Merve Çubuktepe

Bu haftanın en önemli astrolojik olayı Venüs’ün Kova burcuna geçişi olacak. İlişkiler üzerindeki maddi ve katı Oğlak burcu temaları yerine bu transit boyunca ilişkilerimizde özgürlüğü ve eşitliği arayacağız. Baskı altında kalmak ya da klasik şeyleri benimsemek yerine farklılıklara doğru yöneleceğiz. Ama diğer yandan Merkür Oğlak burcuna ayağımızı bir yerden toprağa bağlıyor. Özgürlük, eşitlik, farklılık derken de çok uçmamak lazım. Mesela üç kere üstüste aradı, içim bayıldı diye ilişkinizi bitirmeyin. :) https://tr.instela.com/m/merkur-retro--i796641 Merkür’ün Neptünle olumlu açısı bizi ilham açısından besleyecek, Mars’ın da Uranüs’le olumlu açısı enerjimizi arttıracak. Yani sorumluk alıp fark yaratacak işlere girişmek ve başarı yaratmak için ideal bir haftadayız. İkizler Dolunay’ı öncesi içimizdeki farklı düşünceleri anlaşılabilir ve etkileyici bir şekilde sergileyebiliriz.

Gelelim haftanın önemli astrolojik etkilerine:

Pazartesi 5.12.2016: Ay kova burcunda seyahatini sürdürüyor, Mars ile kavuşum; Satürn ve Jüpiter ile olumlu açılarda olacak. Öğlen saatlerine kadar harekete geçmek, sorumluluklar almak için ideal bir gün. Yalnız Ay ve Mars Sualocin yıldızı ile kavuşum halinde, bugünün keyfini çıkarmak ve özellikle bize destek olanları yarı yolda bırakmamak çok önemli. Şahsi oynamayın derim. :) Hava ve ateş grubu burçları bu etkileden olumlu faydalanabilirler. Öğleden sonra Ay boşluğa geçiyor önemli bir işiniz varsa yarına erteleyin.

Salı 6.12.2016: Sabah saatleri itibariyle Ay boşluktan çıkıyor ve Balık burcuna geçiş yapıyor. Merkür ile olumlu etkileşim halinde olacak. Yani bugün iş görüşmeleri ve önemli konuşmalar için ideal bir gün. Ciddi, somut veriler ile özgün fikirleri sunmak başarı getirecektir. Öğleden sonra Ay/Neptün kavuşumu huzur vaat ediyor. Özellikle ruhani ve şifa konularıyla ilgili çalışmalar için ideal bir zaman dilimi. Su ve toprak grubu burçları bu etkilerden maksimum faydalanabilir.

Çarşamba 7.12.2016: Ve Venüs Kova burcunda! Yazının başında belirttiğim gibi ilişkilerde özgürlük arayışı, benlik duygusu artıyor. Farklılıklara olan ilgimiz de. Öte yandan Venüs güzellikle de ilgili olduğundan uzun süredir cesaret edemediğiniz o saç kesimini yapabilir, değişik renkler ve stiller deneyebilirsiniz. :) Ayrıca yeni topluluklarla tanışmak ve bağlantılar kurmak için de güzel bir etki söz konusu. Tek uyarım Boğa, Akrep ve Aslan burçlarına; aşırı abartıdan kaçınalım sonra gidip örneğin “Bu ne biçim saç” diye kuaförü dövmeyelim. :) Ayrıca Mars’ın Uranüsle olumlu açısı da bize ekstra canlılık verecek; yeni şeyler ortaya koymak ve fark yaratmak adına güzel bir etki. Terazi, Kova, Koç ve Yaylar bu etkiden en iyi faydalanacak burçlar. https://tr.instela.com/m/merkur-retro--i796644 Perşembe 8.12.2016: Ay Koç burcuna geçiş yapıyor, ama öğlen saatlerine kadar boşlukta. Yani önemli işler ve görüşmeler için öğleden sonrasını beklemek faydalı. Akabinde Ay Venüs ile olumlu açı yapacak ve bizi çok güçlü bir enerji ile dolduracak.Toplumsal meselelere ilgi duyabilir, ilişkilerimizi sorgulayabiliriz. Yalnız öğleden sonra Ay’ın Merkürle gergin açısı var farklılık, sorgulama derken çığrından çıkmayıp adım adım konuşmak önemli. Belki de toplum henüz bu düşüncelerinize hazır değildir, alıştıra alıştıra ilerleyin. :)

Cuma 9.12.2016: Cuma günü ciddiyet yüksek Güneş ve Satürn kavuşumu olacak. Bu kalıbın Kiron ile sert etkisi var. Yani geçmiş yaralar, eski acı olaylar bir anda dökülebilir. Ancak bu tür konuşmaları gerçekten duygusal olarak zarar görmeyecekseniz yapmalısınız. Özellikle İkizler, Yay, Balık ve Başak burçları dikkat! Mars ile Neptün’ün de olumlu bir açısı olacak aynı günde. Bu da bize ilham dolu fikirler verebilir, haritanızda Kova burcunun düştüğü yerde yeni fikirler ve girişimlerde bulunmanıza destek olabilir.

Cumartesi 10.12.2016: Cumartesi günü Ay boğa burcunda ancak saat 15.00 civarına kadar boşlukta olacak. Günü rahat geçirip özellikle evi düzenlemek, toprakla uğraşmak, yemek yapmak gibi “Boğa” temalarıyla uğraşıp çok etli sütlüye bulaşmadan günü geçirebiliriz. Öğleden sonra Ay’ın Venüs ile gergin açıları olacak bugün bence hiçbir burç için “İlişkimiz nereye gidiyor” konuşması yapma günü değil. Gerginlikler ve problemler olabilir, risk almayın derim.

Pazar 11.12.2016: Ay öğlen saatlerinde İkizler burcuna geçiyor ve Venüs ile olumlu açılar yapıyor. Bugün işte ilişkilerden bahsetmek, güzel zaman geçirmek, yeni insanlarla tanışmak ve eğlenmek için harika bir gün. Ayrıca Güneş’in Uranüs ile olumlu açısı bizi coşku ve pozitif enerji ile dolduracak. Bugünü özellikle ateş ve hava grubu burçları harika değerlendirebilir.

Harika bir hafta geçirmenizi dilerim, sevgiler…
Merve Dirağ