Berrak Nilhan Karaca

Güneş tutulmasının büyük etkisi ve bir haftalık tatilden sonra tekrar karşınızdayız. :)

Bu haftanın önemli görünümlerden bir tanesi, Merkür’ün 6 Eylül 2017 tarihinde ileri hareketine geçiş yapması olarak karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte, Merkür’ün gücünü toparlaması ve normal hızına kavuşması bir müddet daha zaman alır. Dolayısıyla önümüzdeki bir hafta içerisinde de almak istediğiniz elektronik eşyalardan bir müddet daha uzak durmanız, imza atmak istediğiniz sözleşmenin detaylarını mümkünse bir bilirkişiye göstermeniz veya dikkatlice okumanız ve etrafınızdaki insanlarla iletişiminizde yanlış anlaşılmalara dikkat etmeniz önemlidir. 6 Eylül 2017’de Balık burcunda gerçekleşecek dolunayı bir önceki yazımda burç detaylı olarak belirtmiştim, isterseniz inceleyebilirsiniz.

Bir diğer önemli görünüm, yine 6 Eylül 2017 tarihinde Başak burcundaki Güneş’in Neptün ile sert açısı olacak. Bir tarafımız verimli olmak, çalışmak, bir şeyleri daha efektif hale getirmek isterken, bunu yapacak disiplini kendi içimizde bulamayabilir veya kafa karışıklıkları yaşayabiliriz. Bizim için önemli olan şeyin ne olduğunu tayin etmekte zorlanabilir, isteklerimizi ve amaçlarımızı doğru bir şekilde ortaya koymakta zorluk çekebiliriz. Pozitif değerlendirmeyle bu açı merhamet ve fedakârlık duygusunu arttırabilir. Farklılıklar yerine içinde bulunduğumuz bütünü görmemizi sağlayabilir.

9 Eylül 2017 tarihinde kesinleşecek Güneş-Plüton pozitif açısı ise amaçlarımızın ve isteklerimizin peşinden güçlü bir şekilde gitmemiz için bizi olumlu anlamda etkileyebilir. Hayatımızda yapmak istediğimiz dönüşümü yapacak kuvveti kendi içimizde hissedebiliriz. Dönüşüm daha ziyade sağlığımız, çalışma hayatınız ve günlük rutinimiz ile alakalı olabilir. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 04.09.2017
Bugün Ay, Kova burcundaki geçişini devam ettirecek. Saat 16:00’da Satürn ile pozitif açısı kesinleşeceği için gün boyunca üzerimize düşen sorumlulukları yapmak ve amaçlarımız için belli bir plan çerçevesinde hareket etmek için güzel etkiler altında olacağız. Saat 18:44’te Ay, Jüpiter ile pozitif açısını kesinleştirecek. Dolayısıyla kendimizi sorumluluklardan biraz daha arındırarak daha özgür hissetmek, arkadaşlarımızla güzel vakit geçirmek, grup çalışmaları yapmak açısından akşam saatlerini değerlendirebiliriz. Bu güzel etkilerden hava ve ateş elementinden burçlar olan İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yay faydalanabilir.

Salı 05.09.2017
Sabah saatlerinde Ay, Merkür ve Mars ile sert açısını kesinleştirecek. Sabah uyandığınızda kendimizi sinirli ve gergin hissedebiliriz, yanlış anlaşılmalara açık olabiliriz. Egosantrik ve gururlu tepkiler görülebilir Bu durumdan daha ziyade sabit burçlar olan Boğa, Aslan, Akrep ve Kova etkilenebilir. Saat 08:28’de Ay Balık burcuna geçiş yapacak ve balık burcunun yöneticisi Neptün ile Güneş sert açısını kesinleştirecek. Dolayısıyla bugün egoyu bir kenara bırakmak, farklılıklarımıza rağmen kendimizi bir bütünün parçası olarak hissetmek, fedakâr ve merhametli yaklaşımlar sergilemek için uygun bir gün. Sezgilerimiz çok kuvvetlenebilir. Bununla birlikte günlük sorumluluklarımızı belirli bir disiplin altında yapmak kolay olmayabilir. Bu durumdan su elementinden burçlar olan Yengeç, Akrep ve Balık daha fazla etkilenebilir.

Çarşamba 06.09.2017
Saat 10:02’de Balık burcunda Neptünyen bir dolunay gerçekleşecek. Bu dolunayın etkilerinden daha sonra ayrıntılı bir şekilde bahsedeceğim. Kısaca değinmek gerekirse artık bize mutluluk vermeyen ve hayatımızda artık vadesi dolmuş şeylerden vazgeçmek isteyebiliriz. Ay’ın bir sonraki açısı Plüton ile olduğu için bu feda ediş ve vazgeçiş bizi duygusal olarak çok daha fazla güçlü hissettirebilir. Bu bitiş hayatımızda daha güçlü başlangıçlara vesile olabilir. Adeta sırtımızdaki bizi kamburlaştıran bir yükten kurtulup daha dik durmak gibi… Atacağımız bu adımda mantıktan ziyade duygularımız ve sezgilerimiz bize yol gösterebilir. Saat 23:28’de Ay, Satürn ile sert açısını kesinleştirecek. Dolayısıyla akşam saatlerinde kendimizi biraz soğuk, mesafeli ve sorumluklarımızın baskısı altında hissedebiliriz. Bugünkü etkilerden daha ziyade değişken burçlar olan İkizler, Başak, Yay ve Balık etkilenebilir.

Perşembe 07.09.2017
Saat 15:01’e kadar Ay Balık burcunda boşlukta hareket edecek, dolayısıyla Bu saate kadar yeni bir şeyler başlatmak, önemli girişimlerde bulunmak önemli konuşmalar ve görüşmeler yapmak için uygun olmayacağız. Başlatmaya çalıştığımız şeyin sonunu getirmekte veya bir yere bağlamakta zorlanabilir ve yaptığımız girişimi başarıya ulaştıramayabiliriz. Bu saatlerde günlük rutinlerimizi ve üzerimizdeki sorumluluklarınızı halletmeye çalışmak daha doğru bir yaklaşım olabilir. Saat 15.02 itibariyle Ay Koç burcuna geçiş yapıyor ve enerjimizi artırıyor. Daha spontan hareket edebilir, kendinizi cesurca ortaya koyabilir, girişimlerde bulunabilir ve liderlik vasıflarımızı daha fazla gösterebiliriz. Ateş elementinden burçlar olan Koç, Aslan ve Yay bu etkilerden daha fazla faydalanabilir.

Cuma 08.09.2017
Bugün Ay, Koç burcundaki geçişine devam ediyor. İlk açısı saat 19:30’da Venüs ile olacak. Bugün bize heyecan ve keyif veren, sevdiğimiz şeyleri yapmaya vakit ayırabiliriz. Etrafımızdaki insanlarla ilişkilerimizde huzuru, uyumu ve barışı sağlamak daha kolay olacaktır. Bununla birlikte Ay’ın bir sonraki bağlantısı Plüton ile sert açı olduğu için aşkta “Ya benimsin, ya kara toprağın!” şeklindeki yaklaşımlardan uzak durmakta fayda var. Zorlayıcı ve baskıcı tavırlar duygusal ilişkilerimize zarar verebilir. Bu etkiyi pozitif olarak kullanabilmenin yolu, içimizde biriktirdiğimiz ve bize yük olan negatif duygularımızı anlamak, onlardan kurtulmak ve bitmesi gereken ilişkileri artık bitirmek olabilir. Öncü burçlar olan Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlak bugün daha fazla etki altında kalabilir.

Cumartesi 09.09.2017
Ay, bugün saat 18:50’ye kadar Koç burcundaki seyahatine devam edecek. Sırasıyla Satürn, Jüpiter ve Uranüs ile açılar yapacak. Aynı zamanda Güneş de saat 13:45’te Plüton ile pozitif açısını kesinleştirecek. Oldukça hareketli ve pozitif enerjilerin olduğu bugünü birçok açıdan değerlendirebiliriz. Sadece Ay’ın Jüpiter ile kontağı sert olacağı için yeme içmeyi ve bize keyif veren şeyleri fazla abartmamaya dikkat etmeliyiz. Kendimizi oldukça enerjik, heyecanlı, yeni bir şeyler yapma hevesinde ve özgür hissedebiliriz. Son derece yenilikçi ve parlak fikirler bulup bunları hayata geçirmek isteyebiliriz. Etrafımızdaki insanlara, özellikle akşam saatlerinde, duygularımızı ve düşüncelerimizi daha rahat ifade edebiliriz. Kendimizde bu değişiklikleri ve yenilikleri yapacak gücü ve motivasyonu rahatlıkla bulabiliriz ve etrafımızdaki kişilere de liderlik edebiliriz. Ateş ve Hava elementi burçları olan Koç, İkizler, Aslan, Terazi, Yay ve Kova bu etkilerden faydalanabilir. Saat 19:22’de Ay Boğa burcuna geçiş yapıyor. Bu nedenle biraz daha sakinleşmeye ve yavaşlamaya başlıyoruz.

Pazar 10.09.2017
Bugün Ay Boğa burcundaki geçişini devam ettirecek. Bize keyif veren şeylere, sakinliğe ve huzura ihtiyaç duyabiliriz. Ay’ın Mars ile pozitif açısı nedeniyle bugün maddi güvenliğimizi korumaya ve oluşturmaya yönelik hareket edebiliriz. Enerjimiz hayli yüksek olduğu için bu enerjiyi dışarıya atmamızı sağlayacak ve bizi mutlu edecek faaliyetlerde bulunabiliriz. Saat 17:06’da Ay Neptün ile pozitif açısını kesinleştirecek. Enerjimizi ideallerimiz için harcamayı tercih edebiliriz. İlişkilerde karşılıklı anlayış, merhamet ve özveri kendini gösterebilir. Sezgilerimiz artabilir ve etrafımızdaki insanların motivasyonlarını hissedebiliriz. Bu geçişlerden Toprak ve Su elementinden burçlar olan Boğa, Yengeç, Başak, Akrep, Oğlak ve Balık daha fazla etkilenebilir. Doğum haritanız üzerindeki kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Güzel ve mutlu bir hafta dileğiyle
Berrak Nilhan Karaca