Merve Çubuktepe

Bu hafta 4 Aralık 2023 itibariyle aşk ve tutkunun gezegeni Venüs Akrep burcuna geçiyor. Aşk, ihtiras, entrika ne ararsanız var diyebiliriz. Aşk mı saplantı mı sorusunun cevabını arayacağımız bu süreçte platonik aşklardan yeniden deneme girişimlerine herkes kendi Brezilya dizisini yaşamaya başlayacak. 6 Aralık 2023’te kesinleşecek olan Venüs-Satürn üçgeni yeni ilişkiler veya barışmalara destek oluyor. Merkür retro öncesi son haftaya adım atıyoruz. Bu sebeple önemli işlerimizi bu hafta tamamlamakta fayda var. Özellikle 8 Aralık 2023’te etkin olacak Merkür-Jüpiter üçgeni sebebiyle hafta ortası itibariyle bu konuda birçok fırsatla karşılaşacağız. Son olarak 7 Aralık 2023’te Neptün ileri harekete geçeceği için skandallar ve ifşalar daha da tavan yapacak, çekirdeklerimizi alalım ve izleyelim. :)

Haftanın en önemli olayı hiç şüphesiz ki Venüs’ün 4 Aralık 2023 itibariyle Akrep burcundaki transiti. Tutkuların ön plana çıkacağı bu evrede aklımız pek de başımızda olmayabilir. Daha çok dürtüsel hareket edebilir, aşkta çok daha gözü kara olabiliriz. Tensel çekim ve uyum bu dönemde çok daha önemli hale gelir. Aşkta takıntılı ruh hali görülebilir. Bir kişiye kafayı takıp diğer tüm olasılıkları reddetme veya bir şey bittiyse dahi durumu kabullenmeme hali söz konusu olabilir. Duygusal ve dürtüsel bağlılık arasındaki çizgiyi iyi ayarlamak gerekir.

Bir yandan da tutku duyduğumuz bir şeye kendimizi adayarak başarı kazanmak söz konusudur. Finansal konularda iyi stratejiler kurarsak eğer iyi kazanç elde edebilir ve karlı yatırımlar gerçekleştirebiliriz. Saplantı ile adanmışlık arasındaki ince çizgiyi iyi bilmekte fayda var. Venüs 29 Aralık 2023’e kadar bu burçta kalacak.

7 Aralık 2023’te Neptün retrosu sona eriyor. 5-7 Aralık 2023 arasında durağan konumda kaldıktan sonra 7 Aralık 2023 saat 16:22 itibariyle tekrar ileri hareketine başlayacak. Neptün’ün uzun süren retrosunu bitirmesi ruhsal açıdan kendimize temas etmek adına daha rahat bir akışın ortaya çıkacağına işarettir. Diğer yandan Neptün Balık burcunda retrodayken sayısız dolandırıcılık, kara para konusu açığa çıktı. İnsanların daha tetikte ve uyanık olması, saklanan şeylerin açığa çıkması adına bu süreç destekleyici olacaktır. Özellikle Neptün’ün durağan olduğu 5-7 Aralık 2023 arasında içinizde bir gram şüphe varsa, bir konu içinize sinmiyorsa ne olursa olsun aksiyon almayın derim.

Haftanın önemli açılarını incelersek eğer 6 Aralık 2023’te Venüs-Satürn Üçgeni kesinleşecek. Merkür retrosu başlamadan önce Venüs’ün en güzel etkileri bu dönemde gerçekleşiyor. Bu pozitif açı kalıbı sağlam ve ciddi ilişkiler kurmak adına destekleyicidir. Aynı zamanda söz, nişan ve evlilik tarihi olarak da kullanılabilir. Zira bir ilişkinin boyut atlaması ve köklenmesini simgeler. Diğer yandan mantıklı ve iyi çalışılmış yatırımlardan kazanç sağlamak da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

8 Aralık 2023’te Güneş-Chiron Üçgeni kesinleşecek. Açı kalıbı ruhsal ve bedensel iyileşmeyi destekleyen bir tesire sahip. Yaralandığımız konularda iyileşme, rahatsızlıkların hafiflemesi gibi konular söz konusu olabilir. Her türlü tıbbi tedavi ve ruhsal çalışma için idea bir etkidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

8 Aralık 2023’te Merkür-Jüpiter Üçgeni kesinleşecek. Bu açı kalıbı öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösterir. Her türlü finansal işlem, kariyer atılımları, iş kurmak, başvurular gibi konular için ideal bir etkidir.Açı kalıbı +-3 gün etkili.

Bu açı kalıbı hafta içerisinde Merkür retrosu öncesinde her türlü önemli görüşme, imza, resmi işlem, alım ve satım gibi konuları ele almak adına en avantajlı etki. Özellikle de 8-9 Aralık 2023 günleri bu açıdan en avantajlı zamanlar. Merkür 12 Aralık 2023 itibariyle durağan konuma geçecek ancak bu hafta artık iyice yavaşlamaya başlıyor, bu sebepten bu hafta ne kadar önemli işimiz gücümüz varsa tamamlayıp Merkür retro döneminde nadasta kalmak en mantıklısı.

10 Aralık 2023’ta Venüs-Jüpiter Karşıtı kesinleşiyor. İşte şimdi duygusal konularda hava bulanmaya başlıyor. Hatalı, dürtüsel ve sonradan pişman olabileceğimiz kararlar almaya açıklık görülebilir. Bu açı kalıbı aşırı harcama, israf, hatalı yatırım kararlarına açıktır. Har vurup harman savurmaktan kaçınmalıyız. Ani dolduruşa gelmemeli ve bütçemizin durumu ile çelişmemeliyiz. Finansal risklerden kaçınmak kritik önem taşıyor. Aşırı yeme içme ve illüzyon boyutunda olumlama hali görülebilir, dikkat. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın önemli etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 04 Aralık 2023: Herkese iyi haftalar! Ay Aslan burcundaki son deminde saat 05:11’de Venüs ile altmışlık açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 05:12-06:51 arasında boşlukta olacak akabinde 06:52’de Başak burcuna geçiş yapacak. Yeni haftaya hevesli, motive ve iş bitirme arzusu ile başlayabiliriz. Sadece sabah erken saatlerde 09:16’da Ay-Satürn karşıtı etkin olduğu için işler başta biraz daha yavaş ve blokajlı ilerleyebilir. Neyse ki saat 11:17-15:11 arası Ay-Merkür üçgeninin etkisiyle günün en verimli zamanları. Her türlü önemli iş, imza, görüşme ve resmi işlemi bu zaman dilimine denk getirebiliriz. Günün bir diğer verimli zamanı 18:32-22:32 arasında kesinleşecek Ay-Jüpiter üçgeni. Özellikle kariyer ve finans odaklı konuları bu zaman dilimine denk getirebilirsiniz. Ve saat 21:50’de Venüs Akrep burcuna geçiş yapıyor. Tutkuların ön plana çıkacağı bu evrede aklımız pek de başımızda olmayabilir. Daha çok dürtüsel hareket edebilir, aşkta çok daha gözü kara olabiliriz. Tensel çekim ve uyum bu dönemde çok daha önemli hale gelir. Aşkta takıntılı ruh hali görülebilir. Bir kişiye kafayı takıp diğer tüm olasılıkları reddetme veya bir şey bittiyse dahi durumu kabullenmeme hali söz konusu olabilir. Duygusal ve dürtüsel bağlılık arasındaki çizgiyi iyi ayarlamak gerekir. Günün Sabian sembolü “Bir dul yeniden aşkı bulduğuna şaşırıyor” Bu sembol en umutsuz anlarda dahi aşk ve mutluluğu bulabileceğimizi ifade eder. Ancak buna ulaşmak adına tavırlarımızı gözden geçirmemiz gerekir. Ayrıca özgünlüğümüzü korumamız ve sırf “beğenilmek” için istemediğimiz halde başkalarına uyumlanmaktan kaçınmamız önemlidir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Salı – 05 Aralık 2023: Saat 04:53’te Merkür-Vesta karşıtlığı kesinleşiyor. Günün genelinde bir konuya odaklanmakta zorlanabiliriz, heves eksikliği görülebilir. Eğer bir şekilde konsantre olamıyorsanız çok zorlamayarak daha rutin ve az önemde konulara odaklanmak daha verimli olabilir. Ay Başak burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 08:49’da Güneş ile kare açı yapıyor. Son Dördün Ay fazına adım atıyoruz. Bu faz ikilem içerir, özellikle akıl ve kalp arasında gelgitler yaşayabiliriz. Gün içerisinde alma-verme dengesini iyi ayarlamak önemlidir zira zaman zaman uçlara savrulma eğilimi görülebilir. Günün en verimli zamanları saat 21:44 ve sonrası zira Ay-Uranüs üçgeni devreye girecek. Bu saatler itibariyle daha rahatlamış ve keyifli hissedebiliriz. Bir sorunu çözmek veya odaklanarak çalışmak adına bu zaman dilimleri uygun durumda. Günün Sabian sembolü “Kış uykusundan uyanan dağ faresi kendi gölgesini arıyor” Bu sembol sezgiler yoluyla amaç ve döngüleri bulmakla alakalıdır. İç görümüzü kullanmanın önemine vurgu yapar. İşaretleri iyi okumak, gerektiğinde de kendi gölgemiz ve karanlık yönlerimizle yüzleşmek bize asıl yolu gösterebilecektir. Ay Fazı: Son Dördün.

Çarşamba – 06 Aralık 2023: Haftanın en iyicil açı kalıbı Venüs-Satürn üçgeni saat 01:51’de kesinleşiyor. Merkür retrosu başlamadan önce Venüs’ün en güzel etkileri bu dönemde gerçekleşiyor. Bu pozitif açı kalıbı sağlam ve ciddi ilişkiler kurmak adına destekleyicidir. Aynı zamanda söz, nişan ve evlilik tarihi olarak da kullanılabilir. Zira bir ilişkinin boyut atlaması ve köklenmesini simgeler. Diğer yandan mantıklı ve iyi çalışılmış yatırımlardan kazanç sağlamak da mümkündür. Açı kalıbı +-5 gün etkili. 09:16’da Ay-Neptün karşıtı etkin olduğu için günün ilk yarısında dalgınlık, unutkanlık ve yanılgılara açık olabiliriz dikkat. Saat 14:51-16:50 arası günün en verimli saatleri zira Ay-Plüton üçgeni devrede. İkna etmek, iz bırakmak ve destek bulmak adına olumlu tesirler söz konusu. Ay bu açıdan sonra saat 16:51-19:34 arasında boşlukta kaldıktan sonra Terazi burcuna geçiş yapacak. Günün geri kalanı sakin, dengeli ve olaysız bir şekilde devam ediyor. Günün Sabian sembolü “Kış uykusundan uyanan dağ faresi kendi gölgesini arıyor” Bu sembol sezgiler yoluyla amaç ve döngüleri bulmakla alakalıdır. İç görümüzü kullanmanın önemine vurgu yapar. İşaretleri iyi okumak, gerektiğinde de kendi gölgemiz ve karanlık yönlerimizle yüzleşmek bize asıl yolu gösterebilecektir. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 07 Aralık 2023: Ay Terazi burcunda 06:59’da Merkür ile kare açı yapıyor. Günün erken saatlerinde saat 08:59’a kadar bir konuya odaklanmakta, doğru düşünmekte veya karar almakta zorlanabiliriz. Önemli işlerimizi Ay-Mars altmışlığının etkin olduğu 12:15-16:15 arasına denk getirmekte fayda var. Bu aralık efor gerektiren veya üşendiğimiz konuları ele almak için idealdir. Ayrıca egzersiz yapmak, spora başlamak adına da çok uygundur. Saat 15:59 itibariyle Venüs-Vesta üçgeni kesinleşirken romantik anlara adım atıyoruz. Günün geri kalanında ilişkileri tamir eden, canlandıran aynı zamanda duygusal açıdan da son derece besleyici etkiler söz konusu. Duygusal konulara dair önemli konuşmaları öğleden sonra itibariyle yapmakta fayda var. “Sakin bir okyanusta gemi üzerinde süzülen martılar” Bu sembol hareketsizlik ve boşvermişlikle alakalıdır. Motivasyon kaybı ve isteksizlik yaşıyor olabiliriz. Ancak bazen asıl değişim ve hareketi başlatmadan önce dinlenmek, mola vermek ve zihni boşaltmak gerekir. Bazen bir şeyleri sürekli düşünmek yerine konudan uzaklaşırsak asıl cevabı buluruz. Tıpkı unuttuğumuz bir şeyi hatırlamaya çalışmak yerine başka konuya odaklandığımızda aklımıza gelmesi gibi. Ay Fazı: Son Dördün.

Cuma – 08 Aralık 2023: Haftanın en iyi günündeyiz, bugünü en iyi şekilde değerlendirelim derim! Ay Terazi burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 02:36’da Ay-Güneş altmışlığı devrede. Son Dördün fazının en iyicil evresindeyiz, bugün özellikle topluluk önünde yapacağımız işleri en iyi şekilde yerine getirmek, görünürlük ve başarı adına destekleyici tesirlere sahip. Saat 03:11’de haftanın en iyicil açı kalıplarından Güneş-Chiron üçgeni kesinleşiyor. Açı kalıbı ruhsal ve bedensel iyileşmeyi destekleyen bir tesire sahip. Yaralandığımız konularda iyileşme, rahatsızlıkların hafiflemesi gibi konular söz konusu olabilir. Her türlü tıbbi tedavi ve ruhsal çalışma için idea bir etkidir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Haftanın bir diğer olumlu açı kalıbı olan Merkür-Jüpiter üçgeni de saat 07:09’de devreye girecek. Bu açı kalıbı öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösterir. Her türlü finansal işlem, kariyer atılımları, iş kurmak, başvurular gibi konular için ideal bir etkidir.Açı kalıbı +-3 gün etkili. Bu açı kalıbı hafta içerisinde Merkür retrosu öncesinde her türlü önemli görüşme, imza, resmi işlem, alım ve satım gibi konuları ele almak adına en avantajlı etki. Merkür 12 Aralık 2023 itibariyle durağan konuma geçecek ancak bu hafta artık iyice yavaşlamaya başlıyor, bu sebepten bugün ve yarın ne kadar önemli işimiz gücümüz varsa tamamlayıp Merkür retro döneminde nadasta kalmak en mantıklısı. Günün Sabian sembolü “Dini bir tören için şafak sökerken toplanan insanlar” Bu sembol yaşamın zorlu süreçlerinde ruhani olan kaynaktan kopmamak gerektiğine işaret eder. Özellikle kendimizle benzer inanç ve ruhsal eğilimlere sahip kişilerle bir arada olmak önemlidir. Daha yüksek bir güce ve kontrolümüz dışındaki olaylara saygı duymak gerekir. Ay Fazı: Son Dördün.

Cumartesi – 09 Aralık 2023: Herkese iyi hafta sonları! Ay Terazi burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 04:05’te Plüton ile kare açı yaparak boşluğa giriyor ve Ay saat 04:06-06:35 arasında boşlukta. Saat 06:36 itibariyle Ay Akrep burcuna geçecek. Sezgilerimiz oldukça güçlü olabilir, aynı zamanda bir konuya çok daha rahat konsantre olabiliriz, sadece meseleleri aşırı takıntı yapmaktan kaçınalım. Güne 09:33 itibariyle Ay-Satürn üçgeninin dengeli ve dingin enerjisi ile başlıyoruz. Saat 15:23-19:23 arasında Ay-Venüs kavuşumu etkin, bu zaman dilimi günün en romantik, tutkulu ve keyifli zamanları. Özellikle duygusal konuşmalar yapmak, barışmak ve bir ilişkiyi güçlendirmek adına destekler söz konusu. Günün en verimli zamanları ise Ay-Merkür altmışlığının devrede olduğu 18:46-22:46 arası. Her türlü önemli görüşme, buluşma, imza ve başvuru gibi konuları bu aralığa denk getirebiliriz. Günün Sabian sembolü “Güneşten korunmak için şapka takmış plajda oynayan çocuklar” Bu sembol en keyifli koşullarda dahi oyuna dalıp unutmak yerine kendimizi korumamızın önceliğimiz olduğuna işaret eder. Aynı zamanda kolektif birliktelik, çocukluk arkadaşları veya yanında çocuk gibi masum ve şen hissettiğimiz kişilerle yakın olmak yaşam enerjimizi güçlendirecektir. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Pazar – 10 Aralık 2023: Haftanın son gününe geldiğimizde Venüs-Jüpiter karşıtı saat 06:34’te kesinleşiyor. İşte şimdi duygusal konularda hava bulanmaya başlıyor. Hatalı, dürtüsel ve sonradan pişman olabileceğimiz kararlar almaya açıklık görülebilir. Bu açı kalıbı aşırı harcama, israf, hatalı yatırım kararlarına açıktır. Har vurup harman savurmaktan kaçınmalıyız. Ani dolduruşa gelmemeli ve bütçemizin durumu ile çelişmemeliyiz. Finansal risklerden kaçınmak kritik önem taşıyor. Aşırı yeme içme ve illüzyon boyutunda olumlama hali görülebilir, dikkat. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Üzerine Güneş-Juno karesi de 08:16’da devrede. Bugün ilişkiler konusunda çok dikkatli olmakta fayda var, ani kopmalar veya kırgınlıklar gündeme gelebilir, dikkat. Ay Akrep burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 18:02-22:02 arasında Ay-Uranüs karşıtı devrede. Ani, fevri ve dürtüsel davranışlardan sakınmak çok önemli zira bir kıvılcımdan bir anda ipler inceldiği gibi kopabilir. Gereksiz inatlaşma ve restlerden uzak durmakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Yaşam alanları rahatsız edilen pelikanlar bilinmeyen bir yere gidiyor” Bu sembol rahatsız olduğumuz halde direndiğimiz konfor alanı dışına çıkmanın yarar getireceğini gösterir. Bilinmeyenden korkmak yerine yeni olasılıklara yelken açmak önemlidir. İç sesimiz ve gerçek isteklerimizi dinlemek önemlidir. Ay Fazı: Balzamik Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe