Merve Çubuktepe

Yeni bir ay, yeni bir dönem bizleri bekliyor. 5 Eylül 2023’te Venüs retrosu sona ererken ilişkiler ve değer konusundaki dengeler tekrar düzelmeye başlayacak. Belirsiz konularda netlik tekrar oluşurken önemli kararlar vermenin arifeinde olacağız. Hafta boyunca 4 Eylül 2023’te Merkür-Jüpiter üçgeni ve 8 Eylül 2023’te Güneş-Jüpiter üçgeni Merkür retro olsa da her türlü önemli karar, görüşme ve işlemlerde destekleyici durumda. Son olarak 10 Eylül 2023’te kesinleşecek olan Venüs-Juno kavuşumu ile hafta sonu uzun bir süre sonra ilişkiler açısından en şanslı dönem olarak görünüyor.

3-5 Eylül 2023 arasında durağan konumda kalan Venüs, 5 Eylül 2023 itibariyle tekrar direkt hareketine başlayacak. Bir süre gölge fazda kalıp yavaş yavaş hızlanacak olsa da neredeyse tüm yazı kaplayan ilişkiler üzerine sınavlar, gel-gitler ve belirsizliklerin dengeleneceği döneme geldik. Ayrıca Venüs direkt harekete başlayacağı için her türlü bekleyen estetik operasyon, imaj değişimi ve kişisel bakım adına da elverişli dönemlere adım atıyoruz.

Kalan Venüs Retro takvimine bir göz atalım:
Venüs Durağan Konumda: 3-5 Eylül 2023 04:19
Venüs İleri Harekette: 5 Eylül 2023 04:20 – 12 derece Aslan

**10 Eylül 2023 ve 28 Eylül 23 tarihleri bu ayın duygusal açıdan en harika zamanları zira Venüs-Juno kavuşumu kesinleşecek. İlişkiler konusunda net kararlar vermek; söz, nişan ve düğünler için son derece güzel zamanlar. Aynı zamanda kalbi boş olanlar için de bu tarihler güzellikleri beraberinde getirebilir.

4 Eylül 2023’te Merkür-Jüpiter Üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösterir. Her türlü finansal işlem, kariyer atılımları, iş kurmak, başvurular gibi konular için ideal bir etkidir. Bu açı bu ay iki kere tekrarlanacak, bu esnada Merkür retro konumda. Retro sırasında önemli işler için en iyi zamanlardan biri. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

5 Eylül 2023’te Jüpiter retrosu başlıyor. Jüpiter Boğa burcunda 15-5 derece arasında gerileyecek. Bu esnada enflasyon ve fiyatlarda daha da artışlar, ciddi dalgalanmalar ve piyasa krizleri görebiliriz. Zaten buna alıştık gibi dursa da özellikle Ekim 2023 tutulmalar dönemi itibariyle çok daha zorlu koşullar bizi bekliyor. Kişisel düzlemde ise yarım kalan eğitimlere devam etmek, ruhsal açıdan güçlenmek ve daha fazla spiritüel konularda derinleşmek faydalı olacaktır. 31 Aralık 2023’e kadar Jüpiter retro konumda kalacak.

6 Eylül 2023 Güneş-Merkür Kavuşumu kesinleşiyor. Bu açı net ve etkili iletişim yeteneklerini desteklerken, zihinsel enerjiyi yükseltir ve odaklanma yeteneğini artırır. Bu dönemde öğrenme, bilgi paylaşımı ve yeni fikirler üretme konularında aktif olabilirsiniz. Karar verme süreçlerinde analitik düşünme becerileri güçlenirken, sözlü yetenekler ve ikna kabiliyeti artar. Bir konuya başlamak ve harekete geçmek adına elverişli bir tesirdir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

8 Eylül 2023’te Güneş-Jüpiter Üçgeni kesinleşiyor. Bu açı kalıbı refah, cömertlik, sıhhate iyileşme ve hoş görüyü simgeler. Zorlu açılar içeren bir haftada olacağız ama bugün haftanın en iyi günü diyebilirim. Özellikle finansal konular, eğitim, hukuk ve resmi makamlarla ilgili işlemler adına tüm gün değerlendirilebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 04 Eylül 2023: Herkese iyi haftalar! Muhteşem bir haberle yeni haftayı açıyoruz. :) Milli gururlarımız Türkiye Kadın Milli Voleybol takımımız Avrupa şampiyonu oldu! Bağırmaktan sesimiz kısıldı, çok mutlu ve gururluyuz. Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türk kadınları güçleri, cesareti ve yetenekleriyle hepimize en büyük hediyeyi verdiler. Hepsini tüm kalbimle kucaklıyorum! Haftanın en iyicil açı kalıplarından Merkür-Jüpiter üçgeni saat 13:28’de kesinleşiyor. Bu açı kalıbı öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösterir. Her türlü finansal işlem, kariyer atılımları, iş kurmak, başvurular gibi konular için ideal bir etkidir. Bu açı bu ay iki kere tekrarlanacak, bu esnada Merkür retro konumda. Retro sırasında önemli işler için en iyi zamanlardan biri. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ay Boğa burcunda saat 14:12’de Güneş ile üçgen olumlu açı yapıyor. Özellikle saat 12:12-16:12 arası her türlü önemli görüşme, ekip çalışması ve ilişkilerde denge kurmak adına olumlu tesirler içeriyor. Buna ek olarak günün en verimli zamanları ise saat 18:35-23:35 arası zira önce Ay-Merkür üçgeni sonra da Ay-Jüpiter kavuşumu devreye girecek. Tüm gün neredeyse çok iyi durumda ama özellikle her türlü önemli iş, imza, görüşme ve başvuruyu bu aralığa denk getirebiliriz. Merkür retro olsa da son derece elverişli bir zaman dilimi. Günün Sabian sembolü “Güçlü devlet adamı ayaktakımı sayesinde ulaşıyor.” Bu sembol güç dengelerinin ani değişime dair bir uyarı yapar. Ancak her şeyin her zaman bir bedeli vardır, güdüler ve kontrolsüzlüğe karşı teyakkuzda olunmalıdır. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Salı – 05 Eylül 2023: Müjdemi isterim saat 04:19’da Venüs retrosu sona eriyor! Bir süre gölge fazda kalıp yavaş yavaş hızlanacak olsa da neredeyse tüm yazı kaplayan ilişkiler üzerine sınavlar, gel-gitler ve belirsizliklerin dengeleneceği döneme geldik. Ayrıca Venüs direkt harekete başlayacağı için her türlü bekleyen estetik operasyon, imaj değişimi ve kişisel bakım adına da elverişli dönemlere adım atıyoruz. Ay Boğa burcunda saat 10:27’de Uranüs ile kavuşum açısı yapıyor. Günün ilk saatleri daha spontane, beklenmedik olaylarla dolu geçebilir. Saat 14:58-19:46 arası günün en verimli zamanları zira Ay, Neptün ve Plüton ile olumlu açılarda. Gerek dünyevi gerek ruhsal tüm önemli işlerimizi bu zaman dilimine denk getirebiliriz. Saat 17:11’de Jüpiter retrosu başlıyor. Jüpiter Boğa burcunda 15-5 derece arasında gerileyecek. Bu esnada enflasyon ve fiyatlarda daha da artışlar, ciddi dalgalanmalar ve piyasa krizleri görebiliriz. Zaten buna alıştık gibi dursa da özellikle Ekim 2023 tutulmalar dönemi itibariyle çok daha zorlu koşullar bizi bekliyor. Kişisel düzlemde ise yarım kalan eğitimlere devam etmek, ruhsal açıdan güçlenmek ve daha fazla spiritüel konularda derinleşmek faydalı olacaktır. 31 Aralık 2023’e kadar Jüpiter retro konumda kalacak. Ay saat 19:47-23:06 arasında uzun bir süre boşlukta kalacak. Bu evreyi rölantide geçirmekte fayda var, ilerlemekte ve sonuç almakta zorlanabiliriz. Saat 23:06’da Ay boşluktan çıkıp İkizler burcuna geçiyor ve denge kazanmaya başlıyoruz. Günün Sabian sembolü “Muhteşem işlenmiş bir parşömen üzerindeki bir aile ağacı.” Bu sembol bir başarı öyküsünün arkasında yer alan aile ve köklerden gelen birikimin önemine vurgu yapar. Kültürel değerlerimize sahip çıkmak, geçmişten ilham almak son derece önemlidir. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Çarşamba – 06 Eylül 2023: Ay İkizler burcunda ve saat 10:44’te Ay-Mars üçgeni kesinleşiyor. Günün ilk yarısında saat 08:44-12:44 arası günün en verimli zamanları. Spora başlamak, efor gerektiren işleri halletmek ve harekete geçmek adına destekleyici tesirler mevcut. Saat 14:08’de haftanın en önemli açılarından Güneş-Merkür kavuşumu kesinleşiyor. Bu açı net ve etkili iletişim yeteneklerini desteklerken, zihinsel enerjiyi yükseltir ve odaklanma yeteneğini artırır. Bu dönemde öğrenme, bilgi paylaşımı ve yeni fikirler üretme konularında aktif olabilirsiniz. Karar verme süreçlerinde analitik düşünme becerileri güçlenirken, sözlü yetenekler ve ikna kabiliyeti artar. Bir konuya başlamak ve harekete geçmek adına elverişli bir tesirdir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Saat 18:55-21:44 arası günün duygusal açıdan en pozitif saatleri zira Ay, Juno ve Venüs ile olumlu görünümde olacak. Hazır Venüs retrosu da bitmişken ilişkiler konusunda haftanın en şanslı anlarından birine adım atıyoruz. Saat 23:45 itibariyle Ay-Merkür karesi kesinleşirken risk almamak ve dengede kalmakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Eski dantel mendil, nadir parfümler ve bir ayna.” Bu sembol eğitimin önemiyle ilgilidir. İyi eğitim, köklü okulların birey üzerinde güçlü avantajları vardır. Kişi doğuştan bir zarafet taşır, doğal ve seçkin ilgi alanlarına sahiptir. Bu konuda bireyin kendini geliştirmesi her daim fayda getirecektir. Ay Fazı: Küçülen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 07 Eylül 2023: Ay İkizler burcunda yolculuğuna devam ediyor saat 01:20’de Ay-Güneş karesi kesinleşiyor ve Son Dördün Ay fazına geçiyoruz. Bu faz hırslı bir doğaya sahiptir, rekabet ve kendimizi başkalarına ispat duygusu artar. Aynı zamanda eril-dişil dengede dalgalanma görülebilir, mantık ve duygu arasında çatışma yaşayabiliriz. Saat 09:56-11:56 arasında Ay-Chiron altmışlığı devrede. Bu aralık her türlü ruhsal ve tıbbi şifa çalışması için çok uygundur. Son olarak gecenin son saatlerinde saat 23:45’te Ay, transit Ay düğümleriyle olumlu konumda geçecek. Bu saatler ruhsal açıdan güçlü, aynı zamanda sorunları çözmek, iş birlikleri yapmak, barışmak ve ahenk kurmak adına da çok uygundur. Günün Sabian sembolü “Eski dantel mendil, nadir parfümler ve bir ayna.” Dünkü Sabian sembolünün etkisi bugün de devam etmektedir. Bu sembol sıradan ve kolay olandan uzaklaşarak; farklı, zor ve seçkin olana odaklanmanın, bu konularda uzmanlaşmanın önemine vurgu yapar. Ana akımdan uzaklaşarak özel ve derin olana yönelmek uzun vadede büyük başarı getirebilir. Ay Fazı: Son Dördün.

Cuma – 08 Eylül 2023: Ay İkizler burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 01:21’de Neptün ile kare sert açı yaparak boşluğa giriyor. Ay saat 01:22-07:59 arasında boşlukta. Bu evrede uyku düzeninde bozulma, uykuya dalma güçlüğü veya garip rüyalar görülebilir. Özellikle Neptün kareli etkilerde rüyalara çok fazla anlam yüklememekte fayda vardır. Bir de sabahın erken saatlerinde unutkanlık ve dalgınlığa dikkat. Saat 08:00’de Ay boşluktan çıkarak yönettiği Yengeç burcuna geçiyor. Daha evcimen, duygusal ve korumacı hissedebiliriz. Evimiz ve ailemizle zaman geçirmek daha iyi gelebilir, evimizi güzelleştirmeye odaklanabiliriz. Kendimize öz şefkat gösterme zamanıdır. Günün en verimli zamanları Ay-Satürn üçgeninin etkin olduğu saat 11:43-15:43 arası, özellikle her türlü kariyer ve finans odaklı işler için bu zaman dilimi değerlendirilebilir. Bunun üzerine haftanın en iyicil açı kalıplarından Güneş-Jüpiter üçgeni saat 14:12’de kesinleşiyor. Bu açı kalıbı refah, cömertlik, sıhhate iyileşme ve hoş görüyü simgeler. Zorlu açılar içeren bir haftada olacağız ama bugün haftanın en iyi günü diyebilirim. Özellikle finansal konular, eğitim, hukuk ve resmi makamlarla ilgili işlemler adına tüm gün değerlendirilebilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Sadece günün son saatlerine dikkat 23:33’te kesinleşen Ay-Mars karesi hata, sakarlık ve agresyon oluşturabilir. Günün Sabian sembolü “Çocuklar hayvanat bahçesindeki orangutan kafesinin çevresinde.” Bu sembol akıl yaşta değil baştadır der. Hayatta bazen çok yaşlı ve deneyimli kişiler, bazen de çok genç kişiler de aynı oranda öğretici olabilir. Öğütleri dikkate almak faydalıdır. Sakin ve saygı duyulan bir duruş geliştirmek kişisel gücü arttıracaktır. Ay Fazı: Son Dördün.

Cumartesi – 09 Eylül 2023: Herkese iyi hafta sonları! Ay Yengeç burcunda yolculuğuna devam ediyor, saat 05:56-07:56 arasında Merkür olumlu açısıyla yeni güne başlıyoruz. Ancak günün asıl harikulade saatleri saat 12:38-18:48 arası zira Ay, arka arkaya Jüpiter ve Güneş ile olumlu açılar yapacak. Her türlü kişisel, duygusal veya dünyevi konuda adım atmak, harekete geçmek adına harika destekleyici tesirler devrede. Özellikle kariyer ve finans odaklı konularda açı kalıbı ekstra olumlu. Sadece akşam saatlerine dikkat saat 21:33’te Ay-Chiron karesi devrede olacak. Gece vakti ruhsal yaralanma ve gerilimlere açık olabiliriz, kişisel alanımızı ve haklarımızı korumak; aşırı alınganlıktan kaçınmakta fayda var. Günün Sabian sembolü “Bir volkanik patlama güçlü enerjileri açığa çıkarıyor.” Bu sembol bastırılmış dürtülerin kontrolsüz patlamasıyla ilgilidir. Eğer müdahale edilmezse ego krizleri sonucunda kontrolsüz yıkımlar gündeme gelebilir. Kişinin kendini yeniden inşa etmeye arzu duyması ve harekete geçmesi güçlü bir dönüşüm süreci başlatacaktır. Ay Fazı: Son Dördün.

Pazar – 10 Eylül 2023: Haftanın duygusal açıdan en şanslı etkilere sahip gününe geldik. Saat 08:04’te Venüs-Juno kavuşumu kesinleşiyor. Açı kalıbı duygusal bağları vurgularken, bu bağların daha derin ve uzun vadeli bir ilişkiye dönüşme potansiyelini gösterir. İki kişi arasındaki çekim güçlü olabilir ve bu, romantik ilişkilerde derinlemesine bir bağlılığı işaret edebilir. Bu kavuşum, evlilik ya da ciddi bir ilişki kurma isteğini yükseltebilir. Bu ay bu açı iki kere gerçekleşecek, bu ilki. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Saat 10:35-14:35 arasında Ay-Neptün üçgeni devrede, bu aralık her türlü ruhsal ve sanatsal çalışma için çok uygun. Ay saat 15:47’de Plüton ile karşıt sert açı yaptıktan sonra saat 15:48-19:36 arasında boşlukta kaldıktan sonra Aslan burcuna geçecek. Önemli işlerimizi bu aralığa denk getirmemekte fayda var. 19:37 sonrasında eğlence, sosyalleşme ve kendimizi ifade konusunda güçlü etkiler alacağız. Günün Sabian sembolü “İki heyecanlı kız ruh çağırmak için deney yapıyor.” Bu sembol bilinen gerçeklikten öteye uzanma isteğini temsil eder. Varoluşu, tüm ruhsal akımları ve hatta insanlığı sorgulamak kişiyi daha ileri bir tekâmül noktasına götürecektir. Beklenen cevaplar hemen gelmeyebilir ve hatta bu bir huzursuzluk yaratabilir, ancak bu durum kişinin odağını bozmamalıdır. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe