Merve Çubuktepe

Son zamanların en hareketli ve en olaylı haftasındayız! Haftanın en önemli olayı tabii ki Merkür retrosu. Buna ek olarak menümüzde Uranüs Boğa transiti ve Balık burcunda Yeniay, ayrıca bunlara eşlik eden önemli açı kalıpları var. :) Gerçekten dopdolu bir hafta bizleri bekliyor.

Haftanın en önemli olayı 5-28 Mart 2019 aralığında etkin olacak Merkür Balık retrosu. Merkür 5 Mart 2019’da durağan hale gelecek, 6-27 Mart 2019’da Merkür Retro konumda geri hareketini gerçekleştirecek. Akabinde 28 Mart 2019’da Merkür tekrar durağan hale gelecek ve 29 Mart 2019 itibariyle Merkür retrosu sona ererek “As bayrakları as” diyebileceğiz. :)

Merkür Balık burcunda 29°-11° arasında gerileyecek. Gerileme öncesi duraklama süreçleri de her zaman dikkate alınmalıdır. Hatta genelde Merkür durağanken Merkür retrosuna atfedilen aksilikler ve iletişim problemleri daha çok yaşanabiliyor. Haritanızda Merkür Retro değilse bu evrede hayati önemde kararların alınması, imzaların atılması gibi konular önerilmez. Zira Retro anında aldığımız bir kararı, Retro sonrasında uygulamak istemeyebiliriz ya da bizi saran koşullar değişebilir. Diğer yandan şunun da altını çizmek istiyorum; astrolojik açıdan çok önerilen bir zaman olmasa da hayatı bir ay boyunca durdurmamız da imkansız olabilir. Misal harika bir iş teklifine hemen cevap vermeniz gerekiyorsa bekletebilir misiniz, elbette hayır. Bundan dolayı tabii ki Merkür retrosu döneminde kararlar almamız gerekebilir. O zaman da retroyu çok iyi anlayarak Retro içerisindeki en uygun zaman dilimlerini kullanarak bu dönemi lehimize çevirebiliriz.

Diğer yandan Merkür retrosu deyince tabii ki akla barışmalar, eski sevgilinin geri gelmesi gibi konular geliyor. Eğer haritalar uygun etki altındaysa bu mümkün olabilir. Ancak Merkür retrosu tüm geçmişten gelen sorunları çözen bir sihirli değnek değildir. Bundan dolayı mucizeler beklemeden gerçekçi olmak önemli. Balık burcundaki Retro bizi aşırı hülyalı ve pespembe bulutlar içerisinde hissettirebilir. Bundan ötürü de gözlük camı rengimizi arada kontrol etmekte fayda görüyorum. :) Ve unutmadan, tüm insan ilişkilerinde bir kişiyle veya bireysel geçmişe dair sorunları çözmek adına Merkür Retroları harika zamanlardır. Bu retronun tüm detayları ve burç bazında yorumlarına hafta içerisinde değineceğim.

6 Mart 2019’da Balık burcunda bir yeniay meydana gelecek. Bu yeniay tam da Merkür retrosu başlangıcı ile de senkronize durumda. Yani yeniay da bize “Hayırlı olsun, Merkür retrosu başladı” diyor. Bu vesile ile bu bir aylık dönemde önümüze bir konu “açılıyorsa” bunu itmek yerine çözmek için kolları sıvamak ve harekete geçmekte fayda var. Zira yeniayın enerjisi tam olarak bu mantıkla çalışmakta. Bir konuyu çözmek, gerekiyorsa helalleşmek ve geride bırakmak. Veya bir konuda problem varsa onu tespit edip çözmek adına harekete geçmek. Ve maneviyatı çok yüksek etkisi olan bu yeniay mutlaka ruhsal çalışmalar yapmak ve ibadet etmek adına çok anlamlı; değerlendirmekte fayda var diye düşünüyorum.

6 Mart 2019’da Uranüs Boğa burcuna geçiyor. Astrolojik olarak uzun vadeli etkiler içerisinde en önemli gökyüzü olayı bu diyebilirim. Uranüs 15 Mayıs-6 Kasım 2018’de Boğa burcundaydı sonra retrosu ile Koç burcunda geri dönmüştü. Şimdi kalıcı olarak Boğa burcuna geçiyor ve 8 Temmuz 2025’e kadar da bu burçta kalacak. Uranüs, Neptün ve Plüton; yani jenerasyon gezegenleri zamanın ruhu ve bizi saran makro koşulları anlamak adına son derece önemlidir. Uranüs’ün Boğa burcuna temelli geçişi de hayat tarzı, para kazanma şekilleri, beslenme, toprak, tarım gibi konularda 2025 yılına kadar önemli değişimlerin olacağını göstermekte. Ki zaten transitin ilk bölümünde dahi bir çok şeyi yaşamaya başladık. İnsanlar yoğurt, ekmek gibi gıdalarını kendi yapmaya başlarken, bir çok insan organik ürünlere ve hatta tarıma yöneldi.

Birçok kişi kendi işini kuruyor, evinden çalışıyor ve klasik iş döngüsünü kırıyor. Kimi yıllarca şehirde yaşamaktan bıktı köyüne döndü veya küçük bir kasabaya yerleşti. Klasik meslek tanımları içerisine fenomenler, Youtuberlar gibi kavramlar eklendi; bu kişiler klasik çalışma koşullarından farklı işler yaparak para kazanma konusunda da dünyaya yepyeni yollar gösterdiler. Bu önemli konuya da ayrı bir yazıda detaylı değineceğim. Uranüs Boğa transiti toplamda 7 yıl sürer, bundan dolayı bir anda hızlı etkiler beklememek gerekir. Bu süreç zamana yayılır ve harita yapımıza göre Uranüs bir noktayla irtibata geçtiğinde gerçekleşir. İlk etkiyi Boğa burcunun ilk günlerinde doğanlar, ilk derecelerde Güneş, Ay, Yükselen, MC gibi önemli yerleşimleri olanlar deneyimleyebilecektir. Uranüs tesir ettiği alanda elektrik benzeri güçlü ve devrimsel bir enerji oluşturur, o konuyla ilgili bireyin üzerinde güçlü bir uyanış ve farkındalık yaratabilecektir.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi - 04.03.2019: Ay Kova burcunda resmi olarak Merkür retrosundan önceki son gün.  Tabii ki Merkür’ün hızı durağana yaklaşmak üzere iyice düşmüş durumda, ancak yine de retroya kalmasın diyorsanız önemli işleri halletmek adına bugünü değerlendirebilirsiniz. Gün içerisinde Ay-Jüpiter altmışlık olumlu açısı da 19:30’da kesinleştiğinden bugünün enerjisi oldukça güçlü ve pozitif. Yani bu açı kesinleşene kadar işimizi gücümüzü bitirmemizde fayda var. Gün boyunca bilgi alışverişi, takım oyunu oynamak ve bütünün hayrını düşünmek büyük önem kazanacak. Bugün farklılıklardan beslenme, araştırma, bir konuda derinleşme ve fikir paylaşımları yapmak için harika bir gün. Günün zeka ve fikir dolu etkisinden özellikle hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar faydalanabilir.

Salı – 05.03.2019: Merkür gün itibariyle Retro öncesinde Durağan konumuna geçiyor. Merkür’ün boş boş baktığı bu evre bana sorarsanız Merkür retrosundan daha zorlu olabiliyor.  Durağan pozisyondaki Merkür çok ilginç haberler ve kesinleşen bilgiler getirebilir sizlere. Altını çizmeliyim ki bu evrede bir konuyu değiştirme çabası suda yazı yazmaya benzeyebilir, gereksiz bir efor harcayabilirsiniz. Bundan ötürü olan biteni sadece değerlendirip rafa kaldırmak daha faydalı olur. Ay-Uranüs arasında altmışlık olumlu açı 11:05’te kesinleşiyor. Zaten bu açı da bizlere kafanı çok hisli konulara takma, yeniliklere, bir şeyler öğrenmeye odaklan diyor. Durağan etkiye rağmen bir şeyler üretmek ve görüşme yapmak adına sabah saatleri itibariyle kesinleşme zamanına kadar olan evreyi kullanabilirsiniz. Özellikle de hava ve ateş grubu burçları İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar. Saat 11:06-11:11 arasında çok kısa bir süre Ay boşlukta kalacak, akabinde Ay Balık burcuna geçiyor. Tüm gün boyunca Balık burcunda sakin sakin ilerleyecek olan Ay, yeniay fazına hazırlanıyor. Ay balzamik fazda olduğundan bu zaman sonrasında koşulları çok zorlamamakta fayda var. Gün boyunca hayal gücünüz çok kuvvetli çalışabilir, ancak zaman zaman da çok senaryo yazabilirsiniz. Bundan dolayı hayalle gerçek arasındaki çizgiye çok dikkat etmeli, kimsenin dolduruşuna gelmemelisiniz.

Çarşamba – 06.03.2019: Haftanın en önemli ve olaylı gününe hoş geldiniz.  Bugün Merkür retrosu törenlerle başlıyor. Durağan dönemiyle birlikte etkisi 28 Mart 2019’a kadar sürecek. Merkür retrosunu bol bol konuştuk, ne yapacağımızı ve karşımıza çıkabilecekleri biliyoruz. Kimileri için eski sevgili şenlikleri başlarken, kimileri için nostalji rüzgarları esecek, kimi geçmişle yüzleşip bir problemi geride bırakacak… Hepsi veya herhangi biri harita yapınıza göre mümkün olabilir. Retro dönemi boyunca günlük kariyer ve iletişim önerilerim aynen sürecek. Retro döneminde ne zamanlar önemli konular için avantaj getirir gibi detayları yine zamanları ile bulabileceksiniz. 11:26’da Uranüs Boğa burcuna kalıcı olarak geçecek ve 8 Temmuz 2025’e kadar sürecek uzun yolculuğuna başlayacak. Bu uzun vadeli ve önemli transit etkisini zamana yayma eğilimindedir, ancak bugün ve hafta içerisinde özellikle Boğa burcunun ilk günlerinde doğanlar, ilk derecelerde önemli yerleşimleri olan hızlı etki alabilir. (Keza Akrep, Aslan, Kovalar da) 14:25’te Ay-Mars olumlu açısı enerji artışı, kararlılık ve motivasyon adına pozitif. Ancak hala gün içerisinde balzamik Ay fazı sürüyor, yani çok acil değilse önemli konuları 19:03’te gerçekleşecek Balık yeniayı sonrasına hatta bir sonraki güne ertelemekte fayda var. Yeniay anından kısa bir süre sonra 19:47’de Ay-Neptün kavuşumu da kesinleşecek. Bu çok yoğun ruhsal etkileşim özellikle dualar, niyetler ve ruhsal çalışmalar için çok güçlü ve anlamlı. 23:57’de Ay-Satürn olumlu açısı kesinleşerek bu güzel enerjiyi iyice güçlendiriyor. Bu yoğun ruhsal tesirlerden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 07.03.2019: Güneş-Neptün kavuşumu 03:59’da kesinleşecek. Bu son derece yoğun ve tinsel etki yeniay tesiri ile birleşince gerçekten üflesek uçacağımız ruhsallıkta bir enerji oluşturuyor. Açı uyku saatlerine denk geldiğinden birbirinden renkli, anlamlı ve karmaşık rüyalar görebilirsiniz. En çok da su grubu burçları Yengeç, Akrep ve Balıklar. Bu rüyaların psişik yönü de bulunabilir, aynı zamanda psikolojik anlamda da mesajlarına da dikkat edin derim. Ay Balık burcunda, 08:36’da Jüpiter ile kare açı yapacağından sabah saatlerinde abartmaya eğilimler görülebilir. Özellikle değişken burçlar Balık, Başak, İkizler ve Yaylar dikkat. Neyse ki 08:41’de Ay-Plüton altmışlık olumlu açısı havayı dağıtmaya başlıyor. Gün boyunca yoluna devam eden Ay, saat 22:08’de Merkür ile kavuşum yaparak 22:09-23:28 aralığında boşlukta kalacak akabinde Koç burcuna geçecek. Gece saatlerinde özellikle tartışmalardan uzak durmakta fayda var, zira kısırdöngüye girebilir ve ne kadar uğraşırsanız uğraşın bir arpa boyu yol alamayabilirsiniz. Bu saatler zihni boşaltmak, hayal gücüne iyi gelen bir şeyler izlemek ve okumak adına ideal.

Cuma – 08.03.2019: Ay Koç burcunda ve 01:23’te Kiron ile kavuşum yapıyor. Bu kavuşum Merkür Retro zamanında çok daha anlamlı zira tam anlamıyla geçmişi şifalandırma enerjisi oluşturuyor. Gerek rüyada, gerek meditasyon halinde, gerek bilinçli zihin fark etmez; geçmişte var olan ve aklınıza takılan varsa onunla yüzleşmek, çözmek ve rahatlamak adına niyet etmenin ve mümkünse somut adım atmanın tam zamanı bir gündeyiz. Gün içerisinde 15:28’de Ay-Venüs akabinde 19:19’da Ay-Juno altmışlık olumlu açıları kesinleşecek. Bu da Merkür retrosu kapsamındaki eski sevgili şenliklerinde ilk cemrelerin toprağa düşebileceğini gösteriyor. :) Beklenen kişi sessizliğini bozabilir, tekrar iletişim ve yeniden deneme durumları gündeme gelebilir. Bu etkileşim özellikle hava ve ateş grubu İkizler, Terazi, Kova, Koç, Aslan ve Yaylar için çok güçlü.

Cumartesi – 09.03.2019: Güneş-Satürn altmışlığı 10:10’da kesinleşiyor. Bugün Merkür retrosuna denk gelmesine karşın acil işi olanlar ve karar vermesi gerekenler için oldukça pozitif ve destekleyici bir gün. Özellikle saat 10:10’dan öncesini değerlendirebilirsiniz. Bu güzel açı kalıbı bir sorunu çözmek, bir konuda netlik kazanmak, bir konuda somut bir işaret görerek karşılık vermek; ciddiyet ile yaratıcılığı sentezleyerek fark yaratmak adına pozitiftir. Özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için harika bir etki. Ay gün içerisinde 11:43’te Satürn, 19:55’te Plüton ile kare sert açı yapacak. Bu da özellikle öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar için stres yönetimine dikkat edilmesi gerektiğine işaret ediyor. Önemli konular ve kararları özellikle öncü burçların özellikle Satürn ve Plüton sert açı zamanlarına denk getirmemenizde fayda var. Saat 20:13’te Jüpiter ile üçgen yapan Ay gerilimli açıların etkisini hafifleterek boşluğa giriyor. Günün kalan saatlerinde boşlukta kalacak olan Ay, Jüpiter teması sebebiyle keyifli bir cumartesi akşamı vaat etmekte. Sevdiklerinizle zaman geçirmek, gülmek, hayata biraz gülerek ve mizahla bakmak çok iyi gelecektir.

Pazar – 10.03.2019: Ay saat 10:09’a kadar boşlukta akabinde yüceldiği Boğa burcuna geçiş yapacak. Boşluk zamanları malumunuz çok verimli evreler değil, bundan dolayı öncesini uyuyarak ya da Ay Boğa etkisini onurlandırmak adına okkalı bir kahvaltı yaparak geçirebilirsiniz. :) Saat 10:30’da Ay, yeni burç değiştirmiş olan Uranüs ile kavuşum yapacak. Sürprizlere son derece açık etkiler altındayız. Özellikle sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar ani kararlar almaya ve biraz fevri çıkışlara açık olabilirler. Merkür retrosunda olduğumuzu unutmamalıyız, yani bir anlık heyecanla alınan kararlar, edilen sözler, büyük bir imaj değişimi kararı vb sonradan pişmanlık getirebilir dikkat. Saat 19:19’da Mars-Neptün üçgeni kesinleşiyor. Bu etkileşim özellikle sanatsal becerileri olan, elleri hünerli olanlar için muhteşem bir açıdır. Bir şeyler yaratmak, yeteneklerinizi konuşturmak, yaratıcılığınızı açığa çıkarmak adına harika bir zaman. Aynı zamanda güzel müzikler dinleyip, güzel kokular kullanıp hoş bir ambiyans oluşturarak da (mesela renkli mumlar vb) bu güzel enerjiyi değerlendirebilir, ruhsal çalışmalar da yapabilirsiniz. Aynı zamanda geçmişten gelen kördüğüm bir sorunu çözmek, herkes aynı şekilde düşündüğü için tıkanan bir konuya yaratıcı bir bakış ile yeni bir soluk getirmek de mümkün. Açının güçlü tesirinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe Dirağ