Merve Çubuktepe

Bu hafta gökyüzünde önemli transitler mevcut. Üç gezegenin burç değiştirmesiyle birlikte gökyüzündeki denklem de değişiyor. Hafta içerisinde Mars Boğa, Merkür Kova ve Venüs Oğlak burcuna geçiş yapacak. Gökyüzünde toprak elementinin gücü artıyor açıkçası. Bu da daha somut, maddiyat ve netlik odaklı bir düşünce tarzı demek. Bu yapının Jüpiter-Satürn’ün Kova burcundaki yolculuklarına eşlik edecek olması aslında orijinal fikirlerle gerçekliği sentezleme şansı sunuyor bizlere.

7 Ocak 2021’de Mars Boğa burcuna geçiş yapacak. Mars, gerçekleştirdiği retro hareketinin de sebebiyle aylardır Koç burcunda sürdürdüğü uzun yolculuğunu en sonunda tamamlıyor. Bu esnada Kova hattındaki Jüpiter-Satürn ve Uranüs ile önemli temaslar gerçekleştirecek. Açıkçası gündem hareketli. Ancak bazen ne yapmak istediğimiz konusunda kararsızlık yaşayabiliriz. Mars Boğa burcunda ağır ve kararlı adımlar atmanın sembolüdür. Ancak bu burçta zararlı konumda olduğundan ötürü zorlanır. Yani bazen hareketsiz kalabilir, eyleme geçme konusunda tıkanmış hissedebiliriz. En önemlisi konfor alanından çıkma ve idareten de olsa elimizdekini kaybetme korkusu bizi hareketsizliğe sürükleyebilir. Bu sebeple biraz daha cesur ve inisiyatif odaklı olmak fayda sağlayacaktır. Mars çok uzun süredir Koç burcundaydı ve bu da haliyle tansiyon ve stres de yükseltiyordu. Daha durağan bir formda olması aslında atmosferi de bir miktar sakinleştiriyor. Mars 4 Mart 2021’e kadar bu burçta seyahat edecek.

8 Ocak 2021’de Merkür Kova burcuna geçiş yapacak ve burçta ayrıca retro hareket de yapacağı için oldukça uzun bir yolculuk olacak . 29 Ocak 2021’de durağan, 31 Ocak 2021’de retro konuma geçecek.

Merkür Kova burcunda en kalıp dışı ve özgürlükçü formundadır. Bu sebeple Mars Boğa bizi yavaşlatsa da düşünsel anlamda oldukça özgür olacağız. Ancak fikirlerin gerçek hayata somut bir şekilde tatbik edilmesi zaman alabilir. Bir şeyler öğrenmek, üretmek ve hatta icat etmek adına harika bir formdur; sadece her şeye muhalefet ve farklı düşünenlere karşı küçümseyici tavırlara dikkat. Merkür durağan konumla birlikte 29 Ocak-22 Şubat 2021 aralığında retrosunu gerçekleştirecek, 16 Mart 2021’de ise Kova burcundaki yolculuğunu tamamlayarak Balık burcuna geçecek.

Merkür Kova retrosu esasen bir sonraki ayın konusu olmakla birlikte entelektüel farklılıklar, aynı zihinsel düzlemde duramamanın getirdiği yol ayrılıkları, her şeyin akılla çözülememesi, aklı yüceltirken kalbi unutmanın getireceği sorunları da gündeme getirecektir. Merkür bu hafta oldukça aktif durumda, etkinliği bir sonraki haftaya kadar sürecek. Demek ki iletişim trafikleri yüksek, üretkenlik fazla. Tabii aynı zamanda itirazlar, ayrışmalar ve egolar da devrede olacak. Kova enerjisi baskın gökyüzünde çoğulcu ve kolektif düşünen kazanacaktır. “Hep bana” yaklaşımı pek de verimli durmuyor bu süreçte.

8 Ocak 2021’de Venüs de Oğlak burcuna geçiş yapacak. Bu form Venüs’ün en materyal hali. Duyguları daha geri planda kalıyor. Madde ve somut gerçeklik ön planda. Kalpler eğer geçtiğimiz yıldan aşırı duygusallaştıysa bu form denge verecektir. Diğer yandan her şeyi başarı, statü, maddi kuvvet ve mantıkla değerlendirmeyi aşırı hale getirebilir. Akıl çok güzel ancak kalbi de gömmemek lazım. Finansal anlamda iyi düşünülmüş faydalı kararlar da alınabilir bu süreçte. Venüs 1 Şubat 2021’e kadar bu burçta seyahat edecek. Venüs Oğlak burcundayken mantık ilişkileri artar. Partner seçimlerinde statü, güç ve maddi durum gibi konular daha belirleyici hale gelebilir. Salt duygu ile nasıl bir yere kadar gidiyorsa sırf maddi kavramların da her şeyi toz pembe kılmayacağını unutmamakta fayda var.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 04.01.2021: Herkese iyi haftalar! Ay Başak burcunda; hamarat, titiz ve çalışkan bir ruh haliyle yeni haftaya giriş yapıyoruz. Saat 04:44’te Ay-Güneş üçgeni kesinleşiyor. Bu uyumlu açı kalıbı güne karakteristiğini vermekte. İşbirliklerine daha açık ve akışkan bir atmosfer söz konusu. Ebeveynler, patronlar ve önemli erklerle sorunlarımızı çözebilir, destek alabiliriz. Günün en üretken zamanları akşam saatleri. Ay-Mars iyicil Quintile açısı saat 19:35’te kesinleştikten sonra saat 22:11’de Ay-Merkür ve 22:51’de Ay-Plüton üçgenleri devreye girecek. Bu iyicil açı kalıpları özellikle akşam saatleri itibariyle önemli konuşmalar yapmak, uzlaşmak ve çözüm bulmak adına ideal bir atmosfer oluşturuyor. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Salı – 05.01.2021: Ay saat 00:34’te Venüs ile kare açı yaparak boşluğa girecek ve saat 08:43’e kadar boşlukta. Yani ilgili zaman dilimi arasında duygusal konuları çok abartmamak ve merkeze almamakta fayda var; sonuç almak zor olabilir. Saat 03:57’de Merkür-Plüton kavuşumu kesinleşiyor. Bu açı kalıbı oldukça ciddi ve manipülatif bir tesir içeriyor. Doğru kullanıldığı takdirde insanlar üzerinde güçlü etki bırakmak mümkündür. Ancak bir yandan güç savaşları, domine etme ve kimi zaman da aşırı baskıyla karşılaşmak da söz konusu olabilir. İçinizdeki stratejist hatta entrikacı da uyanabilir; veya bu tarz ilişkiler içine çekilebilirsiniz. Epey taktiksel hamleler, mesajlar ve imalar gündeme gelebilir bu süreçte. Açı kalıbı 3 gün boyunca etkili olacak. Ay saat 08:43’te boşluktan çıkarak Terazi burcuna geçiş yapıyor. Huzur, kafa rahatlığı isteyeceğiz. Dırdır, polemik ve aşırı ısrarcı tutumlara daha fazla reaksiyon verebiliriz. Ay saat 10:00’da Uranüs ile Quintile, 12:22’de Satürn ile üçgen ve 15:16’da Jüpiter ile üçgen olumlu açıları sırasıyla gerçekleştirecek. Bugün her türlü önemli iş, finansal konuyu hayata geçirmek adına son derece destekleyici etkiler söz konusu. Önemli bir sunum, görüşme, alım ve satım gibi işlemler bugün gerçekleştirilebilir. Akşam saatlerinde Ay 23:26’da Neptün ile Novile açıya geçtiği için daha fazla hülyalanabilir, anılara dalabiliriz. Ay Fazı: Küçülen Ay.

Çarşamba – 06.01.2021: Ay Terazi burcunda gece saatlerinde sırasıyla 03:39’da Uranüs, 04:26’da Plüton, 07:37’de Merkür ve 09:13’te Neptün ile Septile ailesinden açılar yapacak. Septile nispeten daha gerilimli ve kaotik bir açıdır. Bu sebeple gece saatlerinde karışık ve gergin rüyalar görebilir, uykuya zor dalabilirsiniz. Uyanık olanlar ikilemler yaşayabilir veya aynı konuya takılabilirler. Bu saatler içerisinde kritik kararlar almamakta fayda var. Zira saat 12:37’de Ay-Güneş karesi de kesinleşiyor. Ay, Son dördün fazına geçiş yaparken gerilimli bir etkileşim oluştuyor. Bugün haftanın zorlayıcı günlerinden biri. Hem amaçsız boş ancak adı konmamış bir gerilim hissi verebilir veya ufak bir olaydan ortalık haddinden fazla alevlenebilir. Saat 21:03’te Ay-Jüpiter, saat 21:28’de Merkür-Neptün Septile açısı da devrede. Bu durumda her yer gün boyunca bu açılarla dolu olduğundan rutin işlerimizi yapıp önemli yeni meseleler, finansal ve kalbi konuları bugün pas geçersek daha iyi edebiliriz. Önceden başladığımız bir işi tamamlayıp insanlarla paylaşmak için ideal bir gün. Not: Septile 7. Harmonik 51 derecelik bir açıdır. BiSeptile (102) ve TriSeptile(154) tipleri de bulunur. İçimizdeki irrasyonel, obsesif ve açıklanamaz noktaları simgeler. Bu iki gezegen arasındaki fonksiyon mantıkla kurulmamaktadır. Bu sebeple beklenmeyen ve tahmin edilmeyen noktalarımızı anlatır. Ay Fazı: Son Dördün.

Perşembe – 07.01.2021: Önemli bir gezegen burç değiştiriyor. Saat 01:26’da Mars Boğa burcuna geçiş yapacak. Mars, retrosunun da sebebiyle aylardır Koç burcunda sürdürdüğü uzun yolculuğu sonunda tamamlıyor. Mars Boğa burcunda ağır ve kararlı adımlar atmanın sembolüdür. Ancak bu burçta zararlı konumda olduğundan ötürü zorlanır. Yani bazen hareketsiz kalabilir, eyleme geçme konusunda tıkanmış hissedebiliriz. En önemlisi konfor alanından çıkma ve idareten de olsa elimizdekini kaybetme korkusu bizi hareketsizliğe sürükleyebilir. Bu sebeple biraz daha cesur ve inisiyatif odaklı olmak fayda sağlayacaktır. Mars 4 Mart 2021’e kadar bu burçta seyahat edecek. Ay Terazi burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 02:23’te Plüton, 08:20’de Merkür ile kare açı yapacak. Geceden sabahın erken saatlerine kadar daha pürüzlü ve gergin tesirler devrede. Koşulları çok zorlamamak, fevri kararlardan uzak durmakta fayda var. Uyku ve zihinsel hareketliliği daha gergin, karamsar yapabilir çok da odaklanmamak lazım. Ay saat 08:55’te Venüs ile altmışlık olumlu açı yaptıktan sonra boşluğa girecek ve 08:55-11:53 arasında boşlukta. Bu evrelerde rölantide kalmak, önemli bir şeye başlamamak daha verimli olacaktır. Saat 11:54 itibariyle Ay boşluktan çıkıyor ve Akrep burcuna geçiş yapıyor. İlk açıları gergin tabiatta. Saat 12:14’te Mars,15:54’te Satürn ve 19:10’da Jüpiter ile kare sıralı sert açılar yapacak. Açıkçası bugün oldukça gergin bir doğada ve mevcut pozisyonumuzu korumak en faydalısı olabilir. Meseleleri irdelemek veya önemli konuşmalar için pek uygun bir gün değil, daha çok herkes sığınaklara etkisi var. Kendi işimiz gücümüz ve odağımızda kalalım. Saat 23:15’te kesinleşecek Ay-Uranüs karesi de bu durumu daha da vurguluyor. Ay Fazı: Son Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 08.01.2021: Ay Akrep burcunda ve bugün iki tane önemli gezegen daha burç değiştirecek. Gökyüzünün dokusunda yeni yıla uygun bir senkronda farklılaşma söz konusu. Saat 14:59’da Merkür Kova burcuna geçiş yapıyor. Merkür bu burçta ayrıca yılın ilk retro hareketini de yapacağı için oldukça uzun bir yolculuk olacak . 29 Ocak 2021’de durağan, 31 Ocak 2021’de retro konuma geçecek. Merkür Kova burcunda en kalıp dışı ve özgürlükçü formundadır. Bu sebeple Mars Boğa bizi yavaşlatsa da düşünsel anlamda oldukça özgür olacağız. Ancak fikirlerin gerçek hayata somut bir şekilde tatbik edilmesi zaman alabilir. Bir şeyler öğrenmek, üretmek ve hatta icat etmek adına harika bir formdur; sadece her şeye muhalefet ve farklı düşünenlere karşı küçümseyici tavırlara dikkat. Ve saat 18:40’ta Venüs de burç değiştiriyor ve Oğlak burcuna geçiş yapıyor. Bu form Venüs’ün en materyal hali. Duyguları daha geri planda kalıyor. Madde ve somut gerçeklik ön planda. Kalpler eğer geçtiğimiz yıldan aşırı duygusallaştıysa bu form denge verecektir. Diğer yandan her şeyi başarı, statü, maddi kuvvet ve mantıkla değerlendirmeyi aşırı hale getirebilir. Akıl çok güzel ancak kalbi de gömmemek lazım. Finansal anlamda iyi düşünülmüş faydalı kararlar da alınabilir bu süreçte. Venüs 1 Şubat 2021’e kadar bu burçta seyahat edecek. Ay saat 19:10’da Güneş ile sonra 19:13’te Neptün ile altmışlık olumlu açı yaparak günün enerjisini yükseltiyor. Akşam saatleri her türlü insan ilişkisi, uyum, denge ve uzlaşma adına iyicil tesirler taşıyabilir. Ve saat 19:52’de haftanın en iyicil etkilerinden Güneş-Neptün altmışlığı kesinleşiyor. erhamet, şefkat, yardımlaşma hissiyatını tetikleyen bir açı kalıbı. Hayır işleri yapmak için idealdir. Ayrıca ruhsal çalışmalar ve ibadet için de çok uygundur. Ay Fazı: Son Dördün.

Cumartesi – 09.01.2021: Herkese iyi hafta sonları! Ay Akrep burcundaki yolculuğunun son demlerinde saat 04:58’de Plüton ile altmışlık olumlu açı yapıp boşluğa giriyor. Ay saat 14:16’ye kadar boşlukta kalacak. Saat 05:44’te Merkür-Mars karesi devrede. Bu çatışmalı açı kalıbı gereksiz inat, uç fikirlerin çatışması, “ben haklıyım” inadını temsil ediyor. Herkesin kendine has fikirleri olabilir ve diğer fikri kabul etmeyebilir. Bu konuda daha anlayışlı olmak önemli. Açı kalıbı ani öfke patlaması ve fevri hatalı hareketler getirebilir. Özellikle Ay boşluk saatlerinde gerilimden uzak durmakta fayda var zira ne kadar ortam gerilirse de her söz edilse de bir noktaya varmak mümkün olmayabilir. Ay saat 14:16’da boşluktan çıkıyor ve Yay burcuna geçiş yapıyor. İşte şimdi günün olumlu ve verimli saatlerine giriş yapmaya başlıyoruz. Saat 18:52’de haftanın en iyicil etkilerinden Venüs-Mars üçgeni kesinleşiyor. Bu açı oldukça dengeleyici durumda. Mantık ve somut verilerle ilişkileri değerlendirmek, duygulara kapılmamak, sakin ve ağır ilerlemek duygusal konularda denge ve mutluluk getirebilir. İlişkiler adına uyum ve ahenk oluşturabilen bir açıdır. Ve saat 22:11 itibariyle Ay-Güneş yarım karesi kesinleşirken Ay balzamik faza geçiyor. Önümüzdeki günler bir şeyleri bırakma, sonlandırma, zararlı alışkanlık ve toksik bağların terk edilmesi adına elverişli durumda olacak. Ay Fazı: Balzamik Ay.

Pazar – 10.01.2021: Ay Yay burcunda. Daha boş vermiş hissedebiliriz, elimiz hiçbir şeye gitmeyebilir. Üşenme ve odaklanma zorluğu görülebilir. Kendimize zaman verecek fırsatımız varsa bugün aslında ideal. Bir şey yapma zorunluluğu olmadan kendi isteklerimize odaklanabiliriz. Saat 06:17’de Merkür-Satürn kavuşumu devrede. Etkisi üç gün sürecek bu açı kalıbı tesirini bir sonraki haftaya da aktarıyor. Kova burcunda gerçekleşecek bu açı kalıbı ciddi ancak son derece kalıpları da zorlayan bir düşünce formunu temsil etmekter. Yaratıcı, hatta uçuk ancak uygulanabilir fikirler ve buluşlar gündeme gelebilir. İş görüşmeleri, başvurular ve önemli konuşmalar için etkin bir açıdır. Ay saat 21:29’da Neptün ile kare sert açı yaparak boşluğa girecek. Özellikle akşam saatlerinde büyük beklentiler ve abartılı isteklerden uzak durmalıyız. Ay günün kalanında boşlukta. Saat 23:15’te Ay-GAD kavuşumu devrede. Balzamik Ay fazında olduğumuzu da düşünürsek özellikle +-2 saatlik dönem diyete girmek, zararlı alışkanlık bırakmak, toksik bir bağı kesmek gibi konular için çok etkili durumda. Ruhsal çalışmaları da bu süre zarfında kuvvetli bir şekilde gerçekleştirebiliriz. Ay Fazı: Balzamik Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe