Begüm Minkis

Savaş ve mücadele gezegenimiz Mars İkizler burcuna geçiş yapıyor. 2021 yılının önemli transitlerinden biri olacak bu süreç kadersel düğümler ve tutulma hattını tetikleyerek herkesin hayatında yeni bir dönemi başlatabilir. Bu transit ile global çapta tartışılacak pek çok konu daha fazla görünür hale gelecektir. Dilimizin bağı çözülebilir ve sesler yükselebilir. Doğru iletişim ise her alanda pek çok kapıyı açabilir. Düşünceler birbirini kovalarken ilim irfan sahibi olma yolunda önemli atılımlarda bulunabiliriz. (Burç bazında yorumlar yazının devamında)

Mars’ın haritalarımızda bulunduğu konum bizi nelerin harekete geçirdiği ve nasıl reaksiyon verdiğimizi gösterir. Bu sebeple Mars transitleri haritalarımızda nereleri etkiliyorsa o bölgede canlılık ve eylemsellik bekleyebiliriz. Mars, bizi bekleyen süreçte değişken nitelikteki İkizler burcunda ve kuzey ay düğümü ile beraber ilerlemeye başlayacak. Bu demektir ki yaşamımız ve içerisinde bulunduğumuz şartlar değişmeye hazırlanıyor.

Yaklaşık iki aydır Boğa burcunda ilerleyen Mars rehavet, yavaşlık, üşengeçlik veriyordu. İkizler transiti ile birlikte gelecek zihinsel hareketlilik “hadi harekete geç ve düşündüklerini gerçekleştir” diyecektir. Kıpır kıpır, neşeli bir doğaya bürünmemiz zor olmazken çevreye karşı daha sorgulayıcı ve meraklı yaklaşımlarda bulunabiliriz. Her kafadan seslerin yükselmesi ve aynı anda pek çok alternatifi düşünebiliyor olmamız içsel anlamda kaygı ve kafa karışıklıklarını doğurabilir. Seçenekler içinde boğulmak yerine pratik olanı, bizi geliştireni ve işimize en çok yarayanı tercih etmeliyiz.

Bu dönemde özel hayata saygı göstermek ve dilimize hakim olmamız gerekebilir. “Karşımızdaki kişiyi gerçekten dinliyor muyuz? yoksa konuşmak için sıramızı mı bekliyoruz?” Bu ünlü sorunun öneminin arttığı bir dönemdeyiz. Hal böyleyken kelimeleri savurmadan dinlemeyi de öğrenmek bu dönemin başarı anahtarlarından olacaktır. Aksi takdirde bir çuval inciri berbat edebilecek güçteyiz.

Her ne kadar pandemi sürecinde olsak bile insanlarla interaktif iletişim kurabiliriz. Yazabilir, çizebilir, bol bol okuyabilir veya online eğitimlere katılabiliriz. Akademik veya gündelik bilgi hiç fark etmez önceden bilmediğiniz bir alana yönelmek ve o konuda araştırmalar yapmak çok verimli olabilir. Zira orada elde edilen bilgiler veya tanışılan kişiler bizleri bambaşka dünyalara çekebilir.

Mars İkizler burcunda Merkür yönetiminde bir burçta ilerleyecek olması insan ilişkilerinde ses tonu, jest ve mimiklerin önemini de yükseltecek. Pazarlamacılar, öğretmenler, konuşmacılar, yazarları ve gazetecileri bol bol konuşabiliriz. En önemlisi ise İkizler burcu hırsızlık ve dolandırıcılarla da ilgili olduğundan önemli firmaların veri tabanlarının çalınması, sosyal medya da sansasyonel - gizlilik içeren bilgilerin dışarı yansıtılması, manipülatif konuşmalar ve tartışmaların ortalığa dökülmesi söz konusu olabilir.

9 Nisan Mars ve Neptün karesi kesinleşecek. Bu tarih yakınlarında dedikodular ve yalan bilgiler dolaşabilir. Her duyduğumuza itimat etmemek önemli olacaktır. Sağlık yönünden eller, kollar, sinir sistemi, gırtlak ve üst akciğer lobları hassasiyet gösterebilecek bölgeleri işaret edebilir.

26 Mart 2021 tarihinde 13 derece İkizler burcunda Mars ve Kuzey Ay Düğümü kavuşumu kesinleşiyor. Bu göksel etkileşim kadersel zamanlama bakımından bazı olayların gerçekleşme, ortaya çıkma sürecini ifade ediyor. Hayat yolumuzda başarmak istediklerimiz doğrultusunda daha fazla savaşmalıyız. Eril enerjiyi yükseltmeliyiz. Pasif olmaktan ziyade aktif olmalıyız. Koordine etmeliyiz. Almaktan çok vermeye odaklanmalıyız. Bilgi başta olmak üzere kişisel değerleri paylaşmanın önemine de vurgu yapıyor bu etkileşim.

17 Nisan 2021 Mars ve Jüpiter üçgeni kesinleşecek. Çok şanslı, adeta şampiyonluk hissi veren bir etkidir. Mücadelenin haklı gururunu yaşayabiliriz. Yaşam enerjimiz ve motivasyonumuz yükselebilir. Eril figürlerden gelecek destekler söz konusu. Sınav, sunum gibi bilginin döküldüğü alanlarda da kendimizi ispatlamak adına harika bir destek.

Mars İkizler transitinin burçlara etkisi: (Yükselen burcunuzu okumanızı öneririm)

KOÇ: Eğitimden eğitime koşmak isteyebileceğiniz, meraklı ve iletişim odaklı bir sürece giriyorsunuz. Sunum, seminer vb. performans sergilemenizi gerektiren konular iş hayatınızda öne çıkabilir. Gündelik yaşamınız hareket kazanabilir öte yandan kendinizi hararetli tartışmalarda bulabilirsiniz. Taşınma, araç gereç alımı/satımları gündeminizde yer bulabilir. Sosyalleşme isteğiniz yükselirken kardeş veya kuzenlerinizle de daha sık vakit geçirebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayın.

BOĞA: Cebinize hakim olmanız gereken bir sürece giriyorsunuz. Harcamaları en düşük ölçekte planlamanız iyi olabilir ki ek masraflara açık bir dönemdesiniz. Sıkı pazarlık yaparak bir mal alabilirsiniz. Hırsızlık, internet dolandırıcılıkları, kayıplara karşı da zarara uğramamak için ekstra dikkat etmelisiniz. Özgüveniniz, iç dünyanınız konusunda kendi kendinizle savaşma eğiliminiz olabilir. Öte yandan gücünüzü toplayarak yeteneklerinize yönelmeniz sizi rahatlatabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayın.

İKİZLER: Her bakımdan hareketli bir dönem geçirebilirsiniz. Yaşam enerjiniz, zorluklarla başa çıkma gücünüz yükseliyor. Önemli bir işe veya ilişkiye başlayabilirsiniz. İlişkilerde daha girişken, cesur davranma eğiliminiz yükselebilir bu süreçte. Kilo vermek ve sportif faaliyetler ile vakit geçirmek için uygun bir zaman. Sağlık açısından hassasiyetler söz konusu olabilir, temkinli olmakta fayda var. Görünmez kazalara da açık hale gelebilirsiniz. Trafikte gergin davranmamaya dikkat etmelisiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayın.

YENGEÇ: İç dünyanız çalkantılı olabilir. Manevi yönlerinizi geliştireceğiniz çalışmalar yapabilirsiniz. Arka odalara kapanarak yoğun çalışmalarınız olabilir. Tez veya kitap yazabilirsiniz. Sağlık sorunlarınızla ve yaşam kalitenizle ilgilenmenizi gerektirecek gelişmeler olabilir. Depresiflik ve kendi kendinize evham üretmeye açık hale gelmemeye dikkat etmelisiniz. Bu sebeple su kenarlarında vakit geçirerek, şifa veya ibadet vb. konulara odaklanabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayın.

ASLAN: Gelecek planlarınız ve hayalleriniz için harekete geçmek isteyebilirsiniz. İnsanlarla birlikte yürüteceğiniz kalabalık projelerde yer almanız mümkün. Sosyal medya, dernekler, sivil toplum kuruluşları veya siyaset bağlantılı olmak üzere çeşitli görevler üstlenmek isteyebilirsiniz. Birlik beraberlik içerisinde hareket ederken ego çatışmaları yaşamamaya dikkat etmelisiniz. Yeni iş veya arkadaş çevresine girmeniz tahminin ötesinde size katkı sağlayabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayın.

BAŞAK: Kariyerinize dair beklentileriniz yükselebilir ve hırslı davranışlar sergileyebilirsiniz. Çalıştığınız yerde gerginlik yaratan, ancak size çok şey katacak bir yönetici gelebilir. Sorumluluklarınız artarken, terfi alabilirsiniz veya kimileriniz yüksek bir ailevi sorumluluğu üstlenebilir. Koltuğu sağlam kişilerden fayda görebilirsiniz. Müdür, başkan gibi önemli kişilere yetenekleriniz ve hedefleriniz doğrultusunda kendinizi daha rahat gösterebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayın.

TERAZİ: Akademik konular, atama, yurt dışı bağlantıları ve hukuksal süreçleriniz doğrultusunda kuracağınız fayda sağlayacak iletişimleriniz söz konusu olabilir. Araştırma, kalfalıktan ustalığa geçme, stajdan kadroya alınma gibi gelişmeler deneyimlemeniz muhtemeldir. Aynı zamanda yaşayacağınız ilerlemeler bilgi birikiminize de büyük katkı sağlayabilir. Yer değişimi, işiniz gereği önemli reklam ve medya çalışmaları, uzak akrabalara yapılacak ziyaretler de bu döneme denk gelebilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayın.

AKREP: Napolyon gibi para, para, para diyeceğiniz bir dönem geçirebilirsiniz. Ortaklı işlerden gelir elde etmek, kredi çekerek ev/toprak yatırımları, miras hakları ve tazminat vb. dış kaynaklı paralar önünüze gelebilir. Manevi yönden gelişime açık bir dönemdesiniz ancak sorgulamarınız da artabilir. Kriz yönetiminden akılcı tutumlar sayesinde başarı ile çıkabilirsiniz. Terapiye gitmek, psikoloji ve okült konularla ilgili eğitimler almak için girişimde bulunabilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayın.

YAY: İlişkileriniz hareketlernirken muhatap olmanız gereken bir dolu insan ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Telefonlar susmayabilir. Bununla birlikte iletişimlerinizde yaşayabileceğiniz çatışmalar esnasında düşmanlarınızı fark edebilirsiniz bu dönemde. Evliyseniz eşiniz normalden daha aksi ve fevri davranışlar sergileyebilir. Her manada hayatınıza gelen veya giden insanlar sizde yüksek farkındalık oluşturacaktır. Özel yatırım/ev danışmanlıkları, avukat görüşmeleri ile ilgilenebilirsiniz. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayın.

OĞLAK: İş ortamınız canlı ve yeniliklere gebe olabilir. Zaten çalışkan bir kişiliği üzerinizde taşırken maksimum performans ile üç aylık işi kısa sürede yapabilirsiniz. Mesleki eğitimlere yazılmak için doğru zaman olabilir. Hizmet aldığınız veya verdiğiniz yerler ile iletişim sorunları, yaşama riskiniz söz konusu. Bu nedenle doğru kelimeleri kullandığınızdan emin olmalısınız. Sağlığınıza dikkat etmeli. Spor ve diyet uygulamalarında bedeni çok zorlamamalısınız. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayın.

KOVA: Hayata karşı tutkunuzun yükseleceği bir döneme giriyorsunuz. Bu sebeple yetenekler ve arzularınız için harekete geçerek risk alabilirsiniz. Yaşam enerjiniz artabilir. Sportif uygulamalar, kısa geziler, eğlence hayatı öne çıkabilir. Çocuk sahibi olmaya karar verebilirsiniz. Hali hazırda ebeveynseniz çocuğunuzun sağlığı, kişisel sorunları ile daha ilgili davranmanız gerekebilir ve akıl hocalığı yapabilirsiniz. Özel romantik tanışmalar, sabahlara kadar sohbet etmek, aşkta cesaret ve ani gelişen heyecanlı maceralar olabilir. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayın.

BALIK: Aile ilişkilerinizde ve ev yaşamınızda hareketli gündemler olabilir. Taşınma, tadilat, tamirat ve/veya mal alımı gibi konular için eyleme geçilebilir. Aile ile hararetli tartışmalar yaşasanız da ihtiyaç anında destek görebilirsiniz. Eve odaklanırken işinizi ihmal etmeye eğilimli olabileceğinizden daha planlı programlı davranmalısınız bu süreçte. Evinize aniden ve sık sık misafir gelebilir. Hırsızlık, eşya kaybı/bozulması gibi olumsuz gelişen konulara karşı da temkinli olmanız da yararlı olacaktır. Doğum haritanız üzerinden aldığınız size özel astrolojik etkileri öğrenmek için buraya tıklayın.

Sevgilerimle,
Begüm Minkis