Merve Çubuktepe

Ve 2018’i geride bırakıyoruz… Astrolojik açıdan 2018 retro etkisinin çok yüksek olduğu sürekli geriye bakma, geçmişle alakadar olup çözümleme yılıydı. 2019 ise gezegenlerin bulunduğu burçlar adına çok çarpıcı farklar göstermemekle birlikte daha olumlu enerjilerin ve daha az sayıda retronun olacağı bir yıl. İleriye doğru bakma ve hareket enerjisi kesinlikle daha yüksek.

2018 boyunca hepimiz pek çok şey yaşadık, belki önemli dersler aldık. Şimdi ise öğrendiklerimizi uygulama ve hayatımıza yeni yılın dinamik enerjisi ile birlikte yeni bir yön verme zamanı. Yeni yılın ilk haftasında hiç beklemeden tutulmalar dönemine de gireceğimiz için zaten gökyüzü de heyecanla bizi bu değişim ve dönüşüm etkisine çağırıyor.

Bu hafta adeta yeni yılı kutlarcasına gökyüzünde pek çok olay gerçekleşiyor ve çoğu da olumlu tesirler. Tabii ki en önemlisi ile başlamak gerekirse; daha yeni yıla girdiğimizi anlamadan haftanın son gününde 6 Ocak 2019’da Oğlak burcunda Güneş Tutulması gerçekleşecek. Bu tutulmanın Oğlak burcu ve Satürn etkisindeki ciddi doğası hayatımızdaki tüm iyi ve kötü gerçeklerle yüzleşme temasına vurgu yapar. Tutulmanın klasik yöneticisi Mars Merkür ile uyumlu açı içerisinde olacağı için mantık ile cesareti birleşenin kazanacağı bir denklem bizi bekliyor. Güneş-Ay ikilisine Neptün de olumlu açısı ile destek vereceğinden tutulmanın haritanızda tesir ettiği alanlarda bir adım atar, elinizi taşın altına koyarsanız ilham ve keyif duygusu sizi bulabilecektir. Hayatınızın hangi alanında yeni bir düzene ihtiyaç varsa bunu gerçekleştirmenin tam zamanıdır. Güneş tutulması etkileri ve burç bazlı yorumları hafta içerisinde belirteceğim.

Yeni yılın ilk gününde 1 Ocak 2019’da Mars Koç Burcuna geçiş yapıyor ve 14 Şubat 2019’a kadar yolculuğunu sürdürecek. Malum Mars çok da etkin çalışmadığı Balık burcundaydı, şimdi ise yönettiği Koç burcuna geçiş yapıyor. Mars bu burçta ait olduğu yerde olduğundan dinamik, hızlı, hevesli ve maceraperesttir. Yeniliği arar, bir şeyleri fethetmek ister. Bu transitin sınavı içimizdeki heveslerin ne kadar kalıcı olup olmadığını iyi ölçmektir. Zira Mars Koç anlık büyük heyecanları getirip birden o duygunun aniden aşağı çekilmesi ile gazı kaçmış kola etkisi oluşturabilir. Kısa süre içerisinde tutulmalar dönemine de gireceğimizden bu dönem gerçekten istediğimiz ve bu yola baş koyduğumuz konularda zafer vaat eder. Pek tabii Mars Koç her türlü duyguyu yükseltirken öfkeyi de unutmaz, kolay sinirlenme, sabırsızlık ve tahammül eksikliği görülebilir. Özellikle de içinizi kıyan konularda.

2 Ocak 2019’da Güneş-Satürn kavuşumu kesinleşiyor. Bir açı ne kadar ciddi olabilirse, bu açı da o kadar ciddidir. :) Soğukkanlılık, kararlılık, mantık ve sabır duygusu bu açının müttefikleridir. Bir işe çok iyi konsantre olmanızı sağlayabilir, büyük bir şeyleri başlatırken, yeni bir düzen kurarken destekleyicidir. Sadece bu ikili Oğlak burcunda olduklarından zaman zaman demode, dar kafalı ve aşırı mesafeli yaklaşımları da gündeme getirebilir.

4 Ocak 2019’da Merkür-Uranüs üçgeni ve Güneş-Neptün altmışlığı kesinleşiyor. İki tane çiçek gibi açı devrede olacak bu hafta. Merkür-Uranüs üçgeni içimizdeki yaratıcılığı açığa çıkarırken, fark yaratma ve yeni yılda sıcağı sıcağına her türlü iş güçle alakalı konularda destek oluyor. Bir süredir ilham tıkalı lavaboya dönmüşse bu açı tam bir lavabo-aç gücü barındırıyor. Güneş-Neptün altmışlığı ise özellikle hali hazırda iyi giden ilişkilerde romantizmi arttıran, yumuşak ve yapıcı bir etkiye sahip. Aynı zamanda bu açı doğrudan ilhamla alakalı olduğundan pes etmek yerine farklı yere bakan, zihnini zorlayan kişiler yepyeni düşünsel hazineler bulabilir bu süreçte.

5 Ocak 2019’da Merkür Oğlak burcuna geçiş yapacak ve 24 Ocak 2019’a kadar bu burçta kalacak. Yeni yıl yorumlarında bahsettiğim, yepyeni bir döneme başlamadan önce geçmiş ve şimdiki zamanı mantık odağıyla iyice tahlil etmek, gerekli olanla gereksizi birbirinden ayırmak adına bu transit önemli olacak. Merkür Oğlak transitleri duygusal ve sübjektif yaklaşımların pek kar etmediği zamanlardır. Her türlü işi profesyonel bir şekilde yapmak, duygularla mantığı pek karıştırmamak gerekir.

Ve son olarak; 2018 Merkür Astroloji için çok özel bir yıldı. Gerek canlı yayınlar, gerek gönderiler ile müthiş bir sinerji oluşturduğumuzu düşünüyorum. Bu yıl ufuk açan ve ilham veren tüm danışan ve takipçilerimize de ayrıca çok teşekkür ederim. Şimdiden size çok mutlu olacağınız, sağlıklı, huzurlu ve hep güleceğiniz bir yıl diliyorum! Yeni yılda daha da güzel şeyler başarmak ve paylaşmak dileğiyle…

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe Dirağ

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 31.12.2018: Yılın son gününde Ay saat 01:54-04:22 arasında boşlukta kalıp akabinde Akrep burcuna geçecek. Gün boyunca yoğun, duygusal ve biraz da özlem dolu hissedebilirsiniz. Ancak bugün depresife bağlamanın değil yeni yılı ve getireceği güzellikleri düşünme günü. Zaten Ay-Güneş altmışlığı saat 22:46’da yılın son saatlerinde kesinleşeceği için özellikle öğleden sonra büyük bir enerji, motivasyon ve uyum hissedebilirsiniz. Harika programlar, aile ve dostlarla güzel zamanlar, belli mi olur açının da etkisi ile yeni duygusal başlangıçlar ve barışmalar da gündeme gelebilir. Bu güzel etkileşimden su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlakta önemli yerleşimleri olanlar (Güneş, Ay, Yükselen vb) özellikle etkilenebilir. Herkese mutluluk, huzur, aşk ve sağlık dolu yıllar!
Salı – 01.01.2019: Yeni yılın ilk saatlerinde 01:08’de Ay-Satürn altmışlığı kesinleşecek, akabinde 05:19’da Mars yönettiği Koç burcunda geçecek ve 14 Şubat 2019’a kadar bu burçta kalacak. Yani baya kararlı, enerjik ve dipçik gibi başlıyoruz yeni yıla. Aklınızda bir çok fikir, istek ve heyecan bulunabilir. Mars cesur, dürüst ve hevesli olanı bu burçta destekler. Ancak tabii biraz fazla destekleyebilir, tutmayın küçük enişteyi durumu da görülebilir onun da altını çizmek isterim. :) Bu etkilerin üzerine bir de saat 06:09’da Ay-Neptün olumlu açısı da kesinleşerek günün harika havasını daha da yükseltiyor. Bitti mi bitmedi, akşama gelirken 18:18’de Ay-Plüton olumlu açısı da kesinleşiyor. Yani tüm gün harikulade ve uyumlu açılarla bezeli. İsterseniz yeni yıl planları yapın, isterseniz kafanızı dinleyin ancak harika bir gün geçirin ve içinizde umut olsun. Bugün her konuda plan yapmak, bir yol haritası oluşturmak ve ilham bulmak adına da etkili. Bu güzel tesirlerden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlakta önemli yerleşimleri olanlar (Güneş, Ay, Yükselen vb) etkilenebilir.

Çarşamba – 02.01.2019: Ay gece yarısından sonra 01:26’da Venüs ile pek duygusal pek yoğun bir kavuşum yapıp 01:27-11:58 arasında boşlukta kalacak; akabinde Yay burcuna geçecek. Boşluk evresi sırasında Ay-Kiron üçgeni de etkin olduğundan bugün tam anlamıyla duygusal açıdan şifalanma günü diyebilirim. Üzerinizden adeta bir yük kalktığını, onun adeta silinerek gittiğini hissedebilirsiniz. 08:49’da Güneş-Satürn kavuşumu da kesinleşiyor. Boşluk evresinden sonra bu açı ciddiyet ve kararlılıkla bir şeyleri ele almak, netleştirmek, yeni yılda önemli bir başlangıç düşünüyorsanız ilk adımı atmak adına son derece destekleyicidir. Öğleden önceki açılar özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlakta önemli yerleşimleri olanlar (Güneş, Ay, Yükselen vb) için daha yoğun tesirlidir. Diğer yandan 11:59 itibariyle yani tam öğle vakti boşluktan çıkıp Yay burcuna geçen Ay son derece dinamik ve iyimser bir enerji oluşturuyor. Bugün bir süredir yorgun hissediyorsanız daha motive hissedebilirsiniz, ayrıca 13:41’de Ay-Mars üçgeni de kesinleşeceğinden çok canlı bir atmosfer oluşacak. Bugün tuttuğunuzu koparabilir, ben yapamam diye çekindiğiniz işleri başarabilir ve iyi ki de yapmışım diyebilirsiniz. Bu tesirler özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovada önemli yerleşimleri olanlar (Güneş, Ay, Yükselen vb) için çok güçlü. Aynı zamanda yeni yılda spora başlamak isteyenler için de tam fırsat!

Perşembe – 03.01.2019: Ay Yay burcunda ve 11:23’te Jüpiter ile kavuşum yapacak. Günün özellikle ilk yarısı iyimser, cömert ve çok keyifli bir etki içeriyor. Özellikle finans ve kariyerle alakalı önemli işlerinizi öğleden önceye denk getirmenizi şiddetle öneririm. Aynı zamanda bu saatler ruhsal çalışmalar adına da son derece uygun. Meditasyon ve niyet çalışmalarınıza özellikle de bu açının kesinleştiği zamanın biraz öncesinden başlayabilirsiniz. Bu açı özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovada önemli yerleşimleri olanlar (Güneş, Ay, Yükselen vb) için ziyadesiyle destekleyici. Ancak… Saat 14:59’da Ay-Neptün karesi kesinleşecek. Ay-Jüpiter ile biraz fazla yükselen ve gerçekçi olmayan beklentiye girenler adına düşkırıklığı riski var. Bu açı kalıbı kararlarda hata, objektif olmakta zorluk getirebilir. Hiçbir şey görüldüğü gibi olmayabilir, ayrıca dalgınlık ve odak problemi görülebilir. Telefonunuzu, önemli eşyalarınızı almayı unutmayın, bir yerde bırakmayın. Bu konularda en çok değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 04.01.2019: Geceyarısından sonra saat 01:41’de Merkür-Kiron karesi ve 18:24’te Ay-Kiron karesi kesinleşecek. Bu açılar birleşince tam bir “dil yarası” etkisi olur… Bundan ötürü özellikle sevdiğiniz insanlar başta olmak üzere söylediklerinize çok dikkat etmelisiniz. Bir laf haddini aşabilir, ya da başka bir şeye kızmışsınızdır bir hatası olmadığı halde öfkenizi o kişiden çıkarırsınız, kırgınlık olur… Olmaması adına değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar birkaç gün lütfen dikkat. Diğer yandan Merkür-Uranüs üçgeni de bugün 08:12’de kesinleşiyor, 19:09 ve 20:41’de Ay bu açıyı tetikleyecek. Haftanın en yaratıcı ve pozitif açı kalıplarından biri. Zihninizin adeta bir makine gibi çalıştığını, farklı fikirlerin havada uçuştuğunu hissedebilirsiniz. Beyin fırtınaları yapmak, bir şeyler yazmak, kaydetmek ve yayınlamak adına on numara bir açıdır. İş görüşmesi, sunum, bir site açmak gibi her türlü iletişimle alakalı konularda destekleyici. Keza özel görüşmeler için de ezber bozarak değişik sonuçlar alabilirsiniz. Bu açı kalıpları özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovada önemli yerleşimleri olanlar (Güneş, Ay, Yükselen vb) üzerinde etkili olabilir. 20:42-21:54 arasında Ay kısa bir süre boşlukta kalacak ve akabinde Oğlak burcuna geçiş yapacak.

Cumartesi – 05.01.2019: Ay Oğlak burcunda yolculuğuna devam ediyor ve sabaha karşı 03:05’te Ay-Mars karesi oluşacak. Yani sabahın erken saatleri ani öfkelenme, fevri tavırlar ve anlık duygulara açık. Bundan dolayı bence bugün geç saatlere kadar uyumanız en iyisi. :) Aynı zamanda bu açı sakarlık, incinme burkulma gibi konulara da açıklık getirebilir. Uyku, beslenme düzeni ve stres yönetiminde öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Zaten Güneş tutulmasının bir gün öncesindeyiz Ay da balzamik fazda üstelik zararlı olduğu Oğlak burcunda. Önemli tüm konuları tutulmadan sonraki gün itibariyle netleştirip uygulamaya koyun derim. Bugün en önemli açı kalıbı akşam 21:00’de kesinleşecek Venüs-Kiron üçgeni. Etkisi günün erken saatleri itibariyle başlayan bu açı sevgi ile şifayı temsil eder. Bugün yalnız kalmayın gözünüzü açar açmaz aileniz, dostlarınız, sevdiğiniz kişi kimin yanında koşulsuz sevgiyi hissediyorsanız onunla olun. Tutulma öncesi ruhunuzdaki tortular sevgiyle yıkansın ve yeni bir döneme hazır olsun. Bu etkileşim özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlakta önemli yerleşimleri olanlar (Güneş, Ay, Yükselen vb) için özellikle etkili. 21:32’de Ay-Satürn kavuşumu kesinleşerek herkesi ciddiyete davet ediyor. Artık Ay’ın ışığı en solgun halinde ve bir de Satürn’le kavuşum halinde olduğundan bu saat itibariyle hiçbir şeyi zorlamayın.

Pazar – 06.01.2019: Geldik yeni yılın ilk önemli gökyüzü olayına… Saat 02:00’de Ay-Neptün altmışlığı kesinleşerek ruhsal açıdan güçlü bir enerji yaratıyor ve akabinde saat 04:28’de Oğlak burcu 15 derecede parçalı bir Güneş tutulması meydana gelecek. Maalesef tutulma ülkemizden izlenemeyecek. Bu Güneş tutulması yeni bir düzen kurmayı temsil eder. Pembe gözlüklerle değil mantık ve kararlılıkla hareket önem kazanır. Sabırsız olan kaybeder, sabırlı olan ödüllendirilir. Bu tutulma ilerisini düşünen, adım adım hedefine ilerlemek isteyenlerin destekçisi. Ayrıca haritanızda özellikle 10-20 derece arasında Oğlak, Yengeç, Koç, Terazi burcunda Güneş, Yükselen, Ay, kişisel gezegenler ve MC/IC/DC gibi köşe noktalar varsa tutulmanın etkisi üzerinizde kat be kat güçlü olacaktır. Tutulmadan sonra 15:11’de anlamlı bir şekilde Ay-Plüton kavuşumu kesinleşiyor. Bu dönüştürücü ve zorlu bir enerji. Bugün sıcağı sıcağı hiçbir ani karar, çıkış ya da tepkisel davranış önermiyorum. Önemli bir işe başlayacaksanız eğer ideali en azından tutulmadan bir sonraki gündür. Zira her Güneş tutulması özünde bir yeniaydır, ancak etkisi çok çok daha güçlüdür. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.