Merve Çubuktepe

Başlığın negatif bir ifade taşıdığının farkındayım, ancak bu hafta gerilimli açı kalıpları baskın durumda olacak. Genelde de tema hep yanılma, aldatılma ve dürüst olmayan tabiri caizse belden altı çalışan insanlarla alakalı. Madem gökyüzü bu durumda biz de bu açıları anlayıp ona göre kendimizi hazırlamaya çalışalım.

6 Haziran 2018’de önce Merkür-Neptün karesi kesinleşecek. Bu tam anlamıyla üç kağıt açısıdır. Söylenenleri çarpıtır, yanlış anlaşılmaları çoğaltır. Aynı zamanda dolandırıcılıkla da ilişkilidir. Bundan ötürü de bu hafta kesinlikle yaptığınız banka işlemlerinden size bir şeyler söz veren insanlara kadar herkesi mercek altında tutmanız önemli. Aynı gün Güneş-Merkür de kavuşum halinde İkizler burcunda bu etkiyi yükseltiyor. Kararsızlık, çift uçlu ifadeler had safhaya çıkabilir. Aynı zamanda kafa karışıklığı, unutkanlık gibi konular da önem kazanıyor. Bundan ötürü zaten unutkanlık probleminiz varsa her şeyi not almaya ya da alarm kurmaya özen göstermelisiniz.

6 Haziran 2018’de Merkür-Güneş etkileri dışında Venüs-Plüton karşıtı da etkin olacak. Bu karşıt açı esasen bir kare açı kadar felaket etkide değil. Ancak ilişkide Yengeç-Oğlak düzleminde olacak bu etki ilişkide güç savaşları, aşırı kıskançlık ve kontrol takıntısı ile de alakalıdır. Aynı zamanda özellikle bozuk giden bir ilişkiyi düzeltmek için karşı tarafa anlamsız derece baskı, ilgi gösterip sonra işleri daha da berbat etme durumu da getirebilir.

7 Haziran 2018’de Güneş-Neptün karesi kesinleşecek. Merkür-Güneş kavuşumu ve Merkür-Neptün karesi de devam etmekte. Burada anahtar kelimelerden biri manipulasyon. Gerek finansal konularda gerek kişisel ya da maddi konularda kimsenin dolduruşuna gelmemelisiniz. Bu hafta sıkça yalan haberler ya da iftiralar medyada gündeme gelebilir. Bundan dolayı özellikle dolduruşçu tipleri mümkün mertebe muhattap almamaya gayret edin derim.
8 Haziran 2018’de Mars Güney Ay Düğümü ile kavuşum yapacak. Zaten zorlayıcı etkide Mar bir de güney düğüm ile kavuşumda. Üstelik 27 Haziran 2018’de retro gerçekleştirmek üzere hızı yavaşlıyor. Bunu gücü kötüye kullanmak olarak yorumlayabiliriz. Kova burcu sembolizmi de olduğu için sevgi kelebeği ya da adalet sevdalısı, insan hakları savunucusu görünümlü insanlar bu dönemde insanların duygularını sömürebilir, onlar üzerinden çıkar sağlamaya çalışabilirler.

Aynı zamanda düşmancıl kişiler bu dönemde çevrenizdeki insanları hatalı bilgi ile kendilerini masum gösterip size karşı kitleyi kışkırtabilir. Bu toplumsal düzlemde de geçerli. Bundan dolayı da seçimlere az kala bu tür çirkin davranışlar artabilir, biz de ekran başında sinir olabiliriz! Seçimle ilgili ayrıca bir analiz de paylaşacağım. Son olarak Mars dediğim gibi yavaşladı, bir de GAD ile kavuşumda. Bu dönem bir mücadele, büyük bir girişim için açıkçası pek uygun değil. Aynı zamanda bacaklarınız başta olmak üzere sağlığınıza dikkat edin, kesinlikle iyi beslenin. Özellikle kişisel haritasında sert etki alanlar bu dönemde sıhhi açıdan zorlanabilir.

Gelelim haftanın önemli etkilerine: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi 04.06.2018:
Yeni haftaya Ay Kova burcunda başlıyoruz. Günün ilk açısı Ay-Jüpiter karesi olduğundan her şeyi abartma eğilimi görülebilir. Aynı zamanda aşırı iddialı davranabilir ve tutamayacağınız sözler verebilirsiniz. Karşınızdakini de bu şekilde değerlendirmenizde fayda var. Özellikle sabit burçlar Boğa, Akrep, Aslan ve Kovalar dikkat. Ancak Ay saat 08:09’dan sonra gün boyunda boşlukta olacağından çok uçmamak önemli zira bugün bir konuda ilerlemek ve hızlı sonuç almak zor görülüyor.

Salı 05.06.2018:
Ay saat 13.54’e kadar boşlukta akabinde Balık burcuna geçiş yapıyor. Bugün pozitif etkiye sahip yumuşak enerjili bir yapıda. Daha olumlu ve umutlu hayata bakabilirsiniz. Empati kurmak, karşınızdakini anlamak ve gerekirse affetmek daha kolay olabilir. Ay öğleden sonra ilk açısını Uranüs ile olumlu açıda gerçekleştirecek. Bu da ahenkli etkiyi daha da arttıyor. Diğer yandan öğleden sonrası finans ve kariyer girişimleri için değerlendirilebilir. Sevdiklerinize sürpriz yapmak ya da güzel bir sürprizle günü sonlandırmak için çok uygun bir etki söz konusu. Bu irtibattan en çok su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Çarşamba 06.06.2018:
Haftanın en olaylı, en çok açının netleşeceği gün geldi çattı. Merkür-Güneş kavuşumu kesinleşiyor. Aynı zamanda Merkür-Neptün arasında kare gerilimli bir açı oluşacak. Ay Balık burcunda o da durur mu yapacağı açılarla bu etkiyi iyice yükseltecek. Bugün her türlü aldanma ve dolandırıcılığa açık bir etki. Telefonunuzu evde unutmayın, her şeyinizi kontrol edin ve kesinlikle gerekiyorsa şifrelerinizi yenileyin. Büyük konuşan insanlara karşı tetikte olun ve dolduruşlarına gelmeyin. Bu konularda en çok öncü burçlar Balık, Başak, Yay ve İkizler burçları dikkat. Aynı zamanda Venüs-Plüton karşıtlığı da kesinleşiyor. Bu açı ise duygusal açıdan zorlayıcı. İlişkilerde aşırı çekişme, kıskançlık ve kontrol arzusu getirebilir. Aynı zamanda gereksiz ısrar da… Bozulan bir ilişkiyi tamir etmek adına yapılacak ısrarcı girişimler ters tepebilir. En çok bu açı öncü burçlar Koç, Terazi, Oğlak ve Yengeçleri etkiliyor. Bu arapsaçı gibi günün sonunda neyse ki Ay-Jüpiter olumlu açısı kesinleşiyor ve bir nebze olsun rahatlıyoruz. Bu etkileşim dua, ibadet ve her türlü ruhsal çalışma için çok uygundur özellikle de su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilecek. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe 07.06.2018:
Ay Balık burcunda sabah saatlerinde önce Plüton sonra da Venüs ile olumlu açı yapacak. Yani günün tabiatı ve dokusu oldukça ahenkli aynı zamanda duygusal açıdan güzel etkiler taşıyor. Ancak ay saat 09:35’ten sonra boşluğa girerek tüm gün bu şekilde kalacak. Bundan ötürü büyük bir gelişme ya da sonuç beklemeden anın keyfini çıkarmak; içinizdeki ruhsallık ve duyguları dışavurmak en güzeli. Özellikle ilişkisi olanlar için son derece romantik ve huzurlu bir etki söz konusu. Bu etkiden en çok su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar yararlanabilir. Bir not olarak bugün önemli görüşmeler, mülakatlar ve hukuki işlemler için pek uygun değil.

Cuma 08.06.2018:
Bugün Mars ile Güney Ay Düğümü kavuşum yapacak. Haftanın en zorlu etkilerinden biri. Bu etkileşim özellikle iyilik ve adalet perisi görünümlü ancak sırf kendi çıkarlarını düşünen insanları sokağa dökebilir. Bu tip strateji kasan ve iki yüzlü insanlara karşı tetikte olun derim. Aynı zamanda insanları sözde hakkını alması için kışkırtıp aslında rakip olarak gördüyse gözden düşürmeye çalışanlar da görülebilir. Bugün kesinlikle ani riskli hareketlerden uzak durun, alıngan olup her şeye isyan etmek isteyebilirsiniz; kendinizi sakinleştirmeye çalışın. Sağlığa ve uyku düzenine de dikkat. Bu kavuşum en çok sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovaları etkileyebilir. Diğer yandan Ay Koç burcunda, Mars ile olumlu açı yapacak, bu da ortamı biraz yumuşatıyor doğru olanın kazanmasına yardımcı oluyor. Ay’ın son açısı ile Satürn ile kare açı, yani burada iyice frene basmak lazım. Ne uyuz tiplerle muhattap olun ne de onlara bir şey anlatmaya çalışın derim, sinir bozabilirler. En çok öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar dikkat.

Cumartesi 09.06.2018:
Ay Koç burcunda ilk açısı Güneş ile olumlu irtibatta. Haftasonuna sıcak ve enerjik etkilerle başlıyoruz. Aynı zamanda ikili ilişkiler ve duygusallık açısından da destekleyici bir yapı söz konusu. Bu etkiden özellikle ateş ve hava burçları Koç, Yay, Aslan, Terazi, Kova ve İkizler faydalanabilir. Eğlenmek ve güzel havanın sevdiklerinizle tadını çıkarmanın tam zamanı. Sonrasında Ay-Plüton arasındaki kare açı kesinleşiyor ve hava gerilmeye başlıyor. Bugün birileriyle çatışmak ve laf anlatmak açısından öğlen saatleri pek uygun değil. Üzerinizde baskı kurmaya çalışan insanlara da yüz vermeyin derim. En çok öncü burçlar Koç, Terazi, Yengeç ve Oğlaklar dikkat. Akşam ise bu sefer Ay-Venüs karesi kesinleşiyor, yani bu durumda duygusal konularda da frene basıyor, hiçbir şeyi ne abartıyor ne de çok üsteliyoruz. (Pek tabii karşı tarafa da aynı mesajı vermek koşulu ile) 22:36’da Ay boşluğa giriyor.

Pazar 10.06.2018:
Ay saat 07:03’te boşluktan çıkıp Boğa burcuna geçiş yapıyor. Günün ilk açısı Ay-Uranüs kavuşumu olduğundan zıpkın gibi ve güçlü bir şekilde güne başlıyoruz. Bugün hayatınızda değişmesini istediğiniz şeyler için bir şeylere başlama zamanı diyebilirim. Özellikle de diyetler ve sağlıklı yaşam! Tabii ki tek bunlar değil patronla önemli konuşma yapma, kendi işini kurmak için ilk adımı atma gibi tüm konular konsepte değil. Üstelik Ay-Satürn olumlu üçgen açısı da kesinleşecek. Yani bir adım atarsanız kalıcı olur ve yol alabilirsiniz. Bu etkilerden özellikle de Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Ve akşam Ay-Mars karesi kesinleşiyor; görünmez kazalara açık bir etkileşim. Trafikte de ayrıca dikkat edin. Bu açı kalıbı özellikle bir anda kavga çıkartabilir, özellikle haksızlıkla alakalı konularda çok sert tepkileri ateşleyebilir. Özellikle sabit burçlar Boğa, Akrep, Aslan ve Kovalar dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir hafta dileğiyle
Merve Dirağ