Merve Çubuktepe

2021 yılının son günlerine yaklaşırken Güneş tutulması ile birlikte gözlerimizi artık 2022’ye çevirmeye başlıyoruz. Güneş Tutulması saat 10:42’de 12 derece Yay burcunda gerçekleşecek. Tutulma anında Ay-Güneş kavuşumuna ise Merkür eşlik etmekte. Bu bağlamda zihinsel açıdan son derece güçlü bir tutulma bizi bekliyor diyebiliriz. Merkür Yay burcunda olduğu için düşüncelerimiz son derece keskin, net ve değiştirilmesi zor nitelikte olacaktır. Bu sebeple tutulma çok önemli karar, yol ayrımı, bitiş ve başlangıçları tetikleyebilir. Ancak unutmayalım ki Merkür, Neptün’den kare sert açı alıyor. Yani yanılgılardan sıyrılmak ve gerçekçi bakış açısı en büyük müttefiklerimiz olacak. En önemlisi ise bizi bekleyen tutulma; kararlarımızı başkalarının etkisiyle değil, kendi özgür irademizle almamız gerektiğini vurguluyor.

19 Kasım 2021’de Boğa burcundaki Ay tutulması sancılı bir dönemin kapanışı simgeliyordu. Bu güçlü etkinin artçıları halen devam etmekte. Ay tutulması kâh bireysel krizler kâh makroda ekonomi ve toplumsal konularda büyük dalgalanmalar yarattı. 4 Aralık 2021’deki Güneş Tutulması itibariyle bu gerilim artık bir nebze dışarı atılırken önümüzü de daha net görmeye başlıyoruz.

Tutulma anında etkin olan Mars-Jüpiter karesi finans ve kariyer akslarında etkin. Bu bağlamda yine ekonomik zorluklar, kariyerle alakalı problemler dikkat çekici. En önemlisi de panikle hatalı kararlar alma riskini vurguluyor. Özellikle yatırımlarda panik alış-satışları ciddi problemler oluşturabilir.

Tutulmanın bir diğer önemli açısı Satürn-Uranüs karesi. Bu açı üçüncü ve son kez kesinleşmekte. Açı kalıbı eski ve yeninin çatışmasını tekrar ortaya koyuyor. Dogmatik, eskimiş, ısrarla dayatılan yapı, karar ve söylemler zamanın ruhuna daha uygun olan devrimsel yenilikler ve açık görüşlülükle çatışmakta. Önümüzdeki süreçte bu savaşı giderek daha keskin bir şekilde gözlemleyeceğiz. Açı kalıbının etkisi gereği Güneş tutulması ülkemizde orta ölçekli sismik aktiviteleri tetikleyebilir, ancak majör bir deprem oluşturmaz.

Tutulmanın yükseleni Oğlak burcu ve yükselene en yakın Venüs-Plüton Oğlak ikilisi duruyor. Bu bağlamda fevri ve duygusal tepkilerden ziyade mantık ve hırs odaklı kararlar daha ön planda olacaktır. Bu dönemde daha fazla kazanmak, güçlenmek ve statümüzü arttırmak isteyebilir; bu vesileyle başarı da kazanabiliriz. Ancak hırsın bizi kör etmesine izin vermemek koşuluyla…

Tutulma anında Güneş ve Ay’a Chiron’un üçgen yapması da oldukça önemli. Kendimizi iyileştirme, öz değer ve saygımızı yükseltme adına tutulma destekleyici durumda. Bu süreçte başkalarına odaklanmak yerine kendimizi mutlu edecek şeyler yapmak, merkezimize doğru yönelmek çok iyi hissettirecektir. Ufkumuzu açabilecek eğitimler, yabancı dil öğrenmek, bol bol ilgi alanımıza göre okumak ve araştırmak da ruhumuzu zenginleştirecektir.

Güneş tutulması ülkemiz haritasında altıncı eve düşmekte. Bu da işçi sınıfı, çalışanlar, sorumluluklar ve hizmet alanını gösterir. Bu alanda zorlanmayla birlikte özgürlük isteği de artıyor. İktidarı temsil eden Jüpiter’in transit Mars ile kavuşumu iktidara olan karşıt seslerin artacağını, buna karşılık iktidarın daha aktif ve agresif önlemler alacağını göstermekte. Aynı zamanda bu ev sağlık evi olduğu için Covid vakalarında şu anki tabloya göre daha hızlı bir artış da bekleyebiliriz ilerleyen zamanda.

Tutulma ülke üzerinde yurtdışı baskısının güçlenme eğiliminde olduğunu gösteriyor. Sekizinci evden transit geçen Satürn dış borç artışı ile birlikte bireysel borçlanmanın da artışına dikkat çekmekte. Bu evde yerleşen Venüs-Plüton ikilisi kemer sıkmanın önemine vurgu yapmakla birlikte asıl konu şu ki: Zengin daha zenginleşirken fakir daha da fakirleşiyor. Tutulmayı takiben Aralık 2021 itibariyle döviz kurlarının daha da yükselişe geçtiğine şahitlik edebiliriz.

Tutulmanın burçlar üzerindeki etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririz)

KOÇ: Tutulma etkisiyle hayata bakış açınızda köklü değişimler gündeme gelebilir. Tüm doğru bildiklerinizi baştan sorgulayıp yeni bir düşünsel yapılanmaya giriyorsunuz. Bu süreçte yeni bir eğitime başlayabilir, taşınabilir, yurtdışı bağlantıları kurabilirsiniz. Özellikle yabancı dil öğrenmek çok ciddi avantaj sağlayabilir. Yeni ticari yapılanmalar, web sitesi ve blog açılışları gündeme gelebilir. Hukuki süreçler başlatmak adına da çok uygun bir dönemdir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BOĞA: Tutulma paraya bakış açınız ve yatırım tarzınızı köklü şekilde değiştirebilir. Daha önce hiç finansal konularla ilgilenmediyseniz bu dönem odağınız değişebilir. Özellikle döviz ve kripto paralara odaklanmak süreci doğru yönettiğiniz takdirde size kazanç getirebilir. Bu dönemde kredi, miras, mal paylaşımı, nafaka gibi konularda önemli haberler alabilirsiniz. Partner ya da ortağınız yeni hayırlı bir finansal sürecin kapılarını aralayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

İKİZLER: Tutulma en çok ilişkiler hattınızı etkilerken size yeni bir dönemin kapılarını aralıyor. Kalbi boş olanlar için ciddi ve gelecek vaat eden bir ilişki başlayabilir. Mevcut bir ilişkiniz var ve her şey iyi gidiyorsa ilişki boyut atlayarak kalıcı bir hale gelebilir. Nişan, evlilik gibi konular için güzel zamanlar. İnsanlarla daha rahat uzlaşabilir, düşmanlarınızla dahi el sıkışabilirsiniz bu süreçte. İnsanların sözleri önemli olacak, zira sizi özgürleştirebilecek ilhamı verebilirler. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YENGEÇ: Tutulma etkisiyle çok daha yoğun ancak etkili çalışabilirsiniz. Elinizi attığınız iş bereketlenebilir ve daha fazla verim getirebilir. İş ortamınızda değişim gündeme gelmesi mümkün. Özellikle yabancı şirketler ve yurtdışı fırsatları bu dönem daha açık olabilir. Sağlık konusunda özellikle bel, siyatik ve uyluk bölgesine dikkat. Bu bölgeler daha hassas olabileceği için zorlamaktan kaçınmalısınız. Spora başlamak ve enerjinizi yükseltmek adına ise çok uygun zamanlar. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

ASLAN: Tutulmanın etkisiyle çok daha enerjik, coşkulu ve biraz da boş vermiş hissedebilirsiniz. Aşk, flört ve eğlence konusunda sizi ateşleyecek etkiler devrede olacak. Büyük ve coşkulu bir aşk kapınızı çalabilir, olaylar çok hızlı gelişebilir. Yeni başlayan flörtlerde ani yükselişler de görebiliriz. Çocuk sahibi olmak adına da çok uygun etkiler mevcut. Yatırım ve kazanç konusunda avantaj görünmekle birlikte büyük risklerden kaçınmanız çok önemli. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BAŞAK: Tutulma aile ve hane hattınızı doğrudan etkilemekte. Bu süreçte tayin, ülke/şehir değişikliği, taşınma görülebilir. Mülk alım satım gibi konular için de önemli bir dönem. Tadilat, dekorasyon gibi işlemleri de tutulma sonrası dönemde uygulayabilirsiniz. Hane içerisinde hayat tarzı ve felsefesiyle alakalı çatışmalar çıkabilir. Ebeveyn baskısı hissedenler daha net ve kararlı bir duruş sergileyebilir ve bireysel sınırlarını güçlendirebilirler. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

TERAZİ: Tutulma öğrenme ve öğretme konusunda sizi daha güçlü hale getiriyor. Zihniniz çok hızlı çalışabilir, her şeyi merak edebilir ve öğrenmek isteyebilirsiniz. Bu harika bir durum ancak aynı anda çok şeyi bir arada öğrenmek yerine sırayla gitmek ustalaşmanıza yardımcı olacaktır. İletişim, görüşme ve seyahat hattınız da oldukça aktif durumda. Bu süreçte işleyen demir ışıldayacağı için daha fazla görünür olmak ve işlerinize odaklanmak sizi zafere taşıyacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

AKREP: Tutulma özellikle maddiyatla alakalı önemli gelişmeleri beraberinde getiriyor. Maddi kriz içerisindeyseniz doğru yatırım kararlarıyla bu süreci hafifletebilir veya sürece son verebilirsiniz. İyi hesaplanmış yatırım hamleleri beklentilerinizden de öteye geçen kazançları beraberinde getirebilir. Özellikle yabancı pariteleri ihtiva eden yatırım işlemleri tutulma etkisiyle oldukça avantajlı durumda. Kendinizi daha geliştirip daha da özgüvenli hissedebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

YAY: Tutulma burcunuzda gerçekleşeceği için sizi doğrudan etkiliyor. Hayatınızda bir yıldır tüm yaptıklarınızın sonuçlarıyla yüzleşirken artık yeni bir dönemin kapılarını açmaktasınız. Alacağınız her karar sizi yeni bir düzleme taşıyacaktır. Üşendiğiniz veya çekindiğiniz her şeyi başlatmak adına gereken gücü bulabilirsiniz bu süreçte. Ayrıca dış görünüş ve imajınızla ilgili önemli değişikler de gündemde. Spora başlamak için harika bir zaman. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

OĞLAK: Tutulma vesilesi ile iç dünyanız daha karmaşık olabilir, daha önce hiç masaya yatırmadığınız konulara odaklanabilirsiniz. Bu durum başta bir miktar boğucu ve zorlayıcı gelebilir, ancak bir süre sonra iç dünyanızda önemli aydınlanmalara vesile olması muhtemel. Bu bilgiler ışığında hayatınıza çok daha net bir şekilde yön verebilirsiniz. Sırlar, gizli düşmanlar açığa çıkarken artık herkesin rollerinin netleştiği bir döneme giriyorsunuz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

KOVA: Tutulma sizi sosyalleşmeye çağırıyor. Ufkunuzu açacak yeni arkadaşlar edinebilir ve kendinizi çok iyi hissedebilirsiniz. Diğer yandan bir ekibe dahil olmak, ekiple birlikte üretmek de sizi başarıya taşıyacaktır. Bu dönemde yabancılardan da destek görebilirsiniz. Özellikle yabancı firmalardan kariyer fırsatları gündeme gelebilir. Umutlarınız ve vizyonunuz büyürken daha önce cesaret edemediğiniz işlere kararlılıkla yürüyebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

BALIK: Tutulma etkisiyle kariyer hattınız oldukça hareketli. Bu süreçte işe giriş, istifa, iş kurma gibi süreçler gündeme gelebilir. Kendi işinizi kuracaksanız eğer her şeyi çok iyi bir şekilde planlamış olmanız önemli, doğaçlamalardan kaçınmalısınız. Özellikle yurtdışı kariyer fırsatları adına çok hayırlı bir döneme adım atıyorsunuz. Ebeveynlerinizle bazı yüzleşmeler yaşayabilir, geçmişten gelen ama konuşulmamış konuları netleştirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız kişisel astrolojik etkileri buraya tıklayarak bize danışabilirsiniz.

Sevgilerimle,
Merve Çubuktepe