzelleştirmek, beş duyuyla keyif almaya odaklanmak ruha çok daha iyi gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe