Begüm Minkis

4 Ağustos 2024 İstanbul’a göre 14:13’de Aslan burcunun 12° sinde yeniay gerçekleşecek. Jüpiter altmışlık, Kuzey Ay Düğümü de üçgen açı yaptığı için bir şeyler bütünün iyiliği için değişime sürüklenecektir. Bir de yeniay’a ayrıca kraliyet yıldızlarından Regulus ve Aldebaran da eşlik ettiği için özel bir güç taşımakta. Bu yeniayda makam, şöhret, aşk, zenginlik ne ararsanız var diyebilirim fakat kibir ve dürüstlük sınavını geçebilenler için. Bir konuda güç gelebilir ama unutulmamalı ki sahip olunan değerleri taşıyabilmek ve oturulan koltuğun hakkını verebilmek o kadar da kolay olmayabilir. Vezir de rezil de edebilecek etkilere karşı dikkatli olmakta fayda var. Sağlıksız egolar ayarlarımızla oynayabilir. Kişilikli, erdemli, vicdanlı olanlar oyunda şah mat yapacaktır.

Büyük söz düellolarını tetikleyecek gerçekler ortaya çıkabilir. Aslan burcu yeniayıyla dünya çapında tanınmış simaları konuşabiliriz. Bazı insanların sırları kamuya açık hale gelebilir. Liderler arasında gaflar, demeçler, skandallar, güç yarışları artabilir. Merkür de yeniay anında durağan konumda bulunuyor olması tarihe kazınabilecek olayları vurgulayabilecektir. Bu nedenle biz de asılsız, temelsiz şeylerden uzaklaşarak sadece aydınlığın, gerçekliğin peşine düşmek kalıyor… (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Merkür yeniay anında 4° Başak burcunda durağan konumda bulunuyor. Bazı olaylar için adeta nefesler kesilmiş ve zaman durmuş durumda olabilir. Birilerinin ağzından çıkacak önemli söz ve kararlara bakıyor olabiliriz. Merkür retro öncesi durağan konumda olduğu için yeniay’ın takibindeki günlerde ağızdan çıkmaması gereken şeyler konusunda ekstra dikkat etmek gerekiyor. Mars ve Jüpiter İkizler burcunda yeniay anında kavuşum konumun da bulunmakta. Bu kavuşum zafer kazanma, etkili sunum, ikna becerisi, alnımızın akıyla ilerlemeyi göstermekte. Ancak olumsuz anlamda savunmaya geçmek amacıyla sözel saldırıları, provokasyonları, dolandırıcılık ve hırsızlıkları da arttırabilir. İnternet kesintileri, teknolojik cihazlarla sorunlar, ulaşımda aksaklık, rötar ve arızalar, kazalara da dikkat etmek gerekiyor.

Yeniayın yükseleni Akrep burcu olacak. Fiziki koşullarımız ve motivasyonlarımızı dönüştüren gelişmeler olabilir. Müşterek paralar, miras, kredi, yatırım, sigorta, vergi, nafaka, tazminat gibi konularla ilgili ele geçen güçlü fırsatları iyi değerlendirmek gerekebilir. Tutkularda artış yaşanabilir. İnsanlar arası kıyaslama, kıskançlık, hasetlik duygularında artış olabilir ancak bu tür düşük frekansta davranışları kaldırmayacak günlerden geçeceğiz.

Gelelim asıl vurgulu etkilere. Venüs Regulus, Mars Aldebaran kraliyet yıldızı üzerinde olacak. Güçlü kişilerin birbiriyle sınandığı gelişmeler olabilir. Gerçek bir aşk, yüksek maaşlı bir iş, lüks bir ev ya da araba, saygınlık ve şöhret, şehvet, zenginlik ve mutlu evlilik gibi göz kamaştıran şeylerin cazibesine kolayca kapılabiliriz ancak bu kazanımlar beraberinde bazı sınavlar ve güçlü düşmanlarıyla birlikte gelebilir. Her ne olursa olsun başa gelen sınavlarda asalet ve doğruluktan ödün verilmezse o zaman elde edilen başarı garantilenecektir. Ödün verenler ise ‘’geldikleri gibi gidebilirler.’’

Yeniay derecesinin sabian sembolü Yaşlı bir deniz kaptanı kulübesinin verandasında sallanıyor. Bu sembol ne kadar yaş alsak da aynı şeyleri yapmaktan hoşlanabileceğimizi, içimizdeki çocuğun hiç ölmeyeceğini, gerektiğinde ağır sorumluluklardan uzaklaşarak mola vermenin önemini gösterebilir.
Sağlık açısından kalp ve damar yollarıyla ilgili hassasiyetler olabilir. Sırt ağrıları olabilir ve masaj iyi gelebilir bu günlerde. Ağır yük kaldırmamak, güneş çarpmalarından korunmak gerekecektir. Ateşli hastalıklar da artış olabilir. Daha dayanıklı ve gür saçlar için kesimler tercih edilebilir.

Aslan Yeniayı’nın burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumayı unutmayın)

KOÇ: Kendinizi gerçekleştirmenin, hayatınızı istediğiniz ölçekte dönüştürmenin nihayet yolunu buluyorsunuz. Bekleyişte olduğunuz konular bir anda etkili sonuç verebilir. Hobinizi işe çevirebilir, evden çalışmaya başlayabilir, kendi markanızı yaratabilirsiniz. Tarzınızla göz önünde parlayabilirsiniz. Seviyenize uyuşmayan insanlarla ego yarışlarından uzak durmalısınız. Çocuk sahibi olmak için uygun bir zaman. İyi bir beraberliğiniz varsa artık uzatmadan evliliğe dair kararlar alınabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Evinizin ve ailenizin yönetimi sizin elinize geçebilir ancak güç zehirlenmesi yaşamamaya dikkat etmelisiniz. Başarılarınızı engelleyen insanlar yoldan çekilebilir, davalarınız varsa artık anlaşmaya varılabilir. Miras hak edişleriniz olabilir, evinizi dekore edebilir veyahut mülk yatırımı düşünebilirsiniz. Abartılı tepkiler ve kibirden kaçınmanız gerekebilir. Kiralama, taşınma gibi konularda da uzun süren mücadeleler sonuç verebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Herkesin gözü sizin söylemleriniz ve tercihlerinize kayabilir. İletişimde çok dikkat etmeniz, doğru ve dürüst yolda ilerlemelisiniz. Bir alanda eliniz güçlenebilir ve egemenliğinizi ilan edebilirsiniz. Araç gereç, araba satın alabilirsiniz. Eğitime başlayabilirsiniz. Kardeş ve yakın arkadaşlarınızla birbirinize destek verebilirsiniz. Tanışacağınız bir insan, yapacağınız önemli bir konuşma yükselişinizin ilanı olabilir. Hayatınızda biri varsa evlilik teklifi alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Terfi edebilir, tanınmış bir firmada çok iyi bir pozisyonda işe başlayabilirsiniz. Kendi işinizi kurmak, ticarete atılmak için uygun etkiler olacaktır. Sahip olduğunuz kaynaklar size statü atlatabilir. Arzu ettiğiniz bir eşya veya malın sahibi olabilirsiniz. Elinize geçen gücü kontrollü bir şekilde kullanmakla sınanabilirsiniz. Kendi yolunuza özgüvenle baktığınız takdirde size meydan okuyan insanlar bir bir dağılacaktır. Evlilik kararı alabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Kendinizi ispat etme zamanı. İşinizde büyümeye, fırsatları kollamaya başlayabilirsiniz. Size zamanında küçük gören insanlara karşı öfkeyi dindirmek, affedici ve kucaklayıcı olmanız gerekebilir. Gücünüze güvenerek yıkıcı duygularla intikam almaya kalkarsanız gözden aniden düşebilirsiniz. Dış görüntünüzü ve tarzınızı değiştirmek için destekleyici bir zaman olacak. İyi bir aileden gelen, geleceği parlak ve başarılı biriyle evlenmeyi düşünebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Nekahat döneminiz başlıyor. Uzun süreli, uzak bir bölgeye tatile çıkabilirsiniz. Herkese güvenmemeniz gereken bir zaman. Güçlü insanlarla oyun oynamamalısınız. Ayak kaydırma operasyonlarına karşı tetikte olmak gerekebilir. Gerçek amaçlarınızı ve aşk hayatınızı gizli tutmaya çalışabilirsiniz. Yasak bir beraberliğe başlayabilirsiniz. Sağlıkla ilgili aldığınız tedavilerden olumlu sonuç görebilirsiniz. Kişisel bakım, imaj değişimleri düşünebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Etik ve ahlak kuralları çerçevesinde davranırsanız eğer arzularınızı gerçeğe dönüştürmek üzere tüm evren size çalışmaya başlayacaktır. Bekarsanız arkadaş ortamlarından önemli biriyle tanışabilirsiniz. Referanslar sayesinde iş hayatınızda yükselebilirsiniz. Sosyal çevrenize yeni ve önemli yüzler katılabilir fakat bazı arkadaşlarınızla güç mücadelelerinden kaçınmak gerekebilir aksi takdirde ilişkiler yozlaşabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Terfi almanız ve yeteneklerinizle tanınmanız artık daha mümkün gözüküyor. Statünüz değişebilir. Otorite figürlerinden güçlü destek bulabilirsiniz. Gücünüzü başkalarının hayrına kullanarak, kötülüklerden kaçınmalısınız. Geçmişte imajınıza zarar vermeye çalışan, iftira atan insanlar layığını bulabilir. Kiralama ve taşınmalar gündeme gelebilir. Günlük yaşam kalitenizi yükseltecek yeni alışkanlıklar edinebilirsiniz. Detoksa başlamak için gayet uygun. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Pek çok alanda büyüme ve gelişme dönemine giriyorsunuz. Yurtdışı, akademi, hukuki konular ve ticarette faydalarınız olabilir. İnternet sitesi kurabilir, işbirlikleri yapabilir, reklam ve tanıtım işleriyle ilgilenebilirsiniz. İlişkilerde iyi kötü gerçek niyetlerin de ortaya döküldüğü bir zaman olabilir. Hayatınızda ciddi bir beraberlik varsa eğer evlilik gündemi getirebilir. Aileleriniz tanışabilir. Evliyseniz de çocuk sahibi olmayı düşünebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Sapla samanı birbirinden ayırmanız gereken bir süreç başlıyor. Beklenmedik yönde değişim ve olaylar kendisini gösterebilir. Maddi açıdan rahatlama, kredi çıkması, yatırım fırsatları olabilir fakat potansiyelinizi aşacak riskli eylemlerden de uzak durmalısınız. Ailenizden bazı insanlardan destek bulabilirsiniz. Evinizin eksikliklerini giderebilirsiniz. Size kötü davranan insanlardan intikam duygusundan arınmalı kendi yolunuza bakmalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Evlilik hayatınız, ortağınızla ilişkiniz ve yakın arkadaşlarınız sizi önemli bir rotaya taşıyabilir. Aşk kapıya dayanabilir, yalnızsanız birlikteliğe başlayabilirsiniz. Güç gösterilerinden, intikamdan da uzak durmak gerekebilir. Danışmanlıklar, resmi anlaşmalar adına uygun etkiler olacak. Kısa bir yer değişimi veya taşınma düşünebilirsiniz. Kardeş ve kuzenlerinizle aranızdaki ilişkinin güçlendiğini fark edebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Çalışma ve emeklerinizin karşılığını almaya başlayabilirsiniz. Çıkardığınız mükemmel işler, ustalığınız bir alanda onaylanabilir. Sağlığınızla ilgili yaşadığınız sıkıntılar şifalanabilir. Ailenizden bazı insanlar sorumluluklarınızı hafifletebilir, görev paylaşımları yapabilirsiniz. Ofisinizde ve evinizde konforunuz artabilir. Diyet ve spora başlamak, kişisel bakım, temizlik işleri için adım atabilirsiniz. Bir yandan hayatınızdaki safraları da temizleyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis