Begüm Minkis

Yılın ilk Merkür retrosu delilerin ve dâhilerin burcu Kova’da meydana gelecek. Uçlarda dolaşabilir, kafamız bir dünya olabilir. Gölgeli günleri 15 Ocak tarihinde başladı. 13 Mart’a kadar devamlılık göstereceğinden bücür olarak nitelendirilen Şubat ayı tamamen Merkür retro etkisinde olacak. Fabrika ayarlarımıza geri dönerek dünyayı ve insanlığı yeniden keşfediyoruz. Etliye sütlüye çok karışmadan kendi alanımızı korumamız gereken bir dönemde olacağız. Geleceğimiz mi yoksa geçmişten sürüklediğimiz artık bize bir şey katmayan değerlerimiz mi? Sözün özü gelecek için geçmişi feda etmek gerekebilir. Retro süresince tüm fazlalıkları fark ederek gereksiz yüklerimizden özgürleşebiliriz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Merkür astronomik olarak esasında geri hareket etmez. Gezegenlerin Güneş etrafındaki yörünge dönüş hızlarındaki farklar nedeniyle yavaşar ve hatta geri gidiyormuş gibi görünür. Bu bir göz yanılsamasıdır. Hızı yavaşlayan gezegenler etkilerini daha problematik bir şekilde yansıtabilir. Zaman yavaşlamış gibi hissederken yaşanmış olmuş bitmiş konuları tekrar tekrar çözümlememiz gerekebilir. Öte yandan iletişim sorunları, elektrik/elektronik aletlerde aksaklıklar, kazalar, pek çok alanda iptal/ertelemeler yaşama olasılığımız en bilindik yan etkileridir.

Merkür retro takvimine bakarsak:
Merkür Durağan Konumda: 29 Ocak 2021 18:52 – 31 Ocak 2021 18:51
Merkür Retro Konumda: 31 Ocak 2021 18:52 – 20 Şubat 2021 03:52
Merkür Durağan Konumda: 20 Şubat 2021 03:53 – 22 Şubat 2021 03:52

Kova burcu teknoloji, bilim, toplumsal olaylar, isyanlar, özgürlük, insan hakları, uzay ve uçakları sembolize eder. Merkür retro evresinde bu temaları bolca konuşabiliriz. Yeni buluş, keşif dikkat çekebilir. 11 Şubat Kova burcu yeniayında bu tür yenilikleri daha çok konuşacağız. Özellikle araç gereçleri simgeleyen Merkür’ün teknoloji ile ilgili bir burçta gerilemesi büyük uçak kazaları, elektrik santrallerinde sorunlar ve iş kazalarını tetikleyebilir. Bu sebeple bilgisayar veya telefonlarınızda önemli verileriniz var ise yedeklemenizi önerebilirim.

Kova burcu Uranüsyen bir doğada olduğundan dokunduğu yere sıra dışı ve şaşırtıcı olaylar getirir. Bireysel hayatlarımızda herkesin gittiği yolu tercih etmeyebilir, yeni çözümler bulmaya odaklanabiliriz. Öte yandan bu sebeple yakın çevremiz, hayatımızda yer eden ancak fazlasıyla geleneksel düşünen kişiler ile çatışma yaşamaya müsait de olabiliriz. Orijinal fikirleri hemen kabul etmesek de hemen geri de çevirmemeliyiz. 2020 yılı ile beraber normallerimiz büyük bir değişimin içerisindeydi zira. Aklımıza gelmeyecek şeyleri yaşıyoruz. Bu durumda içinde bulunduğumuz koşulların marjinalliğine yakışır yenilikçi çözümlere gidebiliriz. Ancak bu süreçte sabırlı, gözlemci ve planlı bir tutumda ilerlemeliyiz.

Yeni bir başlangıç yapmak istiyorsak veya ertelenmesi mümkün olmayan acil durumlar hayatımızı işgal ettiyse Seçimsel Astrolojiden yardım alabiliriz. Transitler hepimizin birbirinden eşşiz doğum haritasında etkilerini farklı biçimde, daha az veya çok şekilde göstermektedir. Çok olumlu etkiler altındaysanız yalnızca Merkür’ün retro olması hayatınızı karartmaz hatta bazı özel durumlarda fırsat haline dönebilir.

Geleceğimizi ilgilendiren konularda kesin, büyük ve net yargılarda bulunmaktan kaçınmalıyız. Zamanın şartları bizi fazla idealist ve iyimserliğe itebilir. Çok emek ve sabır gerektiren işleri hemen yapabileceğimizi düşünebilir, zekamıza fazla güvenebilir ve işleri birbirine karıştırabiliriz.

Onay almadığımızı düşündüğümüzde ise isyankar, tartışmacı ve dikbaşlı davranışlar göstermeye eğilimli olabiliriz. Yapılacak en iyi şey ise yarım kalmış, kıyıda köşede bitirilmeyi bekleyen işleri halletmek olacaktır. Eski ilişkiler bu süreçte fazlasıyla gündeminize gelebilir. Olumsuz deneyimlerimizde benzer davranış, tutumları göstermeye devam ediyorsak burada da olumlu bir sonuç beklemek hata olur. En büyük değişimler insanın ilk önce kendisinden başlar. Bunu başardığımız takdirde retronun son bir şans olarak önümüze sunduğu konuları doğru şekilde değerlendirebiliriz. Aksi halde sonuç yine aynı şekilde olacaktır. Bunu önceden görmeliyiz. Öte yandan geçmişte bize yapılmış yanlışları, verilen sözlerin tutulmadığını fark ederek ilişkilerde doğru ve yanlış kişiyi ayırarak uyanış yaşayabiliriz.

Merkür retrosunda başlatılan işler asla kalıcı olmaz şeklindeki kalıplaşmış yorumlara çok kulak asmamak gerekli. Zira bir transiti incelerken gökyüzündeki diğer yerleşimleri de hesaba katmak durumundayız. Tutkal görevi gören Satürn’ün de Kova burcunda ve pek çok gezegen ile kavuşumda olduğunu düşünülürse retro döneminde başlatılan işler bizim için yanlış bir hamle ise başımıza çok kez çorap örecek konuları ifade edebilir. Bir türlü o sorundan kurtulamayabiliriz. Aynı şekilde bu dönem gerçekleştireceğimiz olumlu eylemlerin uzun dönemde faydasını görmemiz mümkün. Bu sebeple bizi bekleyen Merkür Kova Retrosu kritik bir doğada. Fikirler, kararlar, ayrılıklar ve ilişkiler olumlu veya olumsuz kimileri için kalıcı olmaya müsait bir zeminde olabilir.

Merkür retrosu Uranüsyen doğada olacağından geçmişte olmuş bitmiş, bizleri uyutan konuların sarsıcı bir şekilde fark edilmesini olanak tanıyabilir. Olumsuz tabiatta ani doğa olaylarına da zemin hazırlayabilir. Hava şartları çok değişken olacaktır. Global çapta kasırga, tayfun, hortum, deprem ve uçak/trafik kazalarını ortaya çıkabilir. Önemli teknoloji firmalarının skandal olaylarına şahit olabiliriz. Bu sebeple hepimizin önce kemerlerimizi bağlaması şart.

Merkür retrosunun burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Retro etkisini sosyal çevre ilişkileriniz üzerinden alıyorsunuz. Kendinizi anlamsız bir grup insan içerisinde cebelleşirken bulabilirsiniz. Arkadaşlıklarınızı tekrarda gözden geçirebilir, aynı hedefi paylaşmadığınızı düşündüğünüz kişilerle yol ayrımları olabilir. Hayattan beklentilerinizi listeleyerek önceliklendirme yapmak için ideal bir dönem olacaktır. Maddi yönden incelediğimizde ise teknolojiye büyük yatırımlar yapmanız risk teşkil edebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Mesleki yönden kafa karışıkları yaşayabileceğiniz bir süreç. Kendi işinizi kurma sürecindeysiniz sizi epey uğraştıracak detaylar ortaya çıkabilir. Bilhassa teknolojik ürünlerinizle ilgili ek masraflar ve tamir gerektiren işler oluşabilir. Mevcut işinizi bırakarak kendi işinizi kurma düşünceleri arasında gidip gelebilirsiniz. Aile hayatınız ve hayatınızdaki otorite sahibi kişiler ile fikir çatışmaları olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Diğer burçlara nazaran sizi daha olumlu etkileyecek retro bakış açınızı değiştirebileceğinizi gösteriyor. Bu süreçte kalıplaşmış önyargılarınızı tekrardan gözden geçirebilirsiniz. Ertelenmiş seyahat veya taşınma işlerinizi tamamlayabilirsiniz. Resmi/hukuksal süreçler veya eğitim hayatınızda kritik bir evreydeyseniz iyi okuyup plan yapmanız elzem gözüküyor. Ufak bir detayı atlamak kayıplara sebebiyet verebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Kredi, borç ve maddi yönden imkanlarınızı doğru bir şekilde değerlendiremiyorsanız birtakım aksiliklerle nerede yanlış yaptığınızın farkına varabilirsiniz. İhtiyacınız olan pek çok şey var ancak maddi olarak kısıtlı hissediyorsanız dikkatli ve sabırlı adım atmalısınız. Gizli gerçekler ortaya çıkabilir. Okült ve ezoterik konularla ilgileniyorsanız veya araştırma odaklı bir sektördeyseniz zihniniz son derece sıra dışı ve potansiyelli bir şekilde işleyebilir. Bilgiyi daha çok içselleştirebilir, sorgulayabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Her türlü ilişkinizde iletişim problemlerine çok açıksınız. Gurur ve ego sebebiyle araya soğukluk girebilir. Ortaklık kurmak ve evlilik kararı vermek için ortam çok uygun olmayabilir. Hayatınızdaki insanlara karşı kırıcı ve dışlayıcı konuşmalar yapmaktan kaçınmalısınız. Eski dostlukları canlandırmak adına uzun zamandır görüşemediğiniz insanlarla tekrardan samimiyet kurarak hasret giderebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: İş hayatınızda eski yöntemleri sürekli deneseniz de artık farklı bir yön bulmanız gerektiğinin farkına varmanız olasıdır. Geçmişte görüştüğünüz fakat işlerin askıda kaldığı firmalarla tekrardan iş için haber alabilirsiniz. Sağlığınız hassas olabilir. Eskiden geçirdiğiniz bir hastalık veya gizli bir rahatsızlık kendisini belli edebilir. Bu sebeple zihin ve beden dengesini daha iyi kurmalısınız. Evcil hayvanlarınız var ise riskli yerlere götürmeyin ve çok yalnız bırakmayın. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Aşk ilişkilerinizi mercek altına alabilirsiniz ve nerede hata yaptığınızı fark edecek ayrıntılar önünüze gelebilir. Uyumlu bir ilişki sürdüremediğinizi düşünüyorsanız bunun neden kaynaklandığını fark edebilirsiniz. Çocuklarınız var ise sağlığı, eğitimi konusunda kararsızlığa düşebilirsiniz. Lafınızı dinletmekte zorlanabilir ve epey uğraşabilirsiniz. Riskli yatırımlar konusunda ise ekstra dikkat. Bir anlık heyecan ve uçuk beklentiler ile maddi hamlelere girilirse kayıplara neden olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Ev ortamınızda kargaşa, düzensizlik, onarım gerektiren işler ve elektrik sorunları dikkat çekebilir. Aile ilişkilerinizde de insanlara laf anlatırken yorulabilir sürekli fikir ayrılıklarına düşebilirsiniz. Ayrıca ebeveynlerinizin sağlığı ile ilgili de sorumluluk almanız gerekebilir. Bir anda şehir hayatından köy hayatına geçmek, müstakil evden rezidansa yerleşmek, evlenmek gibi radikal kararlar alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Sosyal medya - internet üzerinden paylaşımlarınıza, attığınız maillere ve mesajlara son derece dikkat etmeniz gerekiyor. Dikkatsiz bir kelimeniz büyük tartışmalara yol açabilir. Kardeş, kuzen ve komşu ilişkilerinizde hareketlilik gözlemlenebilir. İş hayatınızla ilgili iletişiminizde yeterince açık ve net olmazsanız boşa zaman kaybedebilirsiniz. Elektronik aletlerinizde yavaşlıklar ve bozulmalara da son derece açıksınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Maddi açıdan sizi sınayacak gelişmeler ortaya çıkabilir. Ek harcamalar olabilir. Dolandırıcılık, hırsızlık ve yanlış yatırımlardan kayıplar yaşamamak için gözünüzü dört açmanız gerekiyor. Uzun zamandır beklediğiniz terfi, ek gelir veya miras beklentileriniz var ise haberler gelebilir. Kendi özdeğerinizden şüpheye düşebileceğiniz bir dönem. Karamsarlığı bir kenara bırakıp her konuya realist yaklaşmanız gerekecektir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Burcunuzda meydana gelecek retro etkisiyle her türlü alanda geriye çekiliyor, engelleniyor hissine yenik düşebilirsiniz. Sağlık açısından da hassas olabilirsiniz bu dönem. Estetik müdahaleleri eğer acil değilse yaptırmamak daha iyi. İşlem iyi olsa bile siz pişman olabilirsiniz. Önceden pek çok alanda size cazip gelen konular da bu süreçte itici gelebilir. Eski aşk, arkadaşlıklarınızdan haberler alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Biliçaltınız çok hareketli olabilir. Kendi bilinçaltınıza attığınız konuları rüyalar aracılığı ile öğrenebilirsiniz. Bunun haricinde tuhaf ve karmaşık rüyalar görebilirsiniz. Uyku ve beslenme dengenizi iyi sağlamanız gerekebilir. Meditasyon, terapi, yoga, spiritüel uygulamalar veya astroloji gibi alanlardan daha çok verim elde edebilir ve huzur bulabilirsiniz. Yurt dışı bağlantıları veya freelance icra ettiğiniz mesleklerinizle ilgili aksilikler çıkabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis