Merve Çubuktepe

Bu haftanın en önemli olayı 1 Ağustos 2023 saat 21:31’de 9 derece Kova burcunda gerçekleşecek dolunay. Jüpiter’in sert kare açısıyla eşlik ettiği bu dolunay oldukça iniş çıkışlı ve hatta abartıya açık tesirlere sahip. Bir nevi bir poker masasındaymışız gibi risklere açık olacağız ve bu yüzden de kazanırsak büyük kazanırken, kaybedersek de büyük kaybedeceğiz. Elbette masaya oturmama seçeneğimiz de var. 31 Ağustos 2023’ta kesinleşecek Merkür-Satürn karşıtı çevremizle ilişki ve mesafemizi yeniden düzenlerken, 1 Ağustos’ta dolunay günü kesinleşecek Mars-Jüpiter açısı da Ağustos ortası retrolar dönemi öncesinde kalıplarını kırmak ve büyümek isteyenlerin planlarını hayata geçirmelerine destek olacak. Günün sonunda seçimlerimizin her şeyi şekillendireceği bir haftaya giriyoruz.

Haftayı analiz etmeye başlayalım. Belirttiğim gibi olayı 1 Ağustos 2023 saat 21:31’de 9 derece Kova burcunda bir dolunay meydana gelecek. Yapısı gereği pek de sempatik bir doğada değil, vurgulu sert açıları sebebiyle süregelen yaz sıcakları esnasında adeta bir soğuk duş etkisi yaratan türden bir deneyim yaşayacağız.

Dolunayın Kova burcunda gerçekleşmesi ve dolunay anında etkili olan Merkür-Satürn karşıtı hayata, insanlara hatta kendimize dahi duygusal açıdan uzaklaşma eğilimini de beraberinde getirebilir. Bu süreçte daha mesafeli davranmak isteyebilir ve özellikle de duygusal bağlarda zorlanma yaşayabiliriz. Kendimizi ve sevdiklerimizin ihtiyaçlarını anlamak bu süreçte çok önemli olacak. Kişisel alan ve sınır bilincini iyi algılamak ve uygulamak durumundayız yoksa dolunay sürecinde sert ruhsal patlamalarla karşılaşabiliriz. Zaten Venüs de retroda olduğu için bu hafta sıkça ani ayrılık haberleri duyabiliriz. Bir nevi inceldiği yerden kopsun etkisi…

Patlama demişken tabii ki işin bir de doğal afet boyutu var. Ancak unutmayalım ki her sabit burçlardaki dolunay/yeniay/tutulmalar büyük depremleri getirmez. Bu sebepten ötürü zaten sürekli beşik gibi sallanan ülkemizde pek tabii ki orta şiddette sarsıntılar olabilir ancak büyük bir deprem habercisi olacak bir dolunay olarak karşımıza çıkmıyor bu yapı. Bu sebepten ötürü de panik yaratacak bir etkisi yok diyebiliriz. Zira asıl konumuz ekonomi…

Asıl önemli konuya gelirsek eğer, bu dolunay hali hazırda süregelen ekonomik sarsıntılar ile doğrudan alakalı. Jüpiter Boğa burcunda tetiklemesini gerçekleştirirken daha da şişen fiyatlar, artan enflasyon, paranın değerinin kuşa dönmesi, bolca zam ve makro ekonomik türbülans etkisini daha da yoğun göreceğiz maalesef. Bu dönemde Venüs retro da etkin olduğu için finansal kararları çok dikkatli almak gerek. Hep söylediğim gibi tabii ki ülkemizde bu tür analizler yapmak için ekonomist veya astrolog olmaya da artık gerek yok, kısa bir market ziyareti yapmak dahi yeterli.

Biraz da kişisel gelişime odaklanalım. Kova burcu sembolizmi doğrudan özgün ve yenilikçi düşüncelerle ilişkilidir. Dolunay döneminde normalden daha yaratıcı fikirler ortaya çıkarabilir ve geleceğe yönelik planlar yapmak için cesaretlenebiliriz. Ancak bu esnada gemileri yakmak ve yapmak arasındaki ince çizgiyi de gözetmeliyiz. Merkür retrosu Ağustos ayının ikinci yarısında etkin olacağı için şimdiden işimize gücümüze odaklanıp ortaya güzel ürünler koymak adına fırsatları değerlendirmeliyiz. Dolunay anında etkin olan Mars-Jüpiter üçgeni de bu konularda destekleyici bir tesire sahip.

Dolunayın Sabian sembolü “Şöhretten bozulmamış adamın sabun köpüğü ünü sona eriyor.” Bu sembol ne oldum delisi insanların, hak etmeden, adeta asansörle bir yerlere gelen kişilerin aniden aşağıya inmesi ile ilgilidir. Hak edilmeden elde edilen başarılar ne kadar sürse de bir yerde kalıcılığı biter ve sona erer, maskeler düşer. Güç, şöhret, para ile gözü dönen ve kibre yenilenler sert karmik yüzleşmeler yaşayabilir. Dolunay bu açıdan da önemli haberleri gündeme getirebilir.

Haftanın önemli açılarına göz attığımızda üç önemli açı kalıbı dikkat çekiyor. İlki haftanın en olumlu etkisi ise dolunay gününde de etkin olan 1 Ağustos 2023’te kesinleşecek Mars-Jüpiter Üçgeni. Hedeflerimiz beklentilerimizi karşılayabilir. Çalışkanlık ve hırs artar. İyi hesaplanmış cesaret ve rekabet arzusu bizi arzuladığımız noktaya taşıyabilir. Girişimler bolluk getirebilir ve hızlı para akışı sağlayabiliriz. Spor, diyet ve kaslanma için destek verir. Bu etki altında kafayı koyduklarımızı gerçekleştirmek adına başarı şansımız artabilir, ancak aşırıya kaçmamak ve dengeli bir şekilde ilerlemek önemlidir. Ağustos ayının ortasında Merkür retro dönemine gireceğimiz için önemli işlerimizi yoluna koymak adına bu açıyı çok faydalı ve destekleyici buluyorum. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

İkincisi 2 Ağustos 2023’te kesinleşecek olan Merkür-Satürn karşıtı. Açı kalıbının tesiriyle fikir ayrılıkları doğabilir veya düşüncelerimizi yansıtmadan içimize gömebiliriz. Kayıpları ve negatifliği içeren haberler alabiliriz. İçsel ve zihinsel baskıya ek olarak huzursuzluk hissi ortaya çıkabilir. Kendimizi ifade etmekte zorluk yaşayabiliriz. Zaman zaman odak bozuklukları ve verimsizlik de görülebilir. Özellikle içimizdeki sıkıntıları, beğenmediğimiz şeyleri ve “Hayır” demek istediklerimizi sonradan yıkıcı bir şekilde patlamadan ivedi dile getirmek bu süreçte önemli olacak. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Son olarak yine 2 Ağustos 2023’te Uranüs-Juno Altmışlığı kesinleşecek. Uranüs-Juno olumlu doğasıyla ilişkilerde heyecan ve tansiyonun arttığı bir dönemi işaret eder. Partnerimizle veya yakın ilişkilerimizde farklılık ve özgünlük arayabiliriz. Yaratıcı çözümler bulmak ve sıra dışı deneyimler yaşamak için uygun bir zamandır. Venüs retro da etkin olduğu için farklı olan insanlara çekilebilir, ayaklarımızın yerden kesildiğini hissedebiliriz. Tabii sağduyuyu da elden bırakmamak gerek zira bu evrede duygular iyisiyle kötüsüyle çok daha yoğun yaşanıyor. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 31 Temmuz 2023: Herkese iyi haftalar! Yeni haftaya saat 03:17 itibariyle Oğlak burcundaki Ay’ın Mars ile gerçekleştireceği olumlu üçgen açı ile başlıyoruz. Motivasyonumuz artarken ve cesur adımlar atmaya istekli olabiliriz. İsteklerimizi gerçekleştirmek için girişimci ve kararlı bir tavır sergileyebiliriz. Ki buna ek olarak 04:50’de Ay-Jüpiter üçgeni de devreye giriyor. Hayatımızdaki fırsatları daha iyi değerlendirmek ve keyifli deneyimler yaşamak için uygun bir zamandır. İlişkilerimizde olumlu bir etkileşim ve cömertlik gösterebiliriz. Özetle günün ilk yarısı harikulade etkilere sahip, önemli işlerimizi bu zaman dilimine denk getirebiliriz. Öğleden sonra saat 14:00-16:00 arasında dikkat zira Ay-Chiron karesi kesinleşecek. Geçmişteki yaralarımızla yüzleşmek ve iyileştirmek için dikkatli olmamız gerekebilir. Duygusal olarak hassas olabilir, eski acıları hatırlayabilir ve kendimizi güvende hissetmekte zorlanabiliriz. Kendimize şefkat göstermek ve içsel şifa çalışmaları yapmak faydalı olabilir. Son olarak saat 19:28’de Ay-Uranüs altmışlığı ile tekrar dengeleniyoruz. Hayat rutinimizi değiştirmek için cesaret bulabilir, kendimizi özgür ve canlı hissedebiliriz. Sadece ani tepkilerden kaçınmak bu evrede önemlidir. Günün Sabian Sembolü “Cam üfleyen ustaların nefesleri parlak formları şekillendiriyor.” Bu sembol duygusal yoğunlukla ortaya çıkan şekillendirici güç ile ilgilidir. Kontrollü bir şekilde yaratıcılık ifade edildiği takdirde, içsel enerji sanatsal bir patlamayla ortaya çıkar. Ay Fazı: Büyüyen Ay.

Salı – 1 Ağustos 2023: Haftanın en önemli gününe geldik, bugün dolunay gerçekleşecek. İlk olarak 02:54’te Ay Oğlak burcundaki yolculuğunun son demlerinde Neptün ile altmışlık olumlu açısı kesinleşiyor. Ruhsal çalışmalar için çok uygun bir tesirdir ve görülen rüyalar ilham verici olabilir. Saat 05:12’de Ay-Plüton kavuşumu kesinleşiyor ve Ay saat 05:13-06:57 arasında boşlukta. Saat 06:58 itibariyle Ay boşluktan çıkarken Kova burcuna geçiyor ve dolunaya hazırlanıyoruz. Ve saat 21:31’de 9 derece Kova burcunda dolunay gerçekleşiyor. Jüpiter başta olmak üzere etkin olan sert açıları sebebiyle dolunay yaz sıcaklarında soğuk duş etkisi yaratabilir. Dolunayın Kova burcunda gerçekleşmesi ve etkili olan Merkür-Satürn karşıtı, duygusal açıdan uzaklaşma eğilimini ve duygusal bağlarda zorlanmayı beraberinde getirebilir. Bu dönemde daha mesafeli davranmak isteyebilir ve çevremizle kişisel alanlarımızı yeniden düzenlemek isteyebiliriz. Ayrıca finansal kararları çok dikkatli almak gerekecek zira dolunayın etkisiyle ekonomik sarsıntılar, zamlar ve paranın değer kaybetmesi gibi konular daha da yoğun yaşanabilir. İyi yönden bakarsak eğer yaratıcı ve yenilikçi fikirler ortaya çıkabilir ve geleceğe yönelik planlar yapmak için cesaret kazanabiliriz. Ancak, gemileri yakmak ve düşünmeden adım atmamak önemlidir. Dolunayın Sabian sembolü ise “Şöhretten bozulmamış adamın sabun köpüğü ünü sona eriyor” şeklindedir ve başarıların hak edilmeden elde edilmesinin geçiciliğini vurgular. Kibirli ve şöhret peşinde koşan kişiler sert karmik yüzleşmeler yaşayabilir. Dolunay, bu açıdan da önemli olayları gündeme getirebilir. Dolunaydan hemen sonra saat 23:44’te haftanın en iyicil açısı olan Mars-Jüpiter üçgeni kesinleşecek. Hedeflerimiz beklentilerimizi karşılayabilir. Çalışkanlık ve hırs artar. İyi hesaplanmış cesaret ve rekabet arzusu bizi arzuladığımız noktaya taşıyabilir. Girişimler bolluk getirebilir ve hızlı para akışı sağlayabiliriz. Spor, diyet ve kaslanma için destek verir. Ağustos ayının ortasında Merkür retro dönemine gireceğimiz için önemli işlerimizi yoluna koymak adına bu açıyı çok faydalı ve destekleyici buluyorum. Açı kalıbı +-7 gün etkili. Günün Sabian sembolü “Güneş tarlaları aydınlatırken sabah çiyi parlıyor.” Bu sembol canlandırıcı ve insanı hafifleten güzel duyguların açığa çıkması ile ilgilidir. Ancak bu duygular yüzeyde kalabilir, daha derin bir bakış açısı oluşturmakta fayda vardır. Ay Fazı: Dolunay.

Çarşamba – 2 Ağustos 2023: Dolunaydan sonraki ilk güne saat 05:17’de haftanın zorlayıcı tesiri Merkür-Satürn karşıtı ile başlıyoruz. Açı kalıbının tesiriyle fikir ayrılıkları doğabilir veya düşüncelerimizi yansıtmadan içimize gömebiliriz. Kayıpları ve negatifliği içeren haberler alabiliriz. İçsel ve zihinsel baskıya ek olarak huzursuzluk hissi ortaya çıkabilir. Kendimizi ifade etmekte zorluk yaşayabiliriz. Zaman zaman odak bozuklukları ve verimsizlik de görülebilir. Özellikle içimizdeki sıkıntıları, beğenmediğimiz şeyleri ve “Hayır” demek istediklerimizi sonradan yıkıcı bir şekilde patlamadan ivedi dile getirmek bu süreçte önemli olacak. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Saat 09:14’te haftanın bir ideal iyicil etkisi olan Uranüs-Juno altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı ilişkilerde heyecan ve tansiyonun arttığı bir dönemi işaret eder. Partnerimizle veya yakın ilişkilerimizde farklılık ve özgünlük arayabiliriz. Yaratıcı çözümler bulmak ve sıra dışı deneyimler yaşamak için uygun bir zamandır. Venüs retro da etkin olduğu için farklı olan insanlara çekilebilir, ayaklarımızın yerden kesildiğini hissedebiliriz. Tabii sağduyuyu da elden bırakmamak gerek zira bu evrede duygular iyisiyle kötüsüyle çok daha yoğun yaşanıyor. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Kova burcunda yolculuğuna devam ederken saat 13:14-15:14 arasında Ay-Chiron altmışlığı etkin olacak. Bu açı günlük olarak duygusal olarak iyileşme ve şifa süreçlerine odaklanabileceğimizi işaret eder. Geçmişteki duygusal yaralarla yüzleşme ve onları iyileştirme fırsatı bulabiliriz. Ruhsal çalışmalar için çok uygun bir zamandır. Son olarak saat 18:44’te Ay-Uranüs karesi kesinleşiyor. Duygusal dalgalanmalar ve ani olaylar gündeme gelebilir. Esnek olmak ve değişime uyum sağlamak önemli olacaktır. Önemli işlerimizi akşam saatlerinden önce tamamlamakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Çocuklar Güneş’ten korunarak büyük meşe ağaçları altında oynuyorlar. “Bu sembol doğuştan gelen kültürel kısıtlamalara yenilmeden dogmaları sorgulamamız gerektiğini bize hatırlatır. Atalar ve köklerden gelen bilgiler, genetik faktörler insan hayatı üzerinde belirleyicidir, ancak kendi kalıplarımızı da oluşturmamız gerekir. Ay Fazı: Dolunay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 3 Ağustos 2023: Gergin bir gün bizleri bekliyor. İlk olarak saat 05:16’da Ay-Venüs karşıtı kesinleşecek ve Ay boşluğa girecek. Açının etkisiyle ilişkilerde ve duygusal konularda gerilimlerin artabilir, malum zaten Venüs retrodayız. Sevdiklerimizle aramızda anlaşmazlıklar veya çatışmalar gündeme gelebilir, dikkat. Duygusal ihtiyaçlarımızı ifade etmekte zorlanabiliriz. İlişkilerde dengeli ve anlayışlı olmak önemli olacaktır. Ay saat 05:17-06:05 arasında boşlukta kaldıktan sonra boşluktan çıkıp Balık burcuna geçecek. Sezgisel, hassas ve derin düşüncelere dalmış halde kendimizi bulabilir; geçmişi sorgulama ve bazen de özlem duygusu içinde olabiliriz. Saat 12:52-16:52 arasında Ay-Satürn kavuşumu etkin olacak. Bu açı kalıbı sorumluluklarımıza odaklanma ihtiyacını vurgular. Disiplinli ve kararlı bir şekilde hareket etmemiz gerekir. Kendimize ve başkalarına karşı daha ciddi ve sorumlu bir tavır sergilemek önemlidir, mesafeleri iyi ayarlamak ve aşırı gereksiz samimiyetten kaçınmakta fayda vardır. İyi odaklanıp disipline olursak önemli işlerimize bu zaman içerisinde etkin bir şekilde form verebiliriz. Ancak akşam saatlerine dikkat zira 18:02’de Ay-Merkür karşıtı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı günlük iletişimde sorunlar yaşayabileceğimizi işaret eder. Karşılıklı anlaşmazlıklar, yanlış anlamalar ve iletişim kopukluğu olabilir. Fikirlerimizi doğru bir şekilde ifade etmekte zorlanabiliriz. Dikkatli ve sabırlı bir şekilde iletişim kurmaya özen göstermeliyiz. Günün Sabian sembolü “Japon fenerlerinin altında hızla devam eden bir bahçe partisi.” Bu sembol mutluluğun paylaşarak çoğalması ve oluşan kolektif ahenk ile ilgilidir. Ancak coşkunun aşırı artışı kontrolsüzlüğü de beraberinde getirebilir. Sürekli geçmiş veya gelecekte yaşamadan anda kalmak ve o anın güzelliklerini duyumsamak ruhumuzu çiçeklendirecektir. Ay Fazı: Dolunay.

Cuma – 4 Ağustos 2023: Ay Balık burcunda ve yeni güne saat 06:14’te Ay-Mars karşıtlığı ile başlıyoruz. Bu açı kalıbı enerji ve motivasyonun dengelenmesi gereken bir döneme işaret eder. Etkileşimlerde agresif veya hırslı davranmaktan kaçınmak önemlidir. Dikkatimizi olumlu ve yapıcı yönlere odaklamak, gereksiz çatışmalardan kaçınmak faydalı olacaktır. Önemli işlerimizi özellikle günün ilk yarısına denk getirmemekte fayda var. Öfkeyle kalkan ciddi zararla oturabilir. Akşam saatlerine yaklaştığımızda çok daha verimli zamanlar bizleri bekliyor. Saat 18:34’te Ay-Uranüs altmışlığı kesinleşecek. Bu açı kalıbı güzel sürprizler ve olumlu değişiklikleri gündeme getirebilir. Rutinimizde veya planlarımızda beklenmedik gelişmeler olabilir ancak bu faydamıza olacaktır. Önemli işlerimizi özellikle saat 16:34-20:34 arasına denk getirebiliriz. Ve saat 20:40’ta Ay-Juno üçgeni devrede. Akşam saatleri itibariyle duygusal açıdan çok güzel bir akış var. Tam bir sorunları çözme, küslük varsa barışma etkisi. Açı vesilesiyle tüm insan ilişkilerinde uyum ve denge sağlamak kolaylaşabilir. Karşılıklı anlayış ve destekle ilişkilerimizi güçlendirebiliriz. Duygusal açıdan tazelenme ve dengelenme etkisi yoğun durumda. Günün Sabian sembolü “Eski kaptan deniz kenarındaki küçük kulübede dinleniyor.” Bu sembol dış alemden başlayarak iç aleme doğru ilerleyen bir büyüme sürecini temsil eder. Hayatta karşımıza çıkacak fırtınalar illa olacaktır, bu sebepten ötürü dinlenmeye ve huzur bulmaya da vakit ayırmamız gerekir. Ay Fazı: Dolunay.

Cumartesi – 5 Ağustos 2023: Herkese iyi hafta sonları! Saat 01:53’te Ay-Güneş 135’liği kesinleşiyor ve Küçülen Ay fazına geçiyoruz. Bu Ay fazı kolektif açıdan büyüme, öğrenme ve iş birlikleri ile ilgilidir. Bütünü gözeterek atılan adımlar bereket getirecektir. Saat 01:59’da Ay-Neptün kavuşumu etkin. Bu açı kalıbı hayal gücümüzü ve duygusal hassasiyetimizi artırabilir. Ruhsal çalışmalar için geç saatler çok uygun, ayrıca gördüğümüz rüyalar da ilham verici ve yol gösterici olabilir. Saat 04:20’de Ay, Plüton ile altmışlık olumlu açı yaptıktan sonra saat 04:21-06:19 arasında boşlukta kalıp saat 06:20’de Koç burcuna geçiş yapacak. Ay Koç burcuna geçtiğinde enerji, cesaret ve motivasyonumuz artar. Kendimizi daha cesurca ifade edebilir, girişimlerde bulunabilir ve liderlik vasıflarımızı ortaya koyabiliriz. Sadece sabırsızlık ve ani tepkiler de gündeme gelebilir; bu yüzden aceleci davranmaktan kaçınmak ve dikkatli olmakta fayda vardır. Ayrıca fiziksel aktiviteler ve spor yapmak için de çok uygun bir zamandır. Hareketsiz kalmak yerine her türlü aksiyonun tam zamanı. Günün Sabian sembolü “Melek seviyesindeki bir insan ruhu tezahür etmek için fısıldıyor.” Bu sembol yüce bir mesajın tebliğ edilmesine işaret eder. Kişi kendini tüm varlığıyla bir şeye adadığında perdeler ortadan kalkar. Ruh daha fazla tecrübe ve bilgi kazanmak için yola koyulur. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Pazar – 6 Ağustos 2023: Haftanın son gününe geldiğimizde saat 04:40’ta Ay-Güneş üçgeni kesinleşiyor ve Küçülen Ay fazının en verimli zamanlarına adım atıyoruz. Özellikle günün ilk yarısının verimi harika durumda. Ay ve Güneş’in olumlu görünümü kendimizi daha enerjik, olumlu ve canlı hissetmemize yardımcı olabilir. İçsel uyum ve denge artabilir, kendimize olan güvenimiz yükselirken daha güçlü hissedebiliriz. Bu etki altında ilişkilerde ve sosyal etkileşimlerde de daha uyumlu ve şefkatli olabiliriz; bir sorun varsa çözmek kolaylaşır. Bu iyicil etkinin üzerine saat 10:53-12:53 arasında Ay-Vesta altmışlığı da etkin olacak. Odaklanma ve disiplinle girme eğilimimiz yükselir. Önem verdiğimiz işlere daha iyi odaklanabileceğimiz için önemli işleri özellikle bu zaman dilimine denk getirmenizi öneririm. Saat 14:46-16:46 arasında Ay-Chiron kavuşumu devrede. Bu esnada duygusal olarak daha hassas olabilir geçmişteki yaralarımızla yüzleşme ve şifalandırma ihtiyacı hissedebiliriz. Ancak, bu süreçte kendi içimizde güçlenme ve büyüme şansı da bulunmaktadır. Son olarak gece saatlerine geldiğimizde duygusal açıdan harika bir akış bizleri beklemekte. Saat 23:34’te Ay-Venüs üçgeni kesinleşecek. Açının iyicil etkisiyle ilişkilerde hoşgörü ve sevgi dolu bir yaklaşım sergilemek daha kolay olabilir. Aynı zamanda sanatsal ve estetik aktiviteler için de uygun bir zamandır. Sorunları çözmek, uzlaşmak ve bağ kurmak adına uygun bir etki. Günün Sabian sembolü “Karnaval New Orleans’ın sokaklarını dolduruyor.” Bu sembol sosyal ortamlarda onay almak adına kendimizi yüceltmenin olumsuz sonuçlarına dair bizi uyarır. Gereksiz ego yükselmesi ve kendini beğenmişlik sıkıntılı sonuçlar yaratabilir. Aşırı dramatizasyondan kaçınmakta fayda vardır. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe