Burçin Tezay

31 Mart 2018 saat 15:36’da 10 derece Terazi burcunda bir dolunay meydana gelecek. Bu dolunaya Mavi Dolunay denmekte çünkü Mart ayı içinde gerçekleşen 2. bir dolunay bu. Ay ve Güneş’in 180 derece açıyla karşı karşıya gelmesine dolunay denir. Dolunay zamanlarında içgüdülerimiz ve duygularımız yoğunlaşır. Öte yandan, gerilim ve stres de yaşanır. Yeni ay zamanı başlattığımız projelerimiz ya da aldığımız kararların ve takındığımız tavırların sonuçlarını almaya başlarız, her şey tam olarak görünür haldedir. Dolunay parlak ve göz alıcı ışığıyla tüm gerçekleri ve yalanları aydınlatarak ortaya serer.

Terazi burcu uyum ve denge ile alakalı bir burçtur, aynı zamanda ikili ilişkiler, evlilik, anlaşmalar, diplomasi gibi temaları da bünyesinde barındırır. Ancak, Terazi burcundaki bu dolunay Mars ve Satürn ile kare açı kurarak öncü doğada t-kare açı kalıbını oluşturuyor. Bu açı kalıbının apex’inde (ortada kalan) hem Mars hem de Satürn bulunmakta. T-kare açı kalıbı büyük gerilim, çekişme ve engellemeler yaratır.

Öncü burçlarda meydana gelen bu açı kalıbı oldukça hızlı, dinamik ve öfkeli bir doğada. Çekişmenin içinden geçeceği yer apex’tir. Burada iki malefik (kötücül) gezegen bulunuyor: Satürn ve Mars. Kavuşuma doğru gidiyorlar ve hayli güçlü durumdalar. Bu kavuşum 2 Nisan’da kesinleşecek. Satürn Oğlak burcunda güçlü konumda ve Mars ise Oğlak’ta yüceldiği burçta. Mars ve Satürn kavuşumunda oldukça kontrollü ve direngen bir enerji vardır. Öte yandan, aceleci, sabırsız, fevri, öfkeli bir enerjiyi de içerir. Hal böyleyken, ikili ilişkilerimizde uyum ve denge zorlanacaktır. Her türlü ilişkimizde birikmiş ve bastırdığımız sorunlar bir volkan gibi patlayabilir. Sonucunda da ya çözümlenir ya da kopuşlar, bitişler yaşanır.

Bu dolunayın enerjisi Mars ve Satürn’den süzülüp dışarı çıkacağından dolayı enerjiler de agresif, çekişmeli ve gerilimli hale bürünecektir. Haritada Merkür’ün de Koç burcunda retro olduğunu da göz önüne aldığımızda laf dalaşları, yanlış anlaşılmalar ve tartışmalar daha da katlanabilir. Öte yandan, bu enerjiyi olumlu bir yönde kullanabilirsek eğer azmettiğimiz şeyleri kararlılıkla ve kontrollü bir şekilde yerine getirebiliriz, güçlenebiliriz. Dolunayın yöneticisi Venüs yönettiği burç olan Boğa’da ve 0 derecede. Mars ve Satürn ile üçgen açı kurmak üzere. Dolayısıyla, bu görünüm kimimizin ikili ilişkilerinde öfkemizi dışa vurduktan ve içimizi döktükten sonra, eğer ilişkimiz sağlam ve güçlüyse problemlerimiz hallolabilir, barışı, uyumu ve dengeyi yeniden sağlamamıza olanak verebilir.

Dolunay “Diadem” sabit yıldızıyla kavuşmakta. Bu görünüm göz problemlerine ve kendini feda etme durumuna neden olabilir. Bundan başka, dolunay “Facies” sabit yıldızıyla ise olumsuz irtibat kurmakta. Bu yıldız ise şiddet, hastalık, kazalar, savaşlar, körlük ve depremlerle ilişkilidir.

Sağlık bakımından ise, böbrekler, bel, alt sırtta ağrılara neden olabilir bu dolunay. Bundan başka, baş ağrıları, ödem artışı, ciltte kuruluk ve egzema gibi cilt rahatsızlıklarında artışlar oluşabilir. Uykusuzluk ve gerginlikler de görülebilir.

Terazi Dolunay’ının burçlar üzerindeki etkisine gelirsek: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Özel ya da iş ilişkilerinizde gerginliklere ve agresyona yol açabilir bu dolunay. Duygusal bakımdan kendinizi sıkıntılı ve öfkeli hissedebilirsiniz. İlişkilerinizde duygusal çatışmalar yaşayabilirsiniz, objektif olmak zorlaşacaktır. Yanlış anlaşılmalar, laf dalaşları gibi şeyler de yaşayabilirsiniz. Yolunda gitmeyen ilişkileriniz varsa kopuşlar ve bitişler meydana gelebilir. İkili ilişkilerinizde agresif ve fevri davranışlarda bulunabilirsiniz. Dikkat etmeniz ve kontrollü olmanız gerekir. Zira böyle bir durumda köprüler atılabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Günlük rutinlerinizde ve halletmeniz gereken konularda problemler ve aksamalar oluşabilir. Bu da sizi strese sokabilir. Çalışma ortamınızda bir takım sorunlar ortaya çıkabilir, iş arkadaşlarınızla tartışmalar yaşayabilirsiniz. Sağlığınızla alakalı bir durum da oluşabilir. Öte yandan, Venüs Boğa burcunda olduğundan dolayı sağlık konusunda size destek sunabilir ve bir hastalık oluşursa dahi kolay atlatmanızı sağlayabilir. İş ortamındaki huzursuzluklar da sonunda tatlıya bağlanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Aşk ve romantizm konularında sıkıntılı durumlar yaşayabilirsiniz. Özel ilişkinizde duygular abartılı bir şekilde ortaya konulabilir, tartışmalar ve gerginlikler yaşanabilir. Karşınızdaki kişinin duygularını anlamakta güçlük çekebilirsiniz ve bencillik edebilirsiniz. Bundan başka, yaratıcılığınızı ortaya koymada ve kendinizi ifade etmede tıkanıklıklar da oluşabilir. İçinizden eğlenmek gelmeyebilir ve sosyalleşmekten kaçınabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: İçe dönüp kendinizi dinlemek ihtiyacında olabilirsiniz. Depresif ve melankolik duygular içinde olmanıza neden olabilir bu dolunay. Kendinizi eve kapatıp düş dünyasına kapılmak isteyebilirsiniz. Bir takım içsel çatışmalar yaşayabilirsiniz, endişeli ve kuruntulu düşünceler içine de girebilirsiniz. Bunun yanı sıra; ev, aile, yuva ve yerleşim temalarında problematik ve stresli durumlar da meydana gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Genel anlamda iletişim konularında agresif ve gergin enerjiler devrede olabilir. Yakın çevreniz, akrabalar, kardeşler, komşular gibi temalarda sıkıntılı durumlar oluşabilir. Duygularınızda objektif olamayabilirsiniz, fevri ve tepkisel davranışlara girebilirsiniz. Konuşmalarınızda ve yazılarınızda kırıcı sözcükler kullanmaya eğilimli olabilirsiniz. Kısa seyahatlerinizde ertelemeler ya da sorunlar oluşabilir. Başkalarının görüşlerine karşı esnek olamamak ve kendi fikirlerinize öncelik vermek gibi davranışlarda da bulunabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Para ve finans konularında stresli durumlar oluşabilir. Harcamalarınızda artışlar yaşayabilirsiniz ve bu da ekonomik durumunuzda sıkıntıya yol açabilir. Parasal güvence ihtiyacınız daha çok artabilir. Para konularında yakınlarınızla tartışmalar da meydana gelebilir. Parasal konulara objektif bir biçimde yaklaşamayabilirsiniz, duygularınızı karıştırabilirsiniz ve duygusal kararlar verebilirsiniz. Borçlarınızı tahsile etmede de sorunlar yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Bu dolunay sizin burcunuzda gerçekleştiğinden dolayı en çok etkiyi siz hissedeceksiniz Dolayısıyla, kişisel konularda agresif ve stresli durumlar yaşayabilirsiniz. Duygularınızı sert bir şekilde ifade etme eğiliminde olabilirsiniz. İkili ilişkilerinizde uyum ve dengeyi yitirebilirsiniz, yürümeyen ilişkilerinizde bitişler deneyimleyebilirsiniz. Kararsız ve alıngan tavırlar içine de girebilirsiniz. Fiziksel olarak kendinizi güçsüz ve yorgun hissedebilirsiniz. Bel ve böbrek konularında rahatsızlıklar da yaşayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: İçe çekilme ve kendinizle baş başa kalma ihtiyacını getirebilir bu dolunay size. Yüzleşmek istediğiniz öfkeli davranışlarınız ve yanlış tavırlarınız varsa bunlarla yüzleşmek iyi gelebilir. Öte yandan, dıştan gelecek sert ve agresif tavırlar canınızı sıkabilir. Kontrolünüzde olmayan dış faktörler ve gizli düşmanlıklar da devreye girebilir. Ruhsal bakımdan zorluklar da yaşayabilirsiniz. Geçmişle alakalı konular çözümlenmemişse tekrar ortaya çıkabilir ve çözmek için aksiyon almak durumunda kalabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Arkadaşlarınız ile olan ilişkilerinizde bir takım sorunlar meydana gelebilir. Tartışmalar ve laf dalaşları yaşayabilirsiniz. Gelecek idealleriniz ve amaçlarınız ile alakalı depresif duygular içine girebilirsiniz. Sosyal çevrenizden gelecek eleştiriler canınızı sıkabilir, alınganlık yapabilirsiniz. Abartılı duygular ve davranışlar zarar verici olabilir hem kendinize hem de çevrenize. Egosal ve küstah davranışlar da bulunmak da zarar getirici olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: İş ve kariyer konusunda stresli ve agresif enerjilere maruz kalabilirsiniz. Patron ve müdürünüzle, yani otorite figürleriyle çatışmalara ve tartışmalara girebilirsiniz. Bu da istenmeyen nahoş sonuçlara yol açabilir. Kimi Oğlaklar öfkesine yenilip işinden istifa bile edebilir ya da işten çıkarılabilir. Kendinizi genel anlamda depresif ve melankolik hissedebilirsiniz. Bu durumunuz aile ve ev hayatınıza da yansıyabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Genel anlamda yaşadığınızı gerginliklerden ve sıkıntılardan uzaklaşmak ihtiyacında olabilirsiniz ve bunun için de bir kaçış yolculuğu yapabilirsiniz. Bu içe doğru bir yolculuk olabileceği gibi fiziksel bir seyahat de olabilir. Kendinizi dinlemek ve kendinizle baş başa kalmak kişisel gelişiminiz bakımından faydalı olabilir. Öte yandan, eğitim, hukuk, yurtdışı ve seyahat konularında problemli durumlarla da yüz yüze kalabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Alacak-verecek, paylaşılan kaynaklarınız, miras, kredi, sigorta, vergi gibi temalar çevresinde bir takım zorluklar ve sıkıntılı durumlar oluşabilir. Borçlarınızı ödemede ya da alacaklarınızı tahsil etmede güçlükler yaşayabilirsiniz. Başkalarına bağlı hareket etmek ya da başkalarından gelecek şeyleri beklemek zorunda da kalabilirsiniz. Risk içeren durumlar oluşabilir ama gereksiz risklere girmekten imtina etmeniz uygun olur. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Burçin Tezay