Merve Çubuktepe

Sonunda iki retronun da etkisiyle bitmek bilmeyen Ocak ayını geride bırakıyoruz. Venüs retrosu geride kaldı, Merkür de 5 Şubat 2022 saat 07:43 itibariyle ileri harekete geçecek. Yani iki tane önemli retrodan sonunda kurtuluyoruz. Tabii ki yıl içerisinde Merkür vakti gelince yine retro hareketini yapacak ancak bunu vakti gelince konuşuruz. Şimdi o yavaş, sıkıcı, içe dönen ve sürekli sorgulatan tesir yerine tekrar canlanmaya ve kararlarımızı uygulamaya başlayacağız. Merkür ve Venüs ileri harekete geçtikten sonra hızını iki hafta içerisinde yükselteceği için dinamik etki giderek artacak.

Merkür 3 Şubat 2022 saat 07:43 ile 5 Şubat 2022 saat 07:43 arasında durağan konumda kalacak. Durağan konum çok önemlidir ve bu evrede yaşanan olaylar zinciri, atılan adımlar, verilen sözler ve atılan imzalar kalıcı olma eğilimindedir. Kararsızlık, donma ve hareketsizlik hali de yaratabilir. Bu sebeple durağan dönemde davranışlarımıza retrodan daha fazla dikkat etmeliyiz. Merkür 5 Şubat 2022 saat 07:44 itibariyle ileri harekete başlayacak.

1 Şubat 2022 08:45’te 12 Kova burcunda bir yeniay meydana gelecek. Yeniay anında Uranüs sahnede ve bu da ezberleri bozan, şok edici olaylara işaret ediyor. Bireysel düzlemde Güneş-Ay kavuşumuna Satürn eşlik ederken, Uranüs’ün de kare sert açı yapması bildiklerimizi sorgulamayı, sorun olduğu bilinen ancak “idare edilen” gerçeklerin ortaya çıkacağına işaret etmekte. Sürekli aynı şeyleri yapan farklı sonuç alamaz. Bu yeniay da bize bu temayı gösterirken, doğaçlama ve değişikliklere uyum yetilerimizi güçlendirecek.

Enerji krizinin (elektrik) süreceğine işaret eden bu yeniay insan hakları, toplumsal konular, bıçağın kemiğe dayandığı temalarda tepkilerle doğrudan alakalı durumda. Hayat koşulları, zamlar, toplumsal ayrışma daha keskin hale gelebilir. Merkür yeniay anında retro konumda olduğu için eski defterlerin açılması, bu konuların sert ve provokatif bir şekilde gündeme gelmesi söz konusu olabilir. Anormal hava koşulları yeniaya yakın dönemlerde tekrar yaşanabilir.

Yeniay otorite ile halkı, eski ile yeniyi, geleneksel ve fütürist olanı karşı karşıya getiriyor. Mars’ın yeniayda Facies ile kavuşumda olması zorbalık, eril şiddet temalarının ortaya çıkabileceğine işaret etmekte. Satürn etkisi bize kararlı ve disiplinli olanın fayda göreceğini söylüyor. Sıkıntılar yaşanıyor olsa da sistem kuran, disiplinini bozmayan ve duygularına yenilmeyenler bu süreçte avantajlı olacaktır.

Zaten bu açıyla bağlantılı olarak 4 Şubat 2022’de Güneş-Satürn kavuşumu gerçekleşecek. Bu açı kalıbı ciddiyet, kararlılık, disiplin aynı zamanda dogmalardan sıyrılmayı da temsil ediyor. Kendimizi yeniledikçe gelişeceğimizi vurgulayan bu açı girişimcilik, yaratıcı fikirler, eğitim ve iş girişimleri gibi konular adına destekleyici. Açı kalıbı +- 5 gün etkili.

Ayrıca 4 Şubat 2022’de Mars-Jüpiter altmışlığı da kesinleşecek. Hedeflerimiz beklentilerimizi karşılayabilir. Çalışkanlılık ve hırs artar. Ölçülü rekabet bizi arzuladığımız noktaya taşıyabilir. Girişimler bolluk getirebilir ve hızlı para akışı sağlayabiliriz. Spor, diyet ve kaslanma için destek verir. Bunun için tek gereken biraz kişisel çaba. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 31.01.2022: Herkese iyi haftalar! Ay Oğlak burcunda, önce saat 05:25’te Merkür, sonra 07:43’te Plüton ile kavuşum açısı yaparak Merkür-Plüton kavuşumunu tetikliyor. Bu sebeple özellikle günün ilk yarısında daha iddialı demeçler gündeme gelebilir. Manipülatif söylemlere dikkat. İstersek etkileyici intiba da bırakabiliriz. Ay bu açılardan sonra 07:44-12:43 arasında boşlukta olacak. Ay saat 10:55 itibariyle transit Ay düğümleriyle de olumlu konuma geçerek günün enerjisini yükseltiyor. Özellikle 08:55-12:55 arası günün ruhsal çalışmalar ve ibadet adına en güçlü zamanları. Ay bu menzildeyken yatırım ve ortaklık faaliyetleri önerilmez, çocuklar daha huysuz olabilir. Ay saat 12:43 itibariyle boşluktan çıkıp Kova burcuna geçiş yapacak, yeniaya hazırlanıyoruz. Bugün Balzamik Ay’ın en güçlü evresi bu sebeple bir şeyleri sonlandırmak, bağ kesmek, bırakmak ve ruhsal çalışmalar için en kuvvetli zamanlar. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Salı – 01.02.2022 : Çifte retro sebebiyle bir türlü bitmeyen sanki aylar süren Ocak ayını sonunda geride bırakıyoruz. Yeniay öncesinde Ay saat 06:25’te Uranüs ile kare sert açı yapacağı için ani uyanma, telaş, güne hızlı başlamak gibi etkiler görülebilir. Saat 08:45’te Ay-Güneş kavuşumu kesinleşiyor, 12 derece Kova burcunda yeniay yaşıyoruz. Yeniay anında Uranüs sahnede ve bu da ezberleri bozan, şok edici olaylara işaret ediyor. Bireysel düzlemde Güneş-Ay kavuşumuna Satürn eşlik ederken, Uranüs’ün de kare sert açı yapması bildiklerimizi sorgulamayı, sorun olduğu bilinen ancak “idare edilen” gerçeklerin ortaya çıkacağına işaret etmekte. Sürekli aynı şeyleri yapan farklı sonuç alamaz. Bu yeniay da bize bu temayı gösterirken, doğaçlama ve değişikliklere uyum yetilerimizi güçlendirecek. Satürn etkisi bize kararlı ve disiplinli olanın fayda göreceğini söylüyor. Sıkıntılar yaşanıyor olsa da sistem kuran, disiplinini bozmayan ve duygularına yenilmeyenler bu süreçte avantajlı olacaktır. Yeniaydan sonra Ay saat 14:01’de Satürn ile kavuşum açısı yaparak boşluğa girecek. Ay günün geri kalanında boşlukta üstelik yeniayın da ilk günü ve buna ek olarak Merkür retrosu devam ettiği için bugün önemli bir şeylere ilk adımı atmak önerilmez. Ay Fazı: Yeniay.

Çarşamba – 02.02.2022: Numerik olarak göze hoş görünen bir gün olsa da 02-02-2022 astrolojik açıdan oldukça sade bir gün bizleri beklemekte. Ay saat 13:59’a kadar Kova burcuna boşlukta. Bu sebeple günün ilk yarısı odaksız geçebilir, karar vermekte zorlanabiliriz. Yeniay etkisi ile bir sürü karar almak mümkün, ancak uygulamada mümkün mü, gerçekten buna hazır mıyız sorgulamak lazım. Biraz da alayına isyan moduna girebiliriz. Saat 14:00 itibariyle Ay Balık burcuna geçiş yaparken daha deruni, sezgisel ve duyarlı hissedebiliriz. İçimizdeki mistik ve sanatçı dışarı çıkabilir. Ay bu menzildeyken olumsuz tesirlerden korunma gücü daha fazladır ve ruhsal çalışmalara çok uygundur. Ayrıca başlanan işlerin devamı daha kolay gelebilir ve destek de görebiliriz. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 03.02.2022: Haftanın en iyicil ve yapıcı Ay açılarının olduğu gündeyiz. Ay saat 01:32’de Mars ile altmışlık olumlu açı yaparak bu saatlerde uyanık olanların enerjisini yükseltiyor. Buna ek olarak 02:57’de Ay-Jüpiter kavuşumu da büyüten, yapıcı ve iyicil tesiriyle devrede. Saat 07:43’te Merkür durağan konuma geçiiyor ve 5 Şubat 2022 saat 07:43 arasında bu şekilde devam edecek. Durağan konum çok önemlidir ve bu evrede yaşanan olaylar zinciri, atılan adımlar, verilen sözler ve atılan imzalar kalıcı olma eğilimindedir. Kararsızlık, donma ve hareketsizlik hali de yaratabilir. Bu sebeple durağan dönemde davranışlarımıza retrodan daha fazla dikkat etmeliyiz. Merkür 5 Şubat 2022 saat 07:44’te ileri hareketine başlayacak ve retro resmi olarak sona erecek. Ay saat 08:30’da Uranüs, 09:34’te Venüs ile olumlu altmışlık açı yapacağı için her türlü çözüm gerektiren konu, yaratıcılık, duygusal meseleler için günün ilk yarısı oldukça avantajlı. (Önceden başlanmış işler için) Ay Fazı: Yeniay.

Cuma – 04.02.2022: Ay Balık burcunda ve saat 02:53’te Neptün ile kavuşuyor. Saat 00:53-04:53 arası günün ruhsal açıdan en güçlü saatleri. Ruhsal çalışma ve ibadet için güçlü bir zaman dilimi. Özellikle günün ilk yarısı oldukça olumlu tesirlere sahip. Ay saat 07:55’te Merkür, 12:40’ta Plüton ile olumlu altmışlık açı yaptığı için her türlü önemli iş, girişim, görüşme ve başvuru gibi konularda destekleyici. (Merkür bugün de durağan konumda bu sebeple erteleyemeyecek kişiler günün ilk yarısını değerlendirebilir. Ay saat 12:41-17:57 arasında boşlukta olacağı için bu evrelerde boş viteste kalmak, önemli işlere girişmemekte fayda var. Dalgın ve hata yapmaya açık olabiliriz, dikkat. Ay saat 17:58’de boşluktan çıkarak Koç burcuna geçiyor; canlılık, inisiyatif ve enerji kazanmaya başlıyoruz. Saat 19:25’te ise Ay-Güneş 45’lik açısı kesinleşiyor ve hilal fazına geçiyoruz. Özellikle yarın Merkür retrosu bittikten sonra önemli tüm konuları ele almak ve harekete geçmek adına harika bir Ay fazıdır. Saat 22:04’te haftanın önemli açılarından Güneş-Satürn kavuşumu kesinleşiyor. Bu açı kalıbı ciddiyet, kararlılık, disiplin aynı zamanda dogmalardan sıyrılmayı da temsil ediyor. Kendimizi yeniledikçe gelişeceğimizi vurgulayan bu açı girişimcilik, yaratıcı fikirler, eğitim ve iş girişimleri gibi konular adına destekleyici. Açı kalıbı +- 5 gün etkili. Bu açının tesirini de yarından sonra değerlendirmek daha faydalı olabilir. Ay Fazı: Hilal.

Cumartesi – 05.02.2022: Herkese iyi hafta sonları! En önemli konu belli: 07:44’te Merkür durağan konum da sona eriyor ve Merkür ileri hareketine başlıyor. Herkese geçmiş olsun, çifte retro etkisiyle de çok uzun sürdü ve yordu. Merkür ileri hareket herkese canlılık, şans ve devinim getirsin. Ay Koç burcunda ve saat 09:27’de Mars ile kare sert açı gerçekleştiriyor. Buna ek olarak da saat 11:04’te Ay-Chiron kavuşumu devrede. Günün ilk yarısına hızlı ve riskli hareketlerden kaçınmakta fayda var, görünmez kazalar ve yaralanmalara karşı korunmak adına. Ani sinir ve gerilimleri büyütmemek ve sakinleşmek de önemli, meseleler gereksiz büyüyebilir. Saat 15:56’da Ay-Venüs karesi de özellikle duygusal ve finansal konularda abartılara kapılmamız konusunda vurgu yapıyor. Yani “Nasılsa Merkür retrosu bitti ben de tüm biriktirdiğimi bir anda dışarı patlamayla yansıtayım” dememeli. Akşam saatlerinde hava yumuşuyor ve dengelenmeye başlıyoruz, özellikle de saat 23:22’de Ay-Satürn altmışlığı bizi daha dingin, yapıcı ve ne istediğini bilen bir ruh hali konusunda destekleyecek. Özellikle öğleden sonra Ay menzili sebebiyle güzellik, kozmetikle alakalı konularda olumlu. Ay Fazı: Hilal.

Pazar – 06.02.2022: Ay Koç burcunda ve saat 01:17’de Güneş ile altmışlık olumlu açı yapıyor. Günün ilk saatleri oldukça yapıcı, her türlü sorunu çözmek ve denge bulmak adına pozitif. Ancak sabah saatleri itibariyle etkisi hissedilebilecek gergin bir gökyüzü bizleri beklemekte. Ay saat 15:42’de Merkür ile kare sert açı yapıyor. Özellikle öğleden sonra gerilim, anlaşma zorluğu ve sivri demeçler gündeme gelebilir. Bu etkiyi saat 20:20’de Ay-Plüton karesi izliyor. Bu sebepten ötürü bugün ani parlamalar görülebilir, ufak meseleler beklenenden fazla büyüyebilir. Olayları sinir ve stresle ele almak yerine yatışmakta fayda var. Ay saat 20:21 itibariyle boşluğa gireceği ve günün geri kalanında boşlukta kalacağı için ne kadar zorlasak da sonuç alamayabiliriz, bu yüzden zorlamak yerine “bırak dağınık kalsın” demek en faydalı görünen yol. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe