Merve Çubuktepe

Bu haftayı incelediğimizde geri giden Merkür’ün Mars, Satürn ve Uranüs ile yapacağı açılar dikkat çekiyor. 6 Aralık 2017’de Mars ile gerçekleşecek olumlu açı karar alma, sorunların üzerine cesaretle gitme etkisine sahip. Ancak bir yandan Merkür’ün retro ve zorlu bir konumda olduğu Yay burcunda olduğunu unutmamalıyız. Bu bağlamda bazen isteklerimizi ve alacağımız aksiyonları hayata geçirirken bir takım engellemeler ya da bunları doğru bir şekilde ifade güçlüğü yaşanabilir. Merkür’ün Satürn ile retroda kavuşumu da bunu destekliyor.

10 Aralık 2017’de ise Merkür, Uranüs ile olumlu açı kuracak. Bu da yaratıcılık, ilham ve farklı fikirlerin hayata geçmesi açısından güzel bir etki. Ancak yine Merkür retro konumda olduğundan zaman zaman her şeye isyan, kimseyi dinlememe ve düşüncelerin uç noktaya savrulması gibi etkiler görülebilir.

Diğer yandan Mars 7 Aralık 2017’de Satürn ile olumlu bir irtibat kuracak. Yani bu hafta olumlu açı kalıpları çok daha baskın diyebiliriz. Bu açı vesilesi ile ciddi, iyi çalışılmış ve gerçekten odaklandığımız konularda başarı gelebilir. Bir eyleme geçerken otorite figürleri ya da güvendiğimiz olgun kişilerden destek görebiliriz. Bu açı sonrasında Mars 9 Aralık 2017’de burç değiştirerek yöneticisi olduğu Akrep burcuna geçiş yapacak. Mars zayıf durumda olduğu Teraziden güçlü olduğu Akrep burcuna geçerken bizim de hareket gücümüz ve kararlılığımız aynı oranda artabilecektir.

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 04.12.2017:
Yeni haftaya Ay İkizler burcunda başlıyoruz. Gün içerisinde ilk açısı Kiron ile gergin olduğundan akış kolay olmayabilir, duygusal açıdan kırgınlıklar ve laf dalaşlarına açık bir etki söz konusu. Neyse ki öğleden sonra Ay, önce Uranüs sonra Mars ile olumlu açıya geçiyor. Akış rahatlıyor, hareket kabiliyetimiz ve cesaretimiz artıyor. Özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Yay, Aslan ve Koçlar için olumlu etkiler devrede. Ancak akşam saatlerinde Ay, Satürn ile karşıt açıya geliyor. İşte bu frene basılması gereken bir etki, koşulları çok zorlamadan sakin durmakta fayda var, zira çekişme ve isteklerin engellenmesi gibi durumlar görülebilir. Ay, 22:13-23:39 aralığında boşlukta kalıp Yengeç burcuna geçiyor.

Salı 05.12.2017:
Ay Yengeç burcunda. Güvenlik ve huzur ihtiyacının yüksek olduğu bir gün bizi bekliyor. Bugün daha duygusal ve yoğun hissetmeniz mümkün. Öğleden sonra Ay Neptün ile olumlu açıya geçiyor, hemen akabinde Jüpiter ile olumlu irtibatta. İşte bugün huzur ve anlayışın yüksek olduğu güzel bir gün diyebiliriz. Neptün’ün getirdiği anlayış ve şefkat, Jüpiter’in büyüten güçlü enerjisi ile birleşerek hem iyimserlik, hem de ilhamı beraberinde getiriyor. Bugün gerek barışmalar, gerek önemli konuşmalar için değerlendirilebilir. Aynı zamanda Jüpiter’in etkisi ile ticari olumlu girişimlerden de söz edebiliriz. Özellikle su ve toprak grubu burçları Boğa, Başak, Oğlak, Yengeç, Balık ve Akrepler bu etkiden en iyi şekilde faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Çarşamba 06.12.2017:
Merkür Satürn ile kavuşum yapıyor bir yandan da Mars ile olumlu açılar yapıyor. Hareket geçme, eylem planı oluşturma ve cesaretle ilerleme açısından uygun bir etki söz konusu. Ancak retro Merkür ve Satürn kavuşumu süreç boyunca gelebilecek engelleme ve aksiliklere dikkat etmemiz gerektiğini vurguluyor. Özellikle de hava ve ateş grubu burçları Yay, Aslan, Koç, İkizler, Terazi ve Kovalar bu etkiden özellikle faydalanabilir. Ay Yengeç burcunda yolculuğuna devam ediyor, sabaha karşı Plüton ile gergin açısı aktif. Bu da ani duygusal patlamalara elverişli bir ortam hazırlıyor, dikkat. Neyse ki öğlen saatlerinde Ay-Kiron olumlu açısı havayı biraz yumuşatıyor… Ancak Ay’ın bir sonraki açısı Uranüs ile gerilimli durumda ve gece saatlerinde Mars ile yine gerilimli kontakt kuracak. Bugün özellikle öğleden sonra duygusal açıdan kontrol ve fevri davranışlardan kaçınmak çok önemli, zira işler aniden çok büyüyebilir. Özellikle öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar dikkat. Ay, 20:56-23:38 arasında boşlukta kalıp Aslan burcuna geçiş yapıyor.

Perşembe 07.12.2017:
Mars ve Satürn arasındaki olumlu açı kesinleşiyor. Ciddi ve kararlı bir şekilde harekete geçme, plan oluşturma ve dengeleri düzeltmek açısından destekleyici bir etki devrede. Hava ve ateş grubu burçları Yay, Aslan, Koç, İkizler, Terazi ve Kovalar için özellikle olumlu bir etki diyebiliriz. Ay Aslan burcunda yolculuğuna devam ediyor, ilk açısı Venüs ile olumlu irtibatta. Yani bugün duygusal konularda canlılık, flört ve alevlenme duygusu gündeme gelebilir. Finansal açıdan da girişimlere uygun bir etki olsa da Merkür’ün retroda olduğunu unutmamak ve riskli hareketlerden kaçınmakta fayda var. Akşam saatlerinde ise Ay, Jüpiter ile gerilimli konuma geliyor. Abartı ve en ufak şeyden bile gerilme gibi durumlar görüşebilir. Özellikle sabit burçlar Boğa, Aslan, Kova ve Akrepler dikkat.

Cuma 08.12.2017:
Ay Aslan burcunda yolculuğuna devam ediyor, günün ilk açısı Uranüs ile olumlu. Yaşam enerjisinin yüksek olduğu, motivasyon ve canlılığın arttığı bir gün. Ay’ın Merkür ve Satürn ile yapacağı olumlu açılar da bu durumu destekliyor. Bugün iletişim trafiği artabilir, önemli konuşmalar ve görüşmeler gündeme gelebilir. Ancak süreçler beklediğiniz kadar hızlı ve akıcı olmayabilir, bundan ötürü sabırsızlığa kapılmamakta fayda var. Özellikle hava ve ateş grubu burçları Koç, Aslan, Yay, Terazi, İkizler ve Kovalar için oldukça güzel etkiler devrede. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cumartesi 09.12.2017:
Ay 01:41-02:09 arasında boşlukta akabinde Başak burcuna geçiş yapıyor. Detaylara odak, düzen kurma ve faydalı bir şeyler üretme isteğinin baskın olacağı bir gün. Ancak pireyi deve yapmadan ve büyük resmi kaçırmadan detaylara odaklanmak önemli. Akşam saatlerinde Ay Venüs ve Neptün ile gerilimli irtibatta olacağı için bu saatlerde özellikle duygusal konulara dikkat etmekte fayda var. Yanlış anlaşılmalar ya da ufak sorunlardan ortaya çıkacak küslükler gündeme gelebilir. Kesin emin olduğunuzu düşündüğünüz bir mesele aslında sandığınız gibi çıkmayabilir. Özellikle değişken burçlar Yay, İkizler, Başak ve Balıklar dikkat. Mars ise burç değiştiriyor ve Akrep burcuna giriş yapıyor.

Pazar 10.12.2017:
Merkür ve Uranüs arasındaki olumlu açı kesinleşiyor. Yaratıcı fikirler, orijinallik ve bir işe fark katma adına destekleyici etkiler devrede. Ancak Merkür retro konumda olduğundan çok uçmamak lazım, zira fikirlerinizi ifade etmekte zorlanabilirsiniz, ya da insanlar konuyu farklı anlayabilirler. Ancak bu açı özellikle yarım kalmış bir konuyu sonuçlandırmak ve fark yaratmak adına oldukça güzel bir etkiye sahip. Özellikle ateş ve hava grubu burçları için oldukça destekleyici etkiler devrede. Diğer yandan Ay Başak burcunda yolculuğuna devam ediyor. Sabah saatlerinde Güneş ile gerilimli açıda. Akşam saatlerinde ise Kiron ile gerilimli irtibatı var. Bu bağlamda özellikle yaşça büyük ve otoriter figürler ile gerilimler ve anlaşmazlıklar görülebilir, bu konuda sınırları çok zorlamamakta fayda var.

Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Güzel ve mutlu bir hafta dileğiyle
Merve Dirağ