Merve Çubuktepe

Bu hafta iki gezegen burç değiştiriyor. 5 Temmuz 2022’de Merkür Yengeç, Mars ise Boğa burcuna geçiş yapacak. Merkür İkizler ve Mars Koç’un inanılmaz süratinden sonra birden yavaşlama haline geçiyoruz. Bu esasen faydalı bir şey zira uzun süre parmak ucunda durarak yürümeye çalışırsak bir süre sonra yorulur veya düşeriz. Aynı şekilde çok hızlı hareket etmek de bir süre sonra hata yapmamıza sebep olabilir. Mars Boğa transitini bir duruşa benzetirsek eğer güçlü bir şekilde iki ayağını omuz hizasında açmış ve tüm tabanıyla yere adeta köklenmiş birini gözümüzün önüne getirebiliriz. Kimse bu kişiyi ne yaparsa yapsın kolay kolay yere düşüremez, çünkü dengededir ve yere oldukça sağlam basıyordur. Evet, hareketsizlik bazen öldürücüdür, tüm ataleti tüketir; ancak bazen de enerjimizi minimumda harcayarak ve yere sağlam basarak gelebilecek olası bir sarsıntıda yerimizde kalabiliriz. Mars Boğa transitinden de bu şekilde fayda kazanmamız mümkün.

Gölge yönüyle zaman zaman ne yapmak istediğimiz konusunda kararsızlık yaşayabiliriz. Mars Boğa burcunda ağır ve kararlı adımlar atmanın sembolüdür. Ancak bu burçta zararlı konumda olduğundan ötürü bazen de gerektiği halde eyleme geçmekte zorlanır. En önemlisi konfor alanından çıkma ve idareten de olsa elimizdekini kaybetme korkusu bizi hareketsizliğe sürükleyebilir. Bu sebeple eğer kilitlenme hissi geldiyse biraz daha cesur ve inisiyatif odaklı olmak fayda sağlayacaktır. Sağlam durmak, bazen hareket etmemek ayrı; bir şey yapılması gerektiği halde eylemsiz kalmak çok ayrı şeylerdir.

Makro ölçekte ise Boğa burcu toprak, doğa, gıda ve yer küre ile doğrudan alakalıdır. Bu bağlamda özellikle ay sonuna doğru Mars, Uranüs’e yaklaştıkça zorlayıcı tesirleri artabilir. Bunlar içerisinde gıda fiyatlarının artması, üretim sıkıntıları, toprak kayması, deprem ve orman yangınlarını sayabiliriz. Özellikle kıtlık giderek sıkça konuştuğumuz bir konu, gerek ekonomik sıkıntılar gerek toprakla ilgili sorunlar transit boyunca sorunları daha arttırabilir. Mars 5 Temmuz-20 Ağustos aralığında bu burçta seyahat edecek.

Bir diğer önemli transit ise Merkür’ün Yengeç burcuna geçişi. İkizler burcundaki süratli temposunda sayısız skandal ortaya çıktı, sözler dile geldi, kimi zaman kavga, kimi zaman dedikodu arttı şimdi Yengeç burcuna geçiş ile daha duygusal, daha nostaljik bir düşünsel faza geçeceğiz.

Olumlu yönü içimizdeki şairane yönlerin daha rahat ortaya çıkmasıdır. Yazarak ve konuşarak kalbe dokunmak, içimizde birikenleri dışa vurmak mümkündür. Geçmişe daha odaklı olacağımız için anda kalmakta en önemlisi de geleceği düşünmekte zorlanabiliriz. Nostalji bazen güzel bir şeydir ancak sürekli her şeyi eskiye ait bir olay veya kişi ile özdeşleştirir, kıyas yaparsak da bir yere varmamız pek mümkün olmaz.

Merkür Yengeç transiti duygusaldır, en önemlisi sübjektiftir. Bu sebeple olayları duygularımızla değerlendirdiğimiz için objektif olmamız adil bir yargıya varmamız bazen zor olabilir. Bir de duygu sömürülerine karşı temkinli olmak gerek. Bazen kendi kendimizi de dramatik bir ruh haline istemeden de olsa sokabiliriz. Oysaki burada olumlu bakış açısı duygularımızdan kaçmamak, onları anlayıp kabul ettikten sonra ifade etmektir. Hatta bunu yaratıcı bir üretime dahi dönüştürebiliriz. Merkür 5-19 Temmuz 2022 tarihleri arasında bu burçta seyahat edecek.

Haftanın Önemli Etkileri: Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Pazartesi – 04.07.2022: Herkese iyi haftalar! Ay Başak burcunda ve günün ilk yarısında sakin seyrini sürdürecek. Yeni haftaya olaysız ve verimli bir şekilde başlıyoruz. Saat 16:03’te Ay-Güneş altmışlığı kesinleşirken Hilal fazının en verimli evresine gireceğiz. Bugün özellikle kariyer, finans, mülk ve resmi işlemler gibi konular için adım atmak adına pozitif. Özellikle 14:03-18:03 arası günün en verimli saatleri. Saat 18:37’de Ay-Venüs karesi devreye girerken ilişkiler odağında biraz daha temkinli olmak, gereksiz kavga ve çatışmadan kaçınmakta fayda var. Önemsiz meseleler büyüyebilir veya tartışma bir yere gitmeden gereksiz bir şekilde uzayabilir. Aşırı yeme içme, harcama gibi konulara da dikkat. Ay Fazı: Hilal.

Salı – 05.07.2022: Saat 06:12’de Pallas İkizler burcuna geçiş yapıyor. Pallas bir asteroittir ve yapı olarak Merkür’e çok benzer. Zekamızı keskin bir şekilde kullanmak, olaylara çok yönlü bakmak, sorunlara pratik çözümler getirmek adına olumludur. Ayrıca ay boyunca kadınların daha çok konuşacağı, kadın hakları ve eşitlik üzerine önemli gündemlere tanık olabileceğimiz bir döneme adım atıyoruz. Saat 09:03’te Mars Boğa burcuna geçiş yapıyor. Mars Boğa burcunda ağır ve kararlı adımlar atmanın sembolüdür. Ancak bu burçta zararlı konumda olduğundan ötürü bazen de gerektiği halde eyleme geçmekte zorlanır. En önemlisi konfor alanından çıkma ve idareten de olsa elimizdekini kaybetme korkusu bizi hareketsizliğe sürükleyebilir. Bu sebeple eğer kilitlenme hissi geldiyse biraz daha cesur ve inisiyatif odaklı olmak fayda sağlayacaktır. Makro ölçekte ise Boğa burcu toprak, doğa, gıda ve yer küre ile doğrudan alakalıdır. Etkileyebileceği gündemler içerisinde gıda fiyatlarının artması, üretim sıkıntıları, toprak kayması, deprem ve orman yangınlarını sayabiliriz. Özellikle kıtlık giderek sıkça konuştuğumuz bir konu, gerek ekonomik sıkıntılar gerek toprakla ilgili sorunlar transit boyunca sorunları daha arttırabilir. Mars 20 Ağustos 2022’ye kadar bu burçta seyahat edecek. Hemen akabinde 09:24’te Merkür Yengeç burcuna geçiş yapıyor. Merkür’ün en şairane ve duygusal formunu deneyimleyeceğiz. Bu dönemlerde romantizm, şiirsellik ve duyguların dışa vurumu artar. Daha nostaljik düşünüp geçmişi yad edebilir, daha fazla eski dostlarımızla bir araya gelebiliriz. Sadece ajitasyon, duygu sömürüsü ve geçmişe saplanma gibi konularda dikkatli olmak gerekli. Merkür 19 Temmuz 2022’ye kadar bu burçta seyahat edecek. Gün boyunca Ay Başak burcunda yolculuğuna devam edecek, 14:45-18:45 arasında Ay-Neptün karesi etkin önemli işlerimizi bu aralığa denk getirmemekte fayda var. Ay saat 21:03’te Plüton ile üçgen açı yapıp boşluğa girecek ve günün geri kalanında bu şekilde kalacak. Ay Fazı: Hilal.

Çarşamba – 06.07.2022: Ay saat 01:24’te boşluktan çıkıp Terazi burcuna geçiş yapıyor. Sabaha karşı saat 04:19’da Merkür ile kare sert açı yapacağı için günün ilk saatlerinde kararsız kalabilir, bir konuya odaklanmakta zorlanabiliriz. Günün ilk yarısında önemli kararlar almak yerine düşünmek ve seçenekleri değerlendirmek daha faydalı olacaktır. Saat 20:17’de günün en önemli açısı Venüs-Chiron altmışlığı kesinleşiyor. Bu açı kalıbı sevgi ile gelen iyileşmeyi sembolize eder. Bir şeylere sert çıkıp atar gider yapmak yerine şefkatli, anlayışlı ve sevgi dolu yaklaşım sorunları çok daha kolay çözebilir. Her şeyden öte bu açı kalıbı insanlara bazen kolayca dağıtabildiğimiz ancak bir türlü kendimize gösteremediğimiz öz şefkati de sembolize ediyor. Kendimizi, yaptıklarımızı, geçtiğimiz yolları düşünüp kendimizi bir an da olsa takdir etmek, sevgimizi içimize yöneltmek önemli. Tek bir sorun veya hata yüzünden öncesinde başardığımız veya sahip olduğumuz sayısız güzelliği hiçe saymamalıyız. Ay günün geri kalanında Terazi burcunda yolculuğuna olaysız ve dengede devam edecek. Ay Fazı: Hilal.

Perşembe – 07.07.2022: Ay Terazi burcunda ve saat 05:13’te Güneş ile kare açı yapıyor. Bu vesile ile İlk Dördün fazına geçiş yapıyoruz. Bu faz gerilimli, iddialı ancak oldukça dayanıklı bir ruh halini temsil eder. Kendimizi ispat arzusu artar. Bu bize güç vermekle birlikte insanları kendimizle kıyaslama eğilimimiz de artabilir. Bunu yapmak yerine kendi istek ve arzularımıza odaklanmak kendimizi çok daha güçlü kılacaktır. Sadece otorite ve bizden yaşça büyük figürlerle gereksiz çatışmalara girmemek gerek. Saat 08:53’te Ay-Venüs üçgeni de havayı yumuşatıyor. Olaylara çok daha yapıcı, sevgi dolu ve kapsayıcı bakabilir özellikle günün ilk yarısında insan ilişkilerine dair sorunları daha kolay çözebiliriz. Gece saatlerine geldiğimizde saat 22:17’de Ay-Satürn üçgeni kesinleşiyor. Saat 20:17-00:17 günün en verimli saatleri ve bir konuya odaklanmak, ciddiyetle bir meseleyi çözümlemek, üşendiğimiz bir konuyu tamamlamak adına bize harikulade bir destek sunacak. İlk Dördün fazının gücüyle de çok zor gördüğümüz bir konuyu sandığımızdan çok daha kolay bir şekilde çözüme götürmemiz mümkün. Ay Fazı: İlk Dördün. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Cuma – 08.07.2022: Ay saat 04:04’te Plüton ile sert kare açı yaparak boşluğa giriyor ve saat 04:03-08:15 arasında boşlukta kalacak. Boşluk evresinde uykuya dalmakta zorluk, sıkıntılı rüyalar ve aniden uyanma görülebilir. Saat 08:16 itibariyle Ay boşluktan çıkıyor ve Akrep burcuna geçiş yapıyor. Daha hırslı, tutkulu ve odaklı hissedebiliriz. Ancak saat 12:05’te Ay bu burçta ilk açısını Mars ile karşıt sert pozisyonda gerçekleştirecek. Bu sebepten ötürü günün ilk yarısı özellikle de öğle saatlerinde ani agresyon, çatışma ve gergin ruh hali görülebilir. Zira buna ek olarak saat 16:22’de Güneş-Chiron karesi de kesinleşiyor. Bu açı kalıbı egomuz gözümüzü kör ettiği takdirde oluşabilecek ruhsal yaralanmalara işaret ediyor. Aynı durum karşımızdaki kişilerden bize de yansıyabilir. Her şeyi şahsi almamakta fayda var. Ayrıca bu açı kalıbı fiziksel yaralanma ve rahatsızlıklara da tetikleyici olabilir. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Akşam saatlerine kadar oldukça gergin tesirler altında olacağız, bu sebeple bugün egomuzu, öfkemizi, Ay Akrep etkisi ile hırs ve kıskançlığımızı da dizginlememiz oldukça önemli. Neyse ki saat 20:31’de Ay-Merkür üçgeni kesinleşerek bu gergin havayı dağıtmaya başlıyor, akşam ve gece saatleri daha dingin geçebilir, özellikle yalnız kalmak kafayı boşaltmak, meditasyon çok iyi gelebilir. Ay Fazı: İlk Dördün.

Cumartesi – 09.07.2022: Herkese iyi hafta sonları! Saat 09:13’te Merkür-Jüpiter karesi kesinleşiyor. Açı kalıbı bizi abartılı ve uç düşüncelere sokabilir. Olumlu veya olumsuz fark etmeden her şeyi daha yoğun, yüksek perdeden ve hatta olduğundan daha fazla hissedebiliriz. Yargı dağıtmak, kesin hükümlerde bulunmakta kaçınmamızdan fayda var. Finansal konulara dair zararlı risklere açık olabiliriz, dikkat. Açı kalıbı +-3 gün etkili. Neyse ki saat 14:09’da Ay-Güneş üçgeni kesinleşecek. İlk Dördün fazının en verimli bölgesindeyiz. Önemli işlerimiz varsa eğer saat 12:09-16:09 arasına denk getirebiliriz, her konuda avantaj getirebilecek bir tesir söz konusu. Özellikle de eril-dişil enerjiyi dengelemek, ikili ilişkilerde sorunları çözmek adına pozitif bir tesir. Saat 20:27’de Ay, karmik Güney Ay Düğümü ile kavuşum açısı gerçekleştiriyor. Akşam ve gece saatleri önemli karşılaşmalar, kadersel olaylar ve tesadüfler içerebilir. Saat 18:27-22:27 arası her türlü ruhsal çalışma ve ibadet için çok uygun tesirler içermekte. Ay Fazı: İlk Dördün.

Pazar – 10.07.2022: Haftanın son gününe geldiğimizde Ay Akrep burcundaki yolculuğunun son demlerinde ve saat 03:55’te Neptün ile üçgen olumlu açı yapıyor. Uyanık olanlar ruhsal çalışmalar yapabilir, uykuda olanlar ise anlamlı, mesaj içeren güçlü rüyalar görebilirler. Gün boyunca sezgilerimiz çok güçlü çalışabilir. Ay saat 07:34’te Plüton ile altmışlık olumlu açı yaptıktan sonra boşluğa girecek ve 07:35-11:34 arasında boşlukta kalacak. Önemli işlerimizi bu aralığa denk getirmemekte fayda var. Saat 11:35’te Ay boşluktan çıkıp Yay burcuna geçiyor ve odak kazanmaya başlıyoruz. Hemen akabinde saat 11:38’de Güneş-Uranüs altmışlığı da kesinleşerek günün iyicil enerjisini yükseltiyor. Yaşam enerjimizin karşılaşılan olaylar vesilesiyle yön değiştirmesi mümkün. Artık farklı ve yeni olanı denemek isteyebiliriz. Yaratıcılık, kalıp dışı olanı düşünmek ve uygulamak mümkündür. Dinamik, yaratıcı ve üretkenliği arttıran bir tesirdir. Ruhumuzu istersek daha özgür kılabiliriz. Açı kalıbı +-5 gün etkili. Saat 17:02’de Ay-Güneş 135’lik açısı kesinleşirken Büyüyen Ay fazına geçiyoruz. Olayların farklı boyutlarını keşfedebilir, çok daha geniş bakış açısıyla düşünerek kendimize yepyeni bir vizyon kazandırabiliriz. Bugün duyduğumuz veya okuduğumuz basit bir cümle dahi zihnimizde yeni kapılar açabilir. Ay Fazı: Büyüyen Ay. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Mutlu ve sağlıklı bir hafta dileğiyle,
Merve Çubuktepe