Merve Çubuktepe

25 Ekim 2022 Güneş tutulmasını geride bıraktık, önümüzdeki hafta 8 Kasım 2022’de Boğa burcunda bir Ay tutulması meydana gelecek. İki tutulma arası gökyüzü sakin kalmıyor ve çok önemli bir gökyüzü olayı başlıyor. Mars 31 Ekim 2022 itibariyle İkizler burcunda retrosuna başlayacak ve 13 Ocak 2023’e kadar da retro harekette kalacak. Gündemi oldukça karıştıracak olan bu olay söz dalaşlarını, insan ilişkilerinde tansiyonu oldukça yükseltecek diyebiliriz. Açıkçası özellikle de yılın sonuna kadar ne yaptığımıza, nasıl yaptığımıza ve demeçlerimize çok çok dikkat etmemiz gereken bir zaman dilimine adım atıyoruz. İnsan ilişkilerinde herkes eteğindeki taşları dökeceği için birçok ilginç olaya şahit olabiliriz. Yargı dağıtmaktan kaçınalım zira kınadığımız şeylerle imtihan olabiliriz.

Belirttiğim gibi Mars 31 Ekim 2022’de retro hareketine başlayacak. Etkisini daha detaylı inceleyelim. Mars İkizler burcunda kelimeler ve düşüncelerle savaşır. Bu sebeple oldukça sert söz düelloları, kavga ve hatta iftiralar görebiliriz bu süreçte. Mars retrosunun haritada tesir ettiği alanlarda çarpıcı çatışmalar gündemde olabilecektir. Bu süreçte geri dönüşü olmayan sözler, demagoji, lafların çarpıltılması gibi durumlar görülebilir; ancak bir yandan da takke düşer kel görünür misali insanların gerçek yüzleri de ortaya çıkacaktır.

Retro konumdaki Mars eylem ve düşüncelerin doğru şekilde ifade edilmemesine, bazı hareketlerin gecikmesi veya çarpıtılmasına sebebiyet verebilir. Bu sebeple bir şeyleri çok doğru yaptığımızı veya söylediğimizi düşünsek dahi iki kere düşünmemizde fayda vardır. Ayrıca birçok konuda İkizler burcunun çift vücut sembolizmi sebebiyle ciddi kararsızlıklar yaşayabilir ve iki seçenek arasında kalabiliriz. Dimyata pirince giderken bulgurdan olmamak adına kritik seçimler yaparken çok iyi düşünmek gerek.

Mars ülkemizin on ikinci evinden başlayarak on birinci evine giden bir retro hareket yapacağı için çok fazla ifşa, kirli çamaşırların ortaya serilmesi ve söz dalaşlarının gündemi dolduracağı aşikâr. Özellikle Türkiye’nin geçmişi, eskiden yapılan icraatlar, önemli isimlerle alakalı birçok tartışma gündeme gelebilir. Küresel anlamda askeri hareketlilik, siyasi sert demeçler, ültimatom ve yaptırımlar da bu süreçte daha da yükselebilir.

Mars retrosunun takvimi şu şekilde:
Mars Durağan Konumda: 29 Ekim 2022 saat 16:25 – 31 Ekim 2022 saat 16:24 Mars (25 derece İkizler)
Mars Retro Dönemi: 31 Ekim 2022 saat 16:25 – 11 Ocak 2023 saat 23:56 (25-8 derece İkizler)
Mars Durağan Dönemde: 11 Ocak 2023 saat 23:57 – 13 Ocak 2023 saat 23:56 (8 derece İkizler)
Mars İleri Harekette: 13 Ocak 2023 saat 23:57 (8 derece İkizler)

Haftanın iki diğer önemli açı kalıbı da Güney Ay Düğümü ile ilgili. 3 Kasım 2022 Venüs-Güney Ay Düğümü gerçekleşecek. Bu açı kalıbı duygusal konulara dair karmik ve keskin dönemeçleri gösteriyor bize. Çok büyük yüzleşmeler gündeme gelebilir. Aşk ve tutkunun gücü sınanacaktır. Eski latince bir deyişin dediği gibi: “Amor omnia vincit” Aşk her güçlüğü yener. Tabii eğer bu gerçek bir aşk ise. İşte aşk başta olmak üzere sevginin ne kadar güçlü olup olmadığını gerçekten görebileceğimiz tesirler bizleri beklemekte. Kabul etmek lazım ki Venüs’ün Satürn ve Uranüs ile sert temasları bu hafta kötü giden ilişkilerde keskin sonlanmalar meydana gelebilir. Aynı zamanda büyük skandallar, ifşalar, kadın haklarıyla alakalı konular ve protestolar gündeme gelebilir.

5 Kasım 2022’de Güneş-Güney Ay Düğümü kavuşumu meydana gelecek. Güneş-Güney Ay Düğümü kavuşumları kadersel bir döngünün tamamlanmasını sembolize ederler. Bir dönem kapanıyor olabilir. Aynı zamanda bu açı kalıbı önemli kişilerin vefatına da işaret edebilir. Ayrıca işaretleri iyi okumamız ve sezgilerimizi dinlememiz gereken bir dönemdeyiz. Mesajları iyi anlar ve onlarla kavga etmezsek doğru yolu bulmamız kolaylaşır. Aynı zamanda bu açı kalıbı depresyonla da alakalı olduğu için eğer kendinizi ruhsal açıdan sıkıntıda hissediyorsanız lütfen bir uzmandan psikolojik destek alın.

Ve son olarak 6 Kasım 2022’de Venüs-Uranüs karşıtı kesinleşecek. Bu açı kalıbı artan gerilimli tesirler sebebiyle ilişkilerde ani kopmalar getirebilir. Bıçak kemiğe dayandıysa eğer ani ayrılık ve boşanmalar söz konusu olabilir. Diğer yandan ilk başta çok alakasız bulduğumuz sürpriz aşk haberleri de görebiliriz. Finansal konular adına çok dalgalı bir etki, her an her şey olabileceğinden büyük finansal risklerden kaçınmakta fayda var. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Özetle bu hafta özellikle ilişkilerde Ay tutulması arifesinde çok hareketli ve hatta sarsıcı gelişmelere açık olabiliriz. Vadesi dolan, bize yük olan ve özellikle toksik yapıdaki insan ilişkilerinden, bağımlılık ve kötü alışkanlıklardan sıyrılmak adına bu hafta değerlendirilebilir.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 31.10.2022: Herkese iyi haftalar! Ay Oğlak burcunda saat 11:22’de Plüton ile kavuşum açısı yapıyor. Günün ilk yarısı biraz daha gergin ve çatışmalara açık olabilir. Mars saat 16:24 itibariyle retro hareketine başlıyor. Saat 17:14’te Ay-Jüpiter altmışlığı kesinleştikten sonra Ay boşluğa girecek ve Ay 17:14-17:43 arasında boşlukta kalacak. Mars İkizler burcunda kelimeler ve düşüncelerle savaşır. Bu sebeple oldukça sert söz düelloları, kavga ve hatta iftiralar görebiliriz bu süreçte. Mars retrosunun haritada tesir ettiği alanlarda çarpıcı çatışmalar gündemde olabilecektir. Bu süreçte geri dönüşü olmayan sözler, demogoji, lafların çarpıltılması gibi durumlar görülebilir; ancak bir yandan da takke düşer kel görünür misali insanların gerçek yüzleri de ortaya çıkacaktır. Retro konumdaki Mars eylem ve düşüncelerin doğru şekilde ifade edilmemesine, bazı hareketlerin gecikmesi veya çarpıtılmasına sebebiyet verebilir. Bu sebeple bir şeyleri çok doğru yaptığımızı veya söylediğimizi düşünsek dahi iki kere düşünmemizde fayda vardır. Ayrıca birçok konuda İkizler burcunun çift vücut sembolizmi sebebiyle ciddi kararsızlıklar yaşayabilir ve iki seçenek arasında kalabiliriz. Dimyata pirince giderken bulgurdan olmamak adına kritik seçimler yaparken çok iyi düşünmek gerek. Mars 11 Ocak 2022’ye kadar retro konumda kalacak. Ay saat 17:44 itibariyle boşluktan çıkarak Kova burcuna geçiş yapacak. Son açısı 23:36’da Merkür ile kare açı olduğu için bugün açıkçası bir şeyleri çözmek ve orta yolu bulmak zor olabilir. Günün Sabian sembolü “«Bir dişçi medeni alıskanlıklarla yıpranan bir dişi tamir ediyor.” Modern hayat detoksuna girmek, teknolojinin kölesi olmamak, yaratıcılığı doğal yollarla pekiştirmek, telefondan biraz ayrılmak oldukça iyi gelebilir. Ay Fazı: Hilal.

Salı – 01.11.2022: Ay Kova burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 08:36’da Güneş ile kare sert açı yaparak İlk Dördün fazına geçecek. Akıl ve kalp arasında çatışmalar yaşayabiliriz. Özgürlük ve bağımlılıklarımız arasında ikilemler, büyük sorgulamalar gündeme gelebilir. Saat 13:04’te Ay-Venüs karesi devreye girdiği için özellikle öğle saatlerinde duygusal konular ve insan ilişkilerinde Mars retrosunun da etkisiyle pürüzler meydana gelebilir, koşulları ve sınırları çok zorlamamak gerekli. Saat 15:49’da Ay-Chiron altmışlığı özellikle 14:49-16:49 arasında ruhsal çalışmalar için güzel bir atmosfer yaratıyor. Ancak akşam saatlerine doğru saat 22:30’da Ay-Uranüs karesi de devreye girerek ortamı tekrar sertleştiriyor. Bugün yaklaşan Venüs-GAD kavuşumunun da etkisi ile bazı ilişkiler inceldiği yerden kopabilir, çok fevri olmamak ve emin değilsek köprüleri yakmamak gerek. Günün Sabian sembolü “Bir kardeşlik yemeğiyle toplanmak.” Kolektifin gücünü gösteren bu sembol ekip ruhu ve birlikte hareket etmenin gücünü vurgular. Aynı fikir ve ideolojideki insanlardan destek alabiliriz. Geçmişten gelen güçlü bağlarımızı hiçe saymamak bir sorun olduğu anda bağları bir anda çöpe atmamak gerekir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Çarşamba – 02.11.2022: Ay Kova burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 01:21’de Satürn ile olumlu üçgen açı yapıyor. Günün ilk yarısı oldukça sakin, saat 13:07’de de Ay, Mars ile üçgen olumlu açı yapacağı için Mars retrosu olmasına karşın özellikle her türlü önemli işimiz için 11:07-13:06 arasını değerlendirebiliriz. Ay bu açıdan sonra saat 13:07-20.47 arasında uzun bir süre boşlukta kalacağı için bu aralıkta özellikle çok önemli işlerinizi ele almanızı önermem. Başlanmış şeylere odaklanmak daha faydalı olacaktır. Ay saat 20:48 itibariyle boşluktan çıkıp Balık burcuna geçecek. Daha ruhsal, sanatsal tesiri güçlü ve iç sesimizi dinleyebileceğimiz bir evreye adım atıyoruz. Günün Sabian sembolü “Boğulan bir adam kurtarılıyor” Bu sembol sıkıntılı bir durumda gelecek beklenmedik desteklere işaret eder. Aynı zamanda insanlardan kaçmak yerine adım atmak, başkalarını düşünmek, bir bereketin yapılan iyilikle çoğalması gibi temalar da vurgulu hale gelir. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 03.11.2022: Haftanın en önemli açı kalıbı olan Venüs-Güney Ay Düğümü kavuşumu saat 02:34’te kesinleşiyor. Bu açı kalıbı duygusal konulara dair karmik ve keskin dönemeçleri gösteriyor bize. Çok büyük yüzleşmeler gündeme gelebilir. Aşk ve tutkunun gücü sınanacaktır. Eski latince bir deyişin dediği gibi: “Amor omnia vincit” Aşk her güçlüğü yener. Tabii eğer bu gerçek bir aşk ise. İşte aşk başta olmak üzere sevginin ne kadar güçlü olup olmadığını gerçekten görebileceğimiz tesirler bizleri beklemekte. Kabul etmek lazım ki Venüs’ün Satürn ve Uranüs ile sert temasları bu hafta kötü giden ilişkilerde keskin sonlanmalar meydana gelebilir. Aynı zamanda büyük skandallar, ifşalar, kadın haklarıyla alakalı konular ve protestolar gündeme gelebilir. Ay Balık burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 09:43’te Merkür, saat 16:00’da Güneş ile olumlu açı yapacağı için bugün özellikle öğleden sonraya kadar her türlü önemli imza, başvuru, girişim, kariyer ve finansla alakalı ertelemeyeceğimiz konular varsa bu süre zarfında değerlendirebiliriz. Saat 21:42’de Ay-Venüs üçgeni kesinleşirken duygusal konulara dair de daha yapıcı tesirler devreye girecek. Günün Sabian sembolü “Önemli kişilerin toplandığı bir büyükelçilik balosu”. Bu sembol görünme ve ön plana çıkma isteğini ifade eder. Farklı kültür ve düşünceden insanlarla bir araya gelmek, içeri kapanmak yerine sosyalleşmek ufkumuzu açarken ruhumuza da iyi gelecektir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cuma – 04.11.2022: Ay Balık burcunda yolculuğuna devam ediyor. Saat 02:28’de Uranüs ile altmışlık olumlu açı yapacak ve saat 12:33’te Neptün ile kavuşacak. Özellikle günün ilk yarısı oldukça yaratıcı ve üretken tesirlere sahip durumda. Saat 11:33-14:33 arası her türlü tedavi, ruhsal ve sanatsal çalışma için değerlendirilebilir. Saat 17:02’de hava bulutlanmaya başlıyor. Ay bu esnada retro konumdaki Mars ile sert kare açı gerçekleştireceği için özellikle öğleden sonra itibariyle gereksiz münakaşalardan ve dedikodudan kaçınmalıyız. Saat 18:33’te Ay-Plüton altmışlığı durumu bir miktar toparlasa da yine de ağzımızdan laf alınmamasına izin vermemeli ve temkinli olmalıyız. Ay saat 20:21’de Güneş ile 135’lik açı yaparak Büyüyen Ay fazına geçecek. Ay bu konumda daha işbirliklerine açık ve kolektif bir enerji içerir. Yalnız kartal olmaktansa kendi grubumuzla harekete geçmek, düşünmek ve çözüm bulmak daha yapıcı olacaktır. Günün Sabian sembolü “Bir mucit bir deney gerçekleştiriyor” Bu sembol işler ne kadar karışık ve zor olursa olsun aslında başarmaya yakın olduğumuzu hatırlamamıza vurgu yapar. Kişi başarısızlık korkusunun kendisini ele geçirmesine izin vermemeli, çatlak sesleri dinlememelidir. Eğer kendi yeteneklerimize güveniyorsak tek yapmamız gereken hedefimize odaklanmaktır. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Cumartesi – 05.11.2022: Herkese iyi hafta sonları! Ay Balık burcunun son derecelerinde saat 00:04’te Jüpiter ile kavuşum açısı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 00:05-01:08 arasında boşlukta akabinde Koç burcuna geçiş yapıyor. Özellikle bu akşam oldukça anlamlı, yol gösteren ve ilham verici rüyalar görmemiz mümkün. Güneş saat 22:25’te Güneş-Güney Ay Düğümü kesinleşecek. Bu tür kavuşumlar kadersel bir döngünün tamamlanmasını sembolize ederler. Bir dönem kapanıyor olabilir. Aynı zamanda bu açı kalıbı önemli kişilerin vefatına da işaret edebilir. Ayrıca işaretleri iyi okumamız ve sezgilerimizi dinlememiz gereken bir dönemdeyiz. Mesajları iyi anlar ve onlarla kavga etmezsek doğru yolu bulmamız kolaylaşır. Aynı zamanda bu açı kalıbı depresyonla da alakalı olduğu için eğer kendinizi ruhsal açıdan sıkıntıda hissediyorsanız lütfen bir uzmandan psikolojik destek alın. Maneviyata odaklanmak bu süreçte faydalı olabilir. Günün Sabian sembolü “Telefon hattı işçileri çalışıyor.” Bu sembol iki zıt kavramın getirdiği dengeye işaret eder ancak bu dengeyi sağlamak kolay olmayabilir. Ayrıca yasakları çiğnememeye vurgu yapar, zira sınırları aşmanın beklenmedik sonuçları olabilir. Benzer ruhsal doğaya sahip kişilerden önemli şeyler öğrenebiliriz. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Pazar – 06.11.2022: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay Koç burcunda ve saat 00:18’de Chiron ile kavuşum açısı gerçekleştiriyor. Ve haftanın bir diğer önemli açısı olan Venüs-Uranüs karşıtı saat 00.21’de kesinleşiyor. Bu açı kalıbı artan gerilimli tesirler sebebiyle ilişkilerde ani kopmalar getirebilir. Bıçak kemiğe dayandıysa eğer ani ayrılık ve boşanmalar söz konusu olabilir. Diğer yandan ilk başta çok alakasız bulduğumuz sürpriz aşk haberleri de görebiliriz. Finansal konular adına çok dalgalı bir etki, her an her şey olabileceğinden büyük finansal risklerden kaçınmakta fayda var. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay saat 10:43’te Satürn, saat 22:29’da Mars ile altmışlık olumlu açı yapacak. Bu bağlamda özellikle önceden başladığımız, yarım bıraktığımız veya üşendiğimiz şeylere odaklanmak bugün daha verimli ve güzel sonuçları beraberinde getirebilir. Duygusal konulardan ziyade işimiz gücümüze odaklanmamızın daha iyi olabileceği bir gün. Günün Sabian sembolü “Gülen çocuklar beş kum tepesinde oynuyor.” Bu sembol beş duyuyu etki bir şekilde kullanmamıza vurgu yapar. Bitkiler, kokular, aromaterapi, doğayla ilgilenmek, çocuklarla zaman geçirmek ve oyun oynamak içimizdeki saf ve iyicil enerjiyi ortaya çıkarabilir. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe