Begüm Minkis

31 Ekim İstanbul saatine göre 17:49’da Boğa burcunda 8 derece Uranüsyen bir dolunay meydana gelecek. Dolunay; Ekim ayı bitmeden ikinci kez gerçekleşecek dolunay olacağından “Mavi dolunay” sıfatını alıyor. Neredeyse bir tutulmaya yakın güçte bir dolunay deneyimleyeceğiz. Global çapta ve bireysel düzlemde çarpıcı ve şok edici gelişmeler öne çıkacaktır. Fayda getirmeyen, geleceğimizde olmayan her türlü olgunun kontrolümüz dışında sonlandığına şahit olabiliriz. Bu nedenle asla “asla!” dememeliyiz bu dönemlerde. Dolunay ile birlikte büyük büyük konuşan kişilerin dillerini yuttuğuna şahit olabiliriz. Konfor alanlarımızın dışına çıkma, fikir ve yön değiştirme eğilimleri görülebilir. Farklı ve orijinal şeyler aniden önümüze belirirken bizim de aynı hızla karşılık vermemiz gerekebilir. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Dolunayın an haritasında yükselen yine 6 derece Boğa burcu. Ay ve Uranüs yükselende tam kavuşum halinde bulunuyor. Bu etkileşim güçlü tamamlanmaları ifade ediyor. Boğa sabit bir burç olduğundan hayatlarımızda gerçekleşebilecek değişimler kalıcı geri dönülmez boyutta olabilir. Boğa ve Akrep aksı en başta parasal değerleri ifade ettiğinden mali tablomuz değişim geçirebilir. Gayrimenkul, aile ve akraba ilişkileri, vatan konuları, gıda sektörü, güvenlik alanlarımız ve kadınlarla ilgili konular bu dolunayda başrolde olabilir. Güven ve değerler konusunda da bir farkındalık yaşanacaktır.

İlişkileri simgeleyen 1/7 aksında Güneş ve Ay karşı karşıya gelerek dolunayı meydana getiriyor. Dolunay hali hazırda içi dolu meselelerin aydınlantılması ile ilgilidir. Her şey net bir şekilde görülebilir. Beklenmedik kişilerden düşmanlık görmek veya şefkat görmeniz bu dönemde mümkündür. Evlilik, ortaklık ve yakın dostluklar mercek altına girecektir. Ani gelen ilhamlarla evlilik, ayrılma, ilişki başlangıcı veya boşanma haberleri çokça karşımıza çıkabilir.

Mars ve Merkür retrosu bu dolunayda oldukça aktif rol oynuyor. İlahi adaletin işleyeceği, geçmiş eylemlerin geleceğimize nasıl da yön verdiğini gördüğümüz bir zaman olacaktır. Ayaklarımıza dolanmış, bizimle birlikte sürüklenen, bırakmakta zorlandığımız tüm olgulardan birer birer özgür kalabiliriz. Bireysel ve kişisel haklar öne çıkacaktır. Bununla birlikte eksik ve yarım kalan işlerimizi bu dolunay vesilesiyle hızlı bir şekilde tamamlayabiliriz.

Merkür ve Satürn partil kare açısı dolunay anında aktif bir şekilde bulunuyor. Anlaşılma kaygısı, inat, karamsarlık ve ısrar sebebiyle yaşanılacak sorunlara davetiye çıkarabiliriz. Üstelik Merkür’ün de halen retro olması bu açının olumsuz çalışmasına sebebiyet veriyor. Satürn etkisiyle ise otorite figürleri, patron, devlet kurumları ve yaşlı kişiler ile ilgili olumsuz haberler alabiliriz. Fikirler, istekler ve bakış açıları baskılanabilir. Engellenme hisleri özellikle diğer insanlardan bağımsız bir şekilde, iç dünyamıza saklanmış özgüven kayıpları nedeniyle de açığa çıkabilir. Şimdi bu noktaları fark edip şifalandırma fırsatımız olabilir.

Jüpiter, Satürn ve Plüton dolunay anında onuncu evden Mars ile sert bir kare açı kuruyor. Bu açı tüm Ekim ayında etkiliydi ve bu dolunayda da artık özgürlüğe kavuşmadan önce vereceğimiz son sınavlarımızı temsil ediyor. Öfke kontrolünde zorlanacağımız bir süreç olabilir. Taşkınlıklar, yıkıcı tutumlar, kolayca gemileri yakmaya eğilim söz konusu olacağından nihai hedeflerimizden emin bir şekilde yol çizmemiz gerekecektir. Zira düşüncesizce hamleler neticesinde elde ettiğimiz şeyler ileride bizleri memnun etmeyebilir. Uranüs etkisi ile teknoloji, bilimsel çalışmalar ilerleyebilir. Hava şartlarında ani değişimler, fırtınalar ortaya çıkabilir. Toplumsal ayaklanlamalar, isyanlar yine bu süreçte görülebilecek konulardan.

Hamal ve Schedir sabit yıldızları da dolunayda etkili olacağında cesaretli girişimler söz konusu olacaktır. Ortaklık işlerinde başarı görülebilir. Dişil gücün öne çıkacağı bu süreçte kadın başarılarını konuşabiliriz. Bu yıldızlar eylemlerimizin sonuçlarını kabullenebileceğimize de işaret eder. Otoriteye ve geleneklere karşı dik başlı tutumlar da görülebilir. Sismik hareketlilikleri de etkileyen zor yıldızlardır ayrıca.

Sağlık açısından boyun ve boğaz bölgesi, hormonlar, ses telleri, kulaklar hassas olabilir. Ayrıca iştah artışı yaşanabilir. Kolayca kilo almaya eğilimli zamanlar olacaktır. Doğa yürüyüşleri, sanatsal faaliyetler ve yatırım planlamaları için bu dönem destekleyicidir.

Boğa dolunayının burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Sahip olduğunuz maddi ve manevi değerler gündemde olacak. Bir malı alıp almamak, bir işi kabul edip etmemek konusunda hızlı kararlar alabilirsiniz. Beklenmedik bir harcama veya şanslı fırsatlar olacağından sürpriz gelişmelere de açık olmak gerekebilir. Sürüncemede kalmış yeni bir gelir kapısının olup olmayacağı konusunda netleşme olabilir. Yeteneklerinizi daha derinden keşfederek ön plana çıkarabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Hayata karşı duruşunuz ve yapmak istediklerinizle bağlantılı ani değişimler gündeme gelebilir. Sağlığınızla ilgili de dikkatli olmanız gereken bir süreç. Saç kesimi veya giyim tarzınızda yenilikçi olabilirsiniz. İş hayatınızda ortaya koyabileceğiniz değişik fikirler ile dikkatleri toplayabilirsiniz. Başarılarınız veya ideallerinizle ilgili yeni gelişmeleri çevrenize duyurabilirsiniz. Sağlam olmayan ilişkilerinizde ise sonlanma görülebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Gizli olayların açığa çıkacağı, dedikoduların kulağınıza geleceği bir dönem olabilir. Güveninizi hak etmeyen insanların gerçek yüzlerini görebilirsiniz. Kontrolünüz dışında etki göreceğiniz bir alanın hareketli olması kayıplar ve sonlanmalar karşısında kendinizi akışa teslim etmeniz gerektiği anlamına gelmekte. Ruhsal açıdan çalkantılı bir bir süreç deneyimleyebilirsiniz. Bilinçaltınız, sezgileriniz sıra dışı bir düzeyde sizi yönlendirebilir. Doktor kontrolleri için iyi bir dönem. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Sosyal çevre ve aşk yaşantınızla ilgili sürpriz gelişmeler olabilir. Beklemediğiniz insanlardan beklemediğiniz haberler ve gündemler içerisine girebilirsiniz. Yeni bir çevreye girmenizle sık görüştüğünüz insanlarda değişimler meydana gelebilir. İş sebebiyle alacaklarınız ertelenebilir. Öte yandan eş zamanlı bir şekilde iş hayatınızda yeni fırsatlar da görebilirsiniz. Bir topluluk içerisinde görev alabilir ve liderlik rolü üstlenebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Ev ve kariyer dengenizi bozacak gelişmeler ortaya çıkabilir. Ev içerisindeki eşyalarda aniden bozulma, taşınma kararı veya iş hayatınızda anlaştığınız müşterilerin aniden geri çekilmek istemesi gibi plan bozucu gelişmelerle karşılaşabilirsiniz. Hesapta olmayan yol ayrımları gündeme gelebilir. Öte yandan ani iş teklifleri, görüşmelere çağırılmanız da mümkün. Yeteneklerinizle parlayabilir, güçlü ve önemli kişilerle görüşmeler gerçekleştirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Özgüven eksikliliği veya başarısızlık korkusu içerisinde gidip geldiğiniz konularda daha cesur ve riskli adımlar atabilirsiniz. Yeni deneyim sahaları açılabilir önünüze. Ani seyahat, eğitim, staj, sınav ve taşınma konularında bir tamamlanma yaşanabilir. Yenilikçi ve yaratıcı düşünceleriniz artış gösterebilir. Yazma, çizme konularına fazlasıyla odaklanabilirsiniz. Hayata karşı sorgulamalarınız artabilir. Keskin yargılarınızın olduğu konuların yıkılışına şahit olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Ortak para kaynakları ve değerler konusunda bir ani ve beklenmedik sonuçlanmalar olabilir. Sürüncemede kalmış miras konuları ile ilgili paylaşım yapılabilir. Ödeme takviminizi iyi kontrol etmeniz önemli zira beklenmedik borç, kriz ve ekstra giderler önünüze çıkabilir. Psikolojinizi sarsan dönüştüren bir olay ile de karşılaşabilirsiniz. Şifa çalışmaları, terapiler ve derin araştırmalardan maksimum verim alabilir hatta farklı bir aydınlanma yaşayabilirsiniz. Eş/ortaklık sayesinde elinize yüklü bir para geçebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Evlilik ve ilişkilerde karşı taraftan beklenmedik hamleler görebilirsiniz. Bazıları güzel sürprizler olabileceği gibi samimi olmayan kişilerin açık düşmanlıkları ile karşı karşıya kalmanız da muhtemel. Avukat, danışman ve ortaklık görüşmeleriniz bu dönemde sıklaşabilir. Bir ilişkiye başlama veya bitirme konusunda ani kararlar alabilirsiniz. İlişkilerle ilgili rotanızın keskin çizgilerle belirlendiği bir dönem. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Çalışma koşullarınız ve gündelik rutinizi ilgilendiren konularda yeni bir düzene geçebilirsiniz. Başvurduğunuz yerler varsa şayet aniden dönüş almanız mümkün. İş yaptığınız insanlar yenilenebilir bu süreçte. Ek mesailer çıkabilir ve fazladan görevler verilebilir. Sağlığınızla ilgili de beklenmedik sorunlara karşı dikkatli olmakta fayda var. Şifa bulamadığınız bir sağlık sorunu söz konusuysa aniden çözülme olasılığı da mevcut. Evcil hayvanınız var ise tuhaf yaramazlıkları olabilir bu dönemde. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Aşk hayatınızda sürpriz gelişmeler olabilir. Çok etkileneceğiniz hayatınıza iz bırakacak biri aniden karşınıza gelebilir. Kafanızı karıştıran bir ilişki var ise de tamam veya devam şeklinde net bir karar görülebilir. Sosyal yaşamınızda daha spontane davranabilir çılgınlıklar yapabilirsiniz. Şans oyunları, riskli yatırımlarınız var ise ani kayıp ve kazanımlar gündeme gelebilir. Beklenmedik hamilelikler olabileceği gibi aniden bebek yapma kararı verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Aile düzeninize etki edecek beklenmedik gündemler ortaya çıkabilir. Ailenizle aynı evde yaşıyorsanız ayrılma kararı verebilirsiniz. Ani evlilik veya boşanmalar söz konusu olabilir. İş sebebiyle farklı bir şehir veya ülkeye yerleşebilirsiniz. Ev almak/satmak, toprak mirası veya taşınma konuları ortaya çıkabilir. Aile büyüklerinizin sağlığına, ailevi çözümlenmemiş mevcut bir krize karşı önem almanız gerekebilir bu dönemde. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Kardeş, kuzen ve komşu ilişkilerinizi ilgilendirecek konularda şaşırtıcı gelişmeler dikkat çekebilir. Şok edici haberler ve teklifler alabilirsiniz. Yeni proje ve planlamalar ortaya çıkabilir. Gezmek ve yeni yerler keşfetmek isteyebilirsiniz bu dönemde. Sınav ve eğitim süreçlerinizle ilgili sürpriz gelişmeler olabilir. İnternet ve sosyal medya üzerinden aniden gelişen temalar dikkat çekebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis