Merve Çubuktepe

Tutulmalar döneminden önceki son hafta geldi çattı. Bu haftaya yakışacak şekilde gökyüzünde çok çarpıcı etkiler de dikkat çekiyor. 4 Ağustos 2017’de Jüpiter-Plüton arasındaki gerilimli açı tekrar ve uzun bir süreliğine son kez kesinleşiyor. Bu açı kişinin hayatında dönüşmesi, geride bırakması ve ileri bir safhaya geçmesi için bazı olayları artık büyüterek kaçınılmaz bir hale getirebilecektir. Zira bu açı uyanışla da alakalıdır, bu bağlamda biraz zorlayıcı ve çatışmalı bir süreç olsa da sürece ayak uydurup tutulmalar dönemine çok iyi bir şekilde hazırlanabiliriz. Makro ölçekte ise yine siyasi gündemin sertleşeceği, özellikle de ülkeler arası siyasette gerilim ve güç savaşlarını çok daha yoğun gözlemleyeceğimiz bir dönem bizi beklemekte. Hukuk, inançlar ve eğitim ile ilgili konular gündemde daha fazla dikkat çekici bir şekilde yer alacaktır. https://tr.instela.com/m/merkur-retro--i847553

Diğer yandan 31 Temmuz 2017’de yani bugün “Venüs burç değiştirerek Yengeç burcuna giriş yapıyor.” Özellikle haritanız destekliyorsa bu transit ilişkilerde kalıcılık, evlilik, taşınma ve aileyi büyütme adına çok güzel etkiler getirebilir. Burç bazında detayları hafta içerisinde yayınlayacağım.

Son olarak 3 Ağustos 2017’de Uranüs geri hareketine başlayacak. Ağır bir gezegen olduğu için gerilemesi boyunca sadece belirli derecelerde (23-28) öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlak burcunda yükselen ve kişisel gezegenleri olanları etkileyecek bu süreçte; ani ve beklenmedik olaylar, hayatta devrimsel süreçler ve bireyselliğinizi güçlendirmek adına önemli deneyimler yaşayabilirsiniz.

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 31.07.2017: Yeni haftaya Ay Akrep burcundayken başlıyoruz. Öğlene kadar Ay-Plüton arasındaki olumlu açı etkin; akabinde Ay, 14:11’de boşluğa giriyor, gün boyunca açısız kalacak. Yani çok önemli girişim ve görüşmeleri bu saatten sonra ertelemekte fayda var. Bugün en önemlisi Venüs Yengeç burcuna giriyor; ve o duygusal, evcimen ve yapıcı etkisini yaymaya başlıyor. Güzel haber! :) Transit boyunca özellikle toprak ve su grubu burçları Yengeç, Balık, Akrep, Boğa, Başak ve Oğlaklar bu etkiden özellikle faydalanabilir.

Salı 01.08.2017: Ay, 15:02’ye kadar boşlukta kalıp Yay burcuna geçiş yapacak. Bu vakite kadar yine ertelenmiş ya da yarım kalmış işlerimize odaklanmakta faydar var. Ay’ın Yay burcuna geçişi ile akış hızlanıyor ve enerji yükseliyor. Ancak Ay’ın ilk olarak Merkür ile gerilimli bir açı yapacak. Bu açıdan özellikle iletişimde gerilimler, iddialı demeçler ve çatışmalara açıklık görülebilir; sert bir mail, mesaj atmadan önce iki kere okumakta fayda var. Özellikle değişken burçlar Başak, Balık, İkizler ve Yay burçları dikkat.

Çarşamba 02.08.2017: Ay Yay burcunda yolculuğuna devam ediyor. Bugün harekete geçmek, bir şeyler başlatmak ve girişimler için harika bir gün. Zira Ay sırasıyla Mars, Güneş ve Jüpiter ile olumlu açı yapacak. Bu dinamik ve canlı etki vesilesi ile gerek kariyer gerek kişisel amaçlar adına çok güzel işler başarabilirsiniz. Ön planda olmak, dikkat çekmek ve etki alanınızı büyütmeniz mümkündür. Bu etkiden özellikle hava ve ateş grubu burçları Yay, Aslan, Koç, Kova, İkizler ve Teraziler faydalanabilir.

Perşembe 03.08.2017: Ay Yay burcunda yolculuğunu sürdürürken bu sefer Satürn ile kavuşum yapıyor. Bugün hukuk, eğitim ve ticaretle ilgili konularda daha fazla emek, sabır ve disiplinin gerektiği etkiler baskın. Özellikle değişken burçlar Yay, Balık, Başak ve İkizler dikkat; zira haritanızda bu etki hangi evinizi etkiliyorsa o konuyla ilgili daha sabırlı ve dikkatli olmanız gerekebilir, aynı zamanda aşılması gereken engeller gündeme gelebilir.

Cuma 04.08.2017: Ay 00:39-03:37 arasında boşlukta akabinde Oğlak burcuna geçiş yapıyor. İlk açısı Venüs ile karşıt gerilimli açı olacak. Bu açı kariyer ve finans açısından gerilimli etkilere sahip, zaten Jüpiter-Plüton karesi de Ay vesilesi ile tetiklenecek. Bu bağlamda riskli finansal girişimlere karşı dikkatli olmakta fayda var. Duygusal konularda ise bugün daha fazla hassas ve alıngan olabilirsiniz. Özellikle öncü burçlar Yengeç, Oğlak, Terazi ve Koçlar dikkat.

Cumartesi 05.08.2017: Ay Oğlak burcunda yolculuğuna devam ediyor. İlk olarak Neptün ile olumlu irtibatta olacak, akabinde Plüton ile kavuşum yapacak. Sabah saatleri birlikte çalışma, yaratıcılık ve ilham açısından olumlu; ancak öğlen itibariyle yazının başında belirttiğim Jüpiter-Plüton gerilimli açısı Ay tarafından tetiklenecek. Özellikle öncü burçlar Oğlak, Terazi, Yengeç ve Koçlar için daha temkinli olması gereken bir gün. Mantığı elden bırakmadan hareket önemli, zira bu açı kalıbı gerilim ve çatışmaları yükseltebilecek bir yapıya sahip.

Pazar 06.08.2017: Ve geldik Ay tutulmasından önceki son güne… Ay Oğlak burcunda yolculuğunun son demlerinde Uranüs ile gerilimli açı yapacak. Bugün beklenmedik olaylara ve sürprizlere açık bir gün, tempo çok hızlı olabilir; koşullara ayak uydurmak zorlaşabilir. Ay, 12:22-15:16 arasında boşlukta olacak akabinde Kova burcuna geçiş yapacak. Ay tutulmasına hazırlanıyoruz! Tutulma 7 Ağustos 2017 Pazartesi saat 21:11’de gerçekleşecek. Hafta içerisinde tutulma analizi ve burç bazında tüm detaylar yayında olacak. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Güzel ve mutlu bir hafta dileğiyle…
Merve Dirağ