Merve Çubuktepe

Bu hafta Mars-Satürn kavuşumu çok önemli olduğu kadar biraz zorlayıcı. Diğer yandan tutulmalar dönemine az kala Merkür’ün haftayı etkileyecek baskın açıları hem kendimizi anlamamızı hem de ifade etmemizi sağlayacak. Bu etkileri lehimize çevirmemiz önemli, zira ay sonunda 30 Nisan 2022’de Boğa Burcunda Güneş Tutulması gerçekleştiğinde olaylar kontrolümüzden çıkıp bizden bağımsız makro tesirlerin etkisi altına girecek. Bu sebeple içimizdekileri biriktirmek, konuşmak yerine olaylar hakkında varsayımlar üretmekten kaçınmak gerekli. Bu çerçevede diyalog yolunu seçmeli, korksak dahi soruları sormalı ve her şeyle yüzleşmeyi seçmeliyiz.

7 Nisan 2022’de Merkür-Satürn altmışlığı kesinleşecek. Verilen sözler yerine gelebilir. Gerçekçi ve ciddi düşünceler içinde bulabiliriz kendimizi. Olgunlaştırıcı bir etkidir. Devlet bağlantılı, resmiyet içeren işleri halletmek için de kullanılabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Bu açı kalıbı kendimizi en etkin şekilde ifade etmek, disipline olup bir şeyi en iyi hale getirmek ve odaklanmak için idealdir. Bu tesiri her türlü başvuru, iş görüşmesi, sunum ve konuşma için idealdir.

8 Nisan 2022’de Merkür-Mars altmışlığı kesinleşecek. Öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösteren bir açı kalıbı. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ayrıca fikirlerimizi ateşli bir şekilde savunabilir, tuttuğumuzu koparabiliriz. Bir önceki açı kalıbıyla birleştirirsek eğer gökyüzünde özellikle 4-8 Nisan 2022 arasında her türlü iletişim, anlaşma ve ortak zemin bulma konusu adına ziyadesiyle güçlü destekler altında olacağız.

Ancak altını çizmeliyim ki hafta içi olumlu Merkür açıları baskın olsa da haftanın sonuna gelirken 10 Nisan 2022’de Merkür-Plüton karesi kesinleşiyor. Bu demektir ki 8 Nisan 2022 itibariyle gökyüzündeki yapıcı hava değişmeye başlayacak. Bu sebeple her türlü önemli işimizi, konuşmamızı hafta içerisinde tamamlamamızda fayda var diye düşünüyorum. Açı kalıbının tetiklemesiyle daha obsesif, takıntılı bir düşünce haline geçebiliriz. Manipülasyona açıklık veya herkesi kontrol altına alma arzusu, entrikalar görülebilir. Yaralayıcı, iddialı, büyüklenmeci demeçler gündeme gelebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili.

5 Nisan 2022’de Mars-Satürn kavuşumu kesinleşecek. Haftanın en önemli ve zorlu açısı bu diyebiliriz. İki zorlu gezegen Kova burcundaki kaotik etkiyle bir araya geliyor. Bu açı ciddi anlamda bir zorlanma, çatışma etkisi içeriyor. Özellikle de sabit burçlarda gerçekleştiği için uzlaşmak oldukça zor olabilir. Aşırı inat, saplantı veya ben bilirim/ben yeneceğim saplantısı insan ilişkilerine zarar verebilir. Piyasalar adına da zorlayıcı tesirler, ek zamlar, yaptırımlar gündeme gelebilir. Sınırları ortadan kaldırmak isterken haddinden fazla şeye zarar verme, düzenleri gereksiz yere yıkma ve kaos yaratma durumu söz konusu olabilir. Toplumsal gerilim, isyan ve tepki temalarına açıklık yaratır. Ancak tepkiler aynı sertlikte bastırılabilir. Açı kalıbı +-7 gün etkili.

Aynı gün 5 Nisan 2022’de Venüs Balık burcuna geçecek. Venüs Balık burcundayken en temel manasıyla fedakarlık, anlayış ve sonsuz bir sabır ile ilişkilidir. Balık diplere dalan sonra yüzeye çıkma ihtiyacı duyan yaşamın her yönünü eğrisi ve doğrusu ile tadan bir arketiptir. Yüzeye çıkmaya ihtiyacınız varsa mantığı bir kenara atarak aşk, para, dünyevi zevkler zirvede yaşanabilir. Sırf bu duyguların devamı için hemen affedebilir, sorunları görmezden gelmek mümkündür. Bazı ilişkilerin içinin ne kadar fos olduğunu, yalanları, dolandırıcılıkları ve tamamen çıkar ilişkisi olduğunu da fark etmek söz konusu olabilir. Bu dönemde sanat, yaratıcılık, edebiyat, şiir, sinema, fotoğrafçılık ve müzikal vb. konularla ilgilenenler için son derece destekleyici ilhamın bol olabileceği zamanlar gündeme gelebilir. Venüs 2 Mayıs 2022’ye kadar bu burçta kalacak.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 04.04.2022: Herkese iyi haftalar! Ay Boğa burcunda ve saat 14.08’de önce Ay-Mars karesi sonra 14.57’de Ay-Satürn karesi kesinleşiyor. Haftanın en zorlayıcı günlerinden birindeyiz. En azından öğleden sonraya kadar sakin, tetikte ve mantık odağında kalmamız çok önemli. Ani hareketler, sert demeçler ve fevri davranışlardan uzak durmalıyız. Ay saat 17.36 itibariyle Neptün ile altmışlık olumlu açı yaparken bu sert hava dağılmaya başlayacak. Günün geri kalanında daha anlayışlı, merhametli ve destekleyici bir ruh haline bürünebiliriz. Bu açı ruhsal çalışmalar, yardımlaşma ve bağışlama adına idealdir. Ay günün geri kalanında Boğa burcundaki sakin yolculuğunu sürdürecek. Ay Fazı: Yeniay.

Salı – 05.04.2022: Saat 04.51’de Mars-Satürn kavuşumu kesinleşiyor. Haftanın en önemli ve zorlu açısı bu diyebiliriz. İki zorlu gezegen Kova burcundaki kaotik etkiyle bir araya geliyor. Bu açı ciddi anlamda bir zorlanma, çatışma etkisi içeriyor. Özellikle de sabit burçlarda gerçekleştiği için uzlaşmak oldukça zor olabilir. Aşırı inat, saplantı veya ben bilirim/ben yeneceğim saplantısı insan ilişkilerine zarar verebilir. Piyasalar adına da zorlayıcı tesirler, ek zamlar, yaptırımlar gündeme gelebilir. Sınırları ortadan kaldırmak isterken haddinden fazla şeye zarar verme, düzenleri gereksiz yere yıkma ve kaos yaratma durumu söz konusu olabilir. Toplumsal gerilim, isyan ve tepki temalarına açıklık yaratır. Ancak tepkiler aynı sertlikte bastırılabilir. Akabinde Ay saat 04.53’te Venüs ile kare sert açı yaparak 04.54-06.04 arasında boşlukta kalacak ve 06.05 itibariyle İkizler burcuna geçecek. Saat 06.45’te ise Ay-Güneş yarım karesi kesinleşirken Hilal fazına geçiş yapıyoruz. Saat 18.17’de Venüs Balık burcuna geçecek. Venüs Balık burcundayken en temel manasıyla fedakarlık, anlayış ve sonsuz bir sabır ile ilişkilidir. Yüzeye çıkmaya ihtiyacınız varsa mantığı bir kenara atarak aşk, para, dünyevi zevkler zirvede yaşanabilir. Sırf bu duyguların devamı için hemen affedebilir, sorunları görmezden gelmek mümkündür. Bazı ilişkilerin içinin ne kadar fos olduğunu, yalanları, dolandırıcılıkları ve tamamen çıkar ilişkisi olduğunu da fark etmek söz konusu olabilir. Bu dönemde sanat, yaratıcılık, edebiyat, şiir, sinema, fotoğrafçılık ve müzikal vb. konularla ilgilenenler için son derece destekleyici ilhamın bol olabileceği zamanlar gündeme gelebilir. Venüs 2 Mayıs 2022’ye kadar bu burçta kalacak. Ay Fazı: Hilal.

Çarşamba – 06.04.2022: Ay İkizler burcunda yolculuğuna devam ediyor ve tüm gün sakin bir seyir izleyecek. Saat 15.31’de Ay-Güneş altmışlığı günün ilk ve tek önemli etkisi. Bu evre Hilal Ay fazının en bereketi ve güçlü anıdır. 13.31-17.31 arasında açının tesiri en güçlü halde olacak. Her türlü ikili ilişki sorunları, iş konuları, üstler ve eril figürlerle alakalı önemli diyaloglar için bu açı kalıbı destekleyicidir. Bugün susmak yerine konuşmak, soru sormak, öğrenmek ve bilgi paylaşmak fayda getirecektir. Sadece dedikodudan ve yüzeysel bilgi sahibi olduğumuz konularda iddialı olmaktan kaçınmalıyız. Ay Fazı: Hilal. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 07.04.2022: Ay İkizler burcunda ve saat 06.14’te Satürn ile üçgen olumlu açı yaparak boşluğa girecek. Ay saat 06.15-18.30 arasında uzun bir süre boşlukta olacak. Bu evre içerisinde bir konuya odaklanmak zor olabilir, birden fazla iş, sosyal medya, günlük muhabbetler ve sorumluluklar arasında dağılma görülebilir. İşleri sırayla ele almakta fayda var. Saat 15.37’de Merkür-Satürn altmışlığı kesinleşiyor. Verilen sözler yerine gelebilir. Gerçekçi ve ciddi düşünceler içinde bulabiliriz kendimizi. Olgunlaştırıcı bir etkidir. Devlet bağlantılı, resmiyet içeren işleri halletmek için de kullanılabilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Bu açı kalıbı kendimizi en etkin şekilde ifade etmek, disipline olup bir şeyi en iyi hale getirmek ve odaklanmak için idealdir. Bu tesiri her türlü başvuru, iş görüşmesi, sunum ve konuşma için idealdir. Ay saat 18.31 itibariyle Yengeç burcuna geçerken odağımızı arttırmaya, işimiz gücümüz ayrıca aile ve kendi hayatımızla daha fazla odaklanacağımız bir ruh haline geçebiliriz. Aynı zamanda duygusallık, aileyle yakın olma hissi ve alınganlık görülebilir. Ay Fazı: Hilal.

Cuma – 08.04.2022: Ay Yengeç burcunda yolculuğunu sürdürüyor. Gün boyunca daha nostaljik hissedebiliriz. Önemli bulduğumuz acı ve tatlı anılar sürekli gözümüzün önüne gelebilir. Çocukluk anıları, eskiden çok severek yaptığımız şeyler önem kazanabilir ve bunları tekrar deneyimlemek isteyebiliriz. Ev işleri, ev düzenleme, yemek pişirme, bakım gibi konular için uygun bir zamandır. Haftanın iyicil ve önemli açılarından Merkür-Mars altmışlığı saat 21.18’de kesinleşiyor. Öğrenme ve öğretme isteği, kişisel gelişime yönelme, ufku genişletme, sosyalleşme arzusu ve ticarette başarı getirecek fikirlere sahip olmayı gösteren bir açı kalıbı. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Ayrıca fikirlerimizi ateşli bir şekilde savunabilir, tuttuğumuzu koparabiliriz. Ay Fazı: Hilal.

Cumartesi – 09.04.2022: Herkese iyi hafta sonları! Saat 09.57’de Ay-Güneş karesi kesinleşiyor ve İlk Dördün Fazına geçiyoruz. Bu faz daha gerilimli ve içsel çatışmalara açık bir yapıdır. Ancak bir yandan da oldukça üretkendir. Gün boyunca akıl ve duygu çatışmaları yaşayabiliriz. İkili ilişkiler adına özellikle günün ilk yarısında daha özenli ve temkinli olmakta fayda var. Ay Yengeç burcunda yolculuğuna devam ediyor ve saat 17.36’da önce Jüpiter sonra 18.46’da Neptün ile üçgen olumlu açı yapıyor. Öğleden sonra itibariyle günün en iyicil, huzurlu ve keyifli saatlerine giriyoruz. Her türlü önemli finansal ve duygusal işimizi, ruhsal çalışmalarımızı öğleden sonrası ve akşam saatlerine denk getirebiliriz. Bu tesir barışma, affetme, denge ve yardımlaşma adına destekleyicidir. Hayır işleri yaparak da bu bereketi çoğaltabilirsiniz. Ay Fazı: İlk Dördün.

Pazar – 10.04.2022: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay Yengeç burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 04.00’te Plüton ile karşıt sert açı yaparak boşluğa giriyor. Sabahın erken saatleri oldukça hassas, alıngan ve gergin geçebilir. Ay saat 04.01-06.59 arasında boşlukta akabinde Aslan burcuna geçiş yapacak. Daha iddialı, gururlu ve onay odaklı olabiliriz. Zira saat 11.45’te de haftanın sert açılarından Merkür-Plüton karesi kesinleşiyor. Açı kalıbının tetiklemesiyle daha obsesif, takıntılı bir düşünce haline geçebiliriz. Manipülasyona açıklık veya herkesi kontrol altına alma arzusu, entrikalar görülebilir. Yaralayıcı, iddialı, büyüklenmeci demeçler gündeme gelebilir. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Bugün söylediklerimiz ve yaptıklarımıza çok çok dikkat etmeliyiz, zira yapılan şeyin telafisi olmayabilir, dikkat. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sağlıklı ve mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe