Merve Çubuktepe

Bu hafta çok zıt karakterde açıların etkisini gözlemleyeceğiz. Bir tarafta 5 Kasım 2019’da Mars-Plüton karesi kesinleşiyor. Oldukça zorlu ve yıkıcı bir açı, bir nevi etkisini yaşadığımız Mars-Satürn karesinin devam filmi. Bu açı kalıbının en klasik anlamı intikam arzusu, kontrolsüz dürtüler, güç savaşları ve büyük çatışmalardır. Yani kişi yıkıcı duygular etkisiyle aşırı derecede savrulabilir ve ileride ona zararı olacak davranışlarda bulunabilir. Ama kare açıların mutlak yıkım anlamına gelmediğini, doğru kullanılırsa da işlevsel, hatta bir üçgen/altmışlık açıdan daha güçlendirici olabildiğini de hep vurguluyorum.

Ancak kabul etmek lazım, bu açı kalıbı kontrol etmesi kolay bir enerji değil. Size bir haksızlık yapıldıysa adaleti sağlamak için (Mars Terazi), gücünüzü ve yıkıcı enerjinizi (Plüton Oğlak) nasıl kendinize veya çevrenize zarar vermeden kullanabilirsiniz? Bunu yaparken gereken dirayeti gösterebilir misiniz, durulması gereken yerde durabilir misiniz? İşte bunlar çok zor sorular. Bundan dolayı da içinizde bu tür bir arzu varsa şayet bununla başa çıkıp çıkamayacağımız ve olası sonuçları gibi konuları çok dürüstçe masaya yatırmanız gerekiyor. Merkür retro da etkin olduğundan sudan sebeplerle başlayan ancak en temeldeki çatlakları sarsabilecek ilişki kazaları görebiliriz, kah bireysel kah toplumsal ilişkilerde.

8 Kasım 2019’da Güneş-Satürn altmışlığı kesinleşecek. Bu açı hep anlattığım Merkür retroda hayat durmadığından bir şeyler yapmak zorundaysak şayet harekete geçmemizi kolaylaştıracak bir açı. Özellikle yarım kalan, odağınızı kaybettiğiniz veya başa sarıp kusursuzlaştırmak istediğiniz konuları gözlemleyerek çözüm bulmanızı sağlayacak bir etkileşim.

8 Kasım 2019’da Güneş-Neptün, 9 Kasım 2019’da Satürn-Neptün olumlu açıları kesinleşecek. Neptün de Güneş-Satürn altmışlığını güçlendiriyor. Bu aynı zamanda ilham verici bir etki. Satürn-Neptün altmışlığı ise uzun vadeli açılardan. Retro dönemini kendinizi salarak ya da oyundan düşerek değil kararlılık ve odaklanarak sürdürürseniz şayet çok fazla kazanım ve ilham getirecek açı kalıpları bunlar. Özellikle de bir süredir “içiniz kurumuş” gibi hissediyorsanız, daha melankolik ve durgun bir moddaysanız sevdiğiniz işlerle uğraşmak, bir şeyler üretmek bu açı kalıbını aktive edecektir. Olumsuz bir meseleye aşırı takmak enerjinizi çok ciddi düşürebilir, hayatta başka hiçbir şeyin anlamı yokmuş gibi bir his oluşturabilir. İşte bu üç açı kalıbı silkinip kendimize gelmemiz adına destekleyici.

10 Kasım 2019’da Merkür-Plüton altmışlığı devreye giriyor. Bir sonraki haftaya da etkisi yansıyacak olan bu açı da Merkür retrosuna rağmen avantaj oluşturan kalıplardan. İkna, etkileyici hitabet, bir türlü çözemediğiniz bir konuyu en derinlere inip anlamak, sırları ortaya çıkarmak ve netlik kazanmak adına yine müttefik bir karakterde.

Retrolar, sert açılar fark etmiyor; hayat asla durmaz, sürekli yaşam nehri akmaya devam eder. Suya gömülen bir taş olmayı da seçebiliriz, veya akan nehirle uyum sağlamayı seçerek hareket enerjisi kazanırız. Retrolarda nehir girdap oluşturuyor gibi görünebilir, hatta girdap oluşabilir de; ancak girdap görünce umutsuzlukla kendimizi buraya bırakmak yerine kıyıya yüzebiliriz, bir şeylere tutunabiliriz özetle bir savunma mekanizması geliştirebiliriz. Nehir hem armağan hem tuzaklarla doludur, ancak bir girdapla karşılaşmak bir sonraki dönemeçte yine girdap olacak anlamına gelmez. Bundan dolayı da yolculuğu ertelemek yerine doğru hazırlıkları yaparak bir sonraki dönemece doğru ilerlemeliyiz. Çünkü bir sonraki durak hayal dahi etmediğimiz yeni ve güzel dünyaların kapısını açabilir.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 04.11.2019: Herkese iyi haftalar! 04:00’te Güneş, transit Ay düğümleri ile olumlu açıya geçiyor. Olumlu bir etkileşimdir, sezgisel berraklık ve kuvvet de getirir. Özellikle uyku saatlerinde açı etkin olduğu için rüyalarınız oldukça anlamlı olabilir. Sadece bir haber değil kendinizi ve duygularınızı anlamak adına. Saat 05:28’de Juno burç değiştiriyor ve Terazi burcuna geçiş yapıyor. Bu etkileşim ilişkilerde daha uzlaşmacı ve dengeli bir atmosfer oluşturmak adına destekleyicidir. Tabii gökyüzünde biraz karmaşık bir ortam mevcut, ancak yine de kaçış psikolojisinden ziyade çözüm odaklı bir alt yapı oluşturabilme etkisi var. Anacak altını çizeyim bu uzun vadeli bir etki, tesiri zamana yayılacak. Ay Kova burcunda saat 13:22’de Güneş ile sert kare açı yapacak. Açı kalıbı yaklaşan Mars-Plüton karesi sebebiyle de her türlü ikili ilişki, özellikle de otorite figürleri/ebeveyn/patronlarla diyaloglarla dikkat uyarısı yapıyor. Kontrolden çıkmaya açık etkiler bunlar, lütfen kendinizi ne olursa olsun kaybetmeyin. Bu konularda sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat.

Salı – 05.11.2019: Ay Kova burcunda, 07:27’de Mars ile olumlu açı yapıyor. Güne tam olarak zeki, çevik ve ahlaklı sporcu enerjisi ile başlıyoruz. :) Ancak 13:27’de haftanın en olaylı açısı Mars-Plüton karesi devrede. ars-Satürn karesinden sonra krizlerle dönüşüm temasına açık; en kendimizi en yukarıdayken bir anda en aciz halde veya tam tersi konumda bulabileceğimiz tam bir güç ve irade savaşı açısı. Kendimizi yok etmeye, zarar vermeye odaklı eylemlere karşı bilinçli olarak direnmemiz gerekli. Bu açının etkisi hafta içine de yayılacak, bundan dolayı özellikle de abuk sabuk sizi aşağıya çekmek isteyen, cazgır, çok konuşup hiçbir şey yapmayan veya bilmeyen insanlara karşı çizginizi çok iyi ayarlamalısınız. 14:28’de Ay-Jüpiter altmışlığı havayı bir miktar yumuşatıyor ama 17:36’da Ay-Merkür karesi devrede ve iletişim kanallarını baltalıyor açıkçası. Sonra da Ay 17:37 itibariyle tüm gün boşlukta olacak. Bugün önemli iş ve görüşme, yani tüm konuları öğleden önce tamamlamanızı öneririm. Günün zorlayıcı tesirlerine karşı özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat.

Çarşamba – 06.11.2019: Saat 02:07’de boşluktan çıkıp Balık burcuna geçiyor. Saat 10:43’te Ay-Uranüs altmışlığı kesinleşiyor. Günün ilk yarısı üretken, dinamik ve yaratıcı tesirler taşıyor. Kördüğüm olmuş bir konuyu şak diye çözebilir veya uzun süredir umudunuzu kestiğiniz bir konuda güzel haberler alabilirsiniz. Bu konularda özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar iyicil tesir alabilir. Saat 13:41’de Ay-Venüs karesi kesinleştiğinden günün ikinci yarısı duygusal konularda pürüzlü; zaten sıkıntılı konuları zorlamak veya karşı taraf iletişim kurmak istemiyorsa ısrarcı olmamakta fayda var. Aynı zamanda aşırı harcama ve riskli yatırımlar konusunu pas geçmek lazım. Bu konularda değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 07.11.2019: Haftanın en güzel gününe hoşgeldiniz. :) Ay Balık burcunda 00:43’te transit Ay Düğümleri ile olumlu açıya geçiyor. Uyumayanlar için ruhsal çalışmalar ve ibadet etmek adına harika bir zaman. 07:24’te Ay-Güneş üçgeni kesinleşiyor. Günün devamında da açılar olumlu ilerlediğinden bugün önemli konuşmalar, barışmalar, buzları eritmek ve keyifli gün geçirmek adına harika destekler mevcut. 10:18’de Ay-Satürn altmışlığı da devreye girerek kariyer, finans, bireysel planlar adına da iyicil atmosferi güçlendirecek. Ay-Neptün kavuşumu 10:37’de kesinleştiğinde ise günün ruhsal enerjisi daha da yükseliyor. Üflesek uçacağız yani. :) Sezgiler, bir anlık hissiyat, bir gözlem çok şey söyleyebilir; aynı zamanda hayatınıza bugün müzik, resim, sinema fark etmez mutlaka sanatsal bir güzelliği sokmaya çalışın derim. Ve bu güzel günün sonunda 20:32’de Ay-Plüton altmışlığı kesinleşerek mental anlamda da güçlü bir yapı oluşturuyor. Akşam saatlerinde insanlara yol gösterebilir, aynı zamanda size faydası olacak önemli fikirler de alabilirsiniz. Bu harika etkilerden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Cuma – 08.11.2019: Ay Balık burcundaki yolculuğunun son evresinde 01:51’de Merkür ile olumlu açı yapıyor. Gece üretken olan gece kuşları için harika bir zaman dilimi. Yazmak, bir işi tamamlamak, üretmek, sosyal medya çalışmaları, video çekmek gibi konular için gece yarısı itibariyle uygun etkiler var. Saat 04:12’de Ay, Jüpiter ile kare açı yaparak boşluğa giriyor. Saat 14:48’e kadar boşlukta kalan Ay, akabinde Koç burcunda geçecek. Bundan dolayı günün ilk yarısı biraz odaksız, üşengeç ruh hali ile geçebilir. Sonrasında Ay Koç etkisi ile canlılık kazanıyoruz. 20:06’da Güneş-Satürn, 20:56’da ise Güneş-Neptün olumlu açısı kesinleşiyor. Haftanın en güzel olumlu etkilerinden olan bu iki açının etkisi hafta sonuna kadar devam edecek. Retroya rağmen işleri güçleri yoluna koymak, önemli işleri halletmek, kendinizi göstermek ve uzun süredir devam eden ama sonuçsuz kalan emek verilen konuların dönüşünü almak adına iyicil bir tesir. Ek olarak ilham, yaratıcılık ve sezgisel güç de bu açıların kapsamında. Retro enerjisi ile çocukluğunuzdan bu yana içinizde olan size ilham veren şeylere yakınlaşabilir, çok güzel anılara ulaşabilirsiniz. Bu güzel hisle gerek davranış gerek üretimlerde harikalar yaratmak mümkün. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir.

Cumartesi – 09.11.2019: Haftanın en önemli açılarından Satürn-Neptün altmışlığı 05:45’te kesinleşiyor. Bu açı kalıbının etkisi uzun vadeli ve birkaç hafta olumlu tesirini hissedeceğiz. Bu iki gezegenin ortaklığı kararlılık ve yaratıcılığın, ilham ile disiplinin harikulade bir birleşimi olarak karşımıza çıkıyor. Retro döneminde yapılacak hazırlıklar, araştırmalar retro sonrası dönemde çok güzel sonuçlar ortaya koyabilir. Retro dönemleri bereketsiz değildir, bilakis girişimlerimizde eksik veya geliştirilmesi gereken yerleri tespit edip bunları düzelterek en iyi sonucu almamızı sağlayabilir. Ay Koç burcunda 09:15’te Venüs ile olumlu açı yapacak. Günün genel dokusu özellikle gündüz saatlerinde olumlu, dinamik ve keyifli. Sevdiklerinizle güzel zaman geçirmek, flört, eğlenceli aktiviteler için güzel bir atmosfer mevcut. Bu güzel etkiden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Saat 22.55’te günün sonuna gelirken Ay-Satürn karesi kesinleşecek. İşte burada frene basmak gerekiyor, zira abartılı ve dürtüsel davranışlar; agresif ve fevri tepkiler akşam saatleri itibariyle oldukça ters tepebilir.

Pazar – 10.11.2019: 10 Kasım 2019. Çok erken yaşta hayata veda eden, milletimize yeni bir kader ve yaşam yolu veren ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ü hasretle anıyoruz. Saat 05:19’da Merkür-Plüton altmışlığı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı da retro dönemde yine iş güç başta olmak üzere avantaj olarak kullanılabilecek bir tesir. Geçmiş meselelerin çözümü, insanları etkileme ve güçlü işbirlikleri oluşturma açının temel öğeleri olarak karşımıza çıkıyor. Etkisi bir sonraki haftanın ilk günlerine de yansıyacak. Ay Koç burcunda; saat 08:37’de Plüton, 14:58’de Mars ile sert açı yaparak Mars-Plüton karesini bir T-Kare açı kalıbına çevirecek. Bu sebepten ötürü de haftanın ilk günlerine benzer şekilde gerilimli etkiler söz konusu olabilir. Merkür-Plüton altmışlığının mesajını doğru algılarsak avantaj sağlayabiliriz: İyi gözlem, soru sormak, empati ve soğukkanlılık. Saat 17.00 itibariyle Ay-Jüpiter üçgeni kesinleşerek havayı bir miktar yumuşatıyor ancak Ay günün geri kalan kısmında boşlukta olacak. Bundan dolayı bir şey ilerlemiyor veya olmuyorsa, dirençle karşılaşıyorsanız zorlamayıp bırakmak en iyisi. Gün boyunca saydığım konularda Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe