Merve Çubuktepe

Retrolar haftasına girmeden önce Akrep dolunayı etkisi altında verimli ve yaratıcı bir hafta bizi bekliyor. Haftanın en önemli olayı tabii ki 5 Mayıs 2020 Ay Düğümleri İkizler/Yay Aksı geçişi olacak. Bununla ilgili burç yorumlarını da içeren detaylı bir yazı yazmıştım. Bir buçuk yıl boyunca yeni bir şeyler öğrenen, yerinde saymayan, araştıran, bilgiyi arayan ve iletenin kazanacağı zihinsel aktivitenin çok daha yüksek olduğu bir sürece giriş yapıyoruz. Bu süreçte Güneş ve Ay Tutulmaları da yaz itibariyle İkizler/Yay aksına geçeceği için bu burçlarda Güneş, Ay, Yükselen gibi önemli yerleşimleri olanlar da hayatlarında yeni bir dönemin kapılarını açabilecek, milat sayılabilecek önemli deneyimler yaşayacaklar.

İnternetin giderek önem kazandığı, hatta pandemi vesilesiyle gerek eğitim gerek bilgi aktarımında tamamen merkeze oturduğu şu dönemde bu vurgunun giderek daha çok artacağını; işimizi yapar ve aynı zamanda bilgiyi yayarken dijital kanalları etkin kullananların çok daha öne geçebileceği bir süreç bizi bekliyor. Bu evre aynı zamanda bilgiyi çarpıtan, sahte diplomalarla ön plana çıkan, fanatizmi bir silah gibi kullanan, insanları dolandıran veya çıkarı için yönlendiren kişilerin eleneceği bir süreci de temsil ediyor. Bu kişiler yerine hevesli, etik ve yeni sesler daha fazla ön plana çıkacaktır.

7 Mayıs 2020’de Akrep burcunda bir dolunay meydana gelecek. Bu dolunayın en önemli özelliği son derece etkili, hatta insanlara kalk borusu görevi gören 23 Nisan 2020 Boğa burcunda yeniayın devamı olması. Bu dönemde ortaya çıkanlar, ilk adımı atılan konularla ilgili dolunay itibariyle gözle görülür sonuçlar alınabilir, muallakta kalan konular netleşebilir. Kendimiz ve çevremizle alakalı çok daha net olup yol haritamızı çizebiliriz. Aynı zamanda bizden saklananlar ortaya çıkabilir, merak ettiğimiz belirsiz karanlık içinde saklanan her ne ise artık onu net olarak görebiliriz.

Önümüzdeki hafta Venüs retrosu başlayacak, öncesinde 4 Mayıs 2020’de Venüs-Neptün karesi kesinleşiyor. Her türlü insan ilişkisinde kritik bir açı. Zira bu açı kalıbı altında duygularımız fazla uçabilir, kandırılmaya açık olabiliriz. Bir şeyler aslında net değilken çok pembe hayaller kurup düş kırıklığına uğramak söz konusu olabilir. Bize gelen bilgi veya davranış çarpıtılmış olabilir veya sonradan yan çizilebilir. Bundan dolayı duygusal konular başta olmak üzere tüm insan ilişkilerinde çok çok mantıklı olmak; ufak şeylerden büyük manalar çıkarıp yüksek beklentiye girmemek gerekli.

Hafta boyunca Merkür’ün olumlu açılarına tanık olacağımızdan ötürü verimlilik ve yaratıcılık adına son derece elverişli koşullar bizi bekliyor. 5 Mayıs 2020 00:41’de Merkür-Güneş kavuşumu kesinleşecek. Merkür, Güneş’in kalbine geçecek. +-2 Saat boyunca bir konuya başlamak, niyet etmek, ruhsal çalışmalar ve ibadet için son derece güzel tesirler söz konusu. Merkür hafta boyunca Neptün, Plüton ve Jüpiter ile olumlu açıları sıralı olarak gerçekleştireceği için ilham perilerimiz bize daha yakın, sezgilerimiz de daha kuvvetli. Bu evreyi ertelediklerimizi gerçekleştirmek, önemli konuşmaları yapmak, bir projeyi hayata geçirmek, kitap ve tez yapmak, sanat icra etmek için de harika bir şekilde kullanabiliriz.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 04.05.2020: Herkese iyi haftalar! Ay Başak burcunda 02:00’de Plüton ve 05:24’te Jüpiter ile olumlu açı yaparak boşluğa girecek. Sabahlamayı sevenler için son derece üretken saatler. Bir şeyleri araştırmak, bilginizi geliştirmek ve kafanıza takılan bir konuyu çözmek adına destekleyici etkiler mevcut. Saat 05:25-10:09 arasında Ay boşlukta olacak. Bu saatlerde bildiğiniz gibi uykunun hafiflemesi, karışık rüyalar görülebilir. Sabahın ilk erken saatleri bir şeylere başlamak ve odaklanmak zor olabilir, ancak geçicidir. Ve saat 06:52’de haftanın en önemli açılarından biri olan Venüs-Neptün karesi kesinleşiyor. Her türlü insan ilişkisinde kritik bir açı. Zira bu açı kalıbı altında duygularımız fazla uçabilir, kandırılmaya açık olabiliriz. Bir şeyler aslında net değilken çok pembe hayaller kurup düş kırıklığına uğramak söz konusu olabilir. Bize gelen bilgi veya davranış çarpıtılmış olabilir veya sonradan yan çizilebilir. Bundan dolayı duygusal konular başta olmak üzere tüm insan ilişkilerinde çok çok mantıklı olmak; ufak şeylerden büyük manalar çıkarıp yüksek beklentiye girmemek gerekli. Bu konularda özellikle değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat. Saat 10:10 itibariyle Ay Terazi burcuna geçiş yapıyor ve saat 13:15 itibariyle Ay-Satürn üçgeninin kesinleşmesi ile tekrar odaklanma gücümüz yükseliyor. Zorlu işleri halletmek, ciddi meselelerle uğraşmak, bizden daha deneyimli kişilerden destek almak adına iyicil tesirler söz konusu. Günün iyicil etkilerinden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir. Önemli bilgi, saat 22:41 itibariyle Merkür Güneş’in kalbine geçeceğinden iyicil tesirlerinden yararlanmaya başlayacağız. Bir konuya odaklanmak, niyet etmek, ibadet ve ruhsal çalışmalar için çok uygundur.

Salı – 05.05.2020: Saat 00:41’de Güneş-Merkür kavuşumu kesinleşiyor. Merkür, Güneş’in kalbine geçecek. +-2 Saat boyunca bir konuya başlamak, niyet etmek, ruhsal çalışmalar ve ibadet için son derece güzel tesirler söz konusu. Merkür hafta boyunca Neptün, Plüton ve Jüpiter ile olumlu açıları sıralı olarak gerçekleştireceği için ilham perilerimiz bize daha yakın, sezgilerimiz de daha kuvvetli. Bu evreyi ertelediklerimizi gerçekleştirmek, önemli konuşmaları yapmak, bir projeyi hayata geçirmek, kitap ve tez yapmak, sanat icra etmek için de harika bir şekilde kullanabiliriz. Ve saat 08:48 itibariyle Ay Düğümleri burç değiştiriyor; Kuzey Ay Düğümü İkizler, Güney Ay Düğümü Yay burcuna geçiş yapıyor. Bir buçuk yıl boyunca yeni bir şeyler öğrenen, yerinde saymayan, araştıran, bilgiyi arayan ve iletenin kazanacağı zihinsel aktivitenin çok daha yüksek olduğu bir sürece giriş yapıyoruz. Bu geçişin analizi ve burç yorumlarını da ayrıca profilde sabitli hikayeden inceleyebilirsiniz. Ay Terazi burcunda, saat 19:23 itibariyle Venüs ile olumlu açı yaparken duygusal anlamda daha yapıcı ve romantik bir atmosfer devreye girecek. Bu saatler sorunları çözmek ve güzel zaman geçirmek adına değerlendirilebilir. . Günün iyicil etkilerinden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir.

Çarşamba – 06.05.2020: Haftanın en gerilimli günlerinden birindeyiz. Ay Terazi burcunda, 02:04’te Plüton ve 05:30’da Jüpiter ile kare sert açı yapacak. Bu bağlamda özellikle gece yarısı itibariyle bir şeyleri çok abartmaya, aşırı tutturmaya veya karşımızdaki insana dayatmaya açığız. Açıkçası uyumak veya kişisel odağımızda kalmakta daha fayda var; bir sorun varsa bugünü pas geçmek daha hayırlı olabilir. Bu konularda öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Ay, saat 05:31-10:04 arasında boşlukta kalarak saat 10:05 itibariyle Akrep burcuna geçiş yapacak. Ay boşluk evresi, Ay’ın herhangi bir gezegenle majör açı yapmadığı bir nevi pusulasız gemi gibi gezdiği zamanlardır. Bu sebeple de bu saatlerde önemli bir karar alınması, önemli bir işe başlanması tavsiye edilmez. Saat 13:09 itibariyle Ay-Satürn karesi kesinleşirken kendimizi daha sınırlandırılmış veya baskı altında hissedebiliriz. Önemli talepleri dile getirmek için pek elverişli bir gün değil. Özellikle de karşı tarafı ikna etmenin zor olduğu konularda. 21:31’de de Ay-Uranüs karesi kesinleşirken beklenmedik olaylara açık sert bir atmosfere giriş yapıyoruz. Hiçbir koşulu zorlamamak, bedeni çok yormamak ve riskli hareketlerden kaçınmakta fayda var. Bu konularda da özellikle sabit burçlar Boğa, Aslan, Akrep ve Kovalar dikkat.

Perşembe – 07.05.2020: Dolunay gününe geldik. Saat 13:41’de haftanın en güzel açılarından biri olan Merkür-Neptün altmışlığı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı içimizdeki yaratıcı ateşi tetikleyebilir, ruhumuzdaki şairi veya ozanı dışa vurabiliriz. Bir şeyler yazmak, üretmek ve sunmak için de güzel bir açı kalıbıdır. Aynı zamanda ruhsal enerji yüksek olduğundan sezgilerimiz çok güçlü olabilir, rüyalarımız bize yol gösterebilir. Saat 13:45’te Akrep burcunda 17 derecede dolunay meydana gelecek. Bu dolunayın en önemli özelliği son derece etkili, hatta insanlara kalk borusu görevi gören 23 Nisan 2020 Boğa burcunda yeniayın devamı olması. Bu dönemde ortaya çıkanlar, ilk adımı atılan konularla ilgili dolunay itibariyle gözle görülür sonuçlar alınabilir, muallakta kalan konular netleşebilir. Kendimiz ve çevremizle alakalı çok daha net olup yol haritamızı çizebiliriz. Aynı zamanda bizden saklananlar ortaya çıkabilir, merak ettiğimiz belirsiz karanlık içinde saklanan her ne ise artık onu net olarak görebiliriz. Dolunaydan sonra Ay, saat 18:39’da Neptün ve 19:30’da Merkür ile açı yaparak öğlen kesinleşecek Merkür-Neptün altmışlığını tekrar tetikleyecek. Akşam saatleri ibadet ve dua etmek, ruhsal çalışmalar için çok uygundur. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 08.05.2020: Ay Akrep burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 02:02’de Plüton ile altmışlık, saat 04:32’de Mars ile kare açı yapacak. Bu hafta hep gece yarısından sabah saatlerine kadarki dönemde güçlü Ay açıları mevcut. Bu durum uykumuzun gelmesini geciktirebilir, olumlu açılarda üretkenlik verirken sert tesir alan bir haritada uyku düzeninde geçici dalgalanmalar oluşturabilir. Saat 05:38’de Ay-Jüpiter altmışlığı kesinleştikten sonra 05:39-10:15 arasında Ay boşlukta kalacak. Boşluk evreleri özellikle sabah saatlerinde dalgınlık ve odaklanma problemi getirebilir. Saat 10:16 itibariyle Ay boşluktan çıkarak Yay burcuna geçiş yapacak. Enerjimiz yükselirken iyimserliğimiz de artıyor. Saat 13:26’da Ay-Satürn altmışlığı kesinleşirken günün asıl verimli bölümüne giriş yapıyoruz. Öğleden sonra itibariyle önemli işlerimize odaklanmak, destek almak, bir işe tam konsantre olup sonunu getirmek adına çok uygun zamanlar. Saat 23:03’te Ay-Kiron üçgeni kesinleşirken ruhsal enerji yükseliyor. Gecenin geç saatleri her türlü ibadet, dua ve ruhsal çalışma için çok uygundur. Günün iyicil etkilerinden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir.

Cumartesi – 09.05.2020: Herkese iyi hafta sonları! Saat 16:17’de Merkür-Plüton altmışlık olumlu açısı kesinleşiyor. Bu açının gücüyle ertelediklerimizi gerçekleştirmek, önemli iş konuşmaları yapmak, bir projeyi hayata geçirmek, kitap ve tez yapmak için kullanabiliriz. Lansman, websitesi açmak adına da bu açı avantajlıdır. Ay Yay burcunda ve saat 20:13’te Neptün ile kare, 22:13’te Venüs ile karşıt açı yapıyor. Yani Ay, 4 Mayıs 2020’de aktif olan ve etkisi haftaya yayılan Venüs-Neptün karesini tetiklemekte. Açı kalıbı tüm gün etkili olmakla birlikte en çok akşam saatlerinde duygusal konular başta olmak üzere yanılgıya, aşırı hayal alemine dalmaya açık durumdayız. Olayları olduğu gibi görmek bu süreçte çok çok önemli, hak etmeyen kişilere gereğinden fazla paye verilmemeli, ufak olması gereken şeylere büyük manalar yüklenmemeli; zira sonu düş kırıklığı olabilir. Aynı zamanda sosyal medya hesaplarından, banka bilgilerine kadar tüm kişiler bilgilerimizi yedeklemek, gerekiyorsa bu konulara hakim olmayan büyüklerimizi bu konuda bilgilendirmek de faydalı olacaktır. Tüm bu konularda değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat.

Pazar – 10.05.2020: Ay Yay burcunda yolculuğunun son demlerinde saat 09:10’da Mars ile olumlu açı yaparak boşluğa girecek. Özellikle sabah saatleri evde egzersiz yapmak, bacaklarımızı çalıştırmak için ideal. Bu çalışmalar enerjinizi de yükseltecektir. Saat 09:11-12:38 arasında Ay boşlukta olacak. Ay boşluktayken 12:01’de Güney Ay Düğümü ile kavuşum yapacak. Bu bağlamda özellikle +-2 saat konu ne olursa olsun kuralları esnetmememiz ve hakim olmadığımız konularda iddialı demeçlerde bulunmamız çok önemli. Önemli işlerimizi de Ay boşluk evresine denk getirmemekte fayda var. Ay saat 12:39’da boşluktan çıkarak Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Saat 17:35’te Merkür-Jüpiter üçgeni de devreye girerken çok daha odaklı, disiplinli ve kararlı bir ruh haline giriyoruz. Bu açı özellikle finansal planlar, atılımlar ve aynı zamanda ticari strateji oluşturmak konusunda destekleyicidir. Ve saat 19:15’te Güneş-Neptün altmışlığı kesinleşirken haftanın ruhsal açıdan en güçlü tesirlerinden biri oluşuyor. Özellikle akşam saatleri ibadet ve dua etmek, ruhsal çalışmalar için çok uygundur. Bu açı kalıbı ilham ve yaratıcılığı da tetikler. Bu bağlamda edebi ve sanatsal yeteneklerinizi de bu tesirler canlandıp öz yaratıcılığınızı dışarı vurabilirsiniz. Günün iyicil etkilerinden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe