Merve Çubuktepe

Ve tutulmalar dönemi geldi çattı… Bu yılın ilk tutulması 31 Ocak 2018 saat 16:26’da Aslan burcundaki Ay tutulması olacak. Özgürlük teması en baskın olan konu. Tutulma etkisi ile geçmiş alışkanlıklardan kurtulmak, yeni ve kendimize ait bir yol çizmek konusunda güçlü etkiler alacağız. Şimdi bu etkileri detaylı inceleyelim. Burç yazında yorumları yazının ikinci bölümünde bulabilirsiniz.

Ay tutulmaları, etkileri çok yüksek olan dolunaylardır. Ay ve Güneş karşı karşıya gelir. Bu içimizdeki eril-dişil her türlü prensibin mücadelesini sembolize eder. Kararlı ve atak mı davranacağız, yoksa kaderimize mi boyun eğeceğiz? Alışkanlıklarımızı mı seçeceğiz, yoksa hep istediğimiz yola doğru mu ilerleyeceğiz? Bunun gibi ikilemler Ay tutulması ile yanıt bulabilecektir.

Bu tutulmanın en çarpıcı özelliği kadınların gücüne büyük bir vurgu yapması. Ay, Ceres ile kavuşum yapıyor, Güneş ise Venüs ve Juno ile. Tüm bu gökcisimleri duygular, ilişkiler ve kadınlarla doğrudan alakalıdır. Yani zincirlerinden kurtulan, kendi yolunu çizen, hayatında yeni bir sayfa açan kadınların zamanı başlıyor. Bu dönemde alışkanlıklar, duygusal yükler ve kırgınlıklar sorgulanabilir; adil bir şekilde değerlendirilebilir. Üzerinizdeki tortuları atarak yenilenebilirsiniz. Uzun süredir söylenmeyen sözler dile getirilebilir. Bu bağlamda tutulma vesilesi ile özgürleşme sürecinde belki başta zorlanma ve üzüntü görülebilir, ancak uzun vadeli etkilerinde büyük bir rahatlama ve “İyi ki de bu yolu seçtim” duygusunu deneyimleyebilirsiniz.

Özgürlük ve fark edilme ihtiyacınız artacaktır. Geçmişten gelen bilinçaltı yükleri bu dönemde temizlenebilir. Zoraki giden ilişkiler sonlanabilir. Ekonomik özgürlük elde etmek için ideal bir zamandır. Kendi değerimizi anlama ve kurban rolünden çıkma vaktidir. Tabii ver coşkuyu deyip aşırı ego patlamaları ve kimseyi dinlemeden kopuş hissine dikkat. Çok şişen boş yapılar bu dönemde balon gibi sönecektir.

Toplumsal etkileri de unutmayalım. Tutulma vesilesi ile kadın hakları daha fazla zikredilecektir. Kadın dayanışması ve örgütlenmesi artabilir. Şiddet ve taciz olaylarına karşı daha güçlü yapılanmalar oluşabilir. Global ölçekte teknolojik krizler, siber saldırılar, elektrik kesintileri ve teknik arızalar görülebilir. Internet üzerinden büyük skandallar patlayabilir, gizli bilgiler yayılabilir. Toparlarsak bizi son derece hareketli günler bekliyor!

Gelelim tutulmanın burçlar üzerindeki etkilerine: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Tutulma size en çok aşk konusunda şans getiriyor. Flört trafiğiniz çok hızlanacaktır, birden çok kişi arasında kalabilirsiniz. Bu süreçte özgürlük kavramı da sizin için çok önemli olacağından üzerinize çok düşen ya da baskı kuran kişilerden uzaklaşabilirsiniz. Bu tür pranga etkili bir ilişkiniz varsa sonlanabilir. Size çok şey katabilecek, farklı kişiler ile eğlenebilir ve keyifli zaman geçirebilirsiniz. Eğer birine çok aşıksanız iki taraf da bunu dile getirebilir. Sosyal hayatınız epey hızlı olacaktır bu dönemde. Hobi olarak başladığınız yoga gibi çalışmalar bir anda hayatınızda büyük anlam teşkil edebilir. Çocuğunuz varsa onun hayatına dair kadersel kararlar alabilirsiniz, eğitim hayatında değişim düşünüyorsanız planlamanın tam zamanıdır. Özel hayat ve iş dengesini iyi ayarlamalı, sağlığınızı ihmal etmemelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

BOĞA: Tutulma vesilesi ile özellikle taşınmayı düşünen Boğalar için tam bir fırsat zamanı. Bu dönemde ev değiştirebilir ya da iş vesilesi ile yeni bir yerde hayatınıza yelken açabilirsiniz. Yeni eşyalar almak, teknolojik aletleri değiştirmek ve evinizi yenilemek için de uygun bir zamandır. Aile kavramının da önemli olacağı bu süreçte adı konmamış problemler varsa masaya yatırarak yüzleşmeler yaşayabilirsiniz. Ailesi ile birlikte yaşayan Boğalar ayrı eve çıkabilirler. Geçmişe dair önemli çözümlemeler yapacağınız bir süreç sizi bekliyor. Ketum yapınız sebebiyle içinizde biriktirdiğiniz bazı konuları net bir şekilde dile getirebilirsiniz. Bu süreç menfi ya da müspet sonuçlanarak size iç huzurunu da beraberinde getirecektir. Tüm bu olaylar sırasında kariyeriniz biraz daha geri planda kalabilir, ipi çok bırakmamalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

İKİZLER: İkizler burçları için güzel bir tutulma geliyor. Geçtiğimiz yılı Satürn’ün karşıt yüküyle geçirmiştiniz, artık bu tutulma vesilesi ile yeniden başlamaya hazırsınız. Enerjinizi ve iletişim trafiğini yükseltecek bu etkiler vesilesi ile tekrar hayatınız hızlanabilir, keyifli zaman geçirebilirsiniz. Bu dönemin bir özelliği de yakın çevre, kardeş ve akrabalarınıza dair sorunlarınız varsa çözme vaktinin gelmiş olması. Olumlu açılar vesilesi ile bu kişilere dair sıkıntılar söz konusu ise yüzleşebilir ve rahatlayabilirsiniz. Tutulma yakınınıza alacağınız özel kişilerle tanışmanızı sağlayabilir, normal bir arkadaşlık çok sıkı bir dostluğa dönüşebilir. Ticari girişimler adına da destekleyici etkiler sizi beklemekte, özellikle işin içerisinde teknoloji ve yenilik varsa çevrenize fark yaratabilirsiniz. Sadece bir işi tam öğrenmeden uygulamayın. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

YENGEÇ: Ay tutulmasının en önemli etkisi finansal durumunuz ve yatırımlarınızla alakalı olacak. Bu süreçte geleneksel kalıplardan biraz daha çıkmak ve sağlıklı riskler almak size kazanç olarak geri dönebilecektir. Maddi probleminiz varsa çözüm bulmak adına yaratıcılığınızı kullanabileceğiniz etkiler içerisindesiniz. Dikkat etmeniz gereken konu tabii ki aşırı harcamalar, özellikle de teknoloji odaklı alışveriş çılgınlıklarından uzak durmalısınız. Güvenlik ihtiyacınızı sorgulatacak bu tutulma vesile ile hayat tarzınızda kadersel değişimler yapmak isteyebilirsiniz. Kurumsal hayat ile kendine yeten özgür sade bir hayat arasında seçim söz konusu olabilir. Sürekli size koltuk değneği muamelesi yapan ve yük olan insanları hayatınızdan çıkararak özgürleşebilmeniz de mümkündür. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

ASLAN: Tutulmanın başrolü tabii ki Aslanlar! Hayatınızda büyük kararlar alma arifesindesiniz. İstekleriniz, hayatı nasıl yaşayacağınız ve idealleriniz… Hepsini sorgulayarak yeni bir yol haritası çizme vakti geldi çattı. Özgürlük ve bireysellik ihtiyacının en ön planda olacağı bu süreçte size ayakbağı olan ve yavaşlatan kişilerden uzaklaşabilirsiniz. Hayatınızda beklenmedik ve kadersel olaylar yaşanabilir, ve bu olaylar vesilesi ile gündeminiz bir anda değişebilir. Bu dönemde akıntıyı iyi takip etmelisiniz. Aynı zamanda gerek zekanız gerek dış görünümüzle insanların dikkatini çekebileceğiniz, bir toplulukta sivrilebileceğiniz bir dönem sizi bekliyor. İnsanları harekete geçirebilir, bir amaç etrafında toplayarak onlara da liderlik edebilirsiniz. Sağlığınıza ve yaşam düzeninize dikkat etmenizde fayda var. Estetik operasyon gibi işlemler tutulma dönemlerinde pek önerilmez. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

BAŞAK: Psikolojik ve ruhsal açıdan yoğun bir gündem sizi bekliyor. Tutulma vesilesi ile gerek rüyalar gerek günlük hayatta bir anlık etkileşimlerle geçmişe ve bilinçaltınızın derinliklerine doğru hareket edeceksiniz. Geçmişten gelen ve kemikleşmiş korku ve takıntılarla yüzleşebilir, gerekiyorsa profesyonel destek alabilirsiniz. Bu dönem aynı zamanda meditasyon gibi ruhsal çalışmalar ile kendini bulma, dengeleme ve rahatlama açısından da çok uygundur. Astroloji de çok iyi bir rehber olabilir. Kendinizi geçmişten ve ruhsal yüklerden özgürleştirerek daha rahat ve mutlu hissedebilirsiniz. Sivil toplum kuruluşları ve yardım derneklerine üye olarak çevrenizde fark yaratabilirsiniz. Bu dönemde çok fazla skandal ve dedikodu duyabilirsiniz, bunların çok da içinde kaybolmamaya dikkat edin. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

TERAZİ: Tutulma özellikle sosyal çevre ve arkadaşlarla alakalı konularda olumlu etkileri size getiriyor. Tutulma vesilesi ile yepyeni çevrelere girebilir ve hayatınıza renk katacak çok ilginç kişilerle tanışabilirsiniz. Aynı zamanda bir ekibe dahil olarak yeni projeler üretip başarı sağlamanız da mümkündür. Arkadaşlığınızın devam ettiği bir kişi ile işler değişebilir, yeni bir aşka yelken açabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken konu ise çok sosyalleşmek ve eğlencenin içine dalmak. Çok faal olabilir, bol para harcayabilir ve biraz günlük hayat sorumluluklarınızı ihmal edebilirsiniz, dikkat. Bu tür zaafiyetler sonradan sıkıntı yaratabilir. Son olarak arkadaşlarınız arasında sizi yoran ya da sıkıntıya sokan kimseler varsa ciddi konuşmalar yapabilir, gerekirse onları hayatınızdan çıkarabilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

AKREP: Kariyer alanında etkili olacak bu tutulma özellikle mevcut işinden memnun olmayan Akrepler için bir dönüm noktasını beraberinde getirebilir. Daha iyi koşullarda bir iş bulabilir ve mevcut işinizden istifa edebilirsiniz. Aynı zamanda kendi işini kurmak isteyen Akrepleri de son derece uygun bir zaman dilimi bekliyor. Hayatınıza dair kendi kararlarınızı almak isteyeceğiniz bu dönemde özgürlük isteği her zamandan fazla olacak. Hayat tarzınızı, işinizi hatta yaşadığınız yeri değiştirme karar gelebilir. İş yerinde duygusal çekim yaşayabilir, bu konuda ikilem yaşayabilirsiniz. Gündeminizin çoğunluğunun işiniz ve hayati kararlarınız olacağı bu dönemde aile ve yakın çevrenize zaman ayırmakta zorlanabilirsiniz, onları da dinlemeyi ve isteklerini anlamayı unutmamalısınız. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

YAY: Tutulmanın üzerinize olumlu etkisi oldukça yüksek. Hayatınıza daha fazla anlam katabileceğiniz, çok şey öğrenerek paylaşabileceğiniz bir dönem sizi bekliyor. Bu dönemde sürekli kendinizi geliştirmek ve yeni bilgiler edinmek isteyebilirsiniz. Bu birikimler ile kariyeriniz de yukarıya çıkabilir. Hukuki bir mesele varsa menfi ya da müspet sonuçlanabilir. Bir haksızlığa karşı gerekiyorsa dava açmak için uygun zamandır. Yüksek lisans, üniversite ya da eğitim aldığınız bir yerde çok beğendiğiniz bir kişi ile tanışabilir, flörtleşmeye başlayabilirsiniz. Yurtdışında çalışmak ve yaşamayı düşünüyorsanız bu konuya dair önemli adımlar atabilirsiniz. Yakın çevreniz fikir ve planlarınızı zaman zaman uçuk bulabilir, bu konular hakkında tartışmalar yaşayabilirsiniz. İletişim trafiğini iyi yönetmenizde fayda var. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

OĞLAK: Miras, alacak verecek konuları olan Oğlaklar için meselelerin nihayete kavuşma vakti geldi diyebiliriz. Bu konularla ilgili tıkanma yaşıyorsanız tutulma vesilesi ile sonuç gelebilecektir. Bu beklediğiniz bir maddi destek için de geçerlidir. Geleneksel yatırım araçları yerine kripto paralar ve teknolojiye yatırım yapmayı düşünebilirsiniz. Partner ya da ortağınızın finansal durumuna dair belirsizlik varsa şayet taşlar yerine oturabilir. Depresif bir ruh halindeyseniz çözüm adına somut adımlar atabilir ve bir iyileşme sürecine girebilirsiniz. Parapsikoloji, astroloji ve her türlü okült konular daha fazla ilginizi çekecektir. Bu konuları araştırmak ve okumak sizi ruhsal açıdan da rahatlatabilir. Hayatınızdan sizi zora sokan ve kötü hissettiren çevrelerden uzaklaşabilir, hayat döngünüzde sadeleşmeye gidebilirsiniz. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

KOVA: Tutulma zıt burcunuzda gerçekleşecek. Bundan ötürü tutulmadan Aslanlarla birlikte en çok siz etkileneceksiniz. İlişkiler konusunda hayati bir dönüm noktası sizi beklemekte. Eğer tökezleyen ya da artık yük olarak gördüğünüz bir ilişkiniz varsa sonlanabilir. Aynı durum iş ortaklıkları için de geçerlidir. Gerçekten kalıcı ve ayağı yere basan ilişkiler ise evliliğe doğru gidebilecektir. Bu dönemde hayatınızda girecek insanlar kadersel anlamda önemli olabilirler. Aşk temasının çok baskın olduğu bu dönemde yalnızsanız birden fazla kişi ilginizi çekebilir, hiç tahmin etmediğiniz tarzda kişilere yakınlık duyabilirsiniz. Bu dönemde sizi aydınlatacak ve ufkunuzu açacak kimselerle iş birliklerine ilerlemeniz de mümkündür. Size karşı düşmancıl niyetini olduğunu düşündüğünüz ama kanıt bulamadığınız kişiler bu dönemde gerçek yüzlerini gösterebilir. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

BALIK: Çalıştığınız yer ile ilgili büyük organizasyon değişiklikleri olabilir, çok fazla kişinin görevi değişebilir ya da işten çıkabilir. Bu yeni yapıya uyum sağlamanız gereken bir tutulma sizi bekliyor. Doğru adımlar attığınız takdirde bu süreçten fayda sağlayabilirsiniz. Diğer yandan iş değişimi açısından da uygun bir döneme giriyorsunuz, kendi branşınız dışında bir görev ya da farklı bir sektörde beklenmedik ciddi fırsatlar yakalayabilirsiniz. Bu dönemde birlikte çalıştığınız bir kişi ile aranızda çekim olabilir, bu durum dengenizi biraz bozabilir. İş ortamında dikkat çekeceğiniz ve beğenileceğiniz bir süreç sizi bekliyor. Sağlık konusunda da özellikle bacaklar ve dolaşım sistemine dikkat etmelisiniz, bu dönemde hassasiyet artabilir. Egzersiz yapmayı ve beslenme düzeninize özen göstermeyi unutmamalısınız. Kişisel doğum haritanız üzerinden aldığınız etkilerle ilgili bizlere soru sormak için buraya tıklayın.

Sevgilerimle,
Merve Dirağ