Begüm Minkis

İlişkilerimizi, maddiyatımızı ve değerlerimizi gösteren Venüs, 4 Aralık 2023 21:50’de Akrep burcuna geçiş yapıyor ve 29 Aralık 2023’e kadar burada transit edecek. Venüs Akrep burcunda zarardadır. Bu sebeple sessizlik ve sakinliği bozarak koşulları değiştirmek isteyeceğimizi gösteriyor. Bu dönemde rahatlık batmaya başlarken sıra dışı işlerde riske girebilir ve sınırları zorlayabiliriz. En büyük aşklar nefretle, büyük bir tartışmayla başlayabilir. İlişkilerde tutku, kıskançlık, yakınlık, paylaşım ve sahiplenme artabilir. Sırlar ve aldatmalar açığa çıkabilir. Yılan hikayesine dönen krizli mevzularda sorunun ana kaynağını tespit edebiliriz. İlişkileri toksikleştirmemeye özen göstermek gerek. Venüs transiti esnasında bir yandan iletişim gezegeni Merkür’ün de geri harekete geçecek olması gereksiz kuruntulara, karşımızdaki kişilerin bir sözünden çok farklı anlamlar çıkarmamıza neden olabilir. Bu nedenle doğrulundan emin olmadığımız bilgilere itimat etmemek gerekiyor. Karmik hesaplaşmalar da görülebilir. Geçmişte ne yaptıysak ve ne kadar emek verdiysek iyi kötü karşılığını çok kuvvetli biçimde görebiliriz. Gizli kalmış yeteneklerimizi keşfedebilir, içimizdeki cevherleri açığa çıkarabiliriz. Küllerimizden yeniden dirileceğimiz gelişmeler bizleri bekliyor. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Venüs yönettiği Boğa’nın karşıt burcu Akrep’te zarardadır. Venüs Akrepteyken Mars ve Plüton yönetiminde olacak. Dolayısıyla maceraya atılmaya, şüphelenmeye, gizli olanı açığa çıkarmaya ve kriz çıkarmaya daha meyilli bir yapıda olacağız. Bireysel hayatımızda belli konularda güç elde etmek ve insanlar üzerinde kontrolü sağlamak isterken fark etmeden kendimize zarar verebiliriz. Değişip dönüşmekten çok keyif alabiliriz. Ancak hayatımızdan memnun değilsek değişime başkalarından ziyade ilk önce kendimizden başlamamız gerekebilir.

İlişkilerde veya maddi değerlerde toksik bir pozitiflik halindeysek eğer bunun farkına varabilir ve gerektiği şekilde mücadele vermeye başlayabiliriz. Gerektiğinde yardım istemeyi, fikir danışmayı, içimizi dökmeyi bilmemiz gereken bir süreç olacak. Kan kusup kızılcık içtim demek de bizi geriye götürebilir. Orta yolu bulmaya, alma verme dengesini kurmaya çalışmamız gerekebilir. 6 Aralık 2023 tarihinde Venüs ve Satürn üçgen açısı kesinleşecek olması hayatımızın bir alanında ölü deriyi atmaya, sağlıklı ilişkiler kurmaya ve yapılanmaya yardımcı olabilir.

20 Aralık 2023’de Venüs ile Plüton altmışlık açısı kesinleşecek. Psikolojimizin derinlerine inmek ve gerçekten ne istediğimizi, neye değer verdiğimizi fark etmek için iyi zamanlar olacaktır. Bugünlerde polisiye film, kitaplar ve hikayelere ilgi artabilir. Okült, psikolojik ve ezoterik çalışmalar daha etkili olabilir. Bilinmeyene ilgi artarken komplo teorileri de havada uçuşabilir.

Terapistler, dedektifler, askerler, politikacılar, cerrahlar, maliyeciler, hukukçular, polisler, mühendisler, sporcular ve müfettişlerle ilgili yeni kararlar ve yapılandırmaları görebiliriz.
21 Aralık 2023’de Venüs ile Uranüs karşıt açısı kesinleşecek. Hem ekonomide hem ilişkilerde dengeler alt üst olabilir. Sırtımızı yasladığımız fazla güvendiğimiz insanlar veya koşullar hayal kırıklığı yaratabilir. Kazançlar beklenmedik yerlerden gelebilir. Yatırımlarda büyük risklere girmemek gerekebilir. Diğer yandan genital organlar, kalın bağırsaklar ve rahimle ilişkili sıkıntıları olan kişiler kendilerine ekstra özen göstermeliler.

25 Aralık 2023’de ise Venüs ile Neptün üçgen açısı kesinleşecek. İçimizdeki sese güvenerek yol alacağımız, yaratıcı projelerle ilgilenebileceğimiz, empatinin kuvvetleneceği ve belki de hayallerimizin gerçek olacağı zamanlara işaret etmektedir. İnsanlardaki asıl değerlerimizin ne olduğunu, hak ettiklerimize ulaşıp ulaşamadığımızı ve çevremizin bize ne kadar şeffaf olduğunu detaylıca sorgulayabiliriz.

Esasen Venüs zararda olsa da yabana atılmayacak türden tesirler verecek. Tüm bu süreç ilişki, evlilik ve ortaklıklarda neyin problem olduğunu görmemizi sağlarken bir yandan çözümün de nerede olduğunu net şekilde gösterebilir. Böylece şifalanma ve kurtuluş beraberinde gelebilir.

Venüs transitinin burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Borçlarınızı daha rahat ödeyeceğiniz, gelir gider dengesini daha iyi kuracağınız, paylaşımlı kaynaklar sayesinde gelirlerinizi arttıracağınız bir süreç olabilir. Toksik ilişkileriniz bir bir sonlanabilir. İlişkilerde kirli çamaşırlar varsa ortaya serilebilir. Sorunları eskisi kadar kafanıza takmamayı öğrenebilirsiniz. Terapi almak için iyi bir zaman. Yalnızsanız tutkulu bir aşk ilişkisine girmeniz muhtemel. Operasyonlarınızda başarılı bir şekilde ilerleyebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Hem özel hem iş bağlantılı ilişkilerinizde büyük değişiklikler olabilir. İyi gitmeyen bir evliliğiniz varsa rahat bir boşanma süreci geçirebilirsiniz. Bekarsanız eğer geçmiş bir partner yarım kalan meseleleri halletmek için tekrar kapınıza dayanabilir. Sizi dönüştüren veya dönüştüreceğiniz insanlar hayatınıza girebilir. Yakınlarınıza içinizi daha rahat dökebilirsiniz bu dönemde. Kısa süreli bir yer değişikliği yaşayabilir veya taşınabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Çalışma hayatınızda değişimler olabilir. Yeni bir göreve getirilebilirsiniz. Düşmanlarınızla uzlaşmayı öğrenebilirsiniz. Kimileriniz yurt dışı veya internet bağlantılı bir işte sektörel değişiklik yaşayabilir. İşsizseniz eskiden görüştüğünüz bir şirketle tekrardan yollarınız kesişebilir. Sağlıkla ilgili daha hızlı şifa bulma konusunda destekleniyorsunuz. Besleyici ve kalorili gıdalar tüketmeye eğiliminiz olabileceğinden kilo almamaya dikkat etmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Hem aşk hayatınızda hem de sosyal bağlantılarınızda keyfinizi yerine getiren gelişmeler olabilir. Partnerinizle gereksiz kıskançlıklarla tadınızı kaçırmamaya özen göstermelisiniz. Çocuğunuzun bireysel hayatında veya çocuğunuzla iletişiminizde değişimler cereyan edebilir. Gizli yeteneklerinizi topluma sunmak, hobinize işe dönüştürmek için iyi bir zaman. Riskli yatırımlardan, şans oyunu veya spekülasyon aracılığıyla sürpriz bir para kazanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Aile içi adaletsizlik varsa hakkınızı almak için iyi bir sürece giriyorsunuz. Üzerinize miras kalabilir. Kariyerinizde önünüzü kesen insanlardan kurtulabilirsiniz. Kimileriniz daha iyi bir iş fırsatı nedeniyle evini taşıyabilir. Diğer yandan evinizde tadilat yaptırabilir veya dekorasyonla güzel dokunuşlar yapabilirsiniz. Ciddi düşündüğünüz bir partneriniz varsa ailenizle tanıştırma kararı verebilirsiniz. Bilinçaltı, travma çözümlemeleri yapmak korkularınızı yenmek için iyi bir zaman. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Ticari bağlantılarınız ve bazı kontratlarınızda değişiklik vakti gelmiş olabilir. Uzun süredir devam eden bir dava sonuçlanabilir. Proje geliştirebilir, medya, matbaa ve reklam çalışmalarıyla ilgilenebilirsiniz. İnternet veya web sitesi üzerinden işinizi büyütebilirsiniz. İş sebepli seyahate çıkmanız, yazılım/program öğrenmeniz veya online eğitimlerle ilgilenmeniz gerekebilir. Kardeşlerinizle uyumlu ilişkiler kurabilirsiniz. Taşınma konuları da bu süreçte desteklenmekte. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Mali stratejilerinizi değiştirebileceğiniz bir zamana giriyorsunuz. Başkalarına tabi olmanız, birlik içerisinde hareket etmeniz gerekebilir. İşinizden ayrılabilir, ortaklı işler kurabilir ve mevcut işinizde yeni yatırımcılarla anlaşabilirsiniz. Birikimlerinizi çarçur etmeye, müsriflik yapmaya eğiliminiz olabilir. Evlilik veya ortaklıklar üzerinden değerlerinize değer katabilirsiniz. Eşinizle duygusal ve fiziksel paylaşımlarınız daha değerlenebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Pek çok konuda motivasyonlarınız değişime uğrayabilir. Hayatınızdaki yanlış insanlar ve kararlardan uzaklaşarak yerine doğrularını koyabilirsiniz. Maddi konularda bereketiniz artabilir. Sorunlara gülüp geçebilirsiniz. Sanat, müzik ve edebi konularda farkınızı ortaya koyabilirsiniz. Bedensel ve ruhsal olarak şifalanabilirsiniz. İmajınızda değişiklik yapmak için ideal zamanlar. Tarzınız ve endamınızla daha estetik bulunabilir ve ilgi odağı olabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Arkanızdan dönen olaylar veya sizin sakladığınız ilişkiler ortaya çıkabilir. Uzak bir şehre veya ülkeye kültürel bir tatile gidebilirsiniz. Manevi ve yaratıcı çalışmalar günlük yaşantınızı daha çok meşgul edebilir. Bu süreçte uzak mesafeli veya gizli bir ilişki başlatabilirsiniz. Kendi işinizi yapıyorsanız eğer yanınıza yardımcı alabilirsiniz. İş stresini geride bırakmak isteyebilirsiniz. Ayrıca hislerinize güvenmelisiniz. Bu dönemde içinize doğan başınıza gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Mesleğinizden elde ettiğiniz gelirleriniz artmaya başlayabilir. Bazı projeler tamamlanabilir ve maddi karşılığını alabilirsiniz. Yeni dostluklar kazanabilirsiniz. İçinde bulunduğunuz gruplar ve ekip çalışmaları içerisinde düzenlemeler cereyan edebilir. Aşkta ve arkadaşlık ilişkilerinizde beklentilerinizin doğru olup olmadığını gözden geçirerek değişikliklere gidebilirsiniz. Evliyseniz çocuk yapmaya karar verebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Kariyeriniz ve itibarınızı değiştiren koşullarda dengeyi kuruyorsunuz. Aileniz sayesinde iş fırsatları önünüze çıkabilir veya çalışma tarzınızda değişime gidebilirsiniz. Otorite ilişkilerini daha başarılı kurabilirsiniz. Ebeveynlerinizin bir sağlık problemi varsa şifalanmaları mümkün. Evliyseniz çocuk yapmaya karar verebilirsiniz. Kadersel seçimlerinizle hayatınızın yapı taşlarında değişimler meydana gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Yeni deneyimler kazanmanız ve kendinizi geliştirmeniz için şans sizin arkanızda olabilir. Eğitim hayatınız başarıyla ilerleyebilir. İlişkilerde iletişim krizlerini tatlıya bağlayabilirsiniz. Aşkta devran dönebilir. Bürokratik sorunlarınız çözülebilir. Eşinizin ailesiyle daha çok vakit geçirmek için iyi zamanlar. Dini ve felsefi çalışmalar üzerine yoğunlaşabilirsiniz. Maneviyatınız gelişebilir. Rüyalar yoluyla mesaj alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis