Merve Çubuktepe

6 Ekim 2021 saat 14:05’te gerçekleşecek Terazi yeniayının damgasını vuracağı bir haftaya adım atıyoruz. Yeniay anında Merkür, Mars, Ay ve Güneş Terazi burcunda ip gibi dizilmiş durumda. Dengeli gibi görünen bir dengesizlik etkisi söz konusu. Kurulu düzenler, huzurlu görünen ancak içten kaynayan ilişkilerde kırılma ve kopuşlar, adli vakalarda artışlar, ülkeler arası krizler gündeme damgasını vurabilir.

Yeniay haritasında Mars’ın zararda olduğu Terazi burcunda, Merkür’ün de retro konumda olması hatları iyice karıştırıyor. Bu hafta insanlardan elini taşın altında koymasını beklesek dahi bu olmayabilir ve beklentilerimiz yüksekse düş kırıklığı yaşayabiliriz. Ayrıca iletişim süreçleri tam bir kaos olabilir, yanlış anlaşmalara çok çok açık bir haftadayız. Bu sebeple hayati kararlar, blöfler, ani fevri demeçler kesinlikle önermiyorum. Aynı durum bedensel aktiviteler için de geçerli. Sakatlık, görünmez kazalara açıklık söz konusu; özellikle bel, böbrek ve siyatik bölgesi hassas olabilir, fıtık gibi sorunlar tetiklenebilir veya oluşabilir. Özetle hareketlerimize çok dikkat etmeli ve bedenimizi zorlamamalıyız.

Aynı gün Plüton retrosu sona erecek. Gökyüzünde bu ay Merkür, Jüpiter ve Satürn de direkt harekete dönecek. (Önümüzdeki hafta) Özellikle 18 Ekim 2021’den sonra gökyüzündeki bu kaotik etkiler yavaş yavaş sona erecek diyebiliriz, biraz daha dişimizi sıkacağız.

7 Ekim 2021 saat 14:20’de Venüs Yay burcuna geçecek. Venüs Akrep transitinin tutkulu, saplantılı ve manyetik enerjisinden çıkıp daha eğlenceli, uçarı, özgür ve macera dolu bir tesire geçiyoruz. Venüs Yay dönemleri insanların sıkıştırma ve dayatmalara en az toleranslı olduğu zamanlardır. Ufkumuzu açan, hayat felsefimize uyan kişiler ve hatta yabancılar daha fazla ilgimizi çekebilir. Venüs 5 Kasım 2021’e kadar bu burçta kalacak. Ayrıca bu hafta 9 Ekim 2021’de Venüs-GAD kavuşumu kesinleşeceği için gerek eski ilişkilerde hesaplaşmalar, kadersel olaylar ve önemli karşılaşmalar gözlemleyebiliriz.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 04.10.2021: Herkese iyi haftalar! Saat 03:04’te haftanın iyicil açılarından Merkür-Jüpiter üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösterir. Merkür retro olsa da özellikle bugün önemli imzalar, görüşmeler, başvuru, alım satım işlemleri için ideal. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Başak burcunda 12:18’de Jüpiter ile üçgen olumlu açı yapıyor. Öğle saatlerinde özellikle +- 2 saat yaratıcılık, ilham ve enerji toplamak için ideal. Ay günün geri kalanında sakin yolculuğunu sürdürecek. Bugün diyet, detoks, kişisel bakım, ev temizliği gibi konular için çok uygun. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Salı – 05.10.2021: Ay Başak burcunda ve saat 00:47’de Neptün ile karşıt açı yapıyor. Gecenin ilk saatlerinde dalgınlık, dikkatsizlik, unutkanlık ve hatalı muhakemeye açıklık görülebilir dikkat. Ancak sabah saatlerine geldiğimizde 06:02’de Ay-Plüton üçgeni ile hava değişmeye başlıyor. Güne iddialı, kararlı ve enerjik başlayabilir; çeşitli destekler alabiliriz. Ay saat 11:47’de Venüs ile altmışlık olumlu açı yaptıktan sonra boşluğa girecek. Özellikle 09:47-11:47 arası finansal ve duygusal konular adına olumlu tesirler içeriyor diyebiliriz. Ay saat 11:48-15:41 arasında boşlukta olacağı için bu evrede sıfırdan başlanan önemli işlere odaklanılmasını önermem. Önemli kararları da en azından boşluktan sonra vermekte fayda var. Saat 15:42’de Ay Terazi burcuna geçiyor ve bir sonraki gün gerçekleşecek yeniaya hazırlanmaya başlıyoruz. Bugün Balzamik Ay fazının en güçlü günü. Bu sebeple bir şeyleri bırakmak, sonlandırmak, bağ kesmek gibi konular adına en kuvvetli gündeyiz diyebiliriz. Ruhsal çalışmalar için de bu evre çok uygundur. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Çarşamba – 06.10.2021: Yeniay gününe geldik. Ay Terazi burcunda saat 03:15’te Satürn ile üçgen olumlu açı yapacak. Akabinde saat 14:05’te 13 derece Terazi burcunda bir yeniay meydana gelecek. Dengeli gibi görünen bir dengesizlik etkisi söz konusu. Kurulu düzenler, huzurlu görünen ancak içten kaynayan ilişkilerde kırılma ve kopuşlar, adli vakalarda artışlar, ülkeler arası krizler gündeme damgasını vurabilir. Yeniay haritasında Mars’ın zararda olduğu Terazi burcunda, Merkür’ün de retro konumda olması hatları iyice karıştırıyor. Bu hafta insanlardan elini taşın altında koymasını beklesek dahi bu olmayabilir ve beklentilerimiz yüksekse düş kırıklığı yaşayabiliriz. Ayrıca iletişim süreçleri tam bir kaos olabilir, yanlış anlaşmalara çok çok açık bir haftadayız. Bu sebeple hayati kararlar, blöfler, ani fevri demeçler kesinlikle önermiyorum. Aynı durum bedensel aktiviteler için de geçerli. Sakatlık, görünmez kazalara açıklık söz konusu; özellikle bel, böbrek ve siyatik bölgesi hassas olabilir, fıtık gibi sorunlar tetiklenebilir veya oluşabilir. Özetle hareketlerimize çok dikkat etmeli ve bedenimizi zorlamamalıyız. Ay saat 15:03’te Mars ile kavuşacağı için de öğleden sonraya kadar daha kolay parlayabilir, agresif hissedebiliriz. Bu etki akşam saatlerinde solacak, ancak gün boyunca yeniayın gergin etkisi sürebilir. Ay Fazı: Yeniay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 07.10.2021: Ay Terazi burcundaki son derecelerindeyken saat 05:07’de Jüpiter ile üçgen olumlu açı yapıyor. Ancak saat 08:03’te Ay, Plüton ile kare sert açı yaparak boşluğa girecek. Bu sebepten ötürü de özellikle sabah saatleri daha gergin geçebilir, her şeyi abartma eğiliminde olabiliriz. Ay saat 08:04-17:22 arasında boşlukta kalacağı için bugün bir şeye odaklanmakta zorlanabilir, birçok konuda bu saatlerde kararsızlık yaşayabiliriz. Acele ve paniğe gerek yok. Diğer yandan Venüs saat 14:20 itibariyle burç değiştiriyor ve Yay burcuna geçiş yapıyor. Venüs Akrep transitinin tutkulu, saplantılı ve manyetik enerjisinden çıkıp daha eğlenceli, uçarı, özgür ve macera dolu bir tesire geçiyoruz. Venüs Yay dönemleri insanların sıkıştırma ve dayatmalara en az toleranslı olduğu zamanlardır. Ufkumuzu açan, hayat felsefimize uyan kişiler ve hatta yabancılar daha fazla ilgimizi çekebilir. Venüs 5 Kasım 2021’e kadar bu burçta kalacak. Ay saat 17:23 itibariyle boşluktan çıkıp Akrep burcuna geçerken tekrar odak ve gücümüzü toplamaya başlıyoruz; akşam saatleri bir şeylere tam konsantre olmak ve ruhsal çalışmalar için çok uygun. Ay Fazı: Yeniay.

Cuma – 08.10.2021: Ay Akrep burcunda saat 04:37’de Satürn ile kare sert açı yaparak soğuk ve gergin bir tesir oluşturacak. Asıl önemlisi saat 07:00’de Güneş-Mars kavuşumu kesinleşiyor. Bu açı kalıbı oldukça gergin bir doğaya sahip. Agresyon, fevri çıkışlar, kazalar, sakatlıklar ve ego krizlerine açık etkiler söz konusu; çok dikkat. Diğer yandan doğru kullanılırsa spora başlamak, bir işe heves ve gayretle girişip tamamlamak adına da olumlu etkilere sahiptir. Ancak bugün haftanın en zor günü zira Ay açıları da oldukça sert. Ay saat 15:59’da Uranüs ile karşıt açı yaparak daha gerilimi daha da arttırıyor. Tatsız sürprizler gündeme gelebilir, olaylar inceldiği yerden kopabilir. Sınırları zorlamamalı ve kesinlikle blöflerden kaçınılmalı. Bugün sakin kalmak, uçlara gitmemek ve en önemlisi de risk almamak mühim. Ay Fazı: Yeniay.

Cumartesi – 09.10.2021: Herkese iyi hafta sonları! Ay Akrep burcunda saat 03:52’de Neptün ile üçgen olumlu açı yapıyor. Uyanık olanlar için +-2 saatlik evre ruhsal çalışmalar ve ibadet için çok uygun. Ay saat 09:06 itibariyle Plütonla olumlu altmışlık açı yaptıktan sonra boşluğa giriyor ve saat 09:07-18:24 arasında uzun bir süre boşlukta kalacak. Bugün bir şeylere aşırı takıp kendimizi kilitleme riski var, eğer böyle bir şey yaşıyorsak odağımızı dağıtmamız ve sosyalleşmemiz çok önemli diyebiliriz. Merkür retrosu sebebiyle sonradan pişman olabileceğimiz mesajlar, aramalar olabilir; iyi düşünelim. Saat 18:25 itibariyle Ay boşluktan çıkarak Yay burcuna geçecek ve tekrar güç kazanmaya başlayacağız. Ve saat 19:18’de haftanın en önemli açılarından Merkür-Güneş kavuşumu kesinleşecek. Fikirlerimizi, düşüncelerimizi ve bilgimizi daha fazla ortaya çıkarmak, fark edilmek, saygı duyulmak isteyebiliriz. Hayatımıza yön verecek güçte önemli haberleri duyabiliriz. İnisiyatif alanın kazanacağı, ilham ve başarıyla ödüllendirilebileceği bir etki. Retro olsa da imza, girişim, seyahat, önemli konuşmalar gibi konular için çok uygun bir tesir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Buna ek olarak saat 21:08’de Ay-Güneş 45’liği kesinleşirken hilal fazına geçtiğimiz için dinamik enerji daha da yükselecek. Saat 22:19’da Venüs, Güney Ay Düğümü ile kavuşum yapacak. Eski ilişkilerde hesaplaşmalar, kadersel olaylar ve önemli karşılaşmalar gözlemleyebiliriz. Bu açı bazen büyük skandallar, ifşalar ve dedikoduları gündeme getirebilir. Ay Fazı: Hilal.

Pazar – 10.10.2021: Haftanın son gününde saat 01:48’de haftanın zorlu açılarından Merkür-Mars kavuşumu kesinleşiyor. Açı kalıbı entelektüel farklılıklar adına çatışmalar getirebilir. Zeka odaklı savaşlar, keskin ve ukala bir iletişim tarzı daha baskın olabilir. Ancak kendimizi, zeka ve birikimlerimizi aşırı yüceltmek ciddi şekilde ters tepebilir. Kavga eder gibi konuşma tarzı, ani agresyon iletişime yansıyabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Yay burcunda saat 05:43’te Satürn ile olumlu açı yaparak güne ciddi, kararlı ve odaklı başlamamız konusunda destek olmakta. Saat 11:26’da Ay-Chiron üçgeni kesinleşirken +-1 saatlik evre ruhsal çalışmalar ve ibadet için çok uygun tesirler taşıyor. Günün en güzel zamanları akşam ve gece saatleri zira Ay saat 22:11’de önce Mars, sonra saat 23:44’te Güneş ile olumlu altmışlık açılar yapacak. Bu saatler her türlü önemli girişim, sportif faaliyet için uygundur. Üşendiğimiz işleri hızla bitirebilir, yaşam enerjimizi kah spor, kah eğlence ile yükseltebiliriz. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe