Merve Çubuktepe

Ay tutulması geride kaldı ve ilerleyen süreçte Güneş tutulması bizleri bekliyor. İşte tam da bu geçiş haftasında İkizler burcunda Merkür retrosu başlayacak.

Retro takvimimiz şu şekilde:
Merkür Retrosu Dönemi: 31 Mayıs 2021 01:34 – 22 Haziran 2021 00:58 (24-16 derece)
Merkür Durağan Konumda: 22 Haziran 2021 00:59 – 24 Haziran 2021 00:59 (16 derece)
Merkür İleri Harekette: 24 Haziran 2021 01:00 (16 derece)
Merkür Ana Gölge Fazdan Çıkış: 30 Haziran 2021 (18 derece)
Merkür Gölge Fazdan Tam Çıkış: 8 Temmuz 2021 (24 derece)

Bir Merkür retrosunda ileri hareket başlar başlamaz ciddi bir tesir değişimi olur ve önemli girişimlerimizi bu dönem itibariyle programlayabiliriz. Ancak zamanı esnetme ve süreci ileriye taşıma şansımız varsa ana gölge faz bitimi olan 30 Haziran 2021 veya gölge fazdan tam çıkış tarihi olan 8 Temmuz 2021 ve sonrasını kullanabiliriz. 8 Temmuz 2021 itibariyle Merkür tam hızına dönüyor ve retrodan önceki gücüne kavuşuyor.

Bu tabii ki yaklaşık bir ay boyunca hayatı durduracağımız anlamına gelmiyor. Hayat devam ediyor ve tüm koşullarda “Şu anda Merkür retrosu var yapamam” deme lüksümüz yok. Bu esnada da Merkür retro dönemindeki en ideal tarihleri kullanarak hareket edebiliriz. Bu hafta yayınlayacağımız Haziran 2021 takviminde Merkür retrosu döneminde kariyer, finans ve ilişkilerle alakalı uygun tarihleri de bulabilirsiniz.

Merkür İkizler retrosunu detaylı ve burç bazında yazmıştım. Geçmişe ait her şey; konuşmalar, müzikler, olaylar ve insanlar daha cazip gelecek. Ancak Merkür bu retroda oldukça sert açılar da gerçekleştirecek. Geçmişe medet ummak iyi bir fikir değil, en önemlisi retro dönemde çok hoş görünen şeyler sonrasında sıkıcı ve demode gelebilir. Veya bir şeyleri çok büyüttükten sonra balon gibi patlamasına şahit olabiliriz.

Geçmişten ders almak, eskinin bilgisini bugüne taşımak adına güzel zamanlar. Nereden geldik nereye gidiyoruz? Neler öğrendik? Neleri öğrenmemeye inat ediyoruz? Tutulmalar döneminde rölantiye girip, iç muhasebe yaparak sonrasında şahane bir yenilenme sürecine girmemiz mümkün.

Ve bu retroda şu anda bir şeylere sözmek, hep öyle olacakmış gibi düşünmek çok kolay gelebilir. Oysa retro sonrası dönem kararlarımız aynı kolaylıkla değişebilir, dikkat.

Bu hafta Venüs burç değiştiriyor ve 2-27 Haziran 2021 tarihleri arasında Yengeç burcunda seyredecek.* Venüs bu burçta huzurlu ve uyumludur. Venüs İkizler’in flört enerjisinden daha sevecen, aidiyet ve bağlılık odaklı bir forma geçiyoruz. İçimizdeki anaç veya babacan duygular artabilir. Diğer taraftan sert etki alıyorsanız daha alıngan, mızmız ve sürekli biri benimle ilgilensin moduna geçebilirsiniz. Bu kısma biraz dikkat etmekte fayda var.

Venüs Yengeç dönemleri genelde daha uzun soluklu ilişkilere müsait ilişkiler için uygun bir zamandır. Ancak Merkür retrosu dönemindeyiz unutmayalım. Evet, tabii ki geçmişten umut vaat eden yollar kesişebilir, ancak bu her zaman olmuyor. Yengeç zaten nostaljik bir burç olduğu için gereğinden fazla bit pazarına nur yağabilir. Ancak yeni tanıştığımız kişilerden de hayırlı insanlar bu süreçte denk gelebilir, unutmayalım.

Bu hafta 5 Haziran 2021’de Merkür-Neptün karesi kesinleşiyor. Yazının başından beri belirttiğim beklentilerin karşılanmaması, risk, düş kırıklıkları gibi konuların bu açı özeti diyebiliriz. Ayrıca her türlü dolandırıcılık, aldatılma, sahtecilik işlerine açıklık da yaratır. Şifreler, özel bilgiler, sırları iyi korumak önemli. Aşırı bilgi kirliliği, spekülasyon, piyasalarda dalgalanma görülebilir. Ve unutkanlığa dikkat. Açı kalıbı +-3 gün özellikle etkili.

Önümüzdeki hafta 10 Haziran 2021’de İkizler Burcunda Güneş tutulması meydana gelecek. Öncesinde bir nevi fırtınadan önceki sessizlikteyiz, Ay küçülen fazda, tutulma yaklaşıyor. Bu haftayı sakin ve dingin götürmek, aşırılıklardan kaçmak ve çok konuşmak yerine gözlemci kalmak çok daha faydalı olacaktır.

Haftanın Önemli Etkileri: Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 31.05.2021: Herkese iyi haftalar! Saat 01:34’te Merkür İkizler burcunda retrosuna başlıyor. Merkür 22 Haziran 2021’e kadar retro konumda akabinde durağan pozisyona geçecek ve 24 Haziran 2021 saat 01:00’de Merkür retrosu resmi olarak bitecek. (24-16 derece arası) Burç yorumlarını sayfamızda sabitli hikayeden bulabilirsin. Ay Kova burcunda saat 04:29’da Uranüs ile kare sert açı gerçekleştirecek. Uykudan ani uyanma veya normalden erken kalkma görülebilir. Saat 06:24’te Ay-Satürn kavuşumu devrede güne odaklı, ciddi ve kararlı başlayabiliriz. Tam bir erken kalkan yol alır etkisi, üşenmeden işlere oturmanın tam zamanı. Saat 08:15’te haftanın en iyicil açılarından Mars-Neptün üçgeni kesinleşecek. Bu ilham dolu ve aktif açı kalıbı Ay tutulması sonrasında bizi Haziran ayındaki Güneş tutulmasına hazırlamakta. Yüklerimizden arınabilir, iç sesimizi tekrar keşfedebilir ve içimizdeki ilhamla yeni kararlar alıp uygulamak için hazırlanabiliriz. +-5 gün etkili. Bu tesir özellikle gün sonuna kadar çok güçlü bir şekilde devrede olacak. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Salı – 01.06.2021: Yeni bir ay! Haziran ayına geçiyoruz, yılın yarısını bitirmemize çok az kaldı. Haziran, yazın başlangıcı, yaz gün dönümünün sembolü. Ve de Sirius yıldızının. Herkese mutluluk getirsin. Güneş saat 03:11’de iyicil Kuzey Ay Düğümü ile kavuşum yapacak. Gece yarısı itibariyle gün boyunca her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygun tesirler söz konusu. Özellikle de 01:11-03:11 arası en iyi durumda. Ayrıca gün boyunca ekip olmak, kolektif düşünmek bize avantaj sağlayacaktır. Ay saat 09:13’te Venüs ile üçgen açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 09:13-12:08 arasında boşlukta olacağından önemli işlerinizi bu saatler arasında denk getirmemenizi öneririm. Ay saat 12:09’da Balık burcuna geçiş yapacak. Suya yakın olmak, ruhsal çalışmalar, müzik ve sanatsal faaliyetler ruhumuza iyi gelecektir. Saat 15:03’te Ay-Jüpiter kavuşumu kesinleşiyor ve günün en iyicil açısı devrede. Önemli işlerinizi 13:03-17:03 aralığına denk getirebilirsiniz. Finans ve kariyerle alakalı konularda bugün Merkür retrosu olmasına karşın değerlendirilebilir. (Özellikle belirttiğim zaman diliminde) Ay Fazı: Küçülen Ay.

Çarşamba – 02.06.2021: Ay Balık burcunda ve saat 08:03’te transit Ay düğümlerine kare sert açı gerçekleştirecek. Günün ilk yarısında çevremize uyum sağlamak, koordine olmak zor olabilir. Ekip halinde hareket etmekte sıkıntılar yaşayabiliriz. Ve saat 10:24’te Ay-Güneş karesi devrede, Son Dördün fazına çeviyoruz. Bugün açıkçası daha çok tek tabanca ilerlemenin fayda edeceği bir gün. Bir şeyi çok kişiye sormak işleri uzatabilir veya karıştırabilir. Son Dördün fazı hırslı, kendimizi topluma ispatlamak istediğimiz bir zamandır. Bu sebeple bugün özellikle önemli sunumlar, toplantılar, göz önünde olacağımız işler için değerlendirilebilir. Bunun için de çok uygun bir açı olan Ay-Uranüs altmışlığı saat 11:21’de kesinleşiyor. Özellikle saat 10:51-13:21 arasını her türlü önemli konuşma, başvuru ve önemli işlem için değerlendirilebiliriz. Günün kalanında sakin ve dingin bir akış var, sadece saat 20:45’te Ay-Venüs BiSeptile, 21:41’de Ay-Satürn Septile sert açıları kesinleşeceği için bu saatler itibariyle frene basıp önemli konular yine günlük işler ve kafa dinlemeye vakit ayırabiliriz. Ay Fazı: Son Dördün. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 03.06.2021: Ay Balık burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 07:30’da Neptün ile güçlü bir kavuşum açısı gerçekleştirecek. Haftanın en ruhani günündeyiz, iyi değerlendirebiliriz. Saat 05:30-09:30 arası ruhsal çalışmalar, ibadet için harika etkiler taşıyor. Güne ilham dolu başlayabiliriz, sadece uyanmak, odaklanmak bir miktar zor olabilir. Neyse ki saat 11:08’de Ay-Mars üçgeni kesinleşiyor ve tekrar enerji, canlılık ve heves toplamaya başlıyoruz. Önemli işlerimizi saat 10:08-:12:08 aralığında denk getirebilir, hızlı ve güzel sonuçlar alabiliriz. Spor yapmak, üşendiğimiz bir konuda harekete geçmek için harika bir tesirdir. İnisiyatif almak ve bir şeyi başlatmak kolaylaşabilir. Ay saat 14:10 itibariyle Plüton ile altmışlık yaparak boşluğa giriyor. 14:11-20:59 arasında uzun bir süre boşlukta olacak. Bu sebeple önemli işlerimizi boşluk evresi dışında tutmamız faydalı olacaktır. Bu evrede önceden başlanan işler ve önem seviyesi daha düşük konular ele alınabilir. Saat 21:00 itibariyle Ay Boşluktan çıkarak Koç burcuna geçiş yapıyor, tekrar enerji, heves ve canlılığımızı yükseltiyoruz. Üzerine 22:05’te haftanın en iyicil açılarından Güneş-Satürn üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı bir şeyleri ciddiyet, kararlılık ve kesinlikle ele almak adına idealdir. Üstlerimiz, yaşça büyükler ve ebeveynlerimizden destek görebiliriz. İnsanlara ciddi ve etkileyici bir intiba bırakmamız da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Ay Fazı: Son Dördün.

Cuma – 04.06.2021 Ay Koç burcunda ve saat 00:08’de Venüs ile kare açı yapacak. Bu kısa vadeli bir etki zira 02:32’de haftanın en olumlu açısı Venüs-Jüpiter üçgeni devrede olacak. Bu iki iyicilin beraberliği duygusal konular, insan ilişkileri ve finans adına ziyadesiyle destekleyicidir. Şansı tesiri +-5 gün sürecek ancak ertesi gün de Mars-Plüton karşıtı kesinleşecek, Merkür retrosu devrede yani bu açı tek başına rahat rahat çalışmıyor. Özellikle duygusal ve finansal konulara dair ancak harita iyi etkiler altındaysa iyicil bir tesirden söz edebiliriz. Konu ne olursa olsun her şeyi sıfır hayal gücü eşliğinde tamamen gerçeklerle ve nötr bir şekilde değerlendirmemiz çok önemli. İyicil açılar altında eskiden bozulan ilişkilerde tamir ve toparlanma görülebilir. Ay gün boyunca Koç burcunda ve saat 18:08’de Ay Düğümleriyle olumlu açı altında olacak. 17:08-19:08 aralığı özellikle ekip işleri, kolektif konular, ilk adım atmak ve cesaret gerektiren her şey için destekleyici. Üzerine günün son saatinde Ay saat 23:23’te Satürn ile altmışlık açı gerçekleştirecek. 22:23 itibariyle hala aktif olanlar için çalışma, odaklanma ve bir konuda sorunları çözmek adına destekler devrede. Ay Fazı: Son Dördün.

Cumartesi – 05.06.2021: Herkese iyi hafta sonları! Ay Koç burcunda ve saat 01:37’de Güneş ile harika bir üçgen açı gerçekleştirecek. Günün ilk yarısı çok daha keyifli, dinamik ve akışkan. Ancak hava günün ikinci yarısı değişmeye başlayacak. Ay saat 15:54’te Venüs ile Quintile iyicil açı gerçekleştireceği için özellikle 14:54-:16:54 aralığı her türlü duygusal ve insani tüm ilişkiler adına destekleyici. Saat 22:45’te haftanın en zorlayıcı açılarından biri olan Mars-Plüton karşıtı kesinleşecek. Bu açı kalıbı gergin bir doğada ve özellikle Mars ve Plüton gibi iki sert gezegenin çatışması oldukça zorlayıcı olabiliyor. Makro düzlemde bu açı kazalar, patlamalar, terör olayları ve yangınlarla alakalıdır. Umarız hiçbiri olmaz. Trafikte, günlük hayatta güvenliğimize daha fazla dikkat etmemiz gerekebilir. Ani öfke, krizleri, cinnet gibi davranışlara, suç olaylarına açıklık oluşturur. Önümüzdeki hafta da dahil olmak üzere dürtülerimize hakim olmak, kontrolü kaybetmemek çok önemli olacak. Bu açı dipte uyuyan bastırılmış bir duyguyu aniden tetikleyebilir, sonradan yaptıklarımızdan pişman olabiliriz. Bu sebeple çok uç duygulara ve eylemlere savrulmayı, ani ve hızlı kararlar alınmasını önermem. Açı kalıbı +-5 gün boyunca etkili. Ay Fazı: Son Dördün

Pazar – 06.06.2021: Ay Koç burcunda ve saat 01:37’de önce Plüton, sonra 01:46’da Mars ile kare açı yaparak Mars-Plüton karesini çalıştıracak akabinde boşluğa girecek. Özetle haftanın zorlayıcı açısı Mars-Plüton karşıtının tesirlerini de bugün de güçlü bir şekilde hissedebiliriz. Ay saat 08:47’ye kadar boşlukta olduğu için gergin, asap bozan rüyalar görülebilir, ancak lütfen bunlardan etkilenmeyelim. Bu tür rüyalar böyle açılar altında sadece gökyüzünün ve ruh halimizin atmosferinin yansımasıdır. Ay saat 08:47’de yüceldiği Boğa burcuna geçiş yapacak, tekrar denge ve netlik kazanmaya başlayacağız. Saat 10:25’te Ay-Güneş arasında 45’lik yarım kare açı gerçekleşecek ve Balzamik Ay Fazına geçiyoruz. Yani Güneş tutulmasından önceki son durağa geldik. Bu evrede normalde kopma, bitirme, geride bırakma, döngü kapatma enerjisi çok güçlüdür, ki yaklaşan Güneş tutulması da bunu perçinlemekte. Ancak Merkür retro konumda olduğu için bu durum daha zor olabilir, iyi düşünüp öyle karar vermekte fayda var. Başlattığımız da bitirdiğimiz de kalıcı olmayabilir şu dönemde. Ay faz geçişinden sonra önce 12:32’de Jüpiter, 18:56’de Venüs ile altmışlık olumlu açılar yaparak günün gergin dokusunu iyice rahatlatacak, bir yandan iyicil Venüs-Jüpiter üçgenini çalıştıracak. Önemli, keyifli konuları ele almak için özellikle 12:32-18:56 arası çok uygun. Günün geri kalanında Ay Boğa burcundaki aheste yolculuğuna devam edecek, yemek pişirmek, yemek, doğayla haşır neşir olmak çok daha cazip gelebilir.Ay Fazı: Balzamik Ay. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe