Merve Çubuktepe

Şubat 2019 yapısı gereği olumlu etkilerin çok daha baskın olduğu bir ay. Sadece ilk günlerinde oldukça sert etkileşimler bulunuyordu, yeni hafta özellikle de yeniay itibariyle bunları geride bırakacağız. 5 Şubat 2019 saat 00:03’te Kova burcunda bir yeniay meydana gelecek. Açısal irtibatları sebebiyle uzun süredir gördüğüm en güzel gökyüzü olaylarından biri. Her yeri olumlu tesirlerle dolu bu yeniay hafta boyunca bize yenilik, kalıpları kırma, vizyonu genişletme ve pek tabii yeni bir konuya adım atmak adına elverişli bir atmosfer oluşturacak. Tutulmalar dönemi sebebiyle dalgalanan, yorulan veya bocalayan bünyelerin tekrar toparlanıp odaklanması adına da destekleyici. Bu harika etki sayesinde insan neler yapmaz ki… Yeniay etkilerini ayrı bir yazıda detaylı belirteceğim.

Bu taze enerjinin ışığı altında hafta boyunca iki gezegen ayrıca burç değiştirecek. 4 Şubat 2019’da Venüs Oğlak burcuna geçiş yapıyor ve 1 Mart 2019’a kadar bu burçta seyahat edecek. Venüs’ün en ciddi ve mesafeli formu olan Oğlak; duygusal konular başta olmak üzere ilişkilerde karşı tarafın saygınlığı, maddi durumu, statüsü ve gücü gibi faktörleri ön planda tutar. İlişkilerde laubali duruş, gereksiz samimiyet çabaları çok itici olabilir. Ancak unutmamak lazım ki bu etkileşim ilişkilerde mantık odağını fazla ön plana alacağından, aşk ve evlilik gibi konularda normalde daha duygusal bir bakış açısına sahip olduğunuz halde aşırı mantık odaklı seçimler yaptıysanız transit bitiminde zorluk yaşayabilirsiniz. Bu yüzden de gerçek doğanızı ve ilişkilerden beklentilerinizi iyice gözden geçirmekte fayda var.

10 Şubat 2019’da Merkür Balık burcuna geçiş yapacak. Merkür bu burçta uzun bir süre seyahat edecek çünkü ilk Merkür retrosu Balık burcunda gerçekleşecek. Merkür retrosu durağan konumuyla birlikte 5-28 Mart 2019’da etkin olacağından henüz gündemimiz değil, hemen “Yine mi Retro?” ruh haline girmeye gerek yok. :) Ancak 19 Şubat 2019’da ilk gölge fazına giriş yapacak ki bu da Başak dolunayı ile aynı gün. Bundan ötürü de 6-19 Şubat 2019 bu ay önemli işlerin bir an evvel yapılıp bitirilmesinde fayda olan zaman. Odaklanma problemi yaşamadığınız, bir sürü konu arasında dağılmadığınız sürece yaratıcılık açığa çıkabilir. Tüm önemli konularda yeniay başlangıcı temsil ettiğinden adım atmak için uygun bir zaman olarak görülür. Ancak ideali her zaman yeniaydan bir gün sonrası, Ay’ın ışığının ilk görünür olduğu zamandır.

Bu hafta 8 Şubat 2019’da iki ayrı olumlu açı kalıbı da kesinleşecek. Güneş-Jüpiter ve Merkür-Mars altmışlıkları kesinleşiyor. Güneş-Jüpiter altmışlığı şans, bereket ve görünürlük ile doğrudan alakalıdır. Sadece bu açı altmışlık olduğundan bunların gerçekleşmesi adına kişiden bir çaba talep edebilir. Merkür-Mars ikilisinin uyumlu görünümü ise istekleri hayata geçirme, etkin konuşma, yazma ve her türlü iletişim faaliyeti adına harika bir atmosfer oluşturuyor. Bu iki açının öncesinde 4 Şubat 2019’da Merkür-Jüpiter de kendi aralarında altmışlık yapıyorlar. Hem bu kadar güzel gökyüzü tesirleri, hem de uyumlu açılar bir araya geldiğinde denecek pek söz yok aslında… Gökyüzü uzun zamandır bu kadar güzel bir ortaklık kurmamıştı. Bundan ötürü de bu hafta hepimiz için aslında “beklenen an” olabilir. Tabii ki fırsatları kullanmak, fark yaratmak ve yeni bir şeyleri hayata geçirmek isteyenler için… Şimdiden bol şans ve güzellikler dilerim!

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 04.02.2019: Yeni haftaya Ay Kova burcunda başlıyoruz. Ay, yeniaya dönüşmek üzere kapanıyor ve en karanlık halinde. Karanlık kelimesi olumsuzluk çağrıştırmasın, ancak bu evre Ay’ın gücünün en zayıf olduğu zaman olarak görüldüğünden tüm önemli konuları mümkünse erteleyip yeniaydan bir gün sonra ele almanızda fayda var. Bugün Venüs Oğlak burcuna geçiş yapıyor, 1 Mart 2019’a kadar bu burçta kalacak. Venüs bu burçta mesafeli, ciddi ve mantık odaklıdır. Transit süresinde ilişkilerde aşırı minnoşluklar, #şükür hashtagleri ve sadece hoş boş sözler pek sempatik gelmez. Netlik ve somut şeyler talep edilir. En önemli gölgesi tamamen mantık ve fayda odaklı ilişkilere kaçış eğilimi ve “Başarıya giden yolda her şey mübah” duygusudur. Ancak kabul etmek lazım, bu dönemde ilişkiler çok ciddi ve gelecek odaklı yaşanabilir, niyeti öyle olmayan hızla elenir gider. Gün boyunca Merkür-Jüpiter altmışlığının olumlu tesiri güne yansıyacak. Bu vesile ile yeniay öncesinde yarım kalan işleri bitirmek, eksikleri tamamlamak ve yeniay sonrası için yaratıcı fikirler bulabilirsiniz. Bu etkiden özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar faydalanabilir.

Salı – 05.02.2019: Haftanın en muhteşem etkilere sahip günündeyiz, aynı zamanda bugün yeniay günü. :) Saat 00:03’te Kova burcunda bir yeniay meydana gelecek. Bu yeniay muhteşem açısal irtibatları ile tesir ettiği alanı canlandıran, güçlendiren ve farklı bir vizyon ile dolduran son derece dinamik bir etkiye sahip. Yeni iş, yeni bir şehir, yeni bir ilişki, yeni bir dünya görüşü… Bu güçlü tesir tutulmalar dönemi sonrasında aradığınız taze soluğu size getirebilir. 05:35’te Ay-Jüpiter altmışlığı devreye girerken, 10:10’da Ay-Merkür kavuşumu kesinleşiyor. Üzerine 16:49’da Ay-Mars altmışlığı da etkin olacak. Çoklu sayıda birbirinden olumlu bu açılar harika sürprizleri de beraberinde getirebilir. Finans ve kariyer konuları adına ziyadesiyle destekleyicidir. Önemli başvurular, konuşma taleplerinizi bugün iyice düşünüp gerekli hazırlıkları yapıp ertesi gün hayata geçirebilirsiniz. Bugün zihinsel aktivite maksimumda olacağından gerek yazarak gerek kafa denginiz insanlarla konuşarak içinizdeki yaratıcı yönü ortaya koymayı ve hayallerinizi hayata geçirmek adına bir adım atmayı unutmayın. Bu harika etkiler özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar için güçlü.

Çarşamba – 06.02.2019: Ay Kova burcundaki yolculuğunun son demlerinde, 02:58’de Uranüs ile altmışlık açı yapıyor. Akabinde 02:59-05:01 arasında boşlukta kalacak ve Balık burcuna geçecek. Bir süredir Ay’ın boşlukta olduğu saatleri hep uyku saatlerine denk geliyor; bundan ötürü işin içerisinde Uranüs de olduğundan çok renkli, karmaşık ve sorgulayıcı rüyalar görebilirsiniz. Bu etkiler sebebiyle sabah kalkışlarınızda biraz yorgunluk olabilir, çünkü sanki ayrı bir günü de rüyanızda geçirmişsiniz gibi gelebilir. Ve sabah itibariyle dingin ve huzur bir denizi andıran etkiler devrede. Ay-Venüs altmışlık olumlu açısı 10:32’de kesinleşecek ve tüm gün boyunca etkin durumda. Bugün hem de yeniaydan sonraki ilk gün olduğundan özellikle duygusal konular adına çok güzel bir etkiye sahip. İlk adımları atmak, özel meseleleri konuşmak, sorunları çözmek, bir ilişkide duyguların yeşermesi, tarafların birbirine açılması gibi güzel konular için çok uygun bir gün. Aynı zamanda her türlü insan ilişkisinde bir küslük varsa sonlandırmak, zeytin dalı uzatmak adına doğru zaman. Bu olumlu tesirlerden özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar faydalanabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Perşembe – 07.02.2019: Ay Balık burcunda ve saat 11:42’de Neptün ile kavuşum yapıyor. Ruhsallık adına çok yoğun bir gün, neredeyse üflesek uçacağız. :) Bu güçlü tesir günü ruhsal çalışmalar, meditasyon ve yoga gibi aktivitelerle geçirmek adına ideal. Yaratıcılık gerektiren bir iş yapıyorsanız öğle saatlerinde ilham perilerinizle güzel bir toplantı da ayarlayabilirsiniz. :) Aynı zamanda 12:43’te Ay-Satürn altmışlık olumlu açısı sadece havada süzülen hayaller değil, bunları gerçeğe dönüştürmek ve somut sonuçlar elde etmek adına destekleyici bir atmosfer oluşturuyor. Bu olumlu tesirler akşam saatlerine kadar güçlü durumda, özellikle su ve toprak grubu burçları Yengeç, Akrep, Balık, Boğa, Başak ve Oğlaklar için destekleyici. Saat 19:15’te Ay-Jüpiter karesi kesinleştiğinden artık yavaşlayabiliriz. Zira bu saat itibariyle her türlü düşünce ve size yöneltilen tavır olumlu ya da olumsuz fark etmez daha yoğun hissedilebilir, abartıya açık olabilirsiniz. Bu derinlikli günde özellikle önemsiz konuları çok da büyütmeye ve odaklanmaya gerek yok. Bu konularda değişken burçlar İkizler, Başak, Yay ve Balıklar dikkat.

Cuma – 08.02.2019: Ay Balık burcundaki yolculuğunun son demlerinde 01:13’te Plüton ile olumlu açı yapıyor ve 01:14-17:33 arasında boşlukta. Boşluk evresi oldukça uzun olduğundan ve Ay’ın Balık burcundaki konumu sebebiyle gündüz saatlerinde biraz aheste ve hülyalı bir ruh hali içerisinde olabilirsiniz. Ancak diğer yandan bugün 03:32’de Güneş-Jüpiter altmışlığı ve 04:24’te Merkür-Mars altmışlığı kesinleştiğinden bu dinamik enerjiler bizi ayakta tutacaktır. Bugün mümkün mertebe önemli işlerinizi (imza, mülakat, önemli konuşmalar gibi) boşluk evresi sonrasına almanızda fayda var. Ancak öncesi arı gibi çalışmak, görünür olmak, kendinizi ve fikirlerinizi ortaya koymak adına ziyadesiyle destekleyici. İşleyen demirin ışıldayacağı bu hoş günde tek yapılmaması gereken bir hayale, bir fikre saplanıp zaman kaybetmek… Bugün gökyüzündeki hareketlilik gerçekten çok yüksek, 15:44’te Ay-Juno olumlu açısı ve 16:34’te Ay-Kiron kavuşumu da etkin olacak. Ruhsal şifalanma, barışma gibi konular için iyicil görünümler olsa da sallantıda olan yapıları çok zorlamamakta fayda var. Ay saat 17:34’te Koç burcuna geçerek önümüzü görmemizi ve günün geri kalanında gerçekten harekete geçebileceğimiz dinamik bir tesir oluşturacak. Gün boyunca özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar bu etkilerden faydalanabilir.

Cumartesi – 09.02.2019: Ay Koç burcunda ve gün boyunca sadece 05:21’de Venüs ile kare açı yapacak. Açının uyku saatlerine denk gelmesi olumlu, zira etkisi öğleden sonra kayboluyor. Ancak yine de sabah saatlerinde daha bir alıngan, kolay öfkelenebilir bir ruh hali baskın olabilir. Güzelim cumartesi sabahında hatta öğlene kadar duygusal meseleleri çok kurcalamamak, hele hele trip atmamakta fayda var. :) Normalden biraz daha hassas ve alıngan hissedebileceğinizi unutmayın. Bu konuda en çok öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Günün geri kalanında Ay Koç etkisi ile hareket enerjisi yüksek olduğundan bugün eve kapanmak yerine, hareketli aktivite yapmak; hatta en iyisi spor yapmak çok iyi gelecektir.

Pazar – 10.02.2019: Haftanın en “ortaya karışık” günündeyiz. Bugün yine bir maç edasıyla gezegenler farklı açı kalıpları ile sahneye çıkacak. Ay Koç burcunda ve 01:05’te Satürn ile kare açı yapacak. Bu açı özellilkle bu saatlerde hala uyanık olanlar için dikkat edilmesi gereken bir etki; soğukluk, gerilim ve kinayeli laflar dile gelebilir. Yatıp uyumak en iyisi. :) 01:53’te Merkür-Uranüs altmışlığı kesinleştiğinden gün boyunca yaratıcı ve fikirlere açık olacağız. Bugün ufkunuzu açan insanlarla bir arada olmak, hayatı ve düşünceleri paylaşmak adına uygun bir gün. Üzerine 07:42’de Ay-Jüpiter olumlu açısı da kesinleştiğinden huzurlu ve keyifli bir Pazar sabahı bizleri bekliyor. Üzerine 11:39’da Ay-Güneş olumlu açısı da kesinleşecek. Günün ilk yarısı sevdiklerinizle birlikte olmak, güzel bir Pazar kahvaltısı etmek ve duygusal konulara odaklanmak, bir sorun varsa çözmek adına güçlü durumda. Özellikle ateş ve hava grubu burçları Koç, Aslan, Yay, İkizler, Terazi ve Kovalar için. Ancak gökyüzünde yine maç durumu var demiştim, bu tür konuları öğlenden önce ele almak önemli zira 12:50’de Ay-Plüton karesi kesinleşiyor. Üzerine de gece yarısına doğru 23:48’de Ay-Mars kavuşumu kesinleşecek. Bundan dolayı günün kalanı gerilimli, kolay alev alabilen ve sert enerjilerle dolu. Bu tesirler kolay öfkelenme, ufak meselelerin hızla alevlenmesini sağlayabilir. Dışarıdaki abuk sabuk agresif tiplere prim vermeyin, hiç muhattap olmayın. Tüm bu konularda öncü burçlar Koç, Yengeç, Terazi ve Oğlaklar dikkat. Merkür 13:50’de Balık burcuna geçecek ve burçtaki uzun yolculuğuna başlayacak. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe Dirağ