Merve Çubuktepe

yeni haftanın en önemli astrolojik konusu 7 nisan 2016’da saat 13:23’te koç burcunda gerçekleşecek yeniay olacak. koç burcunda gerçekleştiği için yeni başlangıçlar, ani gelişmeler ve bir anda verilecek kararlar artabilir. bu yeniay aynı zamanda uranüs ile kavuşum yaptığı için olayların hızı ve aniliği daha da artıyor. uranüs ve plüton arasındaki sert kare açıyı da tetiklemesinden ötürü bu hafta ve ilerleyen dönemde "quot;taşlar yerinden oynacak"quot; diyebiliriz. haritanızda koç burcu nereye düşüyorsa bu alanda ani gelişmeler karşınıza çıkabilir, ancak plüton oğlağın bulunduğu ev de özellikle bu ani değişimlere uyum sağlarken en çok dikkat etmemiz gereken alanları vurguluyor. bu aralar bir anda gaza gelip evlenen, işten ayrılan, boşanan ya da ben gidip hindistan’a yerleşmek istiyorum diyenler görürseniz şaşırmayın. belki siz de bu kişilerden biri olabilirsiniz. :)

bunun dışında venüs koç burcuna geçiyor yani birden aşık olmalar, anlık heyecana kapılıp çılgınlıklar yapma isteği artabilir. coşkuya kapılırken aman dikkat. merkür ise boğa burcuna geçiş yapıyor ve adeta bu yukarıda saydığım dinamik, fevri ve hızlı enerjilere adeta "quot;sakin ol şampiyon"quot; diyor. gene de çok yavaş hareket edip treni kaçırmayın ama gaza gelip giden trenin üzerinden atlamayın derim.

haftanın önemli astrolojik olayları:
4 nisan 2016 - ay balık burcunda
pazartesi günü sabah saatlerinde ay balık burcuna geçiyor ve mars, jüpiter ve satürn ile kare açı yapıyor. yani tansiyon biraz yüksek, özellikle mars yay karesi çok iyi bilmediğimiz konularda inatlaşmamamız gerekirse sessiz ve kabullenici davranmamız konusunda bizi uyarıyor. ay bir yandan neptün ile kavuşum yapacak yani bugün agresif savaşçı olmak yerine daha olgun, daha önce dinleyip sonra konuşan gerekiyorsa geri çekilmeyi bilen bir tavır takınmak faydalı. meditasyon, yoga ve ruhsal çalışmalar için ideal bir gün.

5 nisan 2016 - güneş satürn üçgen açısı / venüs koç burcunda
salı günü güneş-satürn üçgeni kesinleşiyor. iş mülakatınız varsa, patronla terfi ya da zam konuşacaksanız tam günü derim. tabii değişken burçlar başak, yay, balık ve ikizler iseniz şartları çok zorlamadan diplomatik gitmeye ekstra özen göstermelisiniz. özellikle ay’ın olumlu açılarının gerçekleşeceği öğle saatleri sonrası bu tür görüşmeler için çok uygun. venüs ise koç burcuna geçiş yapıyor ve ay sonuna kadar koçta yolculuğunu sürdürecek. tam anlamıyla geldi bahar ayları gevşer gönül yayları etkisi söz konusu. :) ani başlayan aşklar, tutkulu ilişkiler gündeme gelebilir. özellikle hava ve ateş gruplarına ekstra olumlu etki sağlayabilir bu oluşum.

6 nisan 2016 - güneş plüton kare açısı / merkür boğa burcunda / ay koç burcunda
çarşamba gününe geldiğimizde merkür boğa burcuna geçiyor. yani merkür koç’un geçtiğimiz haftalarda bizi fevriliğe kimi zaman da öfkeye sürükleyen enerjisi değişiyor, daha ayaklarımızı yere bastıran, maddi konuların önem kazanacağı bir döneme giriyoruz. zaten venüs koç, yeniay koç gibi son derece hızlı ve coşkulu etkileşimler varken merkür boğa adeta her deliye bir akıllı lazım cümlesindeki akıllı görevini görecek bu dönemde. :) güneş plüton kare açısı da özellikle otorite figürleri ve bizden yaşça büyük kişilerle dalaşmamız gerektiğine işaret ediyor. tatlı dil yılanı deliğinden çıkarır!

7 nisan 2016 - yeniay koç burcunda
etkilerini ayrıca daha detaylı yazacağım ama yukarıda belirttiğim gibi bu uranyen yeniayın en önemli teması ani ve hızlı değişimler. bir süredir sürüncemede kalan, ay tutulması ile gerilimi yükselen ya da bir türlü çözülemeyen konularınız varsa çok hızlı gelişmelerle dengeler değişebilir. tıkalı lavabonun açılması gibi düşünebiliriz bu süreci. ancak yeni kararlar alacaksanız ya da imza atacaksanız 17 nisan mars gerilemesinden önce bu işleri tamamlamaya özen göstermelisiniz. yeniay’ın etkisi özellikle 9-10 nisandan sonra artabilir.

8 nisan 2016 - ay boğa burcunda
cuma günü sabah saatlerinde ay boğa burcuna geçiş yapıyor. ay merkür ile kavuşum, jüpiter ile üçgen, neptün ile de altmışlık açı yapıyor. yani son derece olumlu ve dengeli enerjiler söz konusu. gün içinde olumlu görüşmeler yapabilir, ya da bir fikri geliştirerek başarıyla sunabilirsiniz. özellikle toprak ve su grupları bu etkilerden olumlu faydanalanabilirler.

9 nisan 2016 - güneş uranüs kavuşum açısı
cumartesi günü işler daha da hızlanabilir. koç burcunda güneş ve uranüs birleşiyor, yeniay’ın değişim rüzgarlarını daha güçlü hissetmeye başlayabiliriz. ay’ın jüpiter ve plüton ile yapacağı olumlu açılar da daha güçlü ve inançlı olmamızı sağlıyor. ay öğle saatlerinde boşluğa gireceği için ertesi sabah 09.00’a kadar önemli bir işe başlamamak ya da yeni karar almamamak faydalı olacaktır.

10 nisan 2016 - ay ikizler burcunda
sabah itibariyle ay ikizler burcuna geçiyor ve iletişim trafiği artıyor. venüs ile olumlu açısından ötürü flörtleşmeler artabilir. telefonunuzu iyi şarj edin, whatsapp sık çalışacak gibi. yeni kişilerle tanışabiliriz, eğlenceli ve coşkulu aktivitelere katılabiliriz. ancak gün içinde akşam saatlerinde etkin olacak ay-mars karşıt açısı da trip atma, olay çıkarma konusunda bizi uyarıyor. eğlenin, güzel zaman geçirin ancak çok da didiklemeyin.

haftanızın güzel geçmesi dileğiyle…